Sygeplejersker vil sige op i protest mod arbejdsvilkår

Sygeplejersker vil sige op i protest mod arbejdsvilkår
© Henning Bagger/Scanpix National Arbejdsnedlæggelse har opfordret sygeplejersker og andet sundhedspersonale til at sige op i november i kampen om bedre løn- og arbejdsvilkår. (Arkivfoto)

Tirsdag siger Luca Pristed sit arbejde op, og han håber, at tusindvis vil følge ham.

Han er sygeplejerske på Rigshospitalet og talsperson for Styregruppen for National Arbejdsnedlæggelse.

Gruppen har opfordret landets sygeplejersker til at sige deres job op i løbet af november som protest mod deres løn- og arbejdsvilkår.

– Vi trækker os simpelthen fra et sundhedsvæsen, som er ved at vælte og bryde sammen. Som sygeplejersker siger vi fra, fordi det ikke længere er etisk forsvarligt at passe patienterne, siger Luca Pristed.

Tirsdag er altså sidste frist for at deltage i aktionen.

Luca Pristed har ikke overblik over, hvor mange sygeplejersker, der potentielt vil sige deres job op.

Regionerne har mandag ikke kunnet give et bud på, hvor mange opsigelser, de har modtaget.

Ifølge Luca Pristed er sygeplejerskerne blevet “forsømt”, og det må være op til regeringen og arbejdsgiverne at sørge for, at sygeplejerskerne har lyst til at blive i deres job.

– Det er ikke mit ansvar at sørge for, at sundhedsvæsenet kan fastholde og rekruttere sygeplejersker, så det kan køre rundt.

Sygeplejersken har to bud på løsninger fra arbejdsgiveres side, der kunne forhindre, at flere sygeplejersker siger op.

– En kortsigtet løsning ville være at hæve grundlønnen.

– En langsigtet løsning er at kigge på arbejdspresset, siger han.

Han råder dog sygeplejerskerne til at tænke sig godt om, før de siger deres job op.

– Jeg siger til folk, at hvis de siger op, skal de være sikre på at kunne finde et andet job. Det her kan være en lang kamp, og jeg forventer ikke, at politikerne reagerer fra på onsdag. De, der siger op, skal helt klart kunne forsørge sig selv og finde et andet arbejde, siger Luca Pristed.

Selv har han ikke oplevet problemer med at få et job efterfølgende.

– Indtil videre har det været meget let for mig at blive tilbudt job fra vikarbureauer rundt omkring i København, så der er masser af arbejde derude for sygeplejersker. Det er bare at finde dem, siger han.

/ritzau/

News Related

OTHER NEWS

EU-tilsyn godkender lovende coronapille fra Pfizer

© Pfizer/Scanpix Pfizers pillebehandling, der består af to piller, hedder Paxlovid. De skal tages cirka hver 12. time i fem døgn. Behandlingen skal sættes i gang så hurtigt som muligt ... Read more »

OVERBLIK: Danmarks bidrag til militæroperation i Mali

Udenrigsminister Jeppe Kofod (S) har torsdag meddelt, at Danmark vil trække sine soldater ud af Mali. Tirsdag meddelte militærjuntaen i Mali, at de danske styrker ikke længere er velkommen i ... Read more »

Dansker fører lukrativ golfturnering efter storslået start

© Christiaan Kotze/AFP Joachim B. Hansen er kommet flyvende fra start i Dubai Desert Classic, der har en førstepræmie på knap ni millioner kroner. (Arkivfoto) Knap ni millioner kroner er ... Read more »

Tiltalt for plan om masseskyderier: Jeg har ikke noget liv tilbage

© Henning Bagger/Scanpix En 27-årig mand er tiltalt for at have planlagt at dræbe flere personer ved et eller flere skyderier på skoler eller lignende uddannelsesinstitutioner. Han nægter sig skyldig. ... Read more »

Danmark begynder at trække sine soldater ud af Mali

Danmark begynder hjemtagning af de danske soldater fra Mali som følge af konflikt om tilstedeværelse. Det ventes at tage nogle uger. Det oplyser udenrigsminister Jeppe Kofod (S) torsdag efter et ... Read more »

Kærestepars bil blev forvekslet og skudt mod i Brøndby

Der er udsigt til lang tid bag tremmer for to mænd, der torsdag er blevet dømt for at have forsøgt at dræbe to personer ved et skyderi i Brøndby i ... Read more »

Anklager ikke i tvivl: 27-årig ville gøre alvor af masseskyderi

Hvis politiet ikke havde slået til og anholdt en 27-årig mand fra Hobro 16. december 2020, var det endt med et eller flere blodige masseskyderier. Det siger specialanklager Kim Kristensen, ... Read more »

Nedbrud gør det umuligt at ringe til smitteopsporingen

© Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix Et omfattende nedbrud hos TDC betyder, at det torsdag middag ikke er muligt at ringe til smitteopsporingen. Det skriver Styrelsen for Patientsikkerhed på Twitter. Det ... Read more »

