Rokotteita riskiryhmiin kuuluville lapsille jo ennen joulua, aikuisille kolmannet annokset – THL kertoi uusista rokotussuosituksista

Asia's Tech News Daily

THL järjestää tiedotustilaisuuden uusista rokotussuosituksista.

THL:n ylilääkäri Hanna Nohynek ja johtava asiantuntija Mia Kontio kertovat 5–11-vuotiaiden koronarokotuksista sekä väestön 3. rokoteannoksista sekä vastaavat median kysymyksiin. Asiasta kertovat myös THL:n ylilääkäri Emmi Sarvikivi ja Kansallisen rokotusasiantuntijaryhmän KRARin puheenjohtaja, professori Ville Peltola.

  • MTV:n suora lähetys tiedotustilaisuudesta alkaa kello 16.20. Se on katsottavissa jutun alussa olevata videolta.

THL kertoi aiemmin tänään, että se suosittelee 5–11-vuotiaiden riskiryhmiin kuuluvien lasten rokottamista koronavirusta vastaan. Lisäksi rokotus annettaisiin lapsille, joiden lähipiirissä on vakavasti immuunipuutteisia henkilöitä. THL ei suosittele rokotuksia muille 5–11-vuotiaille ennen kuin on saatu lisätietoja rokotusten turvallisuudesta ikäryhmässä ja erityisesti harvinaisista haittavaikutuksista.

THL kertoi myös, että Suomessa aloitetaan 3. annoksien tarjoaminen kaikille 18 vuotta täyttäneille. Suosituksen mukaan kolmas annos voitaisiin antaa 5–6 kuukautta toisen annoksen jälkeen.

Seuraamme tiedotustilaisuutta hetki hetkeltä tässä artikkelissa:

Kello 17.37: Lasten sairastuminen vakavaan koronatautiin on erittäin harvinaista. On kuitenkin joitakin riskitekijöitä, joita THL tulee nimeämään. Näitä ovat esimerkiksi sairaalloinen lihavuus ja erilaiset neurologiset taudit. Kun rokotteen turvallisuudesta saadaan enemmän tietoa arvioidaan vielä hyödyt ja haitat lasten rokottamisesta. Koska tautitaakka on hyvin pieni, vaatimus siitä, että toimenpiteen pitää olla turvallinen on hyvin korkealla.

Kello 17.36: Suomessa on todettu tänään ensimmäinen omikronmuunnos. Nohynekin mukaan vielä on vaikea sanoa, mitä se käytännössä Suomen kannalta tarkoittaa, koska tietoa rokotteiden tehosta muunnokseen ei ole tarpeeksi.

Kello 17.31: Nohynekin mukaan kolmansiin rokoteannoksiin on oikeutettu noin 2,5 miljoonaa ihmistä. Nyt joukko kasvaa määrällisesti, mutta rokotteet saadaan riittämään ikäjärjestystä noudattamalla. Suojateho vakavaa tautia vastaan heikkenee kuuden kuukauden kuluessa noin 80 prosenttiin. Riskiryhmille saadaan nopeammin suojatehoa viiden kuukauden välillä vakavaa tautia vastaan. 18 vuotta täyttäneiden kohdalla fokus on tartunnan ehkäisy, joka heikkenee nopeammin. Siksi viisi kuukautta on Nohynekin mukaan perusteltu myös tässä suhteessa.

Kello 17.28: THL:n tiedotustilaisuus on nyt päättynyt. THL:n ylilääkäri Hanna Nohynek tulee MTV Uutisten haastatteluun muutaman minuutin kuluttua.

Kello 17.20: Nohynekin mukaan variantteja ei synny vain kehitysmaissa, vaan niitä syntyy kaikkialla. Nohynek toivoo, että rokotteita lahjoitettaisiin muualle maailmaan. 1,6 miljardia koronarokoteannosta on luvattu globaalisti lahjoittaa, mutta nyt on lahjoitettu vasta 171 miljoonaa annosta.

