Scoret mot fødelandet – nektet å feire

scoret mot fødelandet – nektet å feire

RESPEKT: Breel Embolo viste respekt overfor landet han bodde i fram til han var fem år gammel.

Scoret mot fødelandet – nektet å feire

SVEITS – KAMERUN 1-0:

Det ble en spesiell stund for Sveits-angriper Breel Embolo (25) da han scoret mot sitt eget fødeland, Kamerun, i VM.

Spissen ble satt opp av Xherdan Shaqiri og hadde en enkel oppgave med å sette inn 1–0 til de røde. Men det ble ingen euforisk feiring av Embolos første VM-mål noen gang. Spissen valgte nemlig å droppe feiringen av respekt for landet han har så tett tilknytning til.

I stedet så man en tydelig preget Embolo jobbe mot tårene som trengte på.

Kamerun-sjanser

Selv om Sveits endte opp med å vinne 1-0, var kamerunerne vel så imponerende i torsdagens oppgjør.

Sveits trillet ball, men det var de grønnkledde fra Sentral-Afrika som skapte flest sjanser i den første omgangen. Bayern München-spiller Eric Maxim Choupo-Moting og Brentford-angriper Bryan Mbeumo hadde hver sin mulighet, men ingen av de fikk ballen i nota.

Mot slutten av omgangen kunne, og kanskje burde, Manuel Akanji stanget Sveits foran. Headingen ble dog for svak, og det var målløst til pause.

Involvert Shaqiri

Etter hvilen løsnet det for Sveits, da Shaqiri fant en totalt umarkert Embolo inne i feltet. Spissen hadde få problemer med å score.

Shaqiri har nå vært involvert i tolv av Sveits sine 24 scoringer de siste fire mesterskapene, med fire mål og åtte målgivende pasninger.

En drøy time ut i kampen vartet sveitserne opp med et omtrent identisk angrep som på scoringen, men Ruben Vargas avsluttet for svakt, og Andre Onana reddet.

Flere mål kom ikke, tross en enorm mulighet for innbytter Haris Seferovic like før slutt, og Sveits vant kampen 1-0.

Brasil og Serbia er de to andre lagene i gruppe G. De møtes klokken 20.00, torsdag. Kampen sendes hos NRK, og du kan følge den direkte hos oss i Nettavisen.

Les om alle hendelser i kampen her:

News Related

OTHER NEWS

Iransk fotballprofil løslatt før VM-kampen mot USA

Voria Ghafouri (t.h.) i aksjon for det iranske landslaget i 2019. Han er ikke tatt ut til VM. Foto: Kamran Jebreili / AP / NTB Iransk fotballprofil løslatt før VM-kampen ... Read more »

SV fikk oljeseier: Det tar Vedum med knusende ro

SV fikk oljeseier: Det tar Vedum med knusende ro Tirsdag landet regjeringen enigheten med SV som gir neste års statsbudsjett flertall i Stortinget. Der fikk SV blant annet gjennomslag for ... Read more »

Sterke budsjett-reaksjoner: – Dette er en skikkelig nedtur

MISFORNØYD: ─ Det er ufattelig at de svekker alle elbilvirkemidlene på en gang, men ikke evner å fjerne skatterabattene på ladbare hybrider, sier Christina Bu, generalsekretær i Elbilforeningen. Statsbudsjettet for ... Read more »

Lege siktet for å ha misbrukt stillingen for seksuell omgang

Lege siktet for å ha misbrukt stillingen for seksuell omgang Mannen er lege på Sør-Vestlandet og sitter nå i politiets varetekt. Han nekter straffskyld. Publisert: 29.11.22 kl. 20:12 – Legen ... Read more »

Budsjettet: Nå skal de tette de super-rikes skattehull

Budsjettet: Nå skal de tette de super-rikes skattehull Regjeringen og SV har blitt enige om å stramme inn to skattehull for norske rikinger som tar med seg formuen sin til ... Read more »

Haug scoret for Roma i cupen

Scoringen hennes kom fire minutter på overtid. Det var Haugs femte Roma-mål denne sesongen. Hun spilte hele cupoppgjøret mot Serie B-motstand. Nylig var angriperen norsk målscorer i kvinnelandslagets 1-2-tap for Frankrike. ... Read more »

PST ber om 90 dagers fengsel for dronetiltalt russer

Politiadvokat Kathrine Tonstad uttalte i Nord-Troms og Senja tingrett i Tromsø at 90 dager bør være et bunnivå for denne typen aktivitet, skriver NRK. Mannen er tiltalt for brudd på ... Read more »

SVs oljeseier vekker bekymring på begge sider

I tillegg videreføres årets begrensning på leting i iskantsonen, og det er enighet om at regjeringen skal vurdere å innføre petroleumsfrie områder. – Vi får til mer kraftfull klimapolitikk og ... Read more »

