Sygemeldt Venstre-borgmester i Struer forlader politik

sygemeldt venstre-borgmester i struer forlader politik

Mads Jakobsen (V) var også borgmester i Struer Kommune fra 2014 til 2017. (Arkivfoto).

Borgmester i Struer Kommune, Mads Jakobsen (V), forlader dansk politik og dermed borgmesterposten.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Venstres lokalforening i Struer, skriver TV Midtvest.

Mads Jakobsen har været sygemeldt med stress siden midten af august.

Han har anmodet om at træde ud af kommunalbestyrelsen 31. januar 2024.

– Umiddelbart efter min sygemelding i august måned var det min ambition at vende tilbage til jobbet som borgmester så hurtigt, som det ville være forsvarligt, siger Mads Jakobsen i meddelelsen ifølge TV Midtvest

– Jeg må imidlertid erkende, at selv om jeg har det rigtigt godt både fysisk og psykisk, er jeg stadig ikke tilbage på min fulde arbejdskapacitet. Derfor træffer jeg beslutningen nu, så der kan skabes klare linjer for ledelsen af både Struer Kommune og Venstre, lyder det videre.

60-årige Mads Jakobsen er i gang med sin anden periode som borgmester i Struer Kommune. Han var det første gang fra 2014 til 2017. Og han har været det igen siden 2022.

Han blev valgt ind i byrådet i 2001. Efter at have været borgmester første gang måtte han se socialdemokraten Niels Viggo Lynghøj overtage borgmesterposten fra 2018 til 2021. Men efter kommunalvalget i 2021 fik Mads Jakobsen posten tilbage.

Ved valget i 2021 fik han 1779 personlige stemmer, hvilket var flest i kommunen.

Under sygemeldingen har gruppeformand Marianne Bredal (V) varetaget posten som borgmester i den vestjyske kommune.

På et kommende byrådsmøde skal det besluttes, om Marianne Bredal skal fortsætte som borgmester, skriver TV Midtvest.

/ritzau/

News Related

OTHER NEWS

Rekordhøjt antal udenlandske indsatte er overført til deres hjemlande

Det er som udgangspunkt EU-regler, internationale konventioner og modtagerlandenes lovgivning, der har betydning for, om det er muligt at overføre domfældte i Danmark til afsoning i deres hjemland. (Arkivfoto). Rekordmange ... Read more »

NFL-træner får sparket efter skrækkelig sæsonstart

Carolina Panthers tabte søndag til Tennessee Titans efter at have ført med 10-1. Frank Reich er færdig som træner for NFL-klubben Caroline Panthers efter bare 11 kampe i spidsen for ... Read more »

Pyrus-stjerne melder ud: Det er slut

Foto: Robert Hendel/Gonzales Photo/Ritzau Scanpix Den velkendte skuespiller Jan Linnebjerg, bedst kendt som den elskede nisse Pyrus, har taget turen til Imperial-biografen i København for at se den nye danske ... Read more »

Nottingham Forest undersøger nye påstande om homofobi

Brighton, der fik Lewis Dunk udvist, vandt opgøret mod Nottingham Forest med cifrene 3-2. Nottingham Forest bistår politiet i dets efterforskning af en række tilhængere, som menes at være kommet ... Read more »

Lind undskylder efter grim tackling på FCM-keeper

Alexander Lind ramte efter en halv times spil under superligaopgøret mellem Silkeborg og FCM Martin Fraisl i hovedet med sit knæ. – Undskyld. Sådan lyder det sent mandag på det ... Read more »

Google starter med at slette inaktive konti fredag

Google annoncerede i maj en oprydningsproces, der starter fredag. (Arkivfoto). Fredag begynder Google at rydde op i inaktive konti på tværs af sine platforme. Det skriver nyhedsbureauet AP. Google annoncerede ... Read more »

Ronaldo overbeviste dommer om at omstøde eget straffespark

I stedet for at gøre sig klar til at sparke straffespark, kom Cristiano Ronaldo hurtigt på benene igen og viste en løftet pegefinger til dommeren, kinesiske Ma Ning. Normalt er ... Read more »
Top List in the World