Svenskorna långt efter: "Kant ut i dag igen"

Hanna Öberg blev bästa svenska.

Det blev dramatiskt i damernas jaktstart på 10 km. Lou Jeanmonnot, Frankrike, spurtade ned Franziska Preuss, Tyskland, och vann världscuptävlingen i Östersund.

Hanna Öberg, på plats sex, blev bästa svenska drygt en minut efter Jeanmonnot.

För Hanna Öberg var det en bom i det första och en i det sista skyttet som ställde till det.

– Jag är överlag väldigt nöjd med min tävling i dag. Det är synd på de bommar som jag har. För jag känner att jag gör mycket bra, framför allt i sista stå. Jag känner hur jag släpper den till vänster, så det var lite dumt, säger Öberg till SVT.

Hon tycker annars att det överlag var en bra tävling.

– Agerandet på skjutvallen var ett klart steg i rätt riktning från de senaste tävlingarna. Och jag har en bra känsla i spåret, säger hon.

Systern Elvira Öberg blev tia och näst bästa svenska. Hennes åkning var snabb men med totalt fyra bom blev det svårt att utmana om pallplatserna.

– Det är lite mer kant ut i dag igen. Det är så klart synd. Alla tre ståbommarna är kant ut, säger hon till SVT.

Vanessa Voigt, Tyskland, blev trea.

News Related

OTHER NEWS

NHL-kaoset: Alla utespelare på isen visades ut

Ett stort slagsmål bröt ut i matchen mellan Ottawa och Florida. Det blev rejält stökigt i NHL-matchen mellan Ottawa Senators och Florida Panthers – med bland annat ett storslagsmål och ... Read more »

Ny Avatar: Frontiers of Pandora-video visar bonusinnehåll

Ny Avatar: Frontiers of Pandora-video visar bonusinnehåll Vi rekommenderar generellt inte att man förhandsbokar spel eftersom det är att köpa grisen i säcken, men om det är något du ändå ... Read more »

Five Nights at Freddy's är Blumhouse mest inkomstbringande film någonsin

Five Nights at Freddy’s är Blumhouse mest inkomstbringande film någonsin Blumhouse Productions har under många år varit en av branschens mest dominanta krafter inom skräckfilm med flera tungviktare under bältet. ... Read more »

Kontrovers kring nya lönekrav för arbetskraftsinvandrare: Misstänkta fuskkontrakt och utvisningshot

Foto: Shutterstock Från och med november har minimilönen för arbetskraftsinvandrare höjts från 13 000 kronor till 27 360 kronor i månaden. Läs också Migrationsminister Maria Malmer Stenergard (M) betonade tidigare ... Read more »

COP28-värden bryter mot egna gasförbudet: ”Oroande”

COP28-värden bryter mot egna gasförbudet: ”Oroande” I gulfstaten Förenade arabemiraten, som står som värd för klimatmötet COP28, används tekniken gasfackling trots att den varit förbjuden i 20 år. BBC skriver ... Read more »

Sergej Lavrov ger löfte till Sverige efter USA:s varningar om Rysslands planer

Foto: Wikipedia Commons Austin varnade för att en rysk seger i Ukraina kan leda till ytterligare aggressiva åtgärder mot andra europeiska länder, inklusive de baltiska staterna och Polen. Läs också ... Read more »

IF Metall: Teslas motstånd hotar den svenska modellen

IF Metall: Teslas motstånd hotar den svenska modellen Teslas motstånd mot kollektivavtal kan inspirera andra bolag att gå samma väg och på sikt hota den svenska modellen. Det säger IF ... Read more »
Top List in the World