Strømafbrydelse i Nuuk slukker telefoni i Grønland

Asia's Tech News Daily

En strømafbrydelse i den grønlandske by Nuuk betyder, at al telefoni i Grønland er nede.

Det skriver Grønlands Politi i en pressemeddelelse.

Byen har ifølge politiet været uden strøm siden mandag klokken 23 lokal tid (klokken 03 natten til tirsdag dansk tid).

Grønlands Televæsen oplyser ifølge pressemeddelelsen, at strømafbrydelsen fik et datacenter til at gå ned. Strømmen i datacenteret er dog retableret tirsdag, og man er ved at få tjenester i gang igen.

Det er nedbruddet i datacenteret, der er skyld i, at teleforbindelsen er nede.

Omkring klokken 18 dansk tid oplyser Grønlands Politi desuden, at flere dele af Nuuk også mangler varme.

Anne Meisner, der er redaktør på Radioavisen i grønlandske KNR Nyheder, fortæller, at der er sporadisk telefonforbindelse og strøm i Nuuk:

– Her hvor jeg står, kommer der nogle gange noget lys i kontakterne, og nogle gange slukker det hele. Det er meget sporadisk. Min fornemmelse er, at det er sådan i hele byen, siger hun.

Det er en fejl i et vandkraftværk, der er skyld i den manglende strøm. Fejlen opstod som følge af kraftige vindstød. Det oplyser myndighederne.

På grund af strømafbruddet skal myndighederne derfor kontaktes ved personlig henvendelse, hvis borgere har brug for dem. Det kan ske på politiets og brandvæsenets lokalstationer eller hos kommunefogederne i bygderne.

Politiet oplyser, at de vil patruljere i Nuuk. Også brandvæsenet er til stede flere steder i byen.

Anne Meisner fortæller, at der endnu ikke er kommet en tidshorisont for, hvornår strøm, telefonforbindelse og varme kommer tilbage.

Nogle af hendes kolleger fra KNR har været på gaden i Nuuk for at tale med byens indbyggere.

– Folk tager det egentlig rimeligt stille og roligt. Det er lidt mere normalt med strømafbrydelser heroppe, end det er i Danmark.

– Men jeg tror, at det nu er begyndt at gå op for folk, at det faktisk varer ret mange timer, og vi har endnu ikke fået at vide, hvornår det stopper, siger hun.

Dele af KNR er koblet på en nødgenerator. Det selvstyreejede medie samarbejder derfor med politiet om at sende beredskabsmeddelelser ud i radioen langs hele kysten i Grønland.

I nødstilfælde kan kystradiotjenesten Aasiaat Radio kontaktes på 112. Forbindelsen kan dog være ustabil, og det kan være nødvendigt at ringe flere gange.

Strømmen i Nuuk vil blive genetableret i et område ad gangen. Der er derfor blandt andet kommet strøm i bydelen Nuussuaq i det nordlige Nuuk tirsdag eftermiddag.

/ritzau/

Internet Explorer Channel Network
Asia's Tech News Daily
News Related

OTHER NEWS

Regerende mester cruiser videre trods koncentrationssvigt

© James Gourley/Reuters Naomi Osaka er videre til tredje runde i Melbourne, hvor endnu en amerikaner venter hende. Den japanske tennisstjerne Naomi Osaka rykkede onsdag formiddag dansk tid en runde ... Read more »

Sådan sparer du tid i fitnesscenteret

Det kan være svært at finde tid til træning i en travl hverdag. Men hvis du skærer ind til benet og bruger tiden i fitnesscenteret optimalt, kan du faktisk få ... Read more »

Trump og hans børn anklages for at have vildledt banker

© Mandel Ngan/AFP Donald Trump (i midten) og hans børn Ivanka Trump (til højre) og Donald Trump Jr. (til venstre) er anklaget for at have vildledt banker for at opnå ... Read more »

