Rusland ontkent gebruik Starlink-netwerk van Elon Musk

rusland ontkent gebruik starlink-netwerk van elon musk

Rusland ontkent gebruik Starlink-netwerk van Elon Musk

MOSKOU (ANP/RTR) – Rusland ontkent dat het land satellietnetwerk Starlink van Elon Musks ruimtebedrijf SpaceX gebruikt voor communicatie in de oorlog tegen Oekraïne. Zondag stelde Kyiv dat Russische troepen Starlink zouden gebruiken in door Rusland bezette gebieden in Oekraïne.

Kremlinwoordvoerder Dmitry Peskov zegt dat Rusland het netwerk helemaal niet kan gebruiken. “Dit is bij ons geen gecertificeerd systeem, daarom kan het hier niet officieel worden geleverd en op geen enkele manier officieel worden gebruikt.”

Oekraïne meldde zondag dat sommige Russische eenheden die vechten in het oosten van de regio Donetsk het netwerk van Starlink zouden gebruiken. Het zou onder meer gaan om een eenheid die luchtaanvallen uitvoert in dat gebied.

Musk is onder andere de topman van ruimteluchtvaartbedrijf SpaceX. Dat concern neemt met dochteronderneming Starlink een belangrijke positie in bij het verzorgen van internet in afgelegen of dunbevolkte gebieden.

Volgens Musk zelf zou Rusland er geen gebruik van maken. “Voor zover ons bekend zijn er geen Starlinks direct of indirect aan Rusland verkocht”, zei hij na de beweringen van Oekraïne in een post op zijn socialemediaplatform X. Oekraïne gebruikt Starlink wel in de oorlog tegen Rusland.

News Related

OTHER NEWS

Driekwart volwassenen bezorgd over gevolgen klimaatverandering

Een vrouw is nog bezig met herstelwerkzaamheden na de overstromingen in Limburg in 2021. Ruim drie op de vier Nederlanders van 18 jaar en ouder maken zich zorgen over de ... Read more »

Red Bull gaat niet op lauweren rusten: 'We pushen de grenzen en we pushen onszelf'

Red Bull gaat niet op lauweren rusten: ‘We pushen de grenzen en we pushen onszelf’ Red Bull Racing-teambaas Christian Horner geeft aan dat Red Bull nooit is gestopt met het ... Read more »

Tour de France komt 'iets te vroeg', maar Uijtdebroeks trekt wel graag met top vijf-ambities naar grote ronde

Tour de France komt ‘iets te vroeg’, maar Uijtdebroeks trekt wel graag met top vijf-ambities naar grote ronde Cian Uijtdebroeks is naar eigen zeggen niet bezig met een vertrek bij ... Read more »

'Kannibaal' Verstappen na smetteloos seizoenseinde geprezen door buitenlandse media

‘Kannibaal’ Verstappen na smetteloos seizoenseinde geprezen door buitenlandse media De buitenlandse media waren ook in de laatste race van het jaar getuigen van een zeer dominantie prestatie van ‘kannibaal’ Max ... Read more »

Zorgelijke situatie Schalke maakt Stevens boos: 'Als er niet snel iets verandert...'

Zorgelijke situatie Schalke maakt Stevens boos: ‘Als er niet snel iets verandert…’ Huub Stevens maakt zich grote zorgen om Schalke 04. De voormalig succestrainer van de Duitse club ziet dat ... Read more »

Zware sneeuwval in Duitsland zorgt voor grote problemen

Brandweer ter plaatse in Taunus, Hessen, in verband met hevige sneeuwval. Hoger gelegen streken in de Duitse deelstaat Hessen, in het midden van Duitsland, hebben gisteren te maken gehad met ... Read more »

Nathan van Hooydonck vindt het lastig om terug te zijn bij ploeg: ‘Dan zeggen ze: renners zijn terug beginnen te trainen, maar dat ben ik niet meer’

Photo: Tim Van Wichelen /Cor Vos © 2023 Het verhaal van Nathan van Hooydonck is bekend: de Belg van Jumbo-Visma kreeg een accuut hartprobleem terwijl hij met z’n zwangere vrouw ... Read more »
Top List in the World