Svensk lagkörning för Dahlqvists cupseger

svensk lagkörning för dahlqvists cupseger

Svenske damtränaren Stefan Thomson öppnar nu för svensk lagkörning så att Maja Dahlqvist kan vinna sprintcupen.

Maja Dahlqvist är två poäng bakom schweiziskan Nadine Fähndrich i kampen om slutsegern i sprintcupen. Då öppnar svenske damtränaren Stefan Thomson för svensk lagkörning i de två sista längdtävlingarna:

Finns det tillfälle att köra för en cupseger så gör man ju det.

Striden om segern i sprintcupen har utvecklats till ett klassiskt drama. I samband med lördagens sprint i Falun kom Kristine Stavås Skistads seger före Jonna Sundling i skymundan.

Poängen var Maja Dahlqvists starka spurt som gjorde att hon passerade Nadine Fähndrich på upploppet och tog in viktiga poäng på schweiziskan.

– Ser jag en mållinje kan jag spurta. Det var det som hände, säger Maja Dahlqvist efter loppet.

Resultatet gör att Fähndrich bara är två poäng före Dahlqvist i sprintcupen inför de avslutande tävlingarna i Tallinn på tisdag och Lahtis på lördag.

Öppnar för lagkörning

Då öppnar svenske damtränaren Stefan Thomson för att övriga svenska åkarna kör för Maja Dahlqvist.

– Visst, finns det tillfälle att köra för en cupseger så gör man ju det. Det tycker jag att vi har gjort ett antal gånger de senaste åren. Det är så vi ska göra, säger Stefan Thomson, som bland annat tänker på hur svenskorna i fjol åkte för Ebba Andersson på sista etappen av Tour de Ski.

– Vi får se vad vi ska göra. Först ska vi sätta oss ner och se vad vi har med oss för folk dit. Vi har haft mycket sjukdomar.

Hört snacket

En lagkörning i sprint kan bland annat handla om att Dahlqvists lagkamrater försöker att hamna i samma heat som Nadine Fähndrich. Hon skulle därmed få extra svårt att gå vidare.

Maja Dahlqvist berättar att hon har hört snacket:

– De flesta vet att det är en kamp mellan mig och (Nadine) Fähndrich. Jag har fått några kommentarer att de som åker i Fähndrichs heat ska gå för det. De ser en vinning både för dem och för mig.

– Varje poäng kommer att vara viktig. Vi vet inte vad som händer de två sista sprintarna. Dessutom är det viktigt att också åka bra i prologerna.

Lagkamraten Jonna Sundling kan tänka sig att åka för Maja Dahlqvist:

– Så långt har jag inte tänkt, men det kommer kanske när vi närmar oss slutet på säsongen, säger Sundling.

Fähndrich är lugn

Nadine Fähndrich ler när hon får höra snacket om taktikkörning för Maja Dahlqvist:

– Jag inser att tre eller fyra svenska åkare kan ha lagtaktik, men i längden åker de för sig själva. Jag är inte orolig. Jag tror att jag klarar det.

Samtidigt inser Nadine Fähndrich att många andra nationer hoppas att hon, från den mindre skidnationen Schweiz, ska vinna sprintcupen:

– Många gillar ju när en underdog vinner. Jag hoppas bara att vi kan få en rättvis kamp och att den bästa vinner.

TT: Vad skulle en seger i sprintcupen betyda för dig och för Schweiz som skidnation?

– Det är en stor dröm för en liten flicka som mig. Det skulle vara en stor gåva till mig och för alla som jobbar hårt för mig. Det skulle också betyda mycket för hela vårt landslag, svarar hon.

News Related

OTHER NEWS

”Oro för spridning inte över – men läget stabilare”

”Oro för spridning inte över – men läget stabilare” Läget i banksektorn har blivit lite lugnare men oron för att underliggande problem ska sprida sig vidare i det globala finansiella ... Read more »

Alexander Isak en av sex nominerade

Alexander Isak en av sex nominerade Landslagsmannen Alexander Isak har gjort tre mål i sina två senaste matcher i Premier League. Nu är han nominerad till månadens spelare i ligan. ... Read more »

Tommy Körbergs son Anton talar ut om dystra beskedet – därför lämnar han: ”Många som undrar”

Anton Körberg och Tommy Körberg Tommy Körbergs äldsta son Anton delade nyligen med sig av ett tråkigt besked som väckte starka reaktioner. Det rör sig om att han lämnar radiokanalen ... Read more »

