Så enkelt slipper du mördarsniglar i sommar – knepet med vanliga föremålet kan rädda din trädgård på nolltid

Mördarsniglar är inte roliga att ha i trädgården. Men de är inte bara en otrevlig syn för ögat, de slemmiga sniglarna utgör ett fot för inhemska arter och är dessutom riktigt svåra att bli av med.

Nu kommer snigelexperten Ted von Proschwitz på Göteborgs naturhistoriska museum med ett knep för att bli av med djuren snabbt och effektivt, det rapporterar P4 Skaraborg.

Mördarsniglarna kommer fram på våren när jorden är ungefär 8 grader, eller när vitsipporna visar sig i skogsgläntorna.

Men det är inte så att man sitter och väntar på dessa sniglar, snarare känner man kanske en fruktan för att de slemmiga små liven ska dyka upp på gräsmattan.

Enligt Naturvårdsverket kommer Mördarsnigeln från Sydeuropa och är vanligt förekommande i trädgårdar, jordbruksmarker, parker och gräsmarker.

Inte farliga

Att den heter Mördarsnigel kommer från att den ibland äter andra sniglar, men är inte farlig för människan.

”Mördarsnigeln utgör ett hot mot inhemska sniglar och snäckor som den äter. Den konkurrerar också med den inhemska snigelfaunan om föda och övervintringsplatser”, skriver Naturvårdsverket på sin hemsida.

Att bli av med dessa små inkräktare är inte helt lätt och det finns mängder av husmorstips och knep för att bli av med dem.

Knepen som spridit sig genom åren är allt från snigelpubar, öl, bikarbonat, kaffesump och kalk till koppar och salt.

så enkelt slipper du mördarsniglar i sommar – knepet med vanliga föremålet kan rädda din trädgård på nolltid

Foto: Shutterstock

LÄS MER: Morfar slängde aldrig en enda burk när mördarsniglarna var framme – anledningen är briljant

Expertens effektiva knep

Snigelexpert Ted von Proschwitz på Göteborgs naturhistoriska museum är däremot kritisk till metoderna och avråder människor från att använda sig av exempelvis salt för att bli av med djuren.

– Jag tycker det är dåligt av flera anledningar. Dels så är det obiologiskt och saltet kan förgifta jorden och dels är det ineffektivt och tar väldig tid för sniglarna att dö. Man kan heller inte avliva jättemycket sniglar, säger han till P4 Skaraborg.

I stället tycker han att man ska använda sig av en helt annan metod, som kanske tar emot lite.

– Den gamla hederliga metoden med en skarp spade som man halshugger dem med är betydligt bättre. Det är en snabbare död. Även om det är ett skadedjur och ett väldigt illa omtyckt djur så tycker jag ändå att de ska ha en så snabb död som möjligt, säger Ted von Proschwitz till radion.

Inlägget Så enkelt slipper du mördarsniglar i sommar – knepet med vanliga föremålet kan rädda din trädgård på nolltid dök först upp på Newsner Stories Sverige.

News Related

OTHER NEWS

Starka reaktioner på inslaget i TV4: "SKANDAL!"

Författaren Jens Lapidus medverkade i TV4 Nyhetsmorgon där han kommenterade den ökade osäkerheten och kriminaliteten. Han gav ett råd till allmänheten som fick kommentarerna på Nyhetsmorgons Instagram att flöda. TV4 ... Read more »

Ytterligare fyra gripna i Libyen

Skador orsakade av översvämningarna i Libyen tidigare i september. Arkivbild. Libyens riksåklagare har beordrat att ytterligare fyra tjänstemän ska gripas efter att två dammar kollapsat tidigare i september. Tusentals människor ... Read more »

Par serverar McDonald’s mat på sitt bröllop och skapar kontrovers

Par serverar McDonald’s mat på sitt bröllop och skapar kontrovers Video av nygifta som serverar McDonald’s-mackor på sin bröllopsfest har skapat kontrovers på internet. Ett franskt par har skapat mycket ... Read more »

Varnar: USA:s nationalparker kan behöva stänga

En grizzlybjörn på jakt efter fallfrukt i närheten av nationalparken Yellowstone. Arkivbild. De flesta av USA:s populära nationalparker kan behöva stänga för besökare, varnar inrikesdepartementet. Om inte kongressen kommer överens ... Read more »

