Sandt eller falsk: Hvordan skal du egentlig behandle pc-batteriet?

Asia's Tech News Daily

© Leveret af Komputer for Alle Opladning

Det kan være irriterende, hvis batteriet i din bærbare computer konstant trænger til en opladning. Derfor findes der et et hav af vejledninger til, hvordan du kan forlænge batteriets levetid – nogle bedre end andre.

Her på Komputer for alle har vi også gennem årene givet gode råd til at få din computers batteri til at holde længere.

Men nogle gange er de gode råd forældede eller blot myter, og så kan ellers gode råd i stedet være til skade for din bærbare computers batteri.

Tre misforståelser om batteriet:

Der findes mange gode råd til at vedligeholde batteriet i en bærbar computer. Men du kan ganske let ved en fejl skade din bærbare computers batteri, når du egentlig forsøger at skåne det.

Derfor giver vi her svar på de tre mest stillede spørgsmål, når det kommer til batteriet i en bærbar pc:

1. Skal du oplade batteriet fuldt, før du bruger pc’en første gang?

En påstand, du måske ofte støder på omhandler, hvordan du skal behandle en spritny bærbar computer.

Nogle påstår nemlig, at det er nødvendigt at lade et batteri fuldt op, før du tager en ny laptop i brug. Det er dog ikke nødvendigt, hvis din bærbare computer bruger et lithium-ion-batteri, som langt de fleste moderne computere gør i dag.

Hvis du har en ældre bærbar computer, der bruger nikkelbaserede batterier, bør du dog lade pc’en helt op.

Men størstedelen af bærbare computere er i dag designet til at virke med det samme, og du behøver derfor ikke oplade batteriet til 100 procents kapacitet, før du bruger computeren.

2. Skal du aflade batteriet fuldstændigt, før du oplader det?

Du skal ikke aflade dit batteri helt og aldeles, før du oplader pc’en, hvis din computer har det moderne lithium-ion-batteri.

Tværtimod kan det skade batteriets levetid, hvis du dræner det fuldstændigt. Det er i den forbindelse en god idé at stræbe efter, at pc’ens batteri aldrig kommer under 20 procents kapacitet.

Har du derimod en gammel bærbar computer fra starten af 2000’erne eller før, kan det være en god idé at aflade batteriet helt, før du oplader den, da batteriet er nikkelbaseret.

3. Skader det batteriet at have opladeren sluttet til pc’en konstant?

Nej, det gør det ikke. Moderne batterier stopper automatisk ladningen, når batteriet bliver fuldt opladt, og når strømforsyningen er sat til, bruger computeren kun strøm direkte fra stikkontakten.

Men når du har sat computeren til strømforsyningen, tilføjer det varme til computeren, da det opvarmer batteriet hurtigere.

Lige præcis overophedning kan skade din bærbare computer, men varmen fra strømforsyningen er intet i forhold til den varme, der bliver genereret, når du udsætter computeren for krævende opgaver.

LÆS OGSÅ: 7 tips: Sådan får du længere levetid på dit pc-batteri

Undgå at ødelægge din bærbare pc

Vi er mange, som bruger bærbare computere dagligt, og derfor er det vigtigt, at vi passer godt på dem. De fleste af os er gode til det og ved fx, at vi ikke skal spilde vand i tastaturet.

Men du kan faktisk godt gå og mishandle din bærbare pc, uden du aner det.

Vidste du eksempelvis, at du kan lukke pc’ens låg forkert? Eller at du skal undgå at have computeren med i seng?

I Komputer for alle nummer 16/2021 viser vi otte typiske måder, vi fejlbehandler bærbare computere, uden at vi ved det.

Som abonnent på Komputer for alle kan du læse en PDF-version af artiklen ved at følge dette link.

Har du endnu ikke abonnement på Komputer for alle, kan du få det ved at klikke her.