Lyngby-direktør jubler over nyt stadion: En gamechanger

© Mads Claus Rasmussen/Scanpix Lyngby Boldklub ligger nummer tre i 1. division, men på sigt er ambitionen at blive en fast del af Superligaen. Lyngby Boldklubs ejerkreds, Friends of Lyngby, ... Read more »

Rusland vil opstille missiler i Europa og Asien

© Mladen Antonov/AFP Den russiske hær affyrer et missil under en manøvre i et træningsområde 130 km nord for byen Chita i Sibirien. (Arkivfoto) Rusland siger, at det er ved ... Read more »

Smittetallet slår rekord med 51.033 nye tilfælde

51.033 er bekræftet smittet med coronavirus, heraf har 3119 været testet positive før. Det viser tal fra Statens Serum Institut (SSI). Dagens smittetal er det højeste under epidemien i Danmark. ... Read more »

Bubber afslører planer for bryllup: ‘Jeg har aldrig prøvet et klassisk kirkebryllup'

Juleaften gik Bubber på knæ for sin kæreste, som sagde ja – og nu afslører han mere om planerne for det forestående bryllup. Bubbers kærlighedsliv har gennemgået mange store forandringer ... Read more »

51.033 nye smittetilfælde med coronavirus

51.033 er bekræftet smittet med coronavirus, heraf har 3119 været testet positive før. Det viser tal fra SSI. Antallet af indlagte stiger med 17 til 955. Read more »

AGF lejer offensiv dansker i Ajax med købsoption

AGF har med få dage tilbage af transfervinduet styrket konkurrencen om pladserne i sin offensiv. Fra den hollandske storklub Ajax ankommer 19-årige Eskild Dall på en lejeaftale, der gælder resten ... Read more »

Wafande og gravid kæreste går fra hinanden

© Emil Helms/Scanpix Wafande fandt sammen med Ana Maxime, året efter at han og sin daværende kæreste, Nafi Lisa Gravesen, gik fra hinanden. De blev i december 2017 forældre til ... Read more »

Anklager kredser om Paludan-planer i terrorsag

© Liselotte Sabroe/Scanpix Torsdagens retsmøde i en terrorsag, hvor en kvinde og to mænd er tiltalt for forsøg på terror, er blevet udskudt. Under retsmødet kom resultatet af den kvindelige ... Read more »

Rusland ser mulighed for mere dialog ud fra USA's svar

© Alexander Zemlianichenko/Scanpix Den russiske regerings talsmand, Dmitrij Peskov (th.), siger torsdag, at svar fra USA ikke har imødekommet Ruslands krav om sikkerhedsgarantier, og at der ikke er blevet udvist ... Read more »

Nej tak til friheden – Land Rover Discovery Sport PHEV P300e

© biltorvet.dk Discovery Sport er Land Rovers mindste model, og det gør den ikke mindre velegnet end sine søskende til at søge friheden udendørs – altså medmindre det er pluginversionen, ... Read more »

Tausons overkvinde møder suveræn Barty i finale

Ashleigh Barty er klar til sin første finale ved Australian Open. Ashleigh Barty (til højre) er klar til sin tredje grand slam-finale i karrieren. Danielle Collins er klar til sin ... Read more »

Prins Andrew afviser at være nær ven af Maxwell

© Handout/AFP Et fotografi, som viser Storbritanniens prins Andrew med en arm omkring Virginia Giuffre, der anklager ham for overgreb, og Ghislaine Maxwell i baggrunden, har advokater ikke tilstrækkeligt med ... Read more »

Partitop i DF får halveret honorar efter lokalformænds kritik

Selv om det er strømmet ind med nye medlemmer til Dansk Folkeparti, efter at Morten Messerschmidt i weekenden overtog formandsposten i partiet efter Kristian Thulesen Dahl, så er det ikke ... Read more »

Britisk overklasse skifter til elbiler

© Leveret af FDM Bentley har nu to plugin-hybrider, og om tre kommer de rene elbiler. Den elektriske forvandling breder sig til endnu et hjørne af bilindustriens traditionelle højborge, hvor ... Read more »

Blå partier vil undgå at der går socialpolitik i varmeregningen

© Philip Davali/Scanpix Marie Bjerre (V), som er klimaordfører i Venstre, forhandler sammen med resten af Folketingets partier lige nu med klimaminister Dan Jørgensen om hjælp til danskerne, som er ... Read more »

Minister: Overvågning giver kvinder i natteliv tryghed og frihed

© Martin Sylvest/Scanpix – Det er klart, for overfaldsmanden er det selvfølgelig et indgreb at blive overvåget på den måde. Men for de unge kvinder giver det tryghed og frihed, ... Read more »