Kello 17.17: Seuraavaksi kysytään omikronmuunnoksesta. Nohynekin mukaan nykyisten rokotteiden suojasta omikronia vastaan ei ole vielä tietoa, mutta sitä saadaan lähipäivinä. Tämän jälkeen voidaan katsoa, pitääkö tehosteannoksia esimerkiksi vauhdittaa.

Kello 17.10: Seuraavaksi kysytään toisen rokoteannoksen ottamisesta. Kontion mukaan aina, kun rokotteessa on useampi annos, seuraavia annoksia otetaan hiukan vähemmän. Jokaisessa ikäryhmässä otetaan koko ajan ensimmäisiä rokoteannoksia. Siksi toisen rokoteannoksen ottaminen ei ole kaikille vielä ajankohtaista. Nuoremmissa ikäryhmässä toisen rokoteannoksen ottaminen laahaa Kontion mukaan hieman perässä.

Kello 17.10: Nyt kysytään lasten rokotuksista. Riskiryhmiin kuuluvien lasten rokotukset alkavat viikolla 50. Kunnat saavat päättää, missä rokotukset järjestetään. Kunnat järjestävät todennäköisesti pisteen, mihin lapset voivat tulla rokotteen hakemaan.

Kello 17.04: Seuraavaksi kysytään rokotekattavuudesta. Nohynekin mukaan viruksesta opitaan koko ajan uutta. Rokotteet estävät tartuntoja hyvin, mutta kaikkia tartuntoja ei voida estää edes kahden tai kolmen rokotteen jälkeen. Tartunnat ovat lieviä, mutta tämän vuoksi rokotekattavuuden tulee olla äärimmäisen korkea. Siksi tarvitaan myös muita ei-farmaseuttisia keinoja kuten maskeja, etätöitä ja etäisyyksiä. Kontion mukaan kaikista tehokkaimmin tartuntoja estetään sillä, että rokottamattomat ottavat rokotteen. Se on viruksen kierron kautta tärkeintä. 

Kello 16.58: Seuraavaksi siirrytään median kysymyksiin. Kysymys esitetään lasten riskiryhmiin liittyen. THL:n ylilääkäri Emmi Sarvikivi ei osaa antaa tarkkaa aikaa siihen, koska lasten riskiryhmistä tiedotetaan. Osittain ne ovat samoja, kuin aikuistenkin riskiryhmät.

Kello 16.54: THL:n ehdotus on, että lasten rokotukset ovat vapaaehtoisia. THL:n vahva toive on, että rokotettuja ja rokottamattomia lapsia tulee yhteiskunnassa kohdella yhdenvertaisesti. Lasten rokotusten järjestäminen pitää myös toteuttaa niin, että rokotukset eivät viivästytä muiden riskiryhmien rokotuksia. THL antaa tarkemmat erilliset ohjeet lasten riskiryhmistä ja vaikeasti immuunipuutteisista henkilöistä. Lasten rokotukset voidaan aloittaa, kun sopivat rokotteet saapuvat Suomeen. Ensimmäisessä erässä joulua edeltävällä viikolla saapuu noin 162 000 annosta. Lisäannoksia saapuu tammikuun alussa.

Kello 16.52: Koronarokotuksia suositellaan lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville 5–11-vuotiaille lapsille. Koronarokotuksia ehdotetaan lapsille, joiden perheessä tai lähipiirissä on vaikeasti immuunipuutteisia henkilöitä. Jatkossa varaudutaan tarjoamaan mahdollisuus rokotuksiin kaikille 5–11 vuotiaille lapsille, kun on lisää tietoa rokotusten turvallisuudesta ajatellen harvinaisia haittatapahtumia. Nohynekin mukaan lisää tietoa rokotusten turvallisuudesta harvinaistenkin haittatapahtumien suhteen saadaan lähiviikkojen aikana.