Læs mere: Læs de bedste artikler og guider fra Komputer for alle – kun 29 kroner

Internet Explorer Channel Network
Asia's Tech News Daily
News Related

OTHER NEWS

FAKTA: FC København er efterårets bedste udehold

© Henning Bagger/Scanpix FC København har været det bedste udehold i Superligaen i efteråret målt på pointsnit. (Arkivfoto) I efteråret har der i stort set alle superligakampe været normale tilstande, ... Read more »

Hjemmebanefordel nærmer sig tidligere niveau i Superligaen

© Henning Bagger/Scanpix FC Midtjylland har været det bedste hjemmehold i efteråret målt på pointsnit. (Arkivfoto) Efterårssæsonen i Superligaen nåede mandag sin afslutning, da Vejle og FC Midtjylland fik et ... Read more »

Landstræner kræver tålmodighed i VM-kvalifikationsbrag

© Bo Amstrup/Scanpix Danmark har indtil videre scoret mere end seks mål i gennemsnit i VM-kvalifikationen. Danmark har indtil videre været suveræn i kvalifikationen til VM-slutrunden i 2023. Blandt andet ... Read more »

Kofod fraråder Rusland at angribe Ukraine: Nato vil svare igen

© Philip Davali/Scanpix Jeppe Kofod kalder Nato-mødet tirsdag “sindssygt vigtigt” og fortæller, at han er “dybt bekymret” over Ruslands militære opbygning ved Ukraine. (Arkivfoto). Det vil få “alvorlige konsekvenser” for ... Read more »

Marie Krarup om Messerschmidt: Kan ikke støtte dømt formand

© Emil Helms/Scanpix Marie Krarup (DF) mener ikke, at Messerschmidt kan blive formand, når han er dømt for svindel og dokumentfalsk. (Arkivfoto). Udtalelserne i kampen om formandsposten spidser til i ... Read more »

Ny Manchester United-træner forsinket af arbejdstilladelse

© Filip Singer/Scanpix Ralf Rangnick må vente på sin debut som Manchester United-manager. Ralf Rangnick er ansat som ny manager i Manchester United frem til sommer, men den 63-årige tysker ... Read more »

Christian Degn støtter kusine, der åbner op om seksuelle krænkelser på TV 2: ‘Jeg er stolt af dig'

Christian Degn bakker op om sin kusine, Louise Degn, der mandag stod frem i ny MeToo-dokumentar. I den nye dokumentar, ‘MeToo: Sexisme bag skærmen’, som kan ses på på Discovery+, stod ... Read more »

Danmark har laveste kontakttal siden oktober og stabil epidemi

Kontakttallet for corona er beregnet til 1,0. Det oplyser sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på Twitter. Sidst der var et kontakttal på 1,0 var tilbage i midten af oktober. Et kontakttal ... Read more »

Forsker: Sygeplejerskers opsigelser kan blive kendt ugyldige

Sygeplejerske Luca Pristed har tirsdag indgivet sin opsigelse til sin arbejdsgiver, Rigshospitalet. Han har opfordret kolleger landet over til at gøre det samme i utilfredshed med løn- og arbejdsforhold. Det ... Read more »

Omstridt højrefløjsprofil stempler ind i fransk præsidentvalg

© Thomas Samson/AFP Den 63-årige Zemmour, der flere gange er blevet beskrevet som “Frankrigs Donald Trump”, har tidligere antydet, at han vil stille op ved det franske præsidentvalg. Han erklærede ... Read more »

Messerschmidt afviser Thulesen: Jeg kan godt blive formand

Næstformand Morten Messerschmidt (DF) går i rette med afgående formand Kristian Thulesen Dahl i sagen om formandsvalget. Ifølge Thulesen Dahl kan Morten Messerschmidt og Peter Kofod i praksis ikke stille ... Read more »

Jysk tjener rekordmange penge trods coronaudfordringer

© Mikkel Berg Pedersen/Scanpix Jysk-kæden har i perioden 2020/21 været påvirket af coronarestriktioner. Men stadig har salget sat rekord. (Arkivfoto) På trods af coronaudfordringer er det lykkedes Jysk at øge ... Read more »

SF kræver en milliard til sundhedspersonale på finanslov

© Philip Davali/Scanpix – Jeg mener sådan set, at det eksisterende sundhedspersonale er nødt til at mærke, at der sådan set er en stigende forståelse på Christiansborg om, at de ... Read more »

