Red din Gmail: 1. december begynder Google at slette disse konti

red din gmail: 1. december begynder google at slette disse konti

Foto: Shutterstock

Dem der ofte benytter sig af Googles tjenester skal nu for alvor spidse ører, da virksomheden om blot få dage begynder en omfattende rensning af gamle konti.

Hvis brugerne ikke logger ind på deres inaktive konti, vil de miste adgangen til utallige billeder, videoer og e-mails, der er gemt på Gmail, Docs, Drev eller Google Fotos.

Læs også

Fra den 1. december indleder Google nemlig en udryddelse af inaktive konti, hvilket kan medføre tab af værdifulde data for mange brugere.

Sådan skriver B.T.

Googles produktmanager, Ruth Kricheli, forklarer på firmaets blog, The Keyword, at inaktive konti ofte er mere sårbare over for sikkerhedsbrud:

“Hvis en konto ikke har været brugt i en længere periode, er det mere sandsynligt, at den bliver kompromitteret. Det skyldes, at glemte eller uovervågede konti ofte er afhængige af gamle eller genbrugte adgangskoder, der kan være blevet kompromitteret, ikke har fået oprettet tofaktorautentificering og får færre sikkerhedstjek af brugeren.”

Med over 1,5 milliarder aktive brugere i 2019, er Gmail en af de mest populære e-mailtjenester globalt. Dens popularitet og lette adgang har gjort den til et primært mål for svindlere.

Hvis du har en Google-konto, som du ikke har været aktiv på i længere tid, og som du ikke ønsker slettet, skal du altså blot være aktiv på den.

Der er dog enkelte konti, der er undtaget fra den kommende udryddelse.

Konti, der har været brugt til at købe et Google-produkt eller et abonnement, samt organisationers konti, vil ikke blive berørt af dette tiltag. Det er altså udelukkende personlige Google-konti, der er på tale.

For Google-brugere er det nu mere vigtigt end nogensinde at sikre, at deres konti forbliver aktive, ellers risikere at miste adgangen til uvurderlige data og minder.

Læs også

News Related

OTHER NEWS

Rekordhøjt antal udenlandske indsatte er overført til deres hjemlande

Det er som udgangspunkt EU-regler, internationale konventioner og modtagerlandenes lovgivning, der har betydning for, om det er muligt at overføre domfældte i Danmark til afsoning i deres hjemland. (Arkivfoto). Rekordmange ... Read more »

NFL-træner får sparket efter skrækkelig sæsonstart

Carolina Panthers tabte søndag til Tennessee Titans efter at have ført med 10-1. Frank Reich er færdig som træner for NFL-klubben Caroline Panthers efter bare 11 kampe i spidsen for ... Read more »

Pyrus-stjerne melder ud: Det er slut

Foto: Robert Hendel/Gonzales Photo/Ritzau Scanpix Den velkendte skuespiller Jan Linnebjerg, bedst kendt som den elskede nisse Pyrus, har taget turen til Imperial-biografen i København for at se den nye danske ... Read more »

Nottingham Forest undersøger nye påstande om homofobi

Brighton, der fik Lewis Dunk udvist, vandt opgøret mod Nottingham Forest med cifrene 3-2. Nottingham Forest bistår politiet i dets efterforskning af en række tilhængere, som menes at være kommet ... Read more »

Lind undskylder efter grim tackling på FCM-keeper

Alexander Lind ramte efter en halv times spil under superligaopgøret mellem Silkeborg og FCM Martin Fraisl i hovedet med sit knæ. – Undskyld. Sådan lyder det sent mandag på det ... Read more »

Google starter med at slette inaktive konti fredag

Google annoncerede i maj en oprydningsproces, der starter fredag. (Arkivfoto). Fredag begynder Google at rydde op i inaktive konti på tværs af sine platforme. Det skriver nyhedsbureauet AP. Google annoncerede ... Read more »

Ronaldo overbeviste dommer om at omstøde eget straffespark

I stedet for at gøre sig klar til at sparke straffespark, kom Cristiano Ronaldo hurtigt på benene igen og viste en løftet pegefinger til dommeren, kinesiske Ma Ning. Normalt er ... Read more »
Top List in the World