Kello 16.40: THL suosittaa kolmansien rokoteannoksien laajentamista ja tämä voidaan panna täytäntöön heti. Nykyisille ryhmille suositellaan, että 3. annos annetaan 5–6 kuukauden kuluttua 2. annoksesta. 18 vuotta täyttäneille tarjotaan mahdollisuutta 3. annokseen 5–6 kuukauden kuluttua 2. annoksesta kun sen aika on. Tämän ryhmän rokottaminen ei saa hidastaa aikaisempien ryhmien 3. annoksien antamista

Kello 16.36: Tällä hetkellä kolmansia rokotteita saavat seuraavat ryhmät:

  • 60 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat
  • laitoksissa ja hoivakodeissa asuvat
  • lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluvat
  • henkilöt, joiden immuunipuolustus on voimakkaasti heikentynyt
  • henkilöt, jotka on rokotettu lyhyellä alle 6 viikon annosvälillä
  • koronapotilaita hoitava terveydenhuollon henkilöstö
  • ympärivuorokautisen hoivan henkilöstö sekä muuta kiireellistä hoitoa antava sosiaali ja terveydenhuollon henkilöstö.

Kello 16.30: Tiedotustilaisuus alkaa. Tilaisuuden aloittaa THL:n ylilääkäri Hanna Nohynek. Nohynek muistuttaa, että kaikista tärkeintä on, että ensimmäisiä ja toisia rokoteannoksia saadaan annettua. Ilman suojaa on moninkertainen riski joutua sairaalahoitoon koronaviruksen johdosta.

Internet Explorer Channel Network
Asia's Tech News Daily
News Related

OTHER NEWS

Snookerin maailmantähdeltä synkkä paljastus

© Tiedotekuva Snookerin maailmanlistan ykkönen Mark Selby hävisi viime viikolla The Mastersin puolivälierissä Barry Hawkinsille erin 1–6. Kun pelit oli pelattu, päätti Selby avautua Twitterissä omasta tilanteestaan. Hän kertoi kärsivänsä ... Read more »

Melkoista menoa! Tältä näyttää Netflixin Cuphead-sarja – ensi-ilta varsin pian

Cuphead ja Mugman joutuvat näemmä taas melkoiseen kiipeliin. Iloisia uutisia: Netflixin odotettu The Cuphead Show -sarja tulee nähtäville aivan lähiaikoina. Sarjasta julkaistiin juuri traileri, ja spektaakkelin luvataan tulevan nähtäville helmikuun ... Read more »

Youtuben rahakkaimmat julki – 7-vuotias tubettaja tienasi viime vuonna 25 miljoonaa euroa

© Mykhailo Polenok / Alamy / AOP Youtuben rahakkaimmat julki – 7-vuotias tubettaja tienasi viime vuonna 25 miljoonaa euroa Maailma on merkillinen paikka. Youtube-videonikkarin ura saattaa osoittautua huomattavan rahakkaaksi, käy ... Read more »

Kuin Disneyn painajaismainen elokuva – katso tietokonepelin pohjalta tehdyn The Cuphead Show'n traileri

© Episodi.fi Kuin Disneyn painajaismainen elokuva – katso tietokonepelin pohjalta tehdyn The Cuphead Show’n traileri Onpa hienon näköinen animaatiosarja! Cuphead on vuonna 2017 julkaistu retrotyylillä tehty peli, joka nousi nopeasti ... Read more »

Jokohan nyt kelpaisi? Brad Lambert kellotti hurjat lukemat SM-liigassa

© Toimittanut Sport Content Kohulupaus Brad Lambert debytoi tiistaina Lahden Pelicansin paidassa SM-liigassa. Lambert vaihtoi kesken kauden JYPistä Lahteen. Lambertin debyytti ei mennyt ihan putkeen, sillä Lukko murjoi Pelicansin lukemin ... Read more »

Liigassa murskavoittojen ilta – Lukko venytti komeaa voittoputkeaan, Tappara tyylitteli kolmen ketjun voimin

© Tiedotekuva Liigassa pelattiin tiistai-iltana kaksi ottelua, jotka molemmat päättyivät murskavoittoihin. Lukko haki Pelicansista vierasvoiton loppulukemin 6-1, kun taas Tappara kaatoi Sportin kotonaan numeroin 7-1. Lukon tehokkaimmat pelaajat ottelussa olivat ... Read more »