Militærleder får 15 års fængsel for Bali-angreb i 2002

© Fajrin Raharjo/AFP Aris Sumarsono, der er bedre kendt som Zulkarnaen, blev anholdt i december 2020 efter 18 år på flugt. (Arkivfoto). En indonesisk tidligere militærleder er onsdag blevet idømt ... Read more »

NFL-stjerne undskylder fornærmende dommerkommentar

© Ron Jenkins/Scanpix Dallas Cowboys’ quarterback Dak Prescott (4) var i sine følelsers vold, da han kom med uheldig kommentar efter slutspilsnederlag, siger han. – Ros til dem. Det var ... Read more »

Tredje mand er anholdt for drab i frisørsalon i Rødovre

Da en 28-årig mand sent tirsdag eftermiddag landede i Kastrup Lufthavn i København, blev han mødt af betjente og anholdt. Den 28-årige er mistænkt for at have været med til ... Read more »

Blå partier sætter hælene i: Vil ikke forhøje dagpengesats

© Ida Marie Odgaard/Scanpix Troels Lund Poulsen, Venstres beskæftigelsesordfører, forhandler i øjeblikket med regeringen om at skaffe mere arbejdskraft. Der er for alvor kommet gang i forhandlingerne om regeringens reformudspil. ... Read more »

USA advarer om russisk angreb på Ukraine når som helst

© Jonathan Ernst/Reuters Rusland kan på et hvilket som helst tidspunkt indlede et angreb på Ukraine, siger pressesekretær i Det Hvide Hus Jen Psaki tirsdag. USA slår tirsdag alarm over ... Read more »

Trist nyt: Sanger Dario Campeotto ramt af kræft

Den danske sanger og skuespiller Dario Campeotto har fået konstateret kræft. Det oplyser familien i en email til Ritzau ifølge Ekstra Bladet. Hvis du er en af dem, der havde ... Read more »

Hongkong beordrer hamstere aflivet efter smitte i kæledyrsbutik

© Kin Cheung/Scanpix Kæledyrsbutikken Little Boss i Hongkong er lukket, efter at der er opdaget et udbrud af covid-19 blandt hamstere. Myndigheder i byen meddelte tirsdag, at omkring 2000 hamstere ... Read more »

Medie: 20 af Johnsons partifæller vil vende ham ryggen

© Pool/Reuters Storbritanniens premierminister, Boris Johnson, har flere gange undskyldt for fester på Downing Street under coronarestriktioner. (Arkivfoto) Hele 20 af Boris Johnsons partifæller i parlamentet planlægger at erklære deres ... Read more »

FAKTA: Spændinger mellem Rusland og Ukraine øges

© Andriy Dubchak/Scanpix Ukrainske soldater ses her i Donetsk-regionen i Ukraine i begyndelsen af januar. Rusland kan angribe Ukraine når som helst, mener USA. Amerikanerne har længe advaret mod oprustningen ... Read more »

Efter flere år med fald: Danskerne låner mere uden afdrag

© Ida Marie Odgaard/Scanpix Der var gang i boligmarkedet i 2021, og det betyder, at der er optaget mange realkreditlån. Flere kigger mod afdragsfrihed. (Arkivfoto) De afdragsfrie lån er igen ... Read more »

Lån uden afdrag er på vej ind i varmen hos danskerne

© Ida Marie Odgaard/Scanpix Der var gang i boligmarkedet i 2021, og det betyder, at der er optaget mange realkreditlån. Flere kigger mod afdragsfrihed. (Arkivfoto) De afdragsfrie lån er igen ... Read more »

Stilsikker Nadal fortsætter enlig rekordjagt i Australien

© Loren Elliott/Reuters Rafael Nadal vandt i tre sæt over tyske Yannick Hanfmann, men måtte stadig bruge næsten to og en halv time på banen i Melbournes eftermiddagsvarme. Ganske vist ... Read more »

Sundhedsøkonom: Stor opgave venter efter genindført garanti

Med den forventede genindførsel af udredning- og behandlingsgarantien fra fredag sendes et klart signal til det offentlige sundhedsvæsen om igen at prioritere andre patienter ud over coronapatienter højt. Det vurderer ... Read more »

