"Rysslands falska anklagelser har blivit verklighet" - Ambassadör gör narr av ryssarna

Foto: Shutterstock

Tisdagen var på många sätt en historisk dag.

Efter långa politiska förhandlingar och dragkamper ratificerade Ungern till slut Sveriges ansökan om att bli medlem i försvarsalliansen NATO, och vägen är därmed banad för att Sverige blir NATOs 32:a medlemsland.

Läs också

Innan Rysslands invasion av Ukraina bestod försvarsalliansen endast av 30 länder, men sedan dess har både Finland och nu även Sverige godkänts som nya medlemmar – vilket innebär att en rysk påstående faktiskt har blivit verklighet.

Även om det tog några år.

Ambassadören hånar ryssarna

Tidigare har Ryssland påstått att landet var omringat av NATO, och det har bidragit till att ryssarna, enligt egen utsago, är hotade till sin existens.

Påståendet måste sägas vara något av en förfalskning, eftersom det vid tidpunkten för uttalandet alltså saknades både Finland och Sverige som medlemmar, men nu har Litauens ambassadör i Sverige återigen lyft fram påståendet.

På X (tidigare känt som Twitter), skriver ambassadören, Linas Linkevicius:

“Efter att Sverige har integrerats i alliansen (NATO, red.), har Östersjön nu blivit ett internationellt NATO-hav. Om Ryssland vågar utmana NATO, kommer Kaliningrad att ‘neutraliseras’ först. Rysslands falska påståenden om att vara omringade av NATO håller nu på att bli verklighet.”

Kaliningrad är en liten rysk enklav mellan Litauen och Polen, som ligger vid Östersjön och som inte har någon direkt landförbindelse från det ryska fastlandet.

Rysk varning Inte oväntat har Ryssland varit något missnöjda med att Sverige nu har blivit medlem i NATO.

I ett inlägg på Telegram från den ryska ambassaden i Stockholm, enligt nyhetsbyrån TT, framgår det att Sveriges medlemskap i NATO kommer att få “negativa konsekvenser” för stabiliteten i både Östersjön och Nordeuropa.

Läs också

News Related

OTHER NEWS

NHL-kaoset: Alla utespelare på isen visades ut

Ett stort slagsmål bröt ut i matchen mellan Ottawa och Florida. Det blev rejält stökigt i NHL-matchen mellan Ottawa Senators och Florida Panthers – med bland annat ett storslagsmål och ... Read more »

Ny Avatar: Frontiers of Pandora-video visar bonusinnehåll

Ny Avatar: Frontiers of Pandora-video visar bonusinnehåll Vi rekommenderar generellt inte att man förhandsbokar spel eftersom det är att köpa grisen i säcken, men om det är något du ändå ... Read more »

Five Nights at Freddy's är Blumhouse mest inkomstbringande film någonsin

Five Nights at Freddy’s är Blumhouse mest inkomstbringande film någonsin Blumhouse Productions har under många år varit en av branschens mest dominanta krafter inom skräckfilm med flera tungviktare under bältet. ... Read more »

Kontrovers kring nya lönekrav för arbetskraftsinvandrare: Misstänkta fuskkontrakt och utvisningshot

Foto: Shutterstock Från och med november har minimilönen för arbetskraftsinvandrare höjts från 13 000 kronor till 27 360 kronor i månaden. Läs också Migrationsminister Maria Malmer Stenergard (M) betonade tidigare ... Read more »

COP28-värden bryter mot egna gasförbudet: ”Oroande”

COP28-värden bryter mot egna gasförbudet: ”Oroande” I gulfstaten Förenade arabemiraten, som står som värd för klimatmötet COP28, används tekniken gasfackling trots att den varit förbjuden i 20 år. BBC skriver ... Read more »

Sergej Lavrov ger löfte till Sverige efter USA:s varningar om Rysslands planer

Foto: Wikipedia Commons Austin varnade för att en rysk seger i Ukraina kan leda till ytterligare aggressiva åtgärder mot andra europeiska länder, inklusive de baltiska staterna och Polen. Läs också ... Read more »

IF Metall: Teslas motstånd hotar den svenska modellen

IF Metall: Teslas motstånd hotar den svenska modellen Teslas motstånd mot kollektivavtal kan inspirera andra bolag att gå samma väg och på sikt hota den svenska modellen. Det säger IF ... Read more »
Top List in the World