Maria Forsbloms dystra besked – försvinner helt: ”Kommer inte tillbaka”

Maria Forsblom TV4-profilen Maria Forsblom är en av programledarna på Nyhetsmorgon. Men nu avslöjar hon att hennes tidigare program Secret song inte planerar för en andra säsong. Ladda ner Hänts ... Read more »

Därför saknas Christina Schollin – sanningen bakom mystiska frånvaron

CHRISTINA SCHOLLIN, PERNILLA WAHLGREN Christina Schollin har lyst med sin frånvaro under familjen Wahlgren/Ingrossos senaste träffar. Här är anledningen! Ladda ner Hänts nya app här – nöje och nyheter utan ... Read more »

Min mamma din pappa-profilens okända förflutna med Bianca – nu avslöjas relationen: ”Speciellt”

Min mamma din Pappa-Pia och Bianca Ingrosso Pia Hjälmkrona är just nu aktuell i TV4:s Min mamma din pappa. I en intervju med Hänt avslöjar hon nu sin okända relation ... Read more »

Farmen-deltagaren avslöjar okända regelbrottet – rasar efter händelsen: ”Jätteupprörd”

FARMEN 2023 Två Farmen-deltagare ska ha uttryckt sig rasistiskt under inspelningen av årets upplaga av TV4-programmet. För Hänt berättar Asiatou Touray om händelsen. – Ingen gick vidare med det, säger ... Read more »

Love island-paret går skilda vägar efter bara några veckor – nu bekräftas uppbrottet

LOVE ISLAND 2023 Elin ”Woodie” Skog och Nicolas Gaete blev ett par i Love island Sverige 2023. Nu, bara några veckor senare, har det tagit slut. På Instagram berättar realityprofilen ... Read more »

Doktor Mikael om sin pappas bortgång: ”Besviken på mig själv”

Doktor Mikael Doktor Mikael Sandström debuterade nyligen som författare. När han nu gästar Kristin Kaspersens podcast Nyfiken på berättar han om tiden då hans pappa blev sjuk i demens. – ... Read more »

Oscar Magnussons stora lycka avslöjad – nu bekräftar han glädjebeskedet: ”Vi har...”

Oscar Magnusson Oscar Magnusson och Sven-Ingvars är ständigt aktuella. Nu avslöjas två stora lyckosamma nyheter för Magnusson. – Största vi har gjort, säger Oscar till NWT. Ladda ner Hänts nya ... Read more »

Bosse Parnevik, 85, talar ut om hälsan – nya beskedet: ”Jag har...”

Bosse Parnevik Bosse Parnevik är nyligen 85 år fyllda. I en intervju med Hänt berättar han om sitt mående och ifall några krämpor har dykt upp. – Jag rör på ... Read more »

Nya bilden på Ebba Andersson överraskar alla – VM-guldhjälten bryter tystnaden med helt nytt utseende

Ebba Andersson gjorde storsuccé under skid-VM. Men har sedan dess saknats i skidspåren i flera veckor. Nu bryter svenska guldhjälten tystnaden med ett helt nytt utseende. Skidsäsongen har varit oerhört ... Read more »

Tidigare osedda videon på Loreen får fansen att tappa hakan: "Galet"

Loreen vann Melodifestivalen och ska därmed, för andra gången, representera Sverige i Eurovision Song Contest. Nu har artisten delat med sig av en tidigare osedd video som fått fansen att ... Read more »

Stor polisrazzia mot vikingaby – polisen förtegen

Stor polisrazzia mot vikingaby – polisen förtegen Polisen har under dagen genomfört en räd mot Vittfarnas vikingaby, som ligger i Sösdala söder om Hässleholm, och förhört företrädare för vikingabyn, skriver ... Read more »

Niinistö skrev under Finlands Nato-lagar

Ett historiskt ögonblick: Finlands president Sauli Niinistö undertecknar Natolagstiftningen i Statsrådsborgen i Helsingfors. Finlands president Sauli Niinistö har skrivit under de nya lagarna inför landets Nato-medlemskap. Det sätter punkt för ... Read more »

Tone Sekelius nya kärleksbesked – efter fräcka inviterna: ”Ute efter…”

Tone Sekelius har haft fullt upp med både Melodifestivalen och Let’s Dance på senare tid. Nu berättar stjärnan hur det ser ut på dejtingfronten. – Är ute efter en connection ... Read more »