Tyskland overstiger 100.000 nye smittetilfælde på et døgn

© Hannibal Hanschke/Scanpix Forbundskansler Olaf Scholz ønsker at indføre obligatorisk vaccinepligt i Tyskland, hvor 60 millioner indbyggere ud af i alt 83 millioner er fuldt vaccinerede. (Arkivfoto) Tyskland har i ... Read more »

Ny funktion skal gøre det nemt at fat i lægen på tværs af landet

© Liselotte Sabroe/Scanpix Appen MinSundhed er blevet downloadet over fire millioner gange. (Arkivfoto) Hvis man er rejst til den anden ende af Danmark og pludselig får det dårligt, så kan ... Read more »

Tauson møder højt seedet ester på prestigefyldt arena

© Hamish Blair/Scanpix 19-årige Clara Tauson møder Anett Kontaveit fra Estland i anden runde af Australian Open. Kontaveit er seedet som nummer seks ved grand slam-turneringen. Man skal holde sig ... Read more »

Ukendte droner genererer svensk flytrafik

© Nati Harnik/Scanpix Flytrafikken ved Bromma-lufthavnen nordvest for Stockholm er blevet omdirigeret, efter at der er observeret droner i området, skriver avisen Aftonbladet. (Arkivfoto) Flytrafikken ved Bromma-lufthavnen nordvest for Stockholm ... Read more »

Kongresudvalg stævner Trumps eksadvokat Rudy Giuliani

© Brendan McDermid/Reuters Donald Trumps tidligere advokat Rudy Giuliani og andre topadvokater er blevet stævnet af et kongresudvalg. (Arkivfoto) Donald Trumps tidligere advokat Rudy Giuliani er blevet stævnet af et ... Read more »

Regioner gør klar til hjemmeprøve for livmoderhalskræft

© Palle Hedemann/Scanpix Unge kvinder i tyverne kan fejlagtigt tro, at de med hpv-vaccinen er beskyttet mod livmoderhalskræft. Men vaccinen beskytter ikke mod alle typer af hpv-virus, og desuden er ... Read more »

USA ønsker FN-rapport om Xinjiang frigivet før vinter-OL

Kongressen i USA opfordrer FN til at offentliggøre en rapport om den kinesiske provins Xinjiang, inden vinter-OL i Beijing begynder 4. februar. Det skriver nyhedsbureauet AFP. USA beskylder Kina for ... Read more »

Tsunamiramte Tonga vil være afskåret fra omverdenen i en måned

© Handout/AFP På Tongas hovedø, Tongatapu, har aske fra lørdagens vulkanudbrud sat sit tydelige præg på landskabet. Det vil tage mindst en måned at få genetableret forbindelsen til Tonga, efter ... Read more »

Fire dræbt og ni såret af bilbombe i Mogadishu

© Feisal Omar/Reuters Mindst fire mennesker blev dræbt og ni andre blev såret, da en selvmordsbomber tirsdag sprængte sig selv i luften på en restaurant nær en af militærets kaserner ... Read more »

Få vinterens største strømslugere under kontrol

Sørg for at slukke helt for dit fjernsyn eller din spillekonsol, når du ikke bruger dem. – Spillekonsoller kan fortsat bruge meget energi, hvis de skal holde et videospil kørende ... Read more »

Samsung står til at løfte sløret for S22-serien om få uger

© Gamereactor Samsung står til at løfte sløret for S22-serien om få uger Selvom at Samsung selv ikke rigtig har sagt noget om den kommende S22-serie af smartphones, så er ... Read more »

Boba Fett-stjerne mener at Disney har fejlfortolket karakteren i serien

© Gamereactor Boba Fett-stjerne mener at Disney har fejlfortolket karakteren i serien Nu er der et par episoder ude af The Book of Boba Fett, der endelig giver den ikoniske ... Read more »

