STORT GRATTIS: Eva Dahlgren fyller 63 år – intima kärleksknepen med frun efter över 25 år ihop

Eva Dahlgren är den blekta blondinen som sjunger sig rakt in i folkets hjärta.

Men bakom scenen har hon haft sin stora kärlek, hustrun Efva Attling, genom livets alla upp och nedgångar.

Tidigare har hon delat med sig av hur paret har hållit ihop genom alla år.

Eva Dahlgren är en av våra mest folkkära artister och har gått sin egen väg i musikbranschen i över 40 år.

Redan som 19-åring stod hon på Melodifestivalens scen och sedan dess har hon givit oss superhits som ”Ängeln i rummet” och ”Vem tänder stjärnorna” och dessutom sålt över en miljon skivor.

Torts att det är på scenen vi brukar se henne, så är Eva också en skicklig författare och fotograf.

Men även om vi är många som följt hennes resa i rampljuset är det få som vet vem Eva är egentligen.

stort grattis: eva dahlgren fyller 63 år – intima kärleksknepen med frun efter över 25 år ihop

Foto: Anders Henriksson/Wikkicommons

Eva Dahlgren familj

Bakom scenen är Eva också dotter, hustru, mamma och astmatiker och under 2022 skrev hon den första delen av sina memoarer.

”Eva Dahlgren Instrumenten – Memoarer under konstruktion” är den första delen.

”Jag började bara skriva en dag… och så la jag till en bild som jag tyckte passade till texten. Sen skrev jag lite till och la till en annan bild. Kanske är det så här jag ska berätta om mitt liv tänkte jag efter att det hade blivit en liten hög av papper. Ja! Så får det bli. En liten bit i taget. Som när man träffar en ny människa som man vill bekanta sig med. En liten bit i taget. Huller om buller. Och allteftersom växer en människa fram. Det här är del 1. Har jag tur och får leva länge blir detta en serie i 37 band”, skrev Eva i ett pressmeddelande.

Men alla vet att Eva, trots att hon är en av våra största håller det mesta privat. Och så är det även i boken, hon bjuder inte på allt. Inte ännu.

– Det är jättemycket som inte finns med i den här boken. Det finns många människor som betyder jättemycket för mig som jag inte har skrivit om, för att jag känner att vi har en otroligt privat relation, hur ska jag kunna skriva om dig? Därför är jag glad att jag kom på att jag kan berätta om mitt liv så här, att jag kan ha den processen, har hon sagt till Femina.

Eva Dahlgrens knep med hustrun Efva Attling

På 90-talet blev Eva tillsammans med Efva Attling och blev genast några av Sveriges mest omskrivna och hårdast bevakade kärlekspar.

Den 15 november 2009 sade Eva Dahlgren ja till sin älskade fru Efva Dahlgren på Hotel Rival i Stockholm.

Men sanningen är att de gift sig hela fyra gånger.

– Hm, vi hade ett jättestort bröllop med barn, föräldrar och vänner, när det äntligen blev tillåtet med könsneutrala äktenskap. Det var en underbar dag, mycket känslosam, samtidigt som jag nästan blir arg att när jag tänker på det – att det var först 2009 som vi tilläts gifta oss, har Eva Dahlgren berättat för Icakuriren.

På frågan om de har planer på att gifta sig igen svarar Efva:

– Vi kanske slår till igen! Att gifta sig är ju så härligt, det är ju alltid de bästa festerna, eller hur?

stort grattis: eva dahlgren fyller 63 år – intima kärleksknepen med frun efter över 25 år ihop

Foto: Frankie Fouganthin/Wikimedia commons

LÄS MER: Eva Dahlgrens besked – efter alla år tillsammans med Efva Attling: Kärleksfulla hyllningen

Orden om relationen

I år har de varit tillsammans i över 25 år och gifta i 14 år. Efter så många år tillsammans har de hittat ett knep i förhållandet som gör att de håller ihop.

För Icakuriren har Eva beskrivit sig själv som en gräsklippare och sin fru som en Ferrari.

– För gräsklipparen är det bra att ha en Ferrari vid sin sida, eftersom gräsklipparen är lite väl ospontan ibland, medan gräsklipparen i sin tur kan hålla tillbaka Ferrarin när det behövs, säger hon i en intervju med Icakuriren.

Enligt Eva är hon den som gärna tar saker på allvar.

– Jag är lite långsammare, lite trögare, men trivs rätt bra med det. Jag gillar att sova på saken och ta det lite lugnt. Att göra överilade grejer rimmar inte med mig.

Både Eva och Efva tycker att ärlighet är viktigt också.

– Man måste vara ärlig och det är hemma i det privata, måste man vara ärlig mot sin partner. Jag frågar Eva om allt, och hon frågar mig mer nu än vad hon gjorde i början, har Efva Attling berättat i Kristin Kaspersens podcast ”Nyfiken på”.

