Stjernens ekstreme kontraster

Stjernens ekstreme kontraster

stjernens ekstreme kontraster

Novak Djokovic jakter tittel nummer ti i Australian Open.

Han er vant til å være kronisk kontroversiell. Kanskje er det derfor Novak Djokovic er aller sterkest under press.

Publisert: 24.01.23 kl. 22:34

Hvis du lurer på noe om den mentale styrken til Djokovic, er det bare å spørre den nypensjonerte Roger Federer.

Med to matchballer i egen serve og hele Wimbledon-publikumet i ryggen, skulle Federer krone karrieren på gresset i London med triumf nummer ni.

Resten er serbisk idrettshistorie. Øyeblikket fra 2019 står igjen som et kroneksempel på at Novak Djokovic er så vrien å knekke.

Men det er ikke bare på banen at 35-åringen jevnlig bruker den ekstreme motstandskraften. Hele posisjonen hans i tennisen er bygget på et elsk-hat-forhold til publikum, på en personlighet med stor spennvidde og en fremferd som stadig gjør ham omdiskutert.

Her skiller han seg markant fra hvor smoothe Federer og Rafael Nadal har fremstått i det offentlige rom.

Nå er Djokovic på et oppdrag «down under» som ikke bare handler om å prøve å vinne Grand Slam-turneringen i Melbourne for tiende gang. Det dreier seg også om å komme tilbake til landet han ble nektet adgang til i fjor, i det som ble en offentlig skittentøyvask med skarpe motsetninger i ordskiftet.

En side ved Novak Djokovic’ personlighet er at han er vaksinemotstander, av så prinsipiell art at han heller har stått over store turneringer enn å få en sprøyte i armen. I fjor ble han kastet ut av Australia, i år er han hjertelig velkommen igjen.

Det har så langt brakt Djokovic til kvartfinalen, der russiske Andrej Rubljov venter. På veien har Djokovic fått oppleve fans rope på folkefavoritten Federer, han har slitt litt med et bein – men han har samtidig spilt seg stadig sterkere. Mot hjemmehåpet Alex de Minaur var det plutselig Novak Djokovic på sitt aller beste publikum fikk servert.

Når Djokovic klarer å toppe formen i årets første storturnering, har det en tendens til å gå veien for tennisstjernen så mange har en mening om.

På den ene siden anerkjenner flere og flere at han nok har det høyeste toppnivået gjennom tidene, på den andre kommer han aldri til å få den samme brede publikumsappellen som rivalene har hatt.

Det siste lever nok serberen, som er kjent for å være veldig patriotisk mot hjemlandet, ganske så godt med.

Det virker nemlig som om han slår aller best nedenfra. Og om det er en ting historien har vist igjen og igjen, så finnes det ikke et utgangspunkt Djokovic ikke kan komme tilbake fra.

Bli ikke overrasket om fjorårets fortvilelse blir snudd til et tosifret jubileum i Australian Open.

Det hadde vært peak Djokovic å gå fra uønsket til å bli triumfator.

Publisert: 24.01.23 kl. 22:34

News Related

OTHER NEWS

Filmanmeldelse «Munch»: Geni i fire stadier

«SELVPORTRETT MED NESEBLOD»: Mattis Herman Nyquist som Edvard Munch i «Munch». Filmanmeldelse «Munch»: Geni i fire stadier Besnærende og egenartet om Norges største kunstner. Publisert: 27.01.23 kl. 16:00 DRAMA «Munch» ... Read more »

Zelenskyj går hardt ut mot IOC: – Skuffet

UT MOT IOC: Volodomy Zelenskyj går ut mot IOC. Zelenskyj går hardt ut mot IOC: − Skuffet I sin daglige tale til folket gikk Volodymyr Zelenskyj hardt ut mot IOC, som ... Read more »

