Sami Lepistö var dagbarn hemma hos Dan Söderström

Asia's Tech News Daily

Sami Lepistö var dagbarn hemma hos Dan Söderström
© Tillhandahålls av Hockeysverige

Luleås nyförvärv Sami Lepistö har aldrig tidigare spelat i Sverige under sin långa och framgångsrika karriär.

Det är dock inte första gången han är i Sverige då han som liten var dagbarn hemma hos Leksandsikonen Dan Söderström. 

 – Sami minns jag så väl eftersom han var så lugn och jätte go, säger frun Kerstin Söderström till hockeysverige.se.

Idag presenterade Luleå Sami Lepistö som klubbens senaste nyförvärv. Senast kommer han från spel med Jokerit i KHL, men han har även drygt 170 NHL-matcher på sitt konto där han har representerat Washington, Phoenix, Columbus och Chicago. Vid VM 2011 var han dessutom med i Finlands guldlag. Lägg därtill att han spelat tre OS, ett World Cup och totalt fyra VM.

Det här är inte första gången Sami Lepistö kommer att bo i Sverige. Mellan 1984 och 1986 bodde han faktiskt i Leksand då hans pappa Jussi Lepistö spelade i dalalaget. På den tiden var han dessutom dagbarn hemma hos Kerstin Söderström, alltså hockey-ikonen Dan Söderströms fru. 

– Det här är många år sedan nu. Pappan är Jussi och mamman tror jag heter Mervi. Jussi spelade i Leksand då Danne var tränare här, berättar Kerstin Söderström för hockeysverige.se och fortsätter:

– Det här måste ha varit mellan 1984 och 1986. Sami var liten då, mellan ett och två år då han var hos mig. Mamman jobbade inte här i Leksand

– Jag hade honom under en period även om den inte var så lång, men intensiv, säger Samis dagmamma med ett lätt skratt och fortsätter. 

– Jag hade inte bara Sami utan fler små samtidigt. Sami minns jag så väl eftersom han var så lugn och jätte go. Dom andra småttingarna, jag kommer ihåg hur jag klädde på dom i galonbyxor under hösten och dom skulle spela hockey. 

Vid den här tiden var Fredrik Söderström nio år och hans yngre bror Johan fem år. 

– Fredrik och Johan tog hand om dom här småkillarna. Det var en ganska intensiv period eftersom vi hade fyra barn själva. Sami tillsammans med Erik Möller och Pelle Mex, var dom tre minsta och jag tror att dom trivdes här även om det var fullt upp. Sedan har jag följt honom då han spelade där borta (NHL) och i VM. 

Sami Lepistö var dagbarn hemma hos Dan Söderström
© Tillhandahålls av Hockeysverige

Sami Lepistö växte sedan upp och blev en framgångsrik back, här i Chicago. Foto: Icon Sportswire.

Vid ett tillfälle hade Kerstin och Dan Söderström bänkat sig framför TV:n då hon såg att hennes tidigare dagbarn var med och spelade. 

– Ja, exakt. ”Oj, är han så stor nu”, säger Kerstin Söderström med ett skratt. 

Hade du och Danne mycket kontakt med pappa Jussi Lepistö under den här tiden?

– Ja, dom lämnade och hämtade Sami här. Då blev det lite fika och sådant ibland, men vi umgicks inte mer än så. Vi träffades ändå genom barnen. 

– Dessutom var Stefan Nilssons dotter, Rebecca, ett av dagbarnen då, men hon var nog ett par år äldre än Sami. 

Har du träffat Sami Lepistö efter att dom flyttade hem till Helsingfors?

– Ja, en gång. Det var på hockeyskolan här som Danne var med och hade hand om. Då kom dom hit eftersom dom skulle hälsa på någon annan finsk spelare. 

– Då var Sami i yngre tonåren så jag tror inte han var speciellt intresserad att träffa mig då, inte i den åldern i alla fall. Jag försökte prata med honom om hur det var då han var liten och så, men det är enda gången. Sedan har vi bara sett honom på TV. 

Jag antar att du kommer gå och hälsa på honom då hans Luleå kommer till Leksand för att spela.