DMI varsler op mod 20 centimeter sne for Jylland og Sjælland

© John Randeris/Scanpix Ifølge et varsel fra DMI kan der lande flere centimeter sne over både Jylland og Sjælland onsdag. (Arkivfoto). Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) har opjusteret en prognose om ... Read more »

Fagligt talt: Behovet for kantstensladere kan reduceres markant

© Chiradech/Bigstock Fagligt talt: Behovet for kantstensladere kan reduceres markant Den danske transportvaneundersøgelse indeholder over 160.000 interviews. Det er nok data til, at man kan vise forskelle i bilejerskab, kørte ... Read more »

Klanten kunnen niet inloggen bij internetbankieren van Rabobank wegens storing

Rabobank kampt dinsdagmiddag met een storing waardoor particuliere en zakelijke klanten niet kunnen inloggen bij de Rabobank. Er zijn problemen op de app en op de website, bevestigt een woordvoerder van de bank. Read more »

Bayerns ministerpræsident vil lukke ned for tilskuere

© Frank Hoermann/Sven Simon/Scanpix Bayerns ministerpræsident, Markus Söder, vil have tomme tribuner til delstatens sportsarrangementer i den kommende tid. Stigende coronasmitte i dele af Tyskland kommer nu formentligt til at ... Read more »

SF kræver mindst en milliard til sygeplejersker på finanslov

© Philip Davali/Scanpix – Jeg mener sådan set, at det eksisterende sundhedspersonale er nødt til at mærke, at der sådan set er en stigende forståelse på Christiansborg om, at de ... Read more »

Anklager kræver trecifret millionbøde til Dan-Bunkering

© Claus Fisker/Scanpix I Retten i Odense er Dan-Bunkering tiltalt for at sælge jetbrændstof til Syrien via russiske virksomheder. Desuden er holdingselskabet Bunker Holding og direktør Keld R. Demant tiltalt. ... Read more »

Danske atleter får 50 millioner kroner før Paris-lege

© Martin Sylvest/Scanpix Sejleren Anne Marie Rindom (tv.) og roeren Emma Aastrand Jørgensen (th.) leverede begge metal til Danmark ved OL i Tokyo. Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Team Danmark har ... Read more »

DF: Regeringen må finde penge på finanslov til sygeplejersker

Statsminister Mette Frederiksen (S) er under tiltagende pres for at gribe ind på landets sygehuse. Her er manglen på sygeplejersker så akut, at det har betydning for coronaindsatsen. Samtidig ulmer ... Read more »

Varebil kører frontalt sammen med bil i Malling

© Mads Claus Rasmussen/Scanpix En lægehelikopter ankom til ulykkesstedet, men kunne ikke tage den tilskadekomne med til hospitalet. I stedet bliver den tilskadekomne bragt til Skejby med ambulance. (Arkivfoto). En ... Read more »

DF-formand: Messerschmidts model for formandskab holder ikke

I praksis kan Morten Messerschmidts fremlagte model for formandskab i Dansk Folkeparti ikke lade sig gøre inden formandsvalget til januar. Det siger den afgående formand, Kristian Thulesen Dahl, tirsdag til ... Read more »

Janni Spies er blevet mormor: Michala har fået barn med kendismand

© Paolo Diletto/Scanpix Michala Brylov – tidligere kendt som Kjær – er blevet mor for første gang. (Arkivfoto) Endnu en kendisklan har føjet et blad til stamtræet. Janni Spies’ celebre ... Read more »

Connie Nielsen spiller Karen Blixen i ny dramaserie

© Aske Alexander Foss / Al’AskA. / Handout/Free Connie Nielsen, der spiller Karen Blixen, betragter den danske forfatter som et forbillede. Skuespilleren Connie Nielsen spiller den verdensberømte forfatter Karen Blixen ... Read more »

Standard for stofmundbind blev lanceret - men ingen opfylder krav

© Frankhoermann/Sven Simon/Scanpix Der er igen krav om brug af mundbind i detailhandelen og den kollektive trafik. Men hvis man går efter et stofmundbind, er man lidt på Herrens mark, ... Read more »

BMW præsenterer vanvittig SUV – den kraftigste M-bil nogensinde

© biltorvet.dk BMW har ikke helt de gamle dyder. Nu præsenterer de XM Concept – en hidsig hybrid med 750 hestekræfter, som skal fejre M-afdelingens 50-års fødselsdag. BMW har løftet ... Read more »

Your iPhone's best trick is tucked away inside Photos app – do you know it?