Joukkuekavereille haiseva kotimatka? Lukko-tähti täräytti: "Katsotaan, kuinka paljon peräpää laulaa"

© Toimittanut MTV Arttu Ilomäki antoi värikkäitä kommentteja Lukon Pelicansista kairaaman vierasvoiton jälkeen. Lukon tehomies Arttu Ilomäki velmuili edessä olevasta kotimatkasta, kun raumalaiset olivat piesseet Pelicansin jääkiekon SM-liigaottelussa Lahdessa maalein ... Read more »

Lukko-tähti laukoi samanlaisen kommentin kuin Kimi Räikkönen C Morelle

© Toimittanut Sport Content Lukko on lujassa lyönnissä SM-liigassa. Tiistaina joukkue voitti 10. ottelunsa putkeen. Lukko oli Lahdessa tyly vieras Pelicansille ja voitti 6-1-lukemin. – Alkuun olimme aika hyvin pelissä ... Read more »

Kalle Rovanperällä on mahdollisuus pistää Max Verstappenia paremmaksi

© Eric Alonso Kalle Rovanperästä voi tulla MM-rallisarjan nuorin mestari. Kalle Rovanperä on noussut nuorella iällä rallimaailman huipulle. Rovanperällä on takana kaksi kautta Toyotan WRC-auton ratissa, vaikka ikää on mittarissa ... Read more »

Katso: Antonio Conte kommentoi ensimmäistä kertaa Pohjois-Lontoon derbyn siirtämistä – ”Ensimmäistä kertaa urallani peli siirretään loukkaantumisten takia”

© Tiedotekuva Tottenhamin ja Arsenalin välinen odotettu Pohjois-Lontoon derby siirrettiin sunnuntailta tulevaisuuteen. Gunners pyysi kamppailun siirtämistä, koska joukkueessa ei ollut tarpeeksi pelaajia. Valioliiga tähän myös myöntyi ja päätti ottelun siirtämisestä ... Read more »

Muistatko hänet? Nuorissa Leijonissakin nähty hyökkääjä viihtynyt jo vuosia ulkomailla alasarjoissa

© Tiedotekuva Jääkiekon nuorten MM-kisoissa vuosimallia 2013 pelasi monia nuoria huippulupauksia, jotka ovat sittemmin päässeet luomaan uraa kirkkaimmissa valoissa. Heistä esimerkkeinä muun muassa Aleksander Barkov, Teuvo Teräväinen, Rasmus Ristolainen, Olli ... Read more »

Christian Eriksen palaamassa pelikentille – toinen sydänkohtauksen kentällä saanut ex-pelaaja epäileväinen: ”Tuota on vaikea ajatella..”

© Tiedotekuva Christian Eriksenin on määrä palata tuota pikaa pelikentille. The Athleticin mukaan Eriksen neuvottelee parhaillaan Valioliigassa pelaavan Brentfordin kanssa loppukauden mittaisesta sopimuksesta. Lue lisää täältä. Hyökkäävä keskikenttäpelaaja on ollut ... Read more »

Madonna osaa kohauttaa, mutta onko tähden seuraava siirto yllättävin?

© Toimittanut MTV Madonna sai potkut ruiskutettuaan asiakkaan päälle hilloa. Madonna on kohauttanut jo neljän vuosikymmenen ajan, mutta hänen seuraava askeleensa saattaa olla kaikista yllättävin. Madonnan nähtiin viettävän iltaa Los Angelesissa Kanye ... Read more »

Tässäkö maailman yliarvostetuin ruoka? Ammattilaiset lyttäävät hienostuneen herkun

© Olga Larionova Tryffeleitä käytetään esimerkiksi pastan maustamiseen. Tryffelit ovat maailman kalleimpia syötäviä sieniä. Monen mielestä rahallinen arvo ei kuitenkaan vastaa makuelämystä. Ovatko tryffelit maailman yliarvostetuin ruokalaji? Delish-ruokasivuston toimittaja Felicia ... Read more »

7-1 ja 6-1 - SM-liigassa hirvittäviä murskajaisia!

