Regjeringen setter av milliarder til bygg og utstyr i skolene

– I dag kommer vi med en historisk satsing på å gjøre skolen mer praktisk og variert. Det har blitt snakket mye om praktisk skole de siste årene, men det har ikke blitt fulgt opp med handling. Nå tar vi grep som gir kommunene verktøyene til å dra fokus bort fra stadig mer akademisering til en mer praktisk og variert skole, sier kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap).

Forslaget er en rentekompensasjonsordning til kommuner som foretar varige investeringer i læringsarenaer og utstyr. Målet er å bidra til en praktisk og variert skole, opplyser regjeringen i en pressemelding.

Det kan omfatte utvidelse eller ombygg av eksisterende skolebygg og investeringer i spesialrom som laboratorium, verksteder, sløydsaler, biblioteker, kjøkken og musikkrom.

Forslaget har total ramme på åtte milliarder kroner, som etter planen skal fases inn med én milliard hvert år i åtte år.

regjeringen setter av milliarder til bygg og utstyr i skolene

Kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap) vil hjelpe kommunene med å legge til rette for en mer praktisk skole. Arkivfoto: Stian Lysberg Solum / NTB

(©NTB)

News Related

OTHER NEWS

Genesis rundet millionen

Det er som kjent den første millionen som er den vanskeligste, og nå har Genesis passert denne milepælen. På samme tid som bandet Genesis klatret inn i stjernehimmelen med hit-albumet ... Read more »

Steam kunngjør et voldsomt 2024-salg

Steam kunngjør et voldsomt 2024-salg Steam har avduket noen av sine største salg, festivaler og arrangementer som kommer i begynnelsen av 2024. Det kan virke rart å avsløre en slik ... Read more »

Renta ventes opp også i Sverige torsdag

Før sommeren økte de renta med 0,25 prosentpoeng til 3,75 prosent, det høyeste nivået siden oktober 2008. Det er ventet en ytterligere økning torsdag. Verdien av svenske kroner har den ... Read more »

Solberg vil ikke svare på om hun vil trekke seg om det blir etterforskning

– Det vil være et punkt hvor vi vurderer situasjonen. Men foreløpig tenker jeg vi avventer og ser. Jeg er opptatt av at påtalemyndigheten gjør sine vurderinger uavhengig av hva ... Read more »

Sverige hever styringsrenta og varsler ytterligere økning

Riksbanken har nå hevet styringsrenta åtte ganger på rad, og renta er på det høyeste nivået siden oktober 2008. Rentehevingen torsdag var på 0,25 prosentpoeng. Riksbanken skriver i sin begrunnelse ... Read more »

Norris etterlyser strengere straffer i Formel 1: – Det er ødeleggende

Red Bulls Max Verstappen mottok tre klager fra banemannskapet i Singapore sist helg for å ha hindret andre under kvalifiseringen. Han fikk også to irettesettelser, men slapp likevel unna noen ... Read more »

Politiet om Jonas-drapet: - Utelukker ikke flere pågripelser

Politiet om Jonas-drapet: − Utelukker ikke flere pågripelser HØNEFOSS (VG) To menn er nå pågrepet og siktet for drapet på Jonas Aarseth Henriksen. Publisert: 20.09.23 kl. 12:03 Oppdatert: 20.09.23 kl. 12:49 ... Read more »

Seerne raser mot Skal vi danse: Nå svarer TV 2 på sterke reaksjonene

Årets sesong av «Skal vi danse» er allerede godt i gang. «Skal vi danse» har gÃ¥tt pÃ¥ skjermen siden 2006, og er en stor publikumsfavoritt. Programmet er nemlig inne i ... Read more »

Solberg avviser at hun fraskriver seg ansvaret

– Det er ikke en ansvarsfraskrivelse. Jeg mener veldig tydelig at jeg har ansvar, og så har jeg forklart hvorfor: Jeg trodde jeg hadde oppfylt mitt ansvar. Jeg hadde ikke ... Read more »

Blodige bilder da sykkelstjerne veltet stygt – pådro seg hjerterystelse og flere brudd

Küng, som sykler for det franske storlaget Groupama-FDJ, var på vei mot en medalje på temporittet i Nederland da han var uoppmerksom et lite øyeblikk. Sveitseren løftet blikket for sent ... Read more »

Prinsesse Märtha Louise advarer: Det er svindel

Det er flere eksempler på kjendiser som føler behov for å advare følgerne sine om Instagram-svindel og falske profiler. Nå gjelder det også prinsesse Märtha Louise (51). Les også Maud ... Read more »

Definitivt på tide å gi Harry Maguire noe slack!