Sykehuskrisen: Frykter massive kutt i nord

SYKEHUSET I TROMSØ: UNN (Universitetssykehuset i Nord-Norge) fotografert på kveldstid under pandemien i november 2021. Sykehuskrisen: Frykter massive kutt i nord Både fagfolk og brukere er svært urolige for iverksettingen ... Read more »

Minst sju drept ved synagoge i Øst-Jerusalem

Minst sju drept ved synagoge i Øst-Jerusalem Gjerningsmannen skal ha blitt drept på stedet. Skytingen skjedde i nærheten av en synagoge i den israelske bosetningen Neve Yaakov i okkuperte Øst-Jerusalem, ... Read more »

Tittelforsvarer Danmark til VM-finale i håndball: – Unødvendig spennende

I første omgang gikk det meste på skinner for danskene i Gdansk. Niklas Landin storspilte i målet, og danskene stakk fra til 15-10-ledelse halvveis. Magnus Saugstrup briljerte offensivt, og da ... Read more »

Vi har hendene på Bowers & Wilkins Pi7 S2

Øreproppmarkedet blir stadig mer mettet, med tilsynelatende alle teknologibedrifter som eksisterer, og skaper sin egen oppfatning av enhetstypen. For dette formål har vi nylig fått hendene på Bowers & Wilkins ... Read more »

Sagosen skjøt i stykker Ungarn

Sander Sagosen ble kampens toppscorer mot Ungarn. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Tyskerne slo Egypt 35-34 etter ekstraomganger tidligere fredag. – Jeg er fornøyd med gjennomføringen. Jeg synes vi ... Read more »

5 videospilltilpasninger vi ser frem til

5 videospilltilpasninger vi ser frem til En videospilltilpasning pleide å være en ting mange ville prøve å styre unna fra. Vi husker alle skrekkprogrammene som var Assassin’s Creed, Tomb Raider ... Read more »

Magnus Carlsen spilte remis mot So – fortsatt ett poeng bak teten

Etter 58 trekk og drøyt fem timer ved brettet endte det med et halvpoeng til hver. Nodirbek Abdusattorov spilte remis mot Anish Giri fredag og leder turneringen et halvt poeng ... Read more »

Ødegaard benkes mot Manchester City – Haaland starter

Det fremkommer i Arsenals lagoppstilling på Twitter. Erling Braut Haaland får derimot tillit fra start for Pep Guardiolas Manchester City. Han danner en angrepstrio med Jack Grealish og Riyad Mahrez. ... Read more »

Giske om dagens strømnyhet: Løser ikke det akutte problemet

STRØM: Trond Giske sier hans lokallag kommer med en strømresolusjon til uken. Giske om dagens strømnyhet: Løser ikke det akutte problemet Trond Giske skryter av regjeringens kraftgrep fredag, men krever ... Read more »

Israelske medier: Fem drept og minst fem såret i skyting i Øst-Jerusalem

Minst fem andre ble såret, og for to av dem skal tilstanden være kritisk. Gjerningsmannen skal ha blitt drept på stedet. Skytingen skjedde ifølge den israelske ambulansetjenesten i nærheten av ... Read more »

‒ Rekkeviddeangsten lever i beste velgående

Fortsatt har mange elbiler såpass kort rekkevidde at angsten kan brette seg over elbilisten. Men er den berettiget? Tittelen er et sitat, for det er nettopp det Nils Sødal, senior ... Read more »

Fem drept og flere skadet etter angrep mot synagoge i Jerusalem

Fem drept og flere skadet etter angrep mot synagoge i Jerusalem Minst fem personer er drept etter et angrep mot en synagoge i Jerusalem og flere er skadet. Politiet har ... Read more »

Sagosen skjøt i stykker Ungarn – Norge videre til kamp om 5.-plassen

Tyskerne slo Egypt 35-34 etter ekstraomganger tidligere fredag. Ungarn fikk en brutal start på kampen da Miklos Rosta skjøt Torbjørn Bergerud i hodet på en straffe, bare ett minutt inn i ... Read more »