APPLE has built in a genius feature into your iPhone Photos app. You can find any photo in your camera roll in seconds, if you know how. You can search ... Read more »

Superstjerne i chok: Truet med kniv

© Erik Nielsen/Scanpix Selv om Bradley Cooper er en feteret Hollywood-stjerne, tager han subwayen i New York ligesom mange andre. (Arkivfoto). Det kunne være endt helt galt for Hollywood-stjernen Bradley ... Read more »

Facebook-owner Meta told to sell Giphy as UK regulator blocks acquisition

Facebook CEO Mark Zuckerberg speaks during a live-streamed virtual and augmented reality conference to announce the rebrand of Facebook as Meta, in this screen grab taken from a video released ... Read more »

FAKTA: DF's vedtægter udfordrer Messerschmidts planer

© Claus Fisker/Scanpix Morten Messerschmidt vil gerne være DF’s næste formand. (Arkivfoto) DF-formand Kristian Thulesen Dahl har meldt sin afgang efter et skidt kommunalvalg for Dansk Folkeparti. En ny formand ... Read more »

Menneskeretsdomstol blåstempler Højesterets udvisning af mand

Højesterets dom om udvisning af en dansk mand med tyrkiske rødder sidste år var ikke i strid med konventionerne. Det har Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol i Strasbourg fastslået, oplyser den tirsdag ... Read more »

Få coronakompenserede virksomheder er gået konkurs

Lidt mere end én procent af de virksomheder, der har fået kompensation under coronakrisen, er gået konkurs. Det viser en analyse lavet af Danmarks Statistik. Analysen har blandt andet haft ... Read more »

Messi overgår Lewandowski med 33 point i afstemning

© Christophe Ena/Scanpix Lionel Messi har vundet syv Ballon d’Or-titler. Det er rekord og to mere end Cristiano Ronaldo, der har næstflest. 33 point adskilte vinderen Lionel Messi og Robert ... Read more »

Popular ‘airplane headphones' make a comeback: are they good enough?

The noise cancellation of previous Bose headphones was so good that almost every plane was packed with copies of the brand. Can the new variant compete with the increasingly better ... Read more »

Ubalance i skedens bakterier kan føre til akut kejsersnit

En skæv sammensætning af bakterier i en kvindes skede er forbundet med øget risiko for akut kejsersnit. Det viser et nyt studie, som er udført af forskere fra blandt andet ... Read more »

One of the most famous noise canceling headphones has a successor, is it good enough?

The noise cancellation of previous Bose headphones was so good that almost every plane was packed with copies of the brand. Can the new variant compete with the increasingly better ... Read more »

Dansk stjerne: Imponeret over kvindekroppen

© Martin Sylvest/Scanpix – Kærligheden til hinanden vokser mere og mere, af den grund at man har noget større nu end en selv, siger Simon Stenspil, efter at han og ... Read more »

Fire mænd er tiltalt for drab på tilfældig i Vollsmose

© Tim Kildeborg Jensen/Scanpix Politidirektør Arne Gram, chefpolitiinspektør Lars Bræmhøj og borgmester i Odense Peter Rahbæk Juel (S) afholdt pressemøde efter skudepisoden sidste år. (Arkivfoto). Der er nu rejst tiltale ... Read more »

Boligpriserne stiger fortsat men noget mindre end før

På tværs af alle boligtyper har der været prisstigninger i tredje kvartal. Det oplyser Danmarks Statistik i en opgørelse, der ser nærmere på priserne for forskellige typer ejendom. For ejerlejligheder ... Read more »
On free-english-test.com you will find lots of free English exam practice materials to help you improve your English skills: grammar, listening, reading, writing, ielts, toeic