Rusland har slået datoen fast: Denne dag kan blive et vendepunkt i Ukraine-krigen

rusland har slået datoen fast: denne dag kan blive et vendepunkt i ukraine-krigen

Foto: Shutterstock

Krigen i Ukraine er røget lidt i baggrunden som følge af Israels krig med Hamas, men der er stadig voldsomme kampe i det østlige Europa.

Der er også meldinger om, at russerne vinder frem flere steder, og at ukrainerne kæmper med interne uenigheder samt mangel på materiel og mandskab.

Nu er der så kommet en dato, som flere analytikere har udpeget som et potentielt vendepunkt i krigen. D. 17. marts 2024 skal russerne nemlig til stemmeurnerne for at beslutte, hvem der skal være landets præsident.

Vladimir Putin, 71 år, har endnu ikke annonceret sit kandidatur, men alle forventer, at det sker inden længe. Hvis han, som ventet, stiller op og bliver genvalgt, vil han i så fald gå i gang med sin femte periode som Ruslands præsident.

Det skriver nyhedsbureauet AP.

Derfor kan det være et vendepunkt

Krigen i Ukraine, som russerne konsekvent omtaler som “den særlige militæroperation” er endt med at trække i langdrag i forhold til, hvad russerne efter alt at dømme satsede på, da de invaderede Ukraine i februar 2022.

Selvom der bliver slået hårdt ned på kritiske røster inden for Ruslands grænser, og der endda er indført fængselsstraf for at miskreditere militæret, dukker der flere og flere historier op om dele af den russiske befolkning, der er utilfredse med krigen i Ukraine.

Senest har for eksempel koner og kærester, hvis mænd er blevet sendt til fronten i Ukraine, protesteret over invasionen på det sociale medie Telegram, og der er ligeledes utilfredshed blandt mange russiske militærbloggere – deres utilfredshed skyldes imidlertid ikke det, at krigen finder sted, men at den ikke er blevet den hurtige sejr, som mange havde regnet med.

For at vende krigslykken har Rusland, ifølge efterretninger fra Det Britiske Forsvarsministerium, planer om at have hvervet 420.000 soldater til den russiske hær, inden året er omme – og det er så her, vi kommer til valgdatoen.

For hvis Putin, som forventet, bliver genvalgt som præsident, vil det kunne tolkes som en støtteerklæring til indsatsen i Ukraine, og det vil gøre det nemmere for den russiske præsident at lave en fuld mobilisering i det russiske samfund. En mobilisering, der ikke vil bare baseret på frivillighed, men derimod reel indkaldelse.

Og når Ukraine samtidig kæmper med at finde mandskab og materialer nok til at holde stand, eller slå tilbage, mod de russiske styrker, kan det ende med at give Rusland en markant overhånd på slagmarken i form af et markant overtal af soldater.

Læs også

News Related

OTHER NEWS

Rekordhøjt antal udenlandske indsatte er overført til deres hjemlande

Det er som udgangspunkt EU-regler, internationale konventioner og modtagerlandenes lovgivning, der har betydning for, om det er muligt at overføre domfældte i Danmark til afsoning i deres hjemland. (Arkivfoto). Rekordmange ... Read more »

NFL-træner får sparket efter skrækkelig sæsonstart

Carolina Panthers tabte søndag til Tennessee Titans efter at have ført med 10-1. Frank Reich er færdig som træner for NFL-klubben Caroline Panthers efter bare 11 kampe i spidsen for ... Read more »

Pyrus-stjerne melder ud: Det er slut

Foto: Robert Hendel/Gonzales Photo/Ritzau Scanpix Den velkendte skuespiller Jan Linnebjerg, bedst kendt som den elskede nisse Pyrus, har taget turen til Imperial-biografen i København for at se den nye danske ... Read more »

Nottingham Forest undersøger nye påstande om homofobi

Brighton, der fik Lewis Dunk udvist, vandt opgøret mod Nottingham Forest med cifrene 3-2. Nottingham Forest bistår politiet i dets efterforskning af en række tilhængere, som menes at være kommet ... Read more »

Lind undskylder efter grim tackling på FCM-keeper

Alexander Lind ramte efter en halv times spil under superligaopgøret mellem Silkeborg og FCM Martin Fraisl i hovedet med sit knæ. – Undskyld. Sådan lyder det sent mandag på det ... Read more »

Google starter med at slette inaktive konti fredag

Google annoncerede i maj en oprydningsproces, der starter fredag. (Arkivfoto). Fredag begynder Google at rydde op i inaktive konti på tværs af sine platforme. Det skriver nyhedsbureauet AP. Google annoncerede ... Read more »

Ronaldo overbeviste dommer om at omstøde eget straffespark

I stedet for at gøre sig klar til at sparke straffespark, kom Cristiano Ronaldo hurtigt på benene igen og viste en løftet pegefinger til dommeren, kinesiske Ma Ning. Normalt er ... Read more »
Top List in the World