PwC Ελλάδας: Νέο digital center στα Ιωάννινα – Το αποτύπωμα στην τοπική οικονομία

pwc ελλάδας: νέο digital center στα ιωάννινα – το αποτύπωμα στην τοπική οικονομία

PwC Ελλάδας: Νέο digital center στα Ιωάννινα – Το αποτύπωμα στην τοπική οικονομία

Νέο ψηφιακό κέντρο στα Ιωάννινα εγκαινίασε η PwC, ενισχύοντας την παρουσία της στην Ελλάδα με την προσθήκη ενός ακόμη γραφείου-δορυφόρου.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η εταιρεία, το Digital Center Ioannina αξιοποιεί την υφιστάμενη δεξαμενή γνώσης και το εξαιρετικό τεχνολογικό και επιχειρηματικό οικοσύστημα των Ιωαννίνων, για να προσφέρει ευκαιρίες ανάπτυξης, απασχόλησης και ψηφιακής αναβάθμισης. Στόχος του Digital Center Ioannina είναι να συγκεράσει το πλήθος των ικανοτήτων που σχετίζονται με τις ψηφιακές δεξιότητες, δημιουργώντας τις κατάλληλες προϋποθέσεις για τα στελέχη του χώρου να συνεργαστούν και να επιτύχουν από κοινού ολιστικές λύσεις που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των σύγχρονων επιχειρήσεων.

Παράλληλα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, επιβεβαιώνει τη σημασία και την αξία που δίνει η PwC στη δημιουργία γραφείων-δορυφόρων στην Ελλάδα, στηρίζοντας τις τοπικές κοινωνίες και οικονομίες της χώρας μέσα από την αξιοποίηση του ταλέντου και των κατά τόπους υποδομών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Πώς συμβάλλει στην τοπική οικονομία

Το Digital Center Ioannina απασχολεί υψηλά εξειδικευμένους εργαζόμενους, η πλειονότητα των οποίων είναι κάτοικοι της πόλης των Ιωαννίνων και των γύρω περιοχών ή απόφοιτοι των τοπικών Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων. Παράλληλα, φιλοδοξεί να αποτελέσει πόλο έλξης εργαζομένων από το εξωτερικό, ιδιαίτερα κατοίκων των Ιωαννίνων που έχουν μεταναστεύσει, συμβάλλοντας έτσι στον εθνικό στόχο του Brain Regain.

Υπενθυμίζται ότι τo Digital Center Ioannina είναι το δεύτερο κατά σειρά γραφείο-δορυφόρος της PwC στη χώρα, μετά το Tech & Innovation Hub στην Πάτρα, ενώ σύντομα αναμένεται η ανακοίνωση για τη λειτουργία επιπλέον γραφείων-δορυφόρων στην ελληνική επικράτεια, συμπεριλαμβανομένου και του PwC Sustainability Hub στη Ρόδο.

Παράλληλα, μέσω της παρουσίας της στα Ιωάννινα, η PwC ενισχύει το αποτύπωμά της αλλά και τη σχέση της με την τοπική ακαδημαϊκή κοινότητα, καθώς η πόλη φιλοξενεί ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της χώρας με δυναμικότητα 25.000 φοιτητών, όπως σημειώνεται η εταιρεία. Επιπλέον, στα Ιωάννινα βρίσκεται ένα από τα πιο δυναμικά και ραγδαία αναπτυσσόμενα ψηφιακά και τεχνολογικά οικοσυστήματα στην Ελλάδα, στους κόλπους του οποίου εντάσσονται νεοφυείς επιχειρήσεις που έχουν αντλήσει χρηματοδοτήσεις από επενδυτικά κεφάλαια και venture capitals τα τελευταία χρόνια, αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Στο περιβάλλον αυτό, το Digital Center Ioannina προσδοκά να αποτελέσει καταλύτη για την ευρύτερη αναβάθμιση της ψηφιακής ταυτότητας της περιοχής, προσθέτοντας αξία στο ήδη ανεπτυγμένο τεχνολογικό οικοσύστημα. Ταυτόχρονα, έχει στόχο να λειτουργήσει ως αρωγός στη διατήρηση του εγχώριου ταλέντου αλλά και στην επαναπροσέλκυση επαγγελματιών και στελεχών που επιθυμούν να εργαστούν στον τόπο της καταγωγής ή των σπουδών τους.

Ο Κυριάκος Ανδρέου, Partner και Territory Advisory Leader της PwC Ελλάδας δήλωσε: Η στήριξη της καινοτομίας, της βελτίωσης των δεξιοτήτων αλλά και της ανάπτυξης των τοπικών οικοσυστημάτων αποτελούν αδιαπραγμάτευτες δεσμεύσεις της PwC. Μέσα από τη λειτουργία των γραφείων-δορυφόρων ανά την Ελλάδα επιθυμούμε να ενισχύσουμε το τοπικό ταλέντο, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας αλλά και προϋποθέσεις για την επίτευξη του Brain Regain.

Μέσω του Digital Center Ioannina, φιλοδοξούμε να συμβάλλουμε στο ήδη ακμάζον ψηφιακό οικοσύστημα της πόλης και να συνεργαστούμε με την ακαδημαϊκή κοινότητα, προσφέροντας ευκαιρίες απασχόλησης αλλά και ανάπτυξης ιδεών και δεξιοτήτων, ακολουθώντας το εξαιρετικά επιτυχημένο παράδειγμα του Tech & Innovation Hub στην Πάτρα, που έχει ήδη αφήσει