Revansje for Kristian Bjørnsen: – Noen tunge døgn

GOD KAMP: Kristian Bjørnsen leverte en god 1. omgang da Norge slo Ungarn. Revansje for Kristian Bjørnsen: − Noen tunge døgn (Norge-Ungarn 33–25) Han fikk et lite plaster på såret etter ... Read more »

Kronprins Haakon med i hovedkomiteen for ski-VM i Trondheim 2025

Det bekrefter Kongehuset på sin nettside. Norges skiforbund omtalte også møtet på sitt nettsted. Komiteen består av 16 medlemmer med blant andre Åge Skinstad (daglig leder), skipresident Tove Moe Dyrhaug (komitéleder),  ... Read more »

Prosjektet var hemmelig – så tok det helt av

Frank Williksen er veteranen i Broom-redaksjonen. Han har jobbet som biljournalist i over 50 år og har testet et stort antall biler i inn- og utland. Noen biler husker han ... Read more »

Klar for det STORE salget hos Barcelona

Da Barcelona jaktet signaturen til Robert Lewandowski forrige sommer, gikk Bayern-boss ut og luftet sin frustrasjon over hvordan en klubb som i teorien var konkurs kunne kjøpe spillere for en ... Read more »

Kristian Valen dømt til betinget fengsel

Komiker Kristian Valens forsvarer, advokat Bernt Heiberg, i Oslo tingrett da saken var oppe til behandling i begynnelsen av januar. Foto: Lise Åserud / NTB Da saken var oppe i ... Read more »

Årjes slutter som SOC-leder etter trakasseringstiltale

Mats Årjes (til v.) trekker seg fra vervet som leder i Sveriges olympiske komité. Foto: Anders Wiklund, TT / NTB Årjes slutter som SOC-leder etter trakasseringstiltale – Den siste tiden ... Read more »

Øyunn Krogh: – Jeg er veldig singel

Øyunn Krogh: – Jeg er veldig singel GAMLE LOGEN/OSLO (Nettavisen): Fredag kveld er den røde løperen rullet ut i anledning årets Vixen Awards, og nærmest alt som kan krype og ... Read more »

Kilder til Nettavisen: Gigantbud på Glimt-profil

Kilder til Nettavisen: Gigantbud på Glimt-profil Eliteserie-klubben er for tiden på treningsleir i Alicante i Spania, men Mvuka skal være i ferd med å forlate denne. Det er snakk om ... Read more »

Ødegaards nære venn om suksessen: – Stort og rørende

DRAMMEN STRONG: Marcus Næslund Haugland sammen med vennen Martin Ødegaard – før og nå. Til høyre er de sammen i barndomsklubben Drammen Strong. Ødegaards nære venn om suksessen: − Stort og ... Read more »

Jadon Sancho aktuell for lørdagens FA-cupkamp

Erik ten Hag bekrefter at Jadon Sancho er tilbake og trener med laget. Lørdag kan bli hans første kamp på tre måneder. Foto: Ian Walton, AP / NTB Jadon Sancho ... Read more »

The Last of Us fornyet for en andre sesong på HBO

The Last of Us fornyet for en andre sesong på HBO Undertegnede er ikke den eneste som elsker The Last of Us på HBO, ettersom seriens to første episoder har ... Read more »

Videoopptak viser hvordan Paul Pelosi kjempet mot overfallsmann

Videoen ble offentliggjort fredag i tråd med beslutningen fra en dommer i California. Dommeren godkjente tidligere denne uka en begjæring om innsyn fra AP og flere andre nyhetsbyråer. Representantenes hus’ ... Read more »

Studenter pågrepet for visning av BBC-dokumentar i India

Politiet stoppet også fredagens filmvisning på Delhi-universitetet, som i likhet med flere andre universiteter rundt om i India forsøkte å vise dokumentaren. De trosset dermed regjeringens forsøk på å hindre ... Read more »