Chelsea-boss er glad trods Hakim Ziyechs manglende målfejring

Det gik ikke ubemærket hen, at Hakim Ziyech nægtede at fejre sit mål, da han tirsdag scorede til 1-0 for Chelsea mod Brighton i Premier League. Samtidig brugte den marokkanske ... Read more »

Støttepartier åbner for at gøre rabat på hybridbiler mindre

© Frank Augstein/Scanpix Plug-in-hybridbiler er mindre klimavenlige end forventet ifølge internationale studier. Støttepartier åbner nu for at genforhandle bilaftale. (Arkivfoto) Regeringens tre støttepartier vil se på, om man skal ændre ... Read more »

Udskudt Grammy Awards finder sted i april og rykker til Las Vegas

© Don Emmert/AFP Grammy Awards-statuetterne bliver igen i år delt senere ud end sædvanligt. (Arkivfoto) Prisuddelingen Grammy Awards, der uddeler priser til musikbranchen, er blevet rykket til april. Det oplyser ... Read more »

Ustabile mestre uddeler bank på egen is

© Thomas Sjørup/Scanpix Nikolaj Rosenthal scorede et af Rungsteds mål i sejren over Frederikshavn. Det har været en mærkelig sæson for Rungsteds danske ishockeymestre, der længe har rodet rundt i ... Read more »

Enhedslisten frygter genindført garanti vil ramme ældre patienter

Regeringens støtteparti Enhedslisten finder det bekymrende, at regeringen har valgt at genindføre udrednings- og behandlingsgarantien fra fredag. – Det er helt afgørende, at når vi har et sundhedsvæsen med kapacitetsudfordringer, ... Read more »

St. Pauli sender tamme Dortmund ud af pokalen

© Christian Charisius/Scanpix St. Pauli topper 2. Bundesligaen og er nu også klar til kvartfinalerne i DFB Pokal. Dortmund leverede en blodfattig indsats og tabte tirsdag aften 1-2 til St. ... Read more »

Ishockeylandsholdet tager til vinter-OL med stor erfaring

© Nils Meilvang/Scanpix Frans Nielsen og Oliver Lauridsen er to af de danske spillere med erfaring fra NHL. Vinter-OL bliver uden aktuelle NHL-spillere, men der er alligevel en del erfaring ... Read more »

Chelsea snubler med uafgjort mod midterhold

© Matt Dunham/Scanpix Chelseas målscorer, Hakim Ziyech, jublede ikke, da han bragte holdet foran 1-0 mod Brighton. Chelsea må se førerholdet Manchester City trække mere og mere fra i Premier ... Read more »

Ghana er færdig ved slutrunde efter choknederlag

© Daniel Beloumou Olomo/AFP Slutrunde-debutanterne Comorerne lever i Africa Cup of Nations efter sin chokerende 3-2-sejr over Ghana. Ghana er færdig ved Africa Cup of Nations efter et chokerende 2-3-nederlag ... Read more »

HSV knockouter Bundesliga-hold efter straffedrama

© Thilo Schmuelgen/Reuters Florian Kainz gled i sit tilløb og fik underkendt sin scoring i FC Kölns pokalnedtur mod Hamburger SV. Hamburger SV kæmper for fjerde sæson i træk for ... Read more »

Kræftsyge Esben Dalgaard deler billede fra behandling i hospitalsengen: ‘Det går godt!'

Den folkekære skuespiller deler endnu en gang ærligt ud af sit sygdoms- og behandlingsforløb. Tilbage i september 2021 kunne den 45-årige skuespiller fortælle, at kræftsygdommen, som han ellers var blevet ... Read more »

Lægeforeningen: Det bliver udfordrende at leve op til garanti

© Mads Claus Rasmussen/Scanpix Camilla Rathcke, der er formand i Lægeforeningen, mener, at man burde have taget bestik af situationen på hospitalerne i løbet af den kommende uge og derefter ... Read more »
On free-english-test.com you will find lots of free English exam practice materials to help you improve your English skills: grammar, listening, reading, writing, ielts, toeic