Centerpartiet vill tillåta aktiv dödshjälp: "Jag ser det som en frihetsfråga"

Förbundsordförande för Centerpartiets ungdomsförbund, Caroline von Seth. Centerpartiet har beslutat att verka för att tillåta aktiv dödshjälp i Sverige. Därmed går man längst i frågan bland riksdagspartierna. Beslutet togs på ... Read more »

Cyberpunk 2077 nästa uppdatering ska fixa korrupta sparfiler på PS5

Cyberpunk 2077 nästa uppdatering ska fixa korrupta sparfiler på PS5 Med Cyberpunk 2077 senaste uppdatering och DLC-expansionen Phantom Liberty blåstes det nytt liv i spelet och äntligen ser det ut ... Read more »

Frida Karlsson och William Poromaas stora oro – för värsta rivalen Johannes Hösflot Kläbo: ”Så klart tråkigt”

Norske Johannes Hösflot Kläbo kan missa världscupen. Det beklagar konkurrenten William Poromaa. – Utan honom blir det inte detsamma, säger svensken. Johannes Hösflot Kläbo vann den totala världscupen förra året. ... Read more »

Ryska längdåkare stoppas från världscupen i år igen

Ryska längdåkare stoppas från världscupen i år igen Ryska och belarusiska längdskidåkare stängs ute från världscupen även denna säsong, meddelar Internationella skidförbundet Fis. – Det kändes bra utifrån ett svenskt ... Read more »

Nödläge utlyst i New York efter svåra översvämningar

Nödläge utlyst i New York efter svåra översvämningar Nödläge har utlysts i New York efter att ett ”livsfarligt” regnväder orsakat svåra översvämningar i staden, rapporterar CNN. I delar av Brooklyn ... Read more »

C-stämman ratar förslaget om kortare sommarlov

C-stämman ratar förslaget om kortare sommarlov Partistyrelsens kritiserade förslag om att korta sommarlovet med två veckor ratas av Centerns partistämma, rapporterar TT. En av deltagarna som opponerade sig var Jacob ... Read more »

Polisen: Därför kan vi inte varna grannar

Jale Poljarevius, underrättelsechef region Mitt. Arkivbild. Jakten på hämnd i den pågående gängkonflikten har lett till att fler oskyldiga både skadas och dödas. Men att varna grannar till potentiella måltavlor ... Read more »

Nya sanktioner mot toppryssar efter skenval

Röda torget i Moskva. Arkivbild. Förra året höll Ryssland “folkomröstningar” inom fyra län på ukrainskt territorium, och tidigare i september hölls så kallade val – till lagstiftande församlingar som Ryssland ... Read more »

Ryska åkare fortsatt avstängda från världscupen

Ryske längdstjärnan Aleksandr Boljsunov får fortsatt inte tävla i världscupen. Arkivbild. Beslutet skulle egentligen ha tagits i våras – men sköts upp. Nu står det klart att ryska och belarusiska ... Read more »

Magnus Carlsson avslöjande om relationen till Lotta Engberg: ”Hon är som hon är...”

MAGNUS CARLSSON, LOTTA ENGBERG Magnus Carlssons vänskap med Lotta Engberg går långt tillbaka i tiden. Nu berättar han för Hänt om relationen dem emellan. Ladda ner Hänts nya app här ... Read more »

Färre ska bli skuldsatta efter återkrav av bostadsbidrag

Färre ska bli skuldsatta efter återkrav av bostadsbidrag Regeringen föreslår en regeländring som ska minska antalet personer med bostadsbidrag som hamnar i skuld markant, skriver TT. Framöver ska Försäkringskassans inkomstinhämtning ... Read more »

80 procent av invånarna har flytt Nagorno-Karabach

80 procent av invånarna har flytt Nagorno-Karabach Över 80 procent – 97 700 av runt 120 000 – av Nagorno-Karabachs invånare har nu flytt till Armenien, uppger den armeniska regeringen på fredagen ... Read more »