– Ja, då måste jag bara gå och kanske få autografen, avslutar Kerstin Söderström med ett skratt. 

TV: Viktor Fasth om årets version av Växjö Lakers

Internet Explorer Channel Network
Asia's Tech News Daily
News Related

OTHER NEWS

Bättre tider väntar skakig krona

© Fredrik Sandberg/TT Svenska en- och tvåkronor. Arkivbild. Den svenska kronan har tappat rejält mot såväl euro som dollarn sen i somras. Decembermörkret kommer dock snart att ersättas av betydligt ... Read more »

Källor: USA meddelar inom kort sin bojkott av OS

© Tillhandahålls av Omni USA kommer den här veckan att meddela en diplomatisk bojkott av OS i Peking, uppger flera källor för CNN. Joe Bidens administration har bland annat anklagat ... Read more »

Källor: USA meddelar inom kort diplomatisk OS-bojkott

© Tillhandahålls av Omni USA kommer den här veckan att meddela en diplomatisk bojkott av OS i Peking, uppger flera källor för CNN. Joe Bidens administration har bland annat anklagat ... Read more »

Nedåt på börserna i Asien

© Eugene Hoshiko/AP/TT Asiens ledande börser inledde handelsdagen nedåt. Arkivbild. Tokyobörsen dalade i den tidiga morgonhandeln med en kvardröjande oro för en eventuell amerikansk räntehöjning, men som vägs upp av ... Read more »

Rapport: Afrika hotas av extrem vaccindiskriminering

© Tillhandahålls av Omni ”Extrem vaccindiskriminering” riskerar att lämna Afrika på efterkälken i kampen mot coronaviruset, enligt en ny rapport från organisationen Mo Ibrahim Foundation. Endast fem av Afrikas 54 ... Read more »

Unikt guldsmycke från Egypten hittat i Jylland

© Søren Greve, Nationalmuseet/AP/TT Guldörhänget ställs ut på vikingautställningen på Nationalmuseet i Köpenhamn. Ett halvmåneformat guldörhänge från 1000-talet av ett slag som aldrig tidigare har påträffats i Skandinavien har hittats ... Read more »

Rapport: Afrika vaccindiskrimineras

© Abdeljalil Bounhar/AP/TT Mo Ibrahim grundare av och ordförande för Mo Ibrahim Foundation. Arkivbild. Afrikas länder har små chanser att få kontroll över covid-19-pandemin om inte 70 procent av befolkningen ... Read more »

Fartygsbranden inte under kontroll

© Kustbevakningen Släckningsarbetet av det brinnande fartyget Almirante Storni har pågått sedan i lördags. En stor räddningsinsats pågår fortfarande vid det eldhärjade fartyget utanför Göteborg. – Vi håller nere det ... Read more »

Misstroendevotum i Salomonöarna

© Piringi Charley/AP/TT Stora delar av huvudstaden Honiaras kinesiska kvarter förstördes under protesterna i Salomonöarna i slutet av november. Arkivbild. En misstroendeomröstning väntar Salomonöarnas premiärminister Manasseh Sogavare efter protester nyligen ... Read more »

Alrik: Att förändra själen

© auto motor & sport “Den etablerade bilindustrin sitter alltså fast med dyr teknik som måste fasas ut samtidigt som den ska betala tillbaka sina investeringar – och en i ... Read more »

Skövde till superettan för första gången: ”Chockad”

© Tillhandahålls av Omni Skövde AIK spelar i superettan nästa år. Det står klart sedan dagens retur i kvalet mot Akropolis slutat 0–0. Därmed innebär 3–0-segern från det första mötet ... Read more »

Elpriserna väntas slå nya rekord på måndagen

© Tillhandahålls av Omni Nya prisrekord på elmarknaden väntas under måndagen när de genomsnittliga priserna i södra Sverige, område 3 och 4, stiger till 3,01 kronor per kilowattimme. Det skriver ... Read more »

De 10 bästa miniserierna från 2021

© MovieZine De 10 bästa miniserierna från 2021 De 10 bästa miniserierna från 2021 Det är den tiden på året igen. Årslistornas och summeringarnas tid! Under de kommande veckorna kommer ... Read more »