Harry Maguire er vant med å få skylda når Manchester United taper. Ole Gunnar Solskjær uttalte i intervjuet med The Athletic han ikke kan fatte og begripe hvorfor midtstopperen skal ... Read more »

Norge klatrer én plass på Fifa-rankingen

Det kommer fram av nettsidene til Det internasjonale fotballforbundet (Fifa). Dermed tar Erling Braut Haaland og lagkameratene seg forbi Canada, som har overtatt 44.-plassen. Den forrige oppdateringen av rankinglisten kom ... Read more »

Miljøorganisasjoner mener det er for dyrt å saksøke staten

Det er et brudd på Århuskonvensjonen, som slår fast at befolkningen har rett til å få prøvd beslutninger som påvirker miljøet uten at det blir uoverkommelig dyrt, skriver Naturvernforbundet i ... Read more »

Virke tror butikkene får tøffe kår fram til sommeren

– Hvis vi snakker om volum, så vil detaljomsetningen falle i år. Det tror jeg også kommer til å skje med det private forbruket. Men vi regner likevel med å ... Read more »

Verdensrankingen: Ingebrigtsen slo Warholm

SKANDINAVISKE STJERNER: Jakob Ingebrigtsen, Karsten Warholm og svenske Armand Duplantis før Bislett Games i juni. De dominerer verdensrankingen. Verdensrankingen: Ingebrigtsen slo Warholm Jakob Ingebrigtsen (22) sterke sesongavslutning sendte han forbi ... Read more »

Ny smell: Norges Bank setter opp renten for 13. gang

GREP: Sentralbanksjefen Ida Wolden har måtte ta grep for å få ned inflasjonen i 2023. Ny smell: Norges Bank setter opp renten for 13. gang Saken oppdateres. Norges Bank melder ... Read more »

Denne lystabben kan koste deg flere tusen

Denne lystabben kan koste deg flere tusen Av Marie Henriksen Sist oppdatert: 21. september 2023 Bruker du lysene på bilen rett? Feil lysbruk kan koste deg flere tusen, og det ... Read more »

Haunted Mansion lander på Disney+ i oktober

Haunted Mansion lander på Disney+ i oktober Fordelen med at Disney-filmer ser ut til å ha det vanskelig i kinobransjen, er at de til syvende og sist kommer til Disney+ ... Read more »

Sørkoreansk TV-kanal: Kim skal ha startet reisen til Russland – mulig møte med Putin denne uka

PÅ VEI TIL RUSSLAND: Kim Jong-un skal være på vei til Russland. Sørkoreansk TV-kanal: Kim skal ha startet reisen til Russland – mulig møte med Putin denne uka Nyhetskanalen viser ... Read more »

Ekspertene er enige: Det blir bare én renteheving til

NÆR TOPPEN: Ekspertene tror sentralbanksjef Ida Wolden Bache bare skal øke renten én gang til. Ekspertene er enige: Det blir bare én renteheving til Mandag kunne SSB melde at inflasjonen ... Read more »

Aquaman and the Lost Kingdom full trailer lovet til torsdag

Hvis du glemte at Warner Bros. og DC hadde tenkt å avslutte 2023 med en helt ny Aquaman-film, så fortvil ikke, det gjorde vi også. Underholdningsgigantene har vært elendige til ... Read more »

Tilsyn hos strømselskaper: Mange anmerkninger og avvik

– Hvis ikke et selskap følger pålegg, vil reaksjonen være tvangsmulkt. Forbrukerne legger til grunn at reglene skal følges. Det er en viktig del av å være kraftleverandør, sier Torfinn ... Read more »

Sjeføkonom om KPI-tall: Sikkert lettelse i Norges Bank

– Det var sikkert et pust av lettelse på Bankplassen nå når inflasjonen faktisk overrasket på nedsiden. Det er vel en stund siden sist, sier sjeføkonom Kjersti Haugland i DNB ... Read more »

Dag Otto Lauritzens hjerteskjærende beskjed etter farens død – åpner opp om vonde sykdommen

Dag Otto Lauritzen (66) fikk sitt store gjennombrudd som syklist, hvor han markerte seg som den første nordmannen til å vinne en etappe i Tour de France noen gang tilbake ... Read more »

Potter sa nei takk Gennaro Gattuso derimot er keen

Laurent Blanc som tidligere har ledet Paris Saint-Germain og det franske landslaget har definitivt ikke fått det til å svinge for Lyon. Fra å alltid befinne seg i det minste ... Read more »

Forsvaret skal øve på å beskytte Oslos innbyggere – stor øvelse de neste dagene

Målet med øvelsen er å utvikle forsvarets evne til å beskytte befolkningen og sikre viktig infrastruktur og samfunnsfunksjoner i en krisesituasjon, opplyser Oslo kommune. Øvingen fører til at det blir ... Read more »

Grådige utleiere kaster leietakere på dør

REAGERER: Kristin Nguyen i Jusbuss reagerer på flere ulovlige utkastelser. Grådige utleiere kaster leietakere på dør Jussbuss har den siste tiden opplevd at flere utleiere tar seg for godt til ... Read more »

Har spilt kortene sine rett

Julian Nagelsmann endte ikke i Premier League hos Tottenham eller Chelsea, etter dette har den tidligere Bayern-treneren smurt seg med tålmodighet. Nå skjønner vi hvorfor. I en alder av 36 ... Read more »

Slik ble det horehus i konsentrasjonsleirer

Slik ble det horehus i konsentrasjonsleirer Etter hvert som tysk industri ble stadig mer avhengig av fangenes innsats ved maskinene i den krigsviktige industrien, begynte SS-ledelsen å spekulere på hvordan ... Read more »
Kênh kiến thức kỹ năng, phát triển bản thân, hướng nghiệp, blog nhân sự