Signalfel påverkar många tåg

Ett signalfel stoppar tåg mellan Örebro och Hallsberg på fredagsmorgonen. Arkivbild. Det är helt stopp i tågtrafiken mellan Hallsberg och Örebro sedan tidigt på fredagsmorgonen. Efter ett tidigare elfel i ... Read more »

Stjärntrion räddade Europa – leder Ryder Cup stort

Viktor Hovland räddade en halv europeisk poäng. Efter succén under förmiddagens foursomematcher, där Europa vann samtliga, var bästbollarna tuffare. USA var på väg mot storslam när norrmannen Viktor Hovland, spanjoren ... Read more »

Noice på stor Sverigeturné

Noice 1980. Arkivbild. Noice släpper nytt album och åker på turné. Bandet, som numera frontas av sångaren Charlie Grönwall, släpper skivan “Gustavsberg” den 29 september och släppet följs av en ... Read more »

Carolas uttalande om Lasse Berghagens kamp på sjukhuset – gripande orden till familjen: ”Kritiskt läge”

TV4 tvingades till en blixtändring i tablån. Lasse Berghagens förinspelade avsnitt sköts upp efter den förre Allsångsledarens kamp på sjukhus. I stället sändes Carola Häggkvists program – och nu väljer ... Read more »

Regeringen håller pressträff om budgetnyhet

Regeringen håller pressträff om budgetnyhet Bygg- och bostadssektorn är hårt pressad av inflationen, säger finansminister Elisabeth Svantesson (M) i samband med en pressträff om åtgärder för bygg- och bostadssektorn. – ... Read more »

USA:s och Kanadas signal till Kina: Seglade genom omstridda Taiwansundet

Kina hävdar att man kontrollerar Taiwansundet, men i gryningen på lördagsmorgonen seglade ett amerikanskt och ett kanadensiskt fartyg genom det. Besättningen på kanadensiska flottans HMCS Ottawa har i hemlighet förberett ... Read more »

Risk för höjda fastighetsavgifter för många

Det vankas höjda fastighetsavgifter för många när taxeringsvärdena höjs kraftigt. Arkivbild. Ägare till över 2,4 miljoner småhus får snart ett förslag till nytt taxeringsvärde eller en deklaration inför småhustaxeringen 2024, ... Read more »

Person hittad död i skog – misstänkt brott

En person har hittats död i ett skogsområde i Haninge. Arkivbild. En person har hittats död i ett skogsområde i Haninge. Polisen utreder om det kan röra sig om mord, ... Read more »

Man hittad död i Skellefteå – polisen utreder mord

Fynd på platsen gör att polisen utreder ett dödsfall i Skellefteå som mord. Arkivbild. En man i 35-årsåldern hittades på söndagskvällen död i Skellefteå. Nu utreds händelsen som mord, vilket ... Read more »

UPPGIFTER: Sepsi försökte värva Simon Strand

UPPGIFTER: Sepsi försökte värva Simon Strand Simon Strand har varit viktig för Hammarby i år. Nu uppger Expressen att ytterbacken drog till sig intresse från rumänska Sepsi under sommaren.  Hammarby ... Read more »

Centralbankshot lyfter Kinas valuta

Kinas centralbank varnar valutaspekulanter. Arkivbild Kinas centralbank varnar valutahandlare för att spekulera mot landets valuta, yuanen, och sätter en offensiv riktkurs på sin så kallade referensränta. Åtgärden trycker upp landets ... Read more »

Barrymore trotsar strejken – sänder pratshow

Skådespelerskan Drew Barrymore har sadlat om och blivit pratshow-värd. Nu sänds hennes program mitt i den pågående Hollywoodstrejken. Arkivbild. Drew Barrymores pratshow “The Drew Barrymore show” återvänder till rutan mitt ... Read more »

Aquaman and the Lost Kingdom visar upp sig med en kort teaser trailer

Med lite knappt tre månader kvar till release var det många som började bli oroliga. Men under natten lät slutligen DCU och Warner meddela att, jodå, filmen är på väg ... Read more »

Skellefteå: Polisen rapporterar om anträffad död

Envato.com. Bilden är en genrebild. “Under sen söndagskväll påträffas en avliden man i 35-årsåldern på en adress i Skellefteå”, skriver polisen på sin hemsida. Polisen i Västerbotten rapporterar detta: Polisen ... Read more »
Top List in the World