© Toimittanut Sport Content Jääkiekon SM-liiga jatkui tiistaina, kun ohjelmassa oli kaksi ottelua. Kierroksella nähtiin melkoisia murskajaisia. Tappara murjoi Tampereella Vaasan Sportin 7-1 ja Rauman Lukko kaatoi Lahdessa Pelicansin 6-1. ... Read more »

Tapparan tähti C Morelle: "En usko että olimme ylivoimaisesti parempia kuin IFK:ta vastaan"

© Toimittanut Sport Content Tappara on hyvässä iskussa SM-liigassa. Perjantaina joukkueen pitkä voittoputki katkesi HIFK:ta vastaan, mutta tiistaina joukkue palasi voittojen tielle. Ja teki sen tyylillä. Vaasan Sport kaatui Tampereella ... Read more »

SM-liigassa annettiin hurjat selkäsaunat: Tappara myrskysi – Lukko rikkoi jylhän merkkipaalun

© Jussi Saarinen Charles Bertrand viimeisteli komealla suorituksella Tapparalle ottelun avausmaalin Sportia vastaan. Jääkiekon SM-liigassa pelattiin tiistaina kaksi murskalukemin päättynyttä ottelua. Tappara löi Sportin kotonaan 7–1, Lukko puolestaan jatkoi Pelicansin matalaliitoa ... Read more »

Parempi myöhään kuin ei milloinkaan – Blood Incantationin vuodelle 2020 suunnitellut keikat järjestetään viimein

© Soundi.fi Parempi myöhään kuin ei milloinkaan – Blood Incantationin vuodelle 2020 suunnitellut keikat järjestetään viimein Tämä tieto ilahduttaa varmasti äärimetalliyleisöä. Yhdysvaltalainen death metal -orkesteri Blood Incantation saapuu viimein Suomeen ... Read more »

Kemianteollisuuteen saatiin sopu uusista työehdoista

© Lehtikuva Kemianteollisuus ja Teollisuusliitto pääsivät sopimukseen työehdoista. Kuvassa Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto. LEHTIKUVA / Roni Rekomaa Kemianteollisuus ja Teollisuusliitto ovat saaneet aikaan sovun uusista työehtosopimuksista. Neuvottelutulos koskee kemian perusteollisuutta, ... Read more »

Rokotettujen Ruotsiin matkustaminen helpottuu

© Markku Ojala Viking Grace ja Silja Galaxy kohtasivat Ahvenanmaan eteläsaaristossa lähellä Maarianhaminaa 28. huhtikuuta 2018. Ruotsiin matkustamisessa tulee perjantaina voimaan muutoksia, jotka helpottavat rokotettujen ihmisten matkustamista. Heidän osaltaan poistuu ... Read more »

Frank Seravalli: NHL:ssä tehtiin iso koronapäätös!

© Tiedotekuva NHL:ssä on tehty merkittävä päätös koronaviruspandemiaan liittyen. The DailyFaceoff -sivuston sisäpiiritoimittaja Frank Seravalli raportoi tiistaina, että ensi kuusta lähtien NHL ei enää testaa pelaajia tai seurojen henkilökuntaa, joilla ... Read more »

Kuninkuusravien hevosten valinta uudistuu – suomenhevosten suurtapahtuman paikkaa voi alkaa jahdata jo maaliskuussa

© Lehtikuva Kuninkuusravien hevosten valinta uudistuu kesällä Forssassa ravattavasta kilpailusta lähtien. Kuvassa takavuosien ravikuningas Santeri Dahlia. LEHTIKUVA / Aki Paavola Kuninkuusravien hevosten valinta uudistuu kesällä Forssassa ravattavasta kilpailusta lähtien. Raviurheilua ... Read more »

HS: Robert Heleniuksen valmentaja seurasi nyrkkeilyn supertähden treeniä – ällistyi näkemästään mokasta: ”Se on väärin”

© Tiedotekuva Robert Helenius on noussut nyrkkeilymaailman huipulle Johan Lindströmin valmennuksessa. Lindström on kertonut Helsingin Sanomien jutussa omista menetelmistään. Mies on päässyt Heleniuksen kanssa työskennellessään näkemään muiden huippujen tekemistä. Hän ... Read more »