Kolesnikova: Fängelserna är fulla av modiga belarusier

© Tillhandahålls av Omni Den belarusiska oppositionsledaren Maria Kolesnikova ångrar inte att hon stannade i Belarus efter förra årets protester, trots att det ledde till att hon greps och fängslades. ... Read more »

Brist på fågelfrö efter extremväder

© Maja Suslin/TT Domherren är en av de arter som gillar solrosfrön. Arkivbild. Det råder just nu brist på fågelfrö efter sommarens dåliga skörd, rapporterar P4 Kronoberg. Det är framför ... Read more »

Friad från knivattack får 155 000 i ersättning

© Johan Nilsson/TT En man dömdes i tingsrätten tidigare i år för delaktighet i en knivattack i fjol. Nu ersätts han ekonomiskt efter en friande dom i hovrätten. Arkivbild. Efter ... Read more »

Två covid-smittade efter OSSE-mötet i Stockholm

© Tillhandahålls av Omni Två deltagare vid veckans OSSE-möte i Stockholm har testat positivt för covid-19, uppger UD enligt SvD. Sedan tidigare har finska utrikesdepartementet bekräftat att den finska utrikesminister ... Read more »

Se Claesson bli matchvinnare i Ryssland - Karlsson på målhumör

© Foton: Bildbyrån Antalet svenska spelare utomlands räknas i dag i hundratal. Men hur går det för alla där ute? Blir det någon speltid och några mål? I FotbollDirekts Proffskollen ... Read more »

Gambias sittande president utropad som valsegrare

© Tillhandahålls av Omni Gambias sittande president Adama Barrow har valts om, uppger landets valkommission på söndagskvällen enligt AFP. Redan tidigt under rösträkningen stor det klart att Barrow var på ... Read more »

Forskare: Statliga utredare köps upp – inför karantän

© Tillhandahålls av Omni Flera statliga utredare som haft uppdraget att utreda privata vinstintressen i den offentliga sektorn har erbjudits jobb inom den privata välfärdsindustrin och över en natt blivit ... Read more »

Kulusevski från start när Juventus vann

© Marco Alpozzi/AP/TT Dejan Kulusevski spelade hela matchen mot Genoa. Dejan Kulusevski fanns med i startelvan för blott fjärde gången den här säsongen. Då vann hans Juventus med 2–0 hemma ... Read more »

Tusentals testas på kryssningsfartyg

© Ramon Espinosa/AP/TT Ett av Norwegian Cruise Lines fartyg utanför Havanna, Kuba, 2019. Tio personer på ett kryssningsfartyg på väg mot New Orleans i USA har testats positivt för covid-19. ... Read more »

Två i Swedish House Mafia smittade med covid-19

© Tillhandahålls av Omni Två av de tre medlemmarna i housegruppen Swedish House Mafia har smittats med covid-19. Det skriver gruppen på Twitter och meddelar samtidigt att de måste ställa ... Read more »

Finland uppges nobba Gripen för Lockheed Martin

© Tillhandahålls av Omni Finländska försvarsmakten uppges föreslå att amerikanska Lockheed Martins modell F-35 blir landets nästa jaktflygplan – och inte svenska Saabs Jas 39 Gripen. Flera utrikes- och säkerhetspolitiska ... Read more »

Åttonde raka svenska VM-guldet i innebandy

© Tillhandahålls av Omni De svenska innebandydamerna blev på söndagen världsmästare för åttonde gången i rad. Sverige slog Finland i en dramatisk final på hemmaplan i Uppsala. Sverige hade besegrat ... Read more »

Hedenmo: ”Jag frågade inte Gad om sexuell läggning”

© Tillhandahålls av Omni Anna Hedenmo, programledare för SVT:s ”Min sanning”, skriver på Twitter att hon aldrig ställde några frågor om krigskorrespondenten Magda Gads sexuella läggning när Gad medverkade i ... Read more »

Svenska flaggskeppet låg kvar i hamn: ”Personalkris”

© Tillhandahålls av Omni När den stora fartygsbranden bröt ut vid Vinga i Göteborgs skärgård under lördagen låg kustbevakningens flaggskepp, KBV 001 Poseidon, kvar i hamn i Göteborg då det ... Read more »