Underbara ni, hurra för er och för kärleken!

Artikeln STORT GRATTIS: Eva Dahlgren fyller 63 år – intima kärleksknepen med frun efter över 25 år ihop är skriven och publicerad av Nöjeslivet.

News Related

OTHER NEWS

C svänger om kärnkraft – ja till fler reaktorer

Centerpartiets partiledare Muharrem Demirok och partisekreterare Karin Ernlund. Partistämman pågår i Örebro i helgen. Centerpartiet svänger om kärnkraften. Begränsningen om att få ha max tio reaktorer i drift i Sverige ... Read more »

Här är låtarna som Toves mördare lyssnade på efter att de dumpat kroppen

I bilen tillbaka efter mordet på Tove lyssnade hennes mördare Maja Hellman och Johanna Leshem Jansson på musik. Natten den 16 oktober 2022 försvann Tove i Vetlanda. En tid senare ... Read more »

19-åring döms till långt fängelsestraff för dödsskjutning i biltunnel

En nedstängd påfart till Södra länken efter skjutningen förra året. En 19-årig man döms till fängelse efter en skjutning i en bil i en av Södra länkens tunnlar i Stockholm ... Read more »

Centern svänger – vill slopa begränsning av kärnkraft

Centern svänger – vill slopa begränsning av kärnkraft Centerpartiets stämma säger ja till att ta bort begränsningen om att ha fler än tio kärnkraftreaktorer i drift i Sverige, rapporterar TT. ... Read more »

Easter egg från Witcher 3 i Cyberpunk 2077 nya DLC

Easter egg från Witcher 3 i Cyberpunk 2077 nya DLC För den uppmärksamma och den som gräver runt i Cyberpunk 2077’s nya expansion Phantom Liberty finns det en gömd liten ... Read more »

Italienska fotbollstoppen om kritiken: ”Inte påläst”

Italienska fotbollstoppen om kritiken: ”Inte påläst” Svenska kaptenen Kosovare Asllani var en av de svenska spelarna som kritiserade att Nations League-matchen mot Italien spelades på arenan Stadio Teofilo Patini i ... Read more »

Vägglusvågen: Frankrike slår till mot blodsugarna

En vägglus som fångades på bild i samband med en lägenhetssanering i Stockholm. Arkivbild. De finns i Paris tunnelbana, på biografer, flygplatser och sjukhus. Blodsugande vägglöss blir allt vanligare i ... Read more »

FN inleder humanitär insats i Nagorno-Karabach

FN inleder humanitär insats i Nagorno-Karabach FN inleder en humanitär insats i Nagorno-Karabach efter oroligheterna den senaste tiden. Det är första gången på runt 30 år som FN engageras i ... Read more »

Beckham tar bladet från munnen: ”Inte hört min sida”

Beckham tar bladet från munnen: ”Inte hört min sida” Trots att David Beckham har stått i rampljuset hela sitt vuxna liv har han sällan kommenterat varken sitt privatliv eller sina ... Read more »

Åberg får chansen igen – möter världsettan

Viktor Hovland och Ludvig Åberg ska försöka upprepa fredagens framgångsrecept på lördag. Det blev seger i svenska framgångssagan Ludvig Åbergs Ryder Cup-debut. Nu får 23-åringen chansen på nytt i lördagens ... Read more »

Champagnemiljardären misstänkt för penningtvätt

Bernard Arnault, en av världens rikaste män, misstänks för penningtvätt. Arkivbild Den franske mångmiljardären Bernard Arnault, världens näst rikaste man, utreds för misstänkt penningtvätt. Det handlar om affärer med fastigheter ... Read more »

Götblad: Inte vilken tonåring som helst som mördar

Götblad: Inte vilken tonåring som helst som mördar 12-åringar som erbjuder sig att mörda utan betalning. 15-åringar som lurar in sina tidigare vänner i dödsfällor, och ungdomar som utför tortyr. ... Read more »

Stor granatbrist: "Fattas väldigt mycket pengar"

EU har lovat Ukraina en miljon artillerigranater. Samtidigt står länder i kö för att lägga egna beställningar. Men industrin kan inte snabbt skala upp produktionen. Det fattas väldigt mycket pengar, ... Read more »

Skräcken efter fiskflykten: Hotar beståndet av vild lax

Skräcken efter fiskflykten: Hotar beståndet av vild lax Tusentals laxar som i augusti smet från en flytande fiskodling utanför Islands kust orsakar oro på ön, rapporterar The Guardian. Oron grundar ... Read more »

L:s partistyrelse vill inte utreda slöjförbud i förskolan

L:s partistyrelse vill inte utreda slöjförbud i förskolan Liberalernas partistyrelse säger nej till att utreda ett slöjförbud i förskolan och grundskolans lägre årskurser, rapporterar Ekot. Enligt partisekreterare Gulan Avci riskerar ... Read more »