Anderssons ord om Zlatans utspel: ”Får stå för honom”

Anderssons ord om Zlatans utspel: ”Får stå för honom” Zlatan Ibrahimovic hyllning av fotbolls-VM i Qatar får stå för honom själv, säger förbundskapten Janne Andersson till Radiosporten. – Man kan ... Read more »

Polisen i Hallsberg rapporterar om rån

Envato.com. Bilden är en genrebild. “En man i 40-årsåldern gripen i centrala Hallsberg, misstanke gäller försök till rån.”, skriver polisen på sin hemsida. Polisen i Örebro län rapporterar detta: En ... Read more »

C vill se över om Ukraina kan få svenska stridsflyg

C vill se över om Ukraina kan få svenska stridsflyg Centerpartiet vill att även Sverige ska undersöka möjligheterna att skicka stridsflyg till Ukraina, efter att Polen och Slovakien öppnat för ... Read more »

Thailands parlament upplöses

Thailands premiärminister Prayut Chan-O-Cha upplöser parlamentet och utlyser val, rapporterar AFP. Kung Maha Vajiralongkorn har godkänt beslutet. Val kommer att hållas i maj. Det blir det andra valet sedan Prayut ... Read more »

Kristecken: Swedbank-obligationer tar stryk

Värdet på Swedbanks så kallade AT1-obligationer faller kraftigt i kölvattnet av helgens nya turer i bankkrisen. Arkivbild Det är stökigt på obligationsmarknaden efter helgens dramatiska turer i Schweiz, där storbanken ... Read more »

Bankaktier faller i börsöppningen

Stockholmsbörsen påverkas av bankoron. Arkivbild. Efter helgens schweiziska bankturbulens öppnar Stockholmsbörsen på minus. Strax efter klockan 9.00 är börsens breda index ned med 1 procent. Samtliga storbanker på börsens OMX30-lista ... Read more »

”En zombie är död, men ett monster är fött”

”En zombie är död, men ett monster är fött” Schweiz vaknar på måndagen upp till en ny era efter att landets största bank UBS köpt den krisande konkurrenten Credit Suisse, ... Read more »

Persona 5 får en mobil-spinoff kallad The Phantom X

Persona 5 får en mobil-spinoff kallad The Phantom X Atlus har gett oss några av de bästa japanska rollspelen någonsin med sin Persona-serie. Med mästerverket Persona 5: Royal och återutgivningen ... Read more »

Putin till Xi: Vi står upp mot "guldmiljarden"

Vladimir Putin får besök av Xi Jinping måndag till och med onsdag. Det finns “en rationell väg” ut ur “den ukrainska krisen”. Det skriver Kinas president Xi Jinping i en ... Read more »

Skolsköterska anmäls – följde inte upp vården

När skolsköterskan i en skånsk kommun blev sjukskriven upptäckte vikarier att mottagningen var smutsig, att journalhanteringen var bristfällig och att sjuksköterskan hade dröjt med att följa upp vården av eleverna. ... Read more »

Klorin och penisattrapp används för att lura drogtest

Klorin och penisattrapp används för att lura drogtest Allt fler anställda använder narkotika, enligt de analyser av arbetsgivares drogtester som genomförs på Karolinska universitetssjukhuset. Ungefär var tjugonde urinprov visar positivt, ... Read more »

Nebil är vinnare av Farmen 2023 – detta vill han göra med vinstpengarna

Efter en jämn och spännande final i Farmen 2023 stod till slut Nebil Davidsson som vinnare. Nu berättar han vad vinsten ska gå till, skriver Hänt. Kenta Gustafsson: Från misären ... Read more »

Alonso överklagade – fick tillbaka pallplats

Fernando Alonso, till höger, blev först av med sin tredjeplats i Saudiarabiens GP. Men han fick den åter några timmar senare. Formel 1-föraren Fernando Alonso firade först sin 100:e pallplats ... Read more »

Svenska stjärnorna helt knäckta efter nya fiaskot – pekar nu själva ut pinsam detalj: ”Måste vara sista gången”

Ingen svensk i final i helgens sprint. Då var stjärnorna helt uppgivna – särskilt med tanke på vilken norsk åkare som gick vidare. – Det måste vara sista gången som det ... Read more »
Kênh kiến thức kỹ năng, phát triển bản thân, hướng nghiệp, blog nhân sự