Lähde: Arsenal-pelaajan siirto on enää sinettiä vaille valmis

© Toimittanut Sport Content Arsenalin puolustaja Sead Kolasinac on jättämässä seuran, kertoo toimittaja Fabrizio Romano. Kolasinacin siirto Ranskan pääsarjaan ja Marseilleen on Romanon mukaan käytännössä jo varmaa. Kolasinacin sopimus Arsenalin ... Read more »

Nyt Viaplayssa: Laadukas ja mielenkiintoinen trilleri – kuvattiin uskomattoman nopeasti

© Episodi.fi Nyt Viaplayssa: Laadukas ja mielenkiintoinen trilleri – kuvattiin uskomattoman nopeasti IMDb-arvosana on 7,1. Elisa Viihde Viaplayn valikoimassa on nyt talousmaailmasta kertova elokuva Margin Call (2011). Margin Call on ... Read more »

Sky: Arsenalin puolustajan siirto Marseilleen sinettiä vaille valmis

© Tiedotekuva Arsenalin laitapakin Sead Kolasinacin siirto Ligue 1 -seura Marseilleen on niin Skyn kuin Fabrizio Romanon mukaan käytännössä varmaa. Kolasinacin sopimus päättyy kesällä. Arsenal on päästämässä Bosnia-Hertsegovinan maajoukkuepelaajan Ranskaan ... Read more »

Weird Al Yankovicista tehdään elämäkertaelokuva – pääosanesittäjä löytyi Harry Potter -leffoista

© Larry Marano / Shutterstock / AOP Weird Al Yankovicista tehdään elämäkertaelokuva – pääosanesittäjä löytyi Harry Potter -leffoista Tässäpä kiintoisa projekti! Consequence uutisoi, että parodiabiiseistään kuuluisasta Weird Al Yankovicista on ... Read more »

Muistutus talven turvallisuusriskeistä

© Auto kannattaa putsata kunnolla ennen liikkeelle lähtöä. Kuva: Matti Sulanto. Päivät ovat alkaneet jo pidentyä, mutta liikenne on edelleen vilkasta aamu- ja iltapäivähämärän aikaan. Myös koko Suomeen saapunut kunnon ... Read more »

ESPN: Ole Gunnar Solskjær ei missään vaiheessa halunnut tätä pelaajaa Manchester Unitediin – hankittiin silti

© Tiedotekuva Donny van de Beek siirtyi Ajaxista Manchester Unitediin syyskuun alussa 2020 noin 40 miljoonalla eurolla. Ajaxissa häikäissyt keskikenttäpelaaja on kuitenkin jäänyt Manchester Unitedissa varjojen maille. 24-vuotias van de ... Read more »

Yksi suomalaisnimi valittiin Sveitsin olympiajoukkueeseen – katso koko joukkue täältä

© Juha Tamminen Sveitsi julkaisi joukkueensa Pekingin talviolympialaisiin. Joukkueessa on mukana kolme maalivahtia, kahdeksan puolustajaa sekä 14 hyökkääjää. Kaikki joukkueeseen valitut pelaajat pelaavat Sveitsin pääsarjassa. Suomalaisittain mielenkiintoa herättää joukkueeseen valittu ... Read more »

Ousmane Dembélén agentilta suorat sanat Barcelonalle: ”Seurajohto menettää tempuillaan hänet”

© Kuva: Getty Images Ousmane Dembélén sopimus Barcelonan kanssa päättyy kuluvan kauden jälkeen. Dembélé ei ole suostunut Barcelonan jatkosopimustarjoukseen. Barcelonan seurajohto on siten päättänyt yrittää myydä pelaajansa tammikuussa päästäkseen eroon ... Read more »

Tuomaristo keräili kappaleita – tähtivahti Emil Larmilta tulinen pillastuminen kesken SM-liigamurskajaisten

© Toimittanut MTV Pelicans-maalivahti Emil Larmi hajotti mailansa Lukon neljännen maalin jälkeen. Pelicansin tähtimaalivahdilta Emil Larmilta nähtiin tulinen pillastuminen, kun Lukko latoi jo neljännen osumansa Pelicansin verkkoon jääkiekon SM-liigassa. KATSO ... Read more »

Lähde: Sponsorit reagoivat - rokotevastainen Novak Djokovic voi menettää kymmeniä miljoonia!