Vær smart og forvarm elbilen

Den kalde tiden er over oss, og for de som kjører elbiler er rådet enkelt ‒ forvarm. Da NAF testet rekkevidden til nye elbiler sist vinter var det ingen som ... Read more »

Kronbeviset mot Vassbakk: Kan ikke utelukke kontaminering

TILTALT: Johny Vassbakk, som har vært til stede i tingretten hver dag siden rettsstart, satt helt stille mens bilde etter bilde fra obduksjonen flimret over skjermen til forsvareren hans. Vassbakk ... Read more »

Mann siktet for trusler etter å ha skutt med hagle etter veiarbeidere i Froland

Mannen sitter i politiets varetekt inntil videre. Han ble avhørt tirsdag og er siktet for trusler med skytevåpen, skriver Fædrelandsvennen. – Mannen skal ha vært bare noen få meter unna ... Read more »

Fengslet belarusisk opposisjonell innlagt på sykehus

Fengslet belarusisk opposisjonell innlagt på sykehus – Maria er innlagt på sykehus i Gomel, på intensivavdelingen, opplyser opposisjonspolitikeren Viktar Babaryka tirsdag. Det er foreløpig ikke kjent hva som er årsaken ... Read more »

Øker studiestøtten til studentene

FÅR MER PENGER: Nå får studentene mer penger å rutte med. Øker studiestøtten til studentene Tirsdag ble regjeringspartiene Senterpartiet og Arbeiderpartiet enige med SV om neste års statsbudsjett, men ikke ... Read more »

Enighet om 5.400 kroner mer i studiestøtte

Studiestøtten fordeles på lån og stipend og gjelder for studieåret 2023–24. – Dette er et solid løft for studentene, som kommer veldig godt med i den tøffe økonomiske situasjonen vi ... Read more »

Reisetips: Andreas Thorsheims vulkanske skiferie

Denne artikkelen ble først publisert i Kapital Reise. REISETIPS: – Tog funker i Europa, og så er det bedre å reise sjeldnere og bli værende lenger, mener Thorsheim. Favorittflyselskap Det ... Read more »

Gakpo skinte igjen – Nederland videre i VM som puljevinner

Det ble aldri særlig spennende i Al Khor. Nederlenderne kontrollerte tirsdagens oppgjør fra start til slutt og fikk en enkel reise mot puljeseieren. Allerede før avspark kunne ikke Qatar unnslippe ... Read more »

Kaptein Koulibaly sendte Senegal videre i VM – hyllet avdød landslagsspiller

Ecuador trengte minst uavgjort for å ta seg videre. For Senegal var det alt eller ingenting. Ismaïla Sarr scoret kampens første mål på et straffespark like før pause. Deretter ble ... Read more »

Neymar mister også Brasils siste puljekamp i VM

Neymar tar seg til sin høyre ankel under Brasils 2-0-kampt mot Serbia i fotball-VM. Foto: Laurent Gillieron / Keystone / AP / NTB Neymar mister også Brasils siste puljekamp i ... Read more »

SV får gjennomslag for mange sosialtiltak – 5.000 ekstra i barnetrygd til enslige forsørgere

I tillegg skal det komme økning i barnetillegget for personer på arbeidsavklaringspenger (AAP) og dagpenger, samt en 50 prosent økning i støtte til beboere på asylmottak. – Det er en ... Read more »

Miljøorganisasjoner roser SV-grep i statsbudsjettet – men mener det ikke er nok

Miljøorganisasjonene er ikke særlig imponert over regjeringens statsbudsjett, til tross for det de mener var iherdig innsats fra SVs side for å få inn mer klimapolitikk. Foto: Beate Oma Dahle ... Read more »

USA: Kina vil trolig ha 1.500 atomstridshoder innen 2035

Kinas president Xi Jinping. Tallet kommer fram i Pentagons årlige rapport om Kinas militære som ble lagt fram tirsdag, skriver Reuters. Rapporten understreker USAs stigende bekymring over Kinas intensjoner for ... Read more »

Andrea (17) vil ha båsar i alle skuledusjar: – Ingen som tvingar vaksne til å dusja i same dusj

– Målet er at dei fleste barne- og ungdomsskular skal få båsar inn i fellesdusjane, seier Andrea Teistedal Dyrøy på telefon til Framtida.no. 17-åringen vann nyleg talekonkurransen «Ta ordet!» med ... Read more »

La Liga vil ha Juventus straffet umiddelbart

Nicolo Fagioli (t.h.) jubler for en Juventus-scoring sammen med Adrien Rabiot under en Serie A-kamp tidligere i måneden. Nå er det mørke skyer over storklubben etter at hele styret trakk ... Read more »

Regjeringspartiene og SV enige om utflyttingsskatt, billigere diesel og sosialpakke

– Vi har kommet til enighet, og det er jeg veldig glad for, sa statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) i innledningen av pressekonferansen tirsdag kveld. Blant tiltakene partiene er blitt ... Read more »

