Sjov juletradition vinder frem hos børnefamilier: Mie har gjort nisseløjer til en kunstform

sjov juletradition vinder frem hos børnefamilier: mie har gjort nisseløjer til en kunstform

Foto: Shutterstock

Julen er ikke kun tiden for gaver og julemad, men også for sjove nissedrillerier, der spreder glæde blandt børn. I de seneste år er Drillenissen blevet en gæst hos mange børnefamilier der hver dag i december laver løjer, fjollede ting, pynter skørt op og i det hele taget giver dagen et ekstra grin eller smil fra morgenstunden. For mange børnefamilier kan det dog være en udfordring konstant at finde på nye ideer og hele tiden tænke i ‘Hvad kan nissen nu finde på?’

Heldigvis er der hjælp at hente rundt omkring på nettet. Mie Borup, en erfaren mor til tre og pædagog, har gjort nissedrillerier til lidt af en kunstform uden at det kræver for meget indsats.

Mies tradition med nissedrillerier startede for alvor, da hendes ældste søn var 3 år, og interessen for jul og nisser begyndte at vokse. Nisse Skide-skæg flyttede ind og har siden skabt sjove og mindeværdige stunder for hele familien.

Her er nogle af Mies ideer:

Læs også

Pak skoene ind: Det kan være i avispapir, staniol eller plastikposer. Gættelegen med hvor ens sko gemmer sig kræver lidt ekstra tid, men er med garanti sjovt for ungerne at komme igennem.

Giv kalenderlyset en forvandling: Udskift kalenderlyset med en banan eller porre og skriv tallene 1-24 langs skaftet.

Toiletpapir på julemåden: Vikl glitter guilander rundt om toiletrulleholderen.

En lille nisse-hømhøm: Mie har formet sine små høm-hømmere af figenstang og arrangeret den på kanten af toiletbrættet. Noget af en overraskelse!

Strømper på spisebordsstolene: Giv alle stole sokker på.

Tandbørster med kuldegysninger: Hæld vand i tandkruset og stil tandbørsterne i. Lad det fryse til is over natten og sæt frem om morgenen.

Hov, hvad blev der af lysene i adventskransen?: Udskift lysene med gulerødder, bananer, grøntsager eller anden madvare der passer.

Snemand Frost: Vikl juletræet ind i toiletpapir og klip to sorte cirkler ud af papir som øjne. Pift evt. Op med orange næse.

En ninjabane i stuen: Hæng guilander op om alle møbler i stuen, så det bliver ligesom en laser-labyrint at komme igennem.

Plant en chokoladejulemand: Læg bønner for hvert barn foran et glas med sukker. Skriv på en lille seddel at det er en magisk bønne, der skal plantes i sukker. Se magien ske! Næste morgen er der vokset et kinderæg op af sukkeret.

En nisseprut fanget i en pose: Pust luft i en pose og bind knude. Skriv en lille hilsen fra nissen, hvor den opfordrer barnet til at åbne posen for at se hvad der er indeni. På bagsiden af sedlen kan der så stå: Prank! Du har lige lugtet til en nisseprut!

Stivfrosne underbukser: gør underbukserne våde og put dem i fryseren.

Pynt bilen med guirlander indvendigt: Vikl evt. Rundt om nakkestøtten og rattet.

Put (ukogte) ris i vanterne, skoene, lommerne osv.

Læs også

Bind en stor sløjfe om sengen og dynen

Hold fest med bamserne om natten – bamserne, popcorn og glas med sodavand står fremme, men nissen er væk

Stik gran i ærmerne på jakkerne

Pynt op på børneværelset med pynt i ministørrelse

Skift tandbørsten ud med lakridsrod

Klip tandbørstehårene af (husk en reserve)

Pynt cyklen med gavebånd

Stjæl pæren, så morgenmaden skal indtages i stearinlysets skær

Skriv et lillebitte nissebrev i skoletasken i stedet for penalhuset, som er taget som gidsel, fordi nissen vil have julegrød

Bland spiseligt glimmer i havregrynene

Byt kakao med mælk i kartonen

Spis af barnets madpakke og læg en brunkage eller et stykke konfekt i stedet for

Sæt små papnissehuer på alle billederne

Hold storebagedag om natten, så der ligger mel og diverse bageting på køkkenbordet om morgenen – lav evt små fodspor i melet

Put sukker i saltbøssen

Kilde: Boligmagasinet.dk

Læs også

News Related

OTHER NEWS

Rekordhøjt antal udenlandske indsatte er overført til deres hjemlande

Det er som udgangspunkt EU-regler, internationale konventioner og modtagerlandenes lovgivning, der har betydning for, om det er muligt at overføre domfældte i Danmark til afsoning i deres hjemland. (Arkivfoto). Rekordmange ... Read more »

NFL-træner får sparket efter skrækkelig sæsonstart

Carolina Panthers tabte søndag til Tennessee Titans efter at have ført med 10-1. Frank Reich er færdig som træner for NFL-klubben Caroline Panthers efter bare 11 kampe i spidsen for ... Read more »

Pyrus-stjerne melder ud: Det er slut

Foto: Robert Hendel/Gonzales Photo/Ritzau Scanpix Den velkendte skuespiller Jan Linnebjerg, bedst kendt som den elskede nisse Pyrus, har taget turen til Imperial-biografen i København for at se den nye danske ... Read more »

Nottingham Forest undersøger nye påstande om homofobi

Brighton, der fik Lewis Dunk udvist, vandt opgøret mod Nottingham Forest med cifrene 3-2. Nottingham Forest bistår politiet i dets efterforskning af en række tilhængere, som menes at være kommet ... Read more »

Lind undskylder efter grim tackling på FCM-keeper

Alexander Lind ramte efter en halv times spil under superligaopgøret mellem Silkeborg og FCM Martin Fraisl i hovedet med sit knæ. – Undskyld. Sådan lyder det sent mandag på det ... Read more »

Google starter med at slette inaktive konti fredag

Google annoncerede i maj en oprydningsproces, der starter fredag. (Arkivfoto). Fredag begynder Google at rydde op i inaktive konti på tværs af sine platforme. Det skriver nyhedsbureauet AP. Google annoncerede ... Read more »

Ronaldo overbeviste dommer om at omstøde eget straffespark

I stedet for at gøre sig klar til at sparke straffespark, kom Cristiano Ronaldo hurtigt på benene igen og viste en løftet pegefinger til dommeren, kinesiske Ma Ning. Normalt er ... Read more »
Top List in the World