© Toimittanut Sport Content Tennistähti Novak Djokovic karkotettiin Australiasta ja hän lensi pihalle Australian avoimista. Djokovic ei ole rokottautunut koronavirusta vastaan ja se voi tulla hänelle muutoinkin kalliiksi kuin vain ... Read more »

Yle: Tampereen tuhoisaa tulipaloa tutkitaan tuhotyönä – tältä palo näytti yön pimeydessä

© Tomi Natri / All Over Press Tampereen eilistä tuhoisaa rivitalo-paloa tutkitaan tuhotyönä kertoo Yle. Palon syytä ei vielä tiedetä. Päivystävän päällikön mukaan tulipalo oli täyden palon vaiheessa, kun ensimmäiset ... Read more »

Lapuan koulujen ympärillä vellovat villit huhut uhkauksista tuskastuttavat poliisia: Tutkinta on avattu perättömästä vaarailmoituksesta

© Tomi Natri / All Over Press Lapuan koulujen ympärillä vellovat huhut työllistävät Pohjanmaan poliisia. Yhdestä tapauksesta on aloitettu tutkinta epäilynä perättömästä vaarailmoituksesta. Lapuan lukioon on jo vuonna 2018 kohdistunut ... Read more »

Yöllä tv:ssä: Vuoden 2016 trilleri on elokuva paremmasta päästä – ehkä haastavin mahdollinen rooli näyttelijälle

IMDb-arvosana on 7,3. Yöllä esitetään televisiosta mielisairaudesta ammentava trilleri Split (2016). Kevin on paljastanut psykiatrilleen 23 sivupersoonaansa, mutta yksi on vielä näkymättömissä ja nousee pian esiin hallitsemaan kaikkia toisia. Tämä ... Read more »

Karu seuraus – Novak Djokovic saattaa menettää kymmenien miljoonien tulot

© JAMES ROSS Tennistähti Novak Djokovic saattaa menettää miljoonittain sponsorituloja. Tennistähti Novak Djokovic heitettiin pihalle Australian avoimista. The Telegraph kertoo, että nyt Djokovicin sponsoritulot ovat uhattuna, jos hänestä tulee rokotevastaisuuden keulakuva.  ... Read more »

LP Salo torstaina tuoreiden maailmanmestareiden vieraana Istanbulissa

© Toimittanut Sport Content Naisten lentopallon hallitsevan Suomen mestarin LP Viestin (Eurokentillä LP Salo) seuraava haaste torstaina on käytännössä kovin mahdollinen mitä naislentopallossa voi olla. Salolaiset kohtaavat Mestarien liigan lohkovaiheen ... Read more »

Siniset vaihtaa nimensä – ja IS:n mukaan myös värinsä

Perussuomalaisista vuonna 2017 irronneen Sinisten nimi muuttuu Suomen Korjausliikkeeksi. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat. Puheenjohtaja Petri Roininen kertoi nimenmuutoksesta myös Twitterissä. – Enemmän elämää, vähemmän verovaltiota – Suomi saa Korjausliikkeen. Puolueen, joka ajaa markkinataloutta ... Read more »

Manchester Unitedin manageri Ralf Rangnick kommentoi Paul Pogban tilannetta seurassa – ”Ehdottomasti vaihtoehto avauskokoonpanoon”

© Tiedotekuva Ralf Rangnick otti Manchester Unitedin managerin pestin vastaan joulukuun alussa. Joukkueen ranskalaistähti Paul Pogba loukkaantui noin kuukautta aiemmin. Keskikenttäpelaaja on saanut varsin paljon kritiikkiä muutaman viime vuoden aikana. ... Read more »
On free-english-test.com you will find lots of free English exam practice materials to help you improve your English skills: grammar, listening, reading, writing, ielts, toeic