Rivaliserende vægttabsmiddel giver Novo baghjul ifølge analyse

rivaliserende vægttabsmiddel giver novo baghjul ifølge analyse

Efter at have taget højde for individuelle risikofaktorer har patienter på Mounjaro ifølge studiet 76 procent større sandsynlighed for at tabe mindst fem procent af deres kropsvægt sammenlignet med patienter på Ozempic. (Arkivfoto).

Overvægtige voksne taber mere vægt hurtigere på Eli Lilys lægemiddel Mounjaro end med Novo Nordisks populære vægttabsmiddel.

Det viser en analyse af sundhedsjournaler og anden data.

Inden for et år af påbegyndt behandling har 42,3 procent af patienter på det aktive stof i Eli Lilys lægemidler Mounjaro og Zepbound, tirzepatid, tabt mindst 15 procent af deres vægt.

For patienter på semaglutid, det aktive stof i Novo Nordisks Wegovy og Ozempic, er det kun 19,3 procent.

Det viser analysen, som er offentliggjort på sundhedsportalen medRxiv forud for en fagfællebedømmelse.

Efter at have taget højde for individuelle risikofaktorer har patienter på Mounjaro ifølge analysen 76 procent større sandsynlighed for at tabe mindst fem procent af deres kropsvægt.

Desuden har de en mindst dobbelt så stor chance for at tabe mindst ti procent af deres kropsvægt og mindst tre gange så stor en chance for at tabe mindst 15 procent af deres kropsvægt sammenlignet med patienter på Ozempic.

Forskere har brugt elektroniske sundhedsjournaler og data fra apoteker for at analysere vægttab for 9193 patienter på henholdsvis Mounjaro og Ozempic.

I gennemsnit vejede patienterne 110 kilo, mens halvdelen var diagnosticeret med type 2-diabetes.

Novo Nordisk skriver i en udtalelse til nyhedsbureauet Reuters, at doserne af semaglutid i analysen ikke er blevet undersøgt til brug i kronisk vægtstyring.

– Ingen en til en forsøg, der evaluerer Wegovy og tirzepatid, er blevet rapporteret, lyder det.

En talsperson for Eli Lily siger desuden, at selskabet ikke promoverer eller tilskynder brugen af dens lægemidler på andre måder, end de er egnet til. Dets lægemiddel er dog blevet godkendt til vægttab.

Novo Nordisks talsperson bider desuden mærke i, at analysen ikke er fagfællebedømt, og at det derfor ikke bør blive brugt som en rettesnor i kliniske behandlinger.

/ritzau/Reuters

News Related

OTHER NEWS

Rekordhøjt antal udenlandske indsatte er overført til deres hjemlande

Det er som udgangspunkt EU-regler, internationale konventioner og modtagerlandenes lovgivning, der har betydning for, om det er muligt at overføre domfældte i Danmark til afsoning i deres hjemland. (Arkivfoto). Rekordmange ... Read more »

NFL-træner får sparket efter skrækkelig sæsonstart

Carolina Panthers tabte søndag til Tennessee Titans efter at have ført med 10-1. Frank Reich er færdig som træner for NFL-klubben Caroline Panthers efter bare 11 kampe i spidsen for ... Read more »

Pyrus-stjerne melder ud: Det er slut

Foto: Robert Hendel/Gonzales Photo/Ritzau Scanpix Den velkendte skuespiller Jan Linnebjerg, bedst kendt som den elskede nisse Pyrus, har taget turen til Imperial-biografen i København for at se den nye danske ... Read more »

Nottingham Forest undersøger nye påstande om homofobi

Brighton, der fik Lewis Dunk udvist, vandt opgøret mod Nottingham Forest med cifrene 3-2. Nottingham Forest bistår politiet i dets efterforskning af en række tilhængere, som menes at være kommet ... Read more »

Lind undskylder efter grim tackling på FCM-keeper

Alexander Lind ramte efter en halv times spil under superligaopgøret mellem Silkeborg og FCM Martin Fraisl i hovedet med sit knæ. – Undskyld. Sådan lyder det sent mandag på det ... Read more »

Google starter med at slette inaktive konti fredag

Google annoncerede i maj en oprydningsproces, der starter fredag. (Arkivfoto). Fredag begynder Google at rydde op i inaktive konti på tværs af sine platforme. Det skriver nyhedsbureauet AP. Google annoncerede ... Read more »

Ronaldo overbeviste dommer om at omstøde eget straffespark

I stedet for at gøre sig klar til at sparke straffespark, kom Cristiano Ronaldo hurtigt på benene igen og viste en løftet pegefinger til dommeren, kinesiske Ma Ning. Normalt er ... Read more »
Top List in the World