Mobbeforsker: TV-fri spising best for elevmiljøet

SPISER OG SNAKKER: Ikke snakk med mat i munnen, er et gammelt skikk og bruk-råd. I spisepausen bør elevenes oppmuntres til å snakke mer med hverandre, mener ekspertene. ILLUSTRASJONSFOTO Mobbeforsker: ... Read more »

Butikksjef reagerer etter brann i returpunkt: – Jeg blir litt skremt og skeptisk til hele ordningen

Butikksjef reagerer etter brann i returpunkt: – Jeg blir litt skremt og skeptisk til hele ordningen Forrige uke skrev Østlandets Blad om en brann som oppsto i et returpunkt i ... Read more »

Fire Uruguay-spillere utestengt for dårlig oppførsel i VM

Fire Uruguay-spillere utestengt for dårlig oppførsel i VM Fredag kom avgjørelsen i disiplinærsaken etter VM-kampen mellom Ghana og Uruguay 2. desember. Fire uruguayanere er utestengt i én til fire kamper. ... Read more »

Battlefield 2042 bringer klassene tilbake neste uke

Battlefield 2042 bringer klassene tilbake neste uke Mange av oss har kanskje glemt rotet som Battlefield 2042 viste seg å være ved lansering, men EA og DICE jobber fortsatt med ... Read more »

Overgrepssiktet prest får forlenget varetekt

Sognepresten ble pågrepet av politiet i august, og har sittet i varetekt siden, skriver Vårt Land. – Saken har høy prioritet og etterforskningen pågår fremdeles. Det blir mest sannsynlig tatt ... Read more »

Vixen Awards: Øyunn Krogh: – På utkikk etter et utrolig bra ligg

PLANEN KLAR: Øyunn Krogh. Vixen Awards: Øyunn Krogh: − På utkikk etter et utrolig bra ligg GAMLE LOGEN, OSLO (VG) En av årets største influencer-begivenheter er i gang. Etter fersk behandling ... Read more »

Rygget inn i sportsbutikk under øvelseskjøring

Rygget inn i sportsbutikk under øvelseskjøring Rygget inn i sportsbutikk under øvelseskjøring Sjåføren er lei seg for det som har skjedd, ifølge politiet. Publisert: 27.01.23 kl. 18:16 Oppdatert: 27.01.23 kl. ... Read more »

WHO: Nesten 40.000 coronadødsfall rapportert inn i forrige uke – over halvparten i Kina

– Til sammen er det i løpet av de siste åtte ukene rapportert over 170.000 dødsfall, sa Tedros Adhanom Ghebreyesus da WHOs krisekomité møttes fredag. Komiteen skal tidligst mandag avgjøre ... Read more »

Skarstein innrømmer feil: – Vi burde fattet vedtak

Skarstein innrømmer feil: – Vi burde fattet vedtak Skarstein innrømmer feil: − Vi burde fattet vedtak Birgit Skarstein (33) sitter i utøverkomiteen og mener de har gjort feil ved å ikke ... Read more »

Netflix hevder at de «aldri har kansellert et vellykket show»

Netflix hevder at de «aldri har kansellert et vellykket show» De nye co-CEOs av Netflix ser ut til å ha en veldig klar følelse av hva suksess er. I det ... Read more »

Kofstad på etterskudd i Dubai – turneringen forsinket av regn

Regnvær har ført til kraftig forsinkelse, og det er allerede bestemt at turneringen vil bli spilt ferdig først mandag. Kofstad gikk 1. runde tre slag over par etter to birdier ... Read more »

The Last of Us episode 1 er tilgjengelig gratis akkurat nå

The Last of Us episode 1 er tilgjengelig gratis akkurat nå Den første episoden av HBOs nye hitserie The Last of Us blir gjort offisielt tilgjengelig for å se på ... Read more »
Kênh kiến thức kỹ năng, phát triển bản thân, hướng nghiệp, blog nhân sự