Szijjártó Péter elárulta, mi kell egy Orbán-Zelenszkij találkozóhoz

szijjártó péter elárulta, mi kell egy orbán-zelenszkij találkozóhoz

Szijjártó Péter elárulta, mi kell egy Orbán-Zelenszkij találkozóhoz

A külügyminiszter szerint megfelelő előkészítés nélkül egészen biztosan nem fog létrejönni az Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij közötti személyes találkozó. Szijjártó Péter szerint ahhoz viszont semmilyen feltétel nem adott, hogy az EU csatlakozási tárgyalásokat kezdjen Ukrajnával.

Mint megírtuk, Andrij Jermak az ukrán elnöki hivatal vezetője és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán telefonon egyeztetett, amelyben az is elhangzott, hogy szükség van Magyarország és Ukrajna kapcsolatának javítására, és ennek legjobb eszköze a közvetlen személyes párbeszéd.

Ezért megállapodás született arról, hogy Szijjártó Péter és Andrij Jermak személyesen is találkoznak, illetve Andrij Jermak javasolta Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Orbán Viktor magyar miniszterelnök találkozóját is.

A külügyminiszter akkor azt mondta, hogy természetesen a magyar fél nyitott egy ilyen találkozóra, de annak csak akkor van értelme, ha van esély arra, hogy egy ilyen találkozó pozitív eredménnyel zárul. Ehhez pedig alapos előkészítésre és előzetes megbeszélésekre van szükség.

Most Szijjártó Péter az ATV-nek azt mondta, hogy „megfelelő előkészítés nélkül egészen biztosan nem fog tudni megtörténni” Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij első, kétoldalú találkozása.

Ha minden jól megy, akkor a jövő hét elején Brüsszelben az ukrán miniszterelnök-helyettessel is személyesen egyeztetünk, ha ez a találkozó nem kerül lemondásra, akkor lesz lehetőség a személyes konzultációra

– tette hozzá.

A tárcavezető azt is elmondta, hogy semmilyen feltétel nem adott ahhoz, hogy az EU csatlakozási tárgyalásokat kezdjen Ukrajnával.

News Related

OTHER NEWS

Michelle Pfeiffer és férje 30 éve házasok: megható üzenetet küldtek a világnak

Egy olyan világban, ahol hetente jelenti be egy-egy celeb, hogy elválik. Michelle Pfeiffer és férje 30 éve házasok: megható üzenetet küldtek a világnak Kutatások szerint nem sokszorozódott meg a válások ... Read more »

Justin Bieber neje még ebben a rémes darabban is szuperszexi

Hailey Bieber jó szokásához híven megint trendet teremt! Hailey Bieber szorgalmasan és nem mellesleg nagyon jó érzékkel követi a trendeket, és sodródik is a kínálat nyújtotta kicsit sem unalmas árral, ... Read more »

Eddig elképzelhetetlen eredményt ért el Cunoda az AlphaTauri "őrült" fejlesztésével

Franz Tost, Team Principal, Scuderia AlphaTauri, Yuki Tsunoda, AlphaTauri Az AT04 padlólemezeinek fejlesztésével a japán pilóta a hatodik helyre kvalifikálta magát és az első körökben tartotta is ezt, sőt, előre ... Read more »

Egykori világbajnok: Ő legalább mindig kimondja, amit gondol...

Max Verstappen, Red Bull Racing, 1st position, Charles Leclerc, Scuderia Ferrari, 2nd position, George Russell, Mercedes-AMG, 3rd position, on the podium Az idei szezonban a Forma-1 többnyire szólt, aki a ... Read more »

Emlékszel még rá? Ilyen dögös nő lett Az éhezők viadala kislányából, Rue-ból

Amandla Stenberg alakította 2012-ben Rue-t Az éhezők viadala filmsorozat első részében. Nézd meg, hogy néz ki most! Emlékszel még rá? Ilyen dögös nő lett Az éhezők viadala kislányából, Rue-ból November ... Read more »

Nagy a korkülönbség köztetek? A pszichológus szerint így működhet a kapcsolat

Ezekre kell odafigyelni egy párkapcsolatban, ha nagy a korkülönbség. Nagy a korkülönbség köztetek? A pszichológus szerint így működhet a kapcsolat Egy párkapcsolat működtetése sosem lesz könnyű feladat, ugyanakkor nagyobb kihívásnak ... Read more »

Magyarország alig költ az egészségügyre az EU tagállamaihoz képest

Paolo Gentiloni az Eurostat 2020-as konferenciáján Az egész Európai Unióban csökkentek tavaly a GDP-arányos egészségügyi kiadások, és Magyarországon is tovább romlott a helyzet 2022-ben – derül ki az Eurostat legfrissebb ... Read more »
Top List in the World