Brann i kjeller i Halden – flere boliger evakueres

– Foreløpig er en person sendt til legevakt for sjekk da vedkommende har pustet inn noe røyk, melder politiet. De skriver at beboerne i bygget som brenner og beboerne i ... Read more »

Xbox Games with Gold i desember avslørt

Xbox Games with Gold i desember avslørt Først klokken 1730 i morgen kommer Sony til å bekrefte at Mass Effect Legendary Edition, Biomutant og Divine Knockout blir PlayStation Plus Essential-spill ... Read more »

Mann døde i arbeidsulykke i Ål

Pårørende er varslet, skriver Sørøst politidistrikt på Twitter. Mannen skal ha kommet i klem under en konteiner han jobbet med, skriver Hallingdølen. Foreløpig er det imidlertid uklart akkurat hva som ... Read more »

SV får gjennomslag for mange sosialtiltak

I tillegg skal det komme økning i barnetillegget for personer på arbeidsavklaringspenger (AAP) og dagpenger, og det kommer en engangsutbetaling for uføre som mottar minsteytelsen, samt en 50 prosent økning ... Read more »

Brennhete Gakpo sendte Nederland videre - Qatar endte som tidenes dårligste vertsnasjon

TRE PÅ TRE: Cody Gakpo seiler opp som en av VMs heiteste spillere. Han er nå delt toppscorer i VM, sammen med Kylian Mbappé. Brennhete Gakpo sendte Nederland videre – ... Read more »

Nye strømprisrekorder i Midt- og Nord-Norge onsdag

Onsdag blir det prisrekord på strøm i Nord-Norge og Midt-Norge. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Onsdag blir det høyest strømpriser i Midt-Norge denne timer, med 5,2 kroner per kilowattime (kWh), ... Read more »

Regjeringen strammer inn overfor rikinger som flytter ut av landet

Statsminister Jonas Gahr Støre fra Arbeiderpartiet, Trygve Slagsvold Vedum fra Senterpartiet og Audun Lysbakken fra SV på pressekonferanse i vandrehallen på Stortinget om stadsbudsjettet 2023. Foto: Beate Oma Dahle / ... Read more »

Ap, Sp og SV er blitt enige om statsbudsjettet

De tre partiene møttes tirsdag til en siste runde om neste års statsbudsjett på Statsministerens kontor (SMK) etter å ha forhandlet nesten hele natta. Nå er de blitt enige om ... Read more »

Politimann erkjenner omfattende tyverier fra politilager

Ved å selge dette utstyret skal mannen ha tjent rundt 400.000 kroner, skriver NRK. Tirsdag møtte mannen i Møre og Romsdal tingrett. Han har erkjent at han stjal klær, lykter, ... Read more »

Hazard avkrefter ryktene om krangel med lagkamerat

DÅRLIG STEMNING: Både Eden Hazard (til venstre) og Kevin De Bruyne (til høyre) skal ha vært involvert i krangelen. Hazard avkrefter ryktene om krangel med lagkamerat Ifølge den tyske avisen ... Read more »

Studentledere: Kansellering hjelper ikke saken vår

Leder Jonas Toft i Studentparlamentet ved UiT og lederen ved Studenttinget NTNU, Astrid Hilling. Studentledere: Kansellering hjelper ikke saken vår Både i Oslo og Bergen har studenter erklært Ola Borten ... Read more »

Bemannet romfartøy skutt opp i Kina

Det kinesiske romfartøyet Shenzhou-15 ble tirsdag skutt opp fra Gobiørkenen i Kina. Foto: Li Gang / AP / NTB Bemannet romfartøy skutt opp i Kina Oppskytningen skjedde rundt klokken 16 ... Read more »

Mastodon: Alt om medieplattformen

Mastodon: Mastodon er det stedet på Internett som flere tidligere brukere av det sosiale mediet Twitter nå har kastet seg over. Som følge av at Elon Musk overtok Twitter i ... Read more »

LO krever at flere bedrifter får lønnsstøtte etter corona

Fellesforbundet i LO ser seg nødt til å be Stortinget om hjelp for at restauranter og hoteller skal få lønnsstøtte etter corona. Forbundssekretær Clas Delp i Fellesforbundet sier til NRK ... Read more »

Advarer Northug før ny rolle: – Du gjorde det samme selv!

Advarer Northug før ny rolle: – Du gjorde det samme selv! SJUSJØEN (Nettavisen): De siste årene har vi blitt vant til å se Northug som ekspert på langrennssendingene til TV ... Read more »

Slo Chris Rock under Oscar-utdelingen – nå snakker Will Smith ut

– Det rettferdiggjør ikke oppførselen min, understreket Will – som forklarte at han «mistet det helt». Han sa også at «man vet aldri hva et annet menneske går igjennom, så ... Read more »
Breaking thailand news, thai news, thailand news Verified News Story Network