Susijengin tähti vaihtaa seuraa – ”Joskus täytyy tehdä nopeita päätöksiä”

susijengin tähti vaihtaa seuraa – ”joskus täytyy tehdä nopeita päätöksiä”

Susijengin puolustuksen lukko Elias Valtonen, 24, vaihtaa seuraa Espanjassa. Alkukauden ajan BAXI Manresaa edustanut Euran Veivin kasvatti on solminut loppukauden kestävän sopimuksen CB Granadan kanssa tavoitteenaan auttaa uusi joukkueensa kuiville putoamistaistelusta.

Kun Valtonen palasi maajoukkuekomennukseltaan Manresaan, hän sai kuulla ACB-liigan putoamistaistelussa kamppailevan CB Granadan olleen kiinnostunut palveluksistaan. Päätös siirtyä Manresasta Granadaan syntyi nopeasti – myös käytännön syistä.

– ACB-liigan siirtotakaraja menee umpeen huomenna, joten päätöstä ei voinut jäädä liian pitkäksi aikaa miettimään. Joskus täytyy tehdä nopeita päätöksiä ja nyt oli sellaisen paikka, Valtonen kuvailee Koripalloliiton tiedotteessa.

Valtonen on pelannut kuluvalla kaudella Manresassa 14,1 minuuttia ottelua kohden ja täyttänyt roolinsa penkiltä tulevana laiturina mallikkaasti, mutta Granadassa häntä kiinnosti erityisesti mahdollisuus suurempaan vastuuseen.

– Ihan ehdottomasti kiinnostaa mahdollisuus pelata isompia minuutteja. Olen hyvässä kunnossa ja tarkoitus on päästä jatkamaan samassa flow’ssa, mihin maajoukkueikkunassa jäätiin. Uskon tosissani, että pystyn seuraavan kahden ja puolen kuukauden aikana auttamaan Granadaa omilla vahvuuksillani säilyttämään liigapaikan.

Kun ACB-liigan runkosarjaa on pelaamatta kaksitoista kierrosta, on Granada kuudella voitollaan tasapisteissä Breoganin ja Obradoiron kanssa ACB:n toiseksi viimeisellä sijalla. Liigan jumbona on Palencia neljällä voitollaan. Liigan kaksi viimeistä joukkuetta tipahtaa ensi kaudeksi maan kakkostasolle LEB Oroon.

– Nyt vedetään täysillä loppukausi ja annetaan kentällä ja treeneissä kaikki, mikä koneesta lähtee, kommentoi Valtonen.

Valtonen on kolmas suomalainen miespelaaja CB Granadassa. Häntä ennen Granadaa ovat edustaneet Teemu Rannikko ja Alex Murphy.

Lähde: Koripalloliiton tiedote

News Related

OTHER NEWS

Tänään tv:ssä: Suomalainen tieteiselokuva yli 40 vuoden takaa – Hurja visio vuoden 1999 tulevaisuudesta

Tänään tv:ssä: Suomalainen tieteiselokuva yli 40 vuoden takaa – Hurja visio vuoden 1999 tulevaisuudesta IMDb-arvosana 4,9. Timo Linnasalon ohjaama tieteiselokuva Aurinkotuuli valmistui vuonna 1980. Elokuva perustuu Kullervo Kukkasjärven romaaniin. Painovoimatutkija Erik ... Read more »

Amerikan ykkösjuontaja kiidätettiin hätäleikkaukseen – The Late Show peruttu loppuviikolta

Amerikan ykkösjuontaja kiidätettiin hätäleikkaukseen – The Late Show peruttu loppuviikolta Stephen Colbertilta eivät vitsit loppuneet, vaikka tilanne oli vakava. The Late Show with Stephen Colbertin juontaja Stephen Colbert on kiidätetty ... Read more »

Juuse Saros loistaa NHL:ssä – suomalaismaalivahti valittiin viikon tähdistöön

Juuse Saros on ensimmäinen suomalaispelaaja, joka on tällä kaudella valittu viikon tähdistökolmikkoon. LEHTIKUVA/AFP Nashville Predatorsin suomalaismaalivahti Juuse Saros valittiin viime viikon kolmostähdeksi jääkiekon NHL:ssä. Saros pelasi kolmessa ottelussa, joista jokainen ... Read more »

Olaf Scholzin hallituksen suunnitelmat menivät täysin uusiksi – 60 miljardin euron aukko

– Oikeuden päätöksellä syntynyt 60 miljardin euron budjettivaje aiheuttaa päänvaivaa Saksan hallitukselle. Se joutuu joko anomaan uutta poikkeuslupaa lisävelanotolle – tai säästämään rankalla kädellä tulevien vuosien lempiprojekteista. Jättääkö Saksa toistaiseksi ... Read more »

WhatsApp Web saa kuvien ja videoiden kertakatselutoiminnon

WhatsApp Web saa kuvien ja videoiden kertakatselutoiminnon (Kuva: Unsplash) WhatsApp Web, eli Metan suositun viestisovelluksen työpöytäversio, on päivitetty mahdollistamaan käyttäjille kuvien ja videoiden lähettämisen kertakatselutoiminnolla. Toiminto oli jo käytössä vuodesta ... Read more »

Ilveksen Jani Nyman, 19, loistaa maalipörssin kärjessä – murtautui legendojen listalle

Ilveksessä lainalla kiekkoileva Jani Nyman pelaa upeaa kautta Liigassa. Vasta 19-vuotias hyökkääjä on ollut syyskaudella hurjassa vedossa, kun 23:ssä ottelussa on syntynyt peräti 13 maalia, jolla irtoaa tällä hetkellä maalipörssin ... Read more »

Manchester United harkitsee yllätysnimeä hyökkäykseensä

Manchester United harkitsee yllätysnimeä hyökkäykseensä Manchester United on kiinnostunut hankkimaan RB Leipzigin hyökkääjän Timo Wernerin, kertoo Saksan Sky. Werner, 27, on Valioliigan seuraajille tuttu pelaaja Chelseasta, jota hän edusti vuosina ... Read more »
Top List in the World