Snestorm efterlader millioner uden strøm i Rusland og Ukraine

snestorm efterlader millioner uden strøm i rusland og ukraine

Redningsarbejdere forsøger at få trukket en bil fri under snestorm i Ukraine.

En snestorm har mandag medført omfattende strømafbrydelser i Ukraine – også de russiskbesatte dele – samt i Rusland.

Næsten to millioner mennesker er således uden strøm i Rusland og besatte dele af Ukraine.

Det oplyser energiministeriet i Rusland ifølge nyhedsbureauet AFP.

I Ukraine er mere end 2000 beboede steder på tværs af 16 regioner uden strøm. Det melder myndigheder ifølge Reuters. Især det sydlige og centrale Ukraine er påvirket.

Mens uvejret hærger, er titusindvis af soldater udstationeret på frontlinjepositioner som led i den 21 måneder lange krig mellem Rusland og Ukraine.

Op til vinteren har der været frygt for, at Rusland igen denne vinter vil forsøge at ramme det ukrainske energinet med angreb.

Et af de hårdt ramte steder i uvejret er halvøen Krim, som Rusland annekterede i 2014.

Over 400.000 mennesker er her uden strøm mandag, efter at vindstød af orkanstyrke og hård regn over weekenden har ramt halvøen.

– Det er planen, at strømforsyningen skal genoprettes på tværs af territoriet i løbet af to dage, siger den russisk-indsatte guvernør på Krim, Sergej Aksjonov, i en tv-tale ifølge AFP.

/ritzau/

News Related

OTHER NEWS

Rekordhøjt antal udenlandske indsatte er overført til deres hjemlande

Det er som udgangspunkt EU-regler, internationale konventioner og modtagerlandenes lovgivning, der har betydning for, om det er muligt at overføre domfældte i Danmark til afsoning i deres hjemland. (Arkivfoto). Rekordmange ... Read more »

NFL-træner får sparket efter skrækkelig sæsonstart

Carolina Panthers tabte søndag til Tennessee Titans efter at have ført med 10-1. Frank Reich er færdig som træner for NFL-klubben Caroline Panthers efter bare 11 kampe i spidsen for ... Read more »

Pyrus-stjerne melder ud: Det er slut

Foto: Robert Hendel/Gonzales Photo/Ritzau Scanpix Den velkendte skuespiller Jan Linnebjerg, bedst kendt som den elskede nisse Pyrus, har taget turen til Imperial-biografen i København for at se den nye danske ... Read more »

Nottingham Forest undersøger nye påstande om homofobi

Brighton, der fik Lewis Dunk udvist, vandt opgøret mod Nottingham Forest med cifrene 3-2. Nottingham Forest bistår politiet i dets efterforskning af en række tilhængere, som menes at være kommet ... Read more »

Lind undskylder efter grim tackling på FCM-keeper

Alexander Lind ramte efter en halv times spil under superligaopgøret mellem Silkeborg og FCM Martin Fraisl i hovedet med sit knæ. – Undskyld. Sådan lyder det sent mandag på det ... Read more »

Google starter med at slette inaktive konti fredag

Google annoncerede i maj en oprydningsproces, der starter fredag. (Arkivfoto). Fredag begynder Google at rydde op i inaktive konti på tværs af sine platforme. Det skriver nyhedsbureauet AP. Google annoncerede ... Read more »

Ronaldo overbeviste dommer om at omstøde eget straffespark

I stedet for at gøre sig klar til at sparke straffespark, kom Cristiano Ronaldo hurtigt på benene igen og viste en løftet pegefinger til dommeren, kinesiske Ma Ning. Normalt er ... Read more »
Top List in the World