Dansk firma skal hjælpe med at holde astronauter i form

© Axiom Space Inc./Free Rumstationen Axiom vil i løbet af dette årti frakoble sig Den Internationale Rumstation (ISS) og blive en uafhængig og kommerciel rumstation i kredsløb om jorden. Et ... Read more »

Ashleigh Barty udraderer amerikaner og booker finale

© Michael Errey/AFP Ashleigh Barty er klar til sin første finale ved Australian Open. © Morgan Sette/Reuters Ashleigh Barty (til højre) er klar til sin tredje grand slam-finale i karrieren. ... Read more »

Kristeligt Dagblad skifter chefredaktør efter 28 år

© Mads Claus Rasmussen/Scanpix 63-årige Erik Bjerager skal fremover skrive i Kristeligt Dagblad, mens ledelsen fordeles blandt flere personer. (Arkivfoto) Erik Bjerager stopper som chefredaktør og administrerende direktør på Kristeligt ... Read more »

Dansk stjernepar afslører sønnikes sjældne navn

© Martin Sylvest/Scanpix Simon Stenspil og Anna Stokholms lille søn er født ind i en celeber familie. Simon Stenspil er lillebror til skuespillerinden Cecilie Stenspil, der er kærester med kollegaen ... Read more »

Super Mario-filmen får premiere til jul 2022

© Leveret af Connery Vi fik sidste år bekræftet, at en ny Super Mario-film var på vej – og at Chris Pratt blandt andet skal lægge stemme til helten. Hvis ... Read more »

Badehotellet-stjerne er færdig i ny sæson

© Liselotte Sabroe/Scanpix Karakteren, som er skrevet ud af serien, er ikke en af de skuespillere på billedet her. (Arkivfoto). Efter otte sæsoner i “Badehotellet” er det slut med karakteren ... Read more »

Spillesteder kan udskyde genåbning og få økonomisk hjælp

© Ida Marie Odgaard/Scanpix Fra 1. februar vil der ikke længere være coronarestriktioner i Danmark, og det er derfor igen muligt at afholde koncerter med stående publikum. (Arkivfoto) Det kan ... Read more »

Danmark giver hjælp til trængte Ukraine i anspændt situation

Det meste af verdens øjne er i øjeblikket rettet mod Ukraines grænse mod Rusland og den anspændte situation mellem de to lande. Den danske udenrigsminister, Jeppe Kofod (S), har i ... Read more »

FC Nordsjælland lejer målmand i AaB

© René Schütze/Scanpix Andreas Hansen er frem til sommer udlejet til FC Nordsjælland. (Arkivfoto). FC Nordsjælland havde visse problemer på målmandsposten i efteråret, og nu har klubben hentet nyt blod ... Read more »

EU åbner sag mod Kina efter økonomisk boykot af Litauen

© Janis Laizans/Reuters Strid om navn på Taiwan-kontor i Litauen har ført til importrestriktioner i Kina. Der er nu lagt sag an mod Kina i WTO. EU har lagt sag ... Read more »

Kina opfordrer til at tage russiske bekymringer alvorligt

© Ishara S. Kodikara/AFP Den kinesiske udenrigsminister, Wang Yi, har torsdag drøftet krisen i Ukraine med sin amerikanske kollega, Antony Blinken, over telefonen. (Arkivfoto) Ruslands sikkerhedsbekymringer bør tages alvorligt. Sådan ... Read more »

IOC lover møde med Peng Shuai under vinter-OL- i Kina

© Adnan Abidi/Reuters Shuai Peng kan se frem til et møde med IOC under vinterlegene i Beijing. Den Internationale Olympiske Komité (IOC) skal mødes med tennisspilleren Peng Shuai under vinterlegene ... Read more »

Vaccinekrav for sundhedsansatte træder i kraft i USA

© Robyn Beck/AFP En frist for at blive vaccineret som sundhedsmedarbejder i cirka halvdelen af de amerikanske delstater udløber torsdag. (Arkivfoto) Sundhedsarbejdere i omkring halvdelen af de amerikanske delstater har ... Read more »

Regeringen vil give check til danskere ramt af høje gaspriser

© Bo Amstrup/Scanpix Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen er klar med et udspil, som skal give en økonomisk håndsrækning til de danskere, som oplever at få høje varmeregninger. Regeringen ... Read more »

Hvert tredje barn har oplevet krænkelser på internettet

© Liselotte Sabroe/Scanpix En ny undersøgelse viser, at hvert tredje barn og hver anden ung har oplevet at blive krænket på internettet. (Arkivfoto) Hvert tredje barn og knap hver anden ... Read more »

Regeringen vil give check til danskere ramt af høje energipriser

Regeringen vil give en skattefri check til de familier, som er hårdest ramt af de høje energipriser. Det fortæller klima, – energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S), som torsdag har ... Read more »
On free-english-test.com you will find lots of free English exam practice materials to help you improve your English skills: grammar, listening, reading, writing, ielts, toeic