Sarah solgte maleri for 900 kr. på Facebook: Fortrød da hun opdagede dets sande værdi

sarah solgte maleri for 900 kr. på facebook: fortrød da hun opdagede dets sande værdi

Foto: Shutterstock

En australsk mor begik den ærgerlige fejl at sælge en kunstgenstand for 200 australske dollars (ca. 900 kr.), før hun opdagede, at den faktisk var 100 gange så meget værd.

Sarah Bonner fra Gold Coast fortalte, at hun oprindeligt havde sat det abstrakte sort-hvide maleri til salg for 100 australske dollars på Facebook Marketplace. Der dukkede en interesseret køber op ganske kort tid efter. “Han kom sidst på eftermiddagen. Han snakkede og var virkelig rar,” fortalte moderen til Gold Coast Bulletin via Ladbible.

Dog blev Sarah dagen efter informeret af en person, der havde set hendes annonce online, om, at maleriets faktiske værdi var 20.000 dollars (ca. 90.000 kr.)

Læs også

Maleriet ser nemlig ud til at være ét af 200 værker fra den franske kunstner og billedhugger Pierre Soulages’ kollektion fra 1957, ‘Lithographie No. 3’.

Han blev også kendt som ‘mesteren af sort’ og døde desværre sidste år.

Selvom det er ukendt, hvor meget den indfødte fra Gold Coast oprindeligt betalte for maleriet, fortalte hun Queensland-mediet, at hun helt sikkert ville have hævet prisen, hvis hun havde kendt dets sande oprindelse.

“Hvis jeg kendte nogen i den situation, ville jeg have tilbudt en bedre aftale og være ærlig over for dem om, hvor meget det er værd,” sagde hun. “Det kunne virkelig have været højdepunktet i år og have gjort en forskel for min familie.”

Bonner tilføjede, at hun forsøgte at kontakte manden, der købte maleriet, som senere er blevet identificeret som Leigh Capel, en succesrig og respekteret kunsthandler fra Sydney. Imidlertid har han forståeligt nok ikke taget nogen af hendes opkald.

I en lignende historie købte en kvinde for nogle år siden et maleri for 4 dollars i en genbrugsbutik i New Hampshire, blot for at indse, at det var 250.000 dollars værd.

Ifølge Artnet var kvinden faldet over maleriet hos Savers og blev senere fortalt af kunstkonservator Lauren Lewis, at kunstværket var af den anerkendte maler og illustrator N.C. Wyeth.

Heldigvis gemte kvinden maleriet og opbevarede det sikkert i sit skab.

Læs også

News Related

OTHER NEWS

Rekordhøjt antal udenlandske indsatte er overført til deres hjemlande

Det er som udgangspunkt EU-regler, internationale konventioner og modtagerlandenes lovgivning, der har betydning for, om det er muligt at overføre domfældte i Danmark til afsoning i deres hjemland. (Arkivfoto). Rekordmange ... Read more »

NFL-træner får sparket efter skrækkelig sæsonstart

Carolina Panthers tabte søndag til Tennessee Titans efter at have ført med 10-1. Frank Reich er færdig som træner for NFL-klubben Caroline Panthers efter bare 11 kampe i spidsen for ... Read more »

Pyrus-stjerne melder ud: Det er slut

Foto: Robert Hendel/Gonzales Photo/Ritzau Scanpix Den velkendte skuespiller Jan Linnebjerg, bedst kendt som den elskede nisse Pyrus, har taget turen til Imperial-biografen i København for at se den nye danske ... Read more »

Nottingham Forest undersøger nye påstande om homofobi

Brighton, der fik Lewis Dunk udvist, vandt opgøret mod Nottingham Forest med cifrene 3-2. Nottingham Forest bistår politiet i dets efterforskning af en række tilhængere, som menes at være kommet ... Read more »

Lind undskylder efter grim tackling på FCM-keeper

Alexander Lind ramte efter en halv times spil under superligaopgøret mellem Silkeborg og FCM Martin Fraisl i hovedet med sit knæ. – Undskyld. Sådan lyder det sent mandag på det ... Read more »

Google starter med at slette inaktive konti fredag

Google annoncerede i maj en oprydningsproces, der starter fredag. (Arkivfoto). Fredag begynder Google at rydde op i inaktive konti på tværs af sine platforme. Det skriver nyhedsbureauet AP. Google annoncerede ... Read more »

Ronaldo overbeviste dommer om at omstøde eget straffespark

I stedet for at gøre sig klar til at sparke straffespark, kom Cristiano Ronaldo hurtigt på benene igen og viste en løftet pegefinger til dommeren, kinesiske Ma Ning. Normalt er ... Read more »
Top List in the World