Blinken: Andersson viktig för demokratimöte

© Christine Olsson/TT Statsminister Magdalena Andersson (S) tog emot USA:s utrikesminister Antony Blinken i samband med OSSE-mötet. USA:s president Joe Biden har bjudit in ett stort antal länder till ett ... Read more »

Sparkade Cuomo anklagas för sexuella trakasserier

© Tillhandahålls av Omni CNN:s stjärnankare Chris Cuomo anklagades för sexuella trakasserier bara dagar innan han fick sparken, rapporterar New York Times. Anklagelserna kommer från en tidigare kollega. Cuomo hade ... Read more »

Högdramatiskt i F1-kampen – rivalerna lika

© Hassan Ammar/AP/TT Lewis Hamilton i sin Mercedes. Max Verstappen hade chansen att säkra formel 1-titeln redan i säsongens näst sista tävling – men rivalen Lewis Hamilton ville annat. Britten ... Read more »

Martin Nilsson bäst minne i Sverige – vann SM-guld

© Tillhandahålls av Omni Läraren Martin Nilsson från Halmstad har bäst minne i Sverige. Det står klart efter SM i minne som avgjordes i Växjö under helgen, skriver Svenska minnesförbundet ... Read more »

Finlands utrikesminister testades positivt

© Mads Claus Rasmussen/Ritzau/TT Finlands utrikesminister Pekka Haavisto. Arkivbild. Finlands regering iakttar försiktighet sedan utrikesminister Pekka Haavisto (Gröna) har testats positivt för covid-19. En majoritet av ministrarna deltog i regeringssammanträdet ... Read more »

Indiska soldater sköt ihjäl 14 civila av misstag

Indiska säkerhetsstyrkor har skjutit ihjäl 14 civila i delstaten Nagaland i nordöstra delen av landet, skriver AFP. Soldaterna uppges ha misstagit en grupp vanliga bybor för rebeller som enligt uppgifter ... Read more »

Frida Westman skrev svensk backhoppningshistoria

© Geir Olsen/NTB/TT Svenska Frida Westman under världscuptävlingarna i backhoppning i Lillehammer. Svenska Frida Westman har visat att hon hör hemma i världscupen i backhoppning – redan under sina två ... Read more »

Finland uppges nobba Jas Gripen

© Petros Karadjias/AP/TT Lockheed Martin F-35. Arkivbild. Finländska försvarsmakten uppges föreslå att amerikanska Lockheed Martins modell F-35 blir landets nästa jaktflygplan. Det skulle betyda att Sverige går miste om en ... Read more »

MJÖRNBERG: Fiaskot i Allettan-premiären

© Skärmdump Det var sorgligt glest på läktarna i många av matcherna under Allettan-premiären. Efter ett kort uppehåll på en dryg vecka drog Hockeyettan igång igen i helgen med premiär ... Read more »

Oppositionen avfärdar valresultatet i Gambia

© Tillhandahålls av Omni Oppositionen i Gambia avfärdar det preliminära valresultat som visar att sittande presidenten Adama Barrow går mot en storseger, skriver AFP. I ett gemensamt uttalande säger den ... Read more »

Oväntat bra resultat för högskolorna i pandemin

© Tillhandahålls av Omni Sveriges högskolor och universitet har klarat av att hålla en oväntat hög kvalité på utbildningarna under pandemin. Det slår en färsk rapport fast, enligt TT. – ... Read more »

Blinken: Vi är väldigt oroade över en rysk offensiv

© Tillhandahålls av Omni Det ryska hotet mot Ukraina är väldigt allvarligt, anser den amerikanske utrikesministern Antony Blinken. I en intervju med SVT:s ”Agenda” säger han att USA är ”väldigt ... Read more »

"Att få vinna guld med Malmö - det kan inte bli bättre"

© Tillhandahålls av Fotbolldirekt MALMÖ. Han flyttade från BK Häcken till Malmö FF under sommarfönstrets sista timmar. Nu har Martin Olsson fått vinna SM-guld med MFF. – Jag har jobbat ... Read more »
On free-english-test.com you will find lots of free English exam practice materials to help you improve your English skills: grammar, listening, reading, writing, ielts, toeic