Spänningar ökar – Guyanas president: ”Desperat hot”

spänningar ökar – guyanas president: ”desperat hot”

Spänningar ökar – Guyanas president: ”Desperat hot”

Gränsfejden om den oljerika regionen Essequibo i Guyana har intensifierats under de senaste dagarna, skriver Bloomberg. Venezuelas president Nicolas Maduro har beordrat utländska oljebolag att dra sig tillbaka från regionen och samtidigt sagt åt statliga venezuelanska oljebolag att börja bevilja licenser för prospektering i regionen.

Guyanas president Irfaan Ali svarar med att höja beredskapen i landet. På onsdagen talade han med USA:s utrikesminister Antony Blinken, som uttryckte sitt ”orubbliga stöd för Guyanas självständighet”.

– Vi kommer inte att tillåta att vårt territorium kränks av detta desperata hot, säger Ali .

Det hela startade med en folkomröstning i Venezuela i helgen som resulterade i ett ”ja” till att Venezuela har rätt till en del av Essequibo.

Relaterade länkar:

News Related

OTHER NEWS

NHL-kaoset: Alla utespelare på isen visades ut

Ett stort slagsmål bröt ut i matchen mellan Ottawa och Florida. Det blev rejält stökigt i NHL-matchen mellan Ottawa Senators och Florida Panthers – med bland annat ett storslagsmål och ... Read more »

Ny Avatar: Frontiers of Pandora-video visar bonusinnehåll

Ny Avatar: Frontiers of Pandora-video visar bonusinnehåll Vi rekommenderar generellt inte att man förhandsbokar spel eftersom det är att köpa grisen i säcken, men om det är något du ändå ... Read more »

Five Nights at Freddy's är Blumhouse mest inkomstbringande film någonsin

Five Nights at Freddy’s är Blumhouse mest inkomstbringande film någonsin Blumhouse Productions har under många år varit en av branschens mest dominanta krafter inom skräckfilm med flera tungviktare under bältet. ... Read more »

Kontrovers kring nya lönekrav för arbetskraftsinvandrare: Misstänkta fuskkontrakt och utvisningshot

Foto: Shutterstock Från och med november har minimilönen för arbetskraftsinvandrare höjts från 13 000 kronor till 27 360 kronor i månaden. Läs också Migrationsminister Maria Malmer Stenergard (M) betonade tidigare ... Read more »

COP28-värden bryter mot egna gasförbudet: ”Oroande”

COP28-värden bryter mot egna gasförbudet: ”Oroande” I gulfstaten Förenade arabemiraten, som står som värd för klimatmötet COP28, används tekniken gasfackling trots att den varit förbjuden i 20 år. BBC skriver ... Read more »

Sergej Lavrov ger löfte till Sverige efter USA:s varningar om Rysslands planer

Foto: Wikipedia Commons Austin varnade för att en rysk seger i Ukraina kan leda till ytterligare aggressiva åtgärder mot andra europeiska länder, inklusive de baltiska staterna och Polen. Läs också ... Read more »

IF Metall: Teslas motstånd hotar den svenska modellen

IF Metall: Teslas motstånd hotar den svenska modellen Teslas motstånd mot kollektivavtal kan inspirera andra bolag att gå samma väg och på sikt hota den svenska modellen. Det säger IF ... Read more »
Top List in the World