Stjärnbartenderns favoritköp: "Bland det bästa jag druckit – alla kategorier"

Svensk bar

Nori Back Bar, Stockholm 

Svenska barer håller generellt väldigt hög klass och det är svårt att välja en favorit. Olika ”koncept” accepteras av såväl branschfolk som gäster och det är en stor framgång för branschen. Tjoget, Röda Huset, Facit, Le Hibou och Babette är några personliga favoriter som alla är väldigt olika i sitt slag. Måste jag välja en bar som jag allra helst går till just nu så får det dock bli Nori Back Bar, som drivs av Josephine Sondlo och Jack Parker. Ett skönt ställe i Birger Jarlspassagen i Stockholm med bra service och mycket skratt. Kan varmt rekommendera deras nya drinkmeny.

misshumasshu.se/noribar

Internationell bar 

Attaboy, New York

New York-baren Attaboy har betytt väldigt mycket för mig, på många plan. Både som en plats för inspiration och för min personliga utveckling som bartender. Baren har gett mig verktygen för den jag är som yrkesman i dag. En absolut pärla på Lower East Side. Varje gång jag är där blir jag helt lyrisk.

attaboy.us

Sprit

Whistlepig Straight Rye 10 years

Ett enkelt val. Alla Whistlepigs produkter är fantastiska, inte minst deras prisvärda 10 y. Har du 2 300 kr över så är deras 15-åriga whisky en absolut gem. Bland det bästa jag någonsin druckit – alla kategorier.

Nr 84944, 899 kr.

Drink

Scotch & Soda

Jag är inte så komplicerad här. En Scotch & soda sitter aldrig fel. 50 ml scotch (till exempel Naked Malt) och 100 ml sodavatten är allt du behöver. Häll whiskyn i ett highballglas fylld med is. Toppa med sodvatten, rör om försiktigt och servera.

Öl

Mikkeller Drink’in the Sun

Jag sticker ut hakan och tipsar om ett alkoholfritt öl från Mikkeller. Ett ljust och humligt veteöl i amerikansk stil som funkar till det mesta, året om. Det är för övrigt riktigt kul att så många ölproducenter lägger ner mer och mer tid på att ta fram grymma alkoholfria alternativ.

Nr 11944, 20 kr. 

Bok

Liquid Intelligence av Dave Arnold 

Tänk som en vetenskapsman – och blanda bättre drinkar. Det är författaren Dave Arnolds filosofi. Liquid Intelligence är en riktigt nördig cocktailbok, med en utförlig genomgång av användbara tekniker bakom baren – från kylning med flytande kväve till hemlagade bitters. En bok jag lusläst många gånger om.

News Related

OTHER NEWS

Utmaning: Endast de med överlägsen syn kommer att hitta hunden bland prästkragarna i detta foto

Utmaning: Endast de med överlägsen syn kommer att hitta hunden bland prästkragarna i detta foto (Bild: Reprodução/Pinterest) Tror du att du har utmärkta iakttagelseförmågor? Försök hitta den gömda valpen som ... Read more »

Kraftig ökning av smittsam infektion bland barn

Foto: Shutterstock Nämligen en kraftig ökning av infektioner orsakade av A-streptokocker bland barn. Enligt statistik från Region Stockholm är det särskilt stjärtfluss som har ökat markant. Denna infektion orsakar rodnad, ... Read more »

Terminator: Dark Fate - Defiance får ett demo den 9:e

Terminator: Dark Fate – Defiance får ett demo den 9:e Om du gillar mördarmaskiner, dystopiska framtider, Terminator och realtidsstrategispel kommer ett demo. Det kommer att erbjudas ett antal uppdrag där ... Read more »

Sparekonom: Boräntorna toppar här någonstans

Sparekonom: Boräntorna toppar här någonstans Handelsbankens höjning av bolåneräntan på måndagen innebär att samtliga storbanker utom Nordea har höjt räntorna sedan Riksbankens senaste höjning, konstaterar DN. Bolånetagare kan behöva ta ... Read more »

Licensproblem ska vara orsak till att Star Wars: KOTOR Remake försvann från internet

Licensproblem ska vara orsak till att Star Wars: KOTOR Remake försvann från internet I fredags var det många av oss som trodde att slutet var nära. Twitteranvändare hade noterat att ... Read more »

Maja Dahlqvists helt ärliga ord – avslöjar nu sanningen om nobben mot Frida Karlsson: ”Vi saknar henne”

Frida Karlsson har varit runt Europa på hög höjd under sommaren. Utan bästa vännen Maja Dahlqvist. Nu avslöjas varför. – Vi saknar henne, säger Karlsson. De har blivit kända som ... Read more »

Anklagelser mot storbanker i Sverige: Används för gängkriminalitet

Foto: Shutterstock Kronofogden har nyligen larmat om en oroande utveckling där gängkriminella utnyttjar betaltjänsten Swish för att skydda sina tillgångar från beslag. Denna uppgift har fått stor uppmärksamhet i media, ... Read more »

Analys: Putin jublar men stödet lär inte kollapsa

Analys: Putin jublar men stödet lär inte kollapsa Rysslands president Vladimir Putin hade en bra helg. Det skriver CNN:s Stephen Collinson i en analys efter att Rysslandsvänlige Robert Fico vunnit ... Read more »

Roliga videor visar kattens misslyckade hoppförsök

Roliga videor visar kattens misslyckade hoppförsök (Foto: Reproduktion/Instagram) En samling videor som visar katter som försöker hoppa på ytor täckta med aluminiumfolie och reagerar på ett roligt sätt får internetanvändare ... Read more »

Nobelpristagare kandiderar i Kongoval

Läkaren och Nobelpristagaren Denis Mukwege kandiderar till presidentposten i sitt hemland Kongo-Kinshasa. Arkivbild. Läkaren och fredspristagaren Denis Mukwege ställer upp i presidentvalet i Kongo-Kinshasa i december. Han meddelade sin kandidatur ... Read more »

Åklagaren i Tovefallet nära att få toppjobb i hovrätten: ”Jag känner doften av jäv”

Åklagaren i Tovefallet nära att få toppjobb i hovrätten: ”Jag känner doften av jäv” Åklagaren Adam Rullman, som i nästan ett år drivit fallet med mördade Tove, 21, i Vetlanda, ... Read more »

Slovakien anklagar Moskva för valinblandning

Robert Fico fick på måndagen uppdraget av Slovakiens president Zuzana Caputova att försöka bilda en koalitionsregering. Slovakien anklagar Moskva för att ha lagt sig i valet som hölls i helgen. ... Read more »

DN:s Laurén till Kyiv – blir Ukrainakorrespondent

DN:s Laurén till Kyiv – blir Ukrainakorrespondent Anna-Lena Laurén blir Ukrainakorrespondent för Dagens Nyheter och Hufvudstadsbladet, skriver tidningarna. Laurén blev liksom många andra utländska journalister tvungen att lämna Ryssland, där ... Read more »

Man föll från femte våningen – brott utreds

Mannen är svårt skadad och har förts till sjukhus med ambulanshelikopter. Arkivbild. En man i 40-årsåldern har förts till sjukhus med ambulanshelikopter sedan han fallit från femte våningen i ett ... Read more »

Börsmånaden inleddes med röda siffror

Stockholmsbörsen sjönk under måndagen. Arkivbild Stockholmsbörsen sjönk under veckans – och månadens – första handelsdag. Krisande fastighetsbolaget SBB fanns bland vinnarna. Börsen inledde dagen med stigande kurser, men orkade inte ... Read more »

Före detta medarbetare avslöjar varför McDonald’s inte har lökringar på menyn

Före detta medarbetare avslöjar varför McDonald’s inte har lökringar på menyn I en video som har publicerats på sina sociala medier förklarar en före detta medarbetare på McDonald’s varför snabbmatskedjan ... Read more »

Det här ska du ALDRIG torka med disktrasan – kan göra dig sjuk

Det här ska du ALDRIG torka med disktrasan – kan göra dig sjuk Brukar du byta disktrasa lite för sällan? Kanske får det här dig att tänka om. Marie-Louise Danielsson-Tham, ... Read more »

Snårig process väntar Fico efter helgens valseger

Snårig process väntar Fico efter helgens valseger Den slovakiska valvinnaren Robert Fico har på måndagen fått det formella uppdraget att försöka bilda en koalitionsregering, rapporterar flera medier. Om 59-åringen lyckas ... Read more »

Kalle Loponen anmäls till disciplinnämnden

Kalle Loponen riskerar avstängning. Kalle Loponen anmäls till disciplinnämnden. Detta för en huvudtackling han delade ut i gårdagens match mot Södertälje. Det var drygt åtta minuter in i den tredje ... Read more »

Åberg tog tidernas största seger: "Surrealistiskt"

Viktor Hovland, till vänster, och Ludvig Åberg firar den rekordstora segern i lördagens foursome mot USA:s Scottie Scheffler och Brooks Koepka. Framgångssagan Ludvig Åberg verkar helt sakna begränsningar. På lördagen ... Read more »

MJÖRNBERG: De får inte ett bättre läge att välta storfavoriten

Kommer Anders Eriksson och hans- Borås välta storfavoriten Karlskrona i kvällens premiär? Ikväll väntar hemmapremiärer inför storpublik för några av Hockeyettans riktigt stora favoriter den här säsongen. Frågan är om ... Read more »

Julia Bergman har fått sitt fjärde barn – första bilden på sonen: ”Lilla älskling”

Julia Bergman har fått sitt fjärde barn – första bilden på sonen: ”Lilla älskling” Julia Bergman från realityserien Unga mammor har välkomnat sitt fjärde barn till världen! Sedan innan har ... Read more »

Patrik Karlsson-Lagemyr avslutar karriären

Patrik Karlsson-Lagemyr avslutar karriären Patrik Karlsson-Lagemyr avslutar sin fotbollskarriär. Det tunga beskedet ges till Expressen. – Jag har försökt göra allt i min makt, men mentalt och fysiskt har jag ... Read more »

Enorma regnmängder i New York – nödläge utlyst

En man i Brooklyn försöker att rensa en dagvattenbrunn i samband med regnovädret. I New York har nödläge utlysts efter det att ett kraftigt regnoväder på fredagen dragit in över ... Read more »

Störningar i tågtrafiken mellan Stockholm och Göteborg

Ett elfel har orsakat störningar i tågtrafiken mellan Göteborg och Stockholm, rapporterar flera medier. Problemen väntas pågå hela dagen. Elfelet som orsakar stopp i trafiken mellan Hallsberg och Örebro. Texten ... Read more »

Här kan du läsa mer om målvakten Zećira Mušović

Här kan du läsa mer om målvakten i det svenska damlandslaget, Zećira Mušović! Här kan du läsa mer om Zećira Mušovićs ålder, ursprung och partner – det och mycket mer ... Read more »

Gängåklagare trött på snack – alla måste bidra

“En flerfrontshandling” behövs mot gängkriminaliteten. Så skrev åklagaren Lisa dos Santos redan i höstas. Nu måste alla tänka på vad man kan göra, säger hon. Vad kan råda bot på ... Read more »

OFFICIELLT: Romain Gall klar för tyska Rot-Weiß Erfurt

OFFICIELLT: Romain Gall klar för tyska Rot-Weiß Erfurt Romain Gall har skrivit på för Rot-Weiß Erfurt i tyska fjärdeligan. – Jag är otroligt glad över att vara här, säger Gall ... Read more »

Klart med ryssar i Paralympics

Ryska idrottare får delta i Paralympics i Paris. Arkivbild. Ryska idrottare tillåts delta i Paralympics i Paris nästa sommar, rapporterar nyhetsbyrån Reuters. Det beslutade Internationella paralympicskommittén, IPC, vid en kongress ... Read more »

Så slipper du bli ruinerad av svaga kronan

Den svaga svenska kronan gör oss fattigare. Men det går att undvika de värsta kronsmällarna – bara man tänker till. Höstsemester bland prassliga löv hemma i Sverige. Arkivbild. Stanna hemma ... Read more »
Top List in the World