MJÖRNBERG: Grymt imponerande premiärlaxar

Marcus Paulsson öppnade sitt lags målskytte när Mörrum premiärbesegrade KRIF med 3-2. Så är säsongen igång även i Hockeyettan och den första kvällen med spel om poäng bjöd på grymt ... Read more »

Sydliga EU-länder jagar på för nytt asylavtal

Längst fram i bild Greklands premiärminister Kyriakos Mitsotakis, Italiens premiärminister Giorgia Meloni och Portugals premiärminister António Costa som deltog i de sydliga EU-ländernas möte på Malta på fredagen. Ledare för ... Read more »

Slovakiska valet kan avgöra landets band till Ukraina

Slovakiska valet kan avgöra landets band till Ukraina Miljontals slovaker går i dag till valurnorna i ett parlamentsval som uppges vara mer ovisst än på länge. Utgången av valet väntas ... Read more »

Expert: Riksbanken kan pausa om kronlyftet består

Expert: Riksbanken kan pausa om kronlyftet består Om kronans nyvunna styrka håller i sig kan det leda till att den svenska inflationen faller snabbare än väntat. Det säger SEB:s valutastrateg ... Read more »

Analyser: Kriget i Ukraina har förändrat EU i grunden

Analyser: Kriget i Ukraina har förändrat EU i grunden Rysslands invasionskrig av Ukraina har för evigt förändrat den Europeiska Unionen i grunden. Den slutsatsen drar The Guardians Patrick Wintour. Och ... Read more »

Polisen rapporterar om skottlossning, Helsingborg

Envato.com. Bilden är en genrebild. “Skottlossning på öppen gata i centrala Helsingborg”, skriver polisen på sin hemsida. Polisen i Skåne rapporterar detta: Flera uppringare angående skottlossning på Carl Krooks gata ... Read more »

Ny recension: Läs vårt test av Topaz Photo AI 2

Nu kan du läsa vår recension av Topaz Photo AI 2 i Fordelszonen. Vi får hela tiden in nya fotoprylar till vårt testcenter på redaktionen, och så fort vi är ... Read more »

Claes Eriksson var nära att lägga ner karriären: "Det var motigt"

Claes Eriksson är känd som den humoristiska skådespelaren och manusförfattaren i gruppen Galenskaparna & After Shave. Nyheter24 har tagit reda på vad svenska folket googlar på mest om den folkkära ... Read more »

Så kan militärpolisen hjälpa polisen

En militärpolis har samma befogenheter och skyldigheter som en polis inom Polismyndigheten. Arkivbild. Militärpolis har lyfts fram som ett alternativ för hur Försvarsmakten kan bistå polisen. Men vilka är de ... Read more »

Lizzo begär att stämningen avvisas: ”Förnekar allt”

Lizzo begär att stämningen avvisas: ”Förnekar allt” Artisten Lizzo har begärt att en domare avvisar den stämning som tre av hennes tidigare dansare initierat, rapporterar Rolling Stone. Anklagelserna gäller trakasserier ... Read more »

Återuppbyggandet av E6:an väntas dra ut på tiden

Återuppbyggandet av E6:an väntas dra ut på tiden Det är inte bara utredningen av jordskredet i Stenungsund som kommer att dröja. Även återuppbyggandet av E6:an ser ut att ta tid, ... Read more »

Jonas Johansson hyllas efter succédebuten: "En jäkla kväll"

Jonas Johansson höll nollan i sin Tampa Bay-debut. Med Andrej Vasilevskij på skadelistan under säsongsinledningen är Jonas Johansson en av kandidaterna till platsen mellan Tampa Bays stolpar. I natt fick ... Read more »

Analys: Troligt att ”Gråhår” ses som förrädare av Wagner

Analys: Troligt att ”Gråhår” ses som förrädare av Wagner Andrej Trosjev, en av Wagnergruppens grundare, har fått i uppdrag av president Putin att övervaka och etablera ”frivilliga stridsenheter” i Ukraina. ... Read more »

Sex saker att ha koll på inför Women's Super League

Amanda Ilestedt är ny i Arsenal den här säsongen. Där blir hon lagkamrat med bland annat Lina Hurtig. Arkivbild. Hur kommer VM-stjärnan Amanda Ilestedt att passa in i Arsenal? Kan ... Read more »

Coppola: Priscilla Presley gav feedback på alla detaljer

Coppola: Priscilla Presley gav feedback på alla detaljer Inför filmen ”Priscilla” har Sofia Coppola jobbat ihop med kvinnan som skildras – Priscilla Presley. I en intervju med W Magazine berättar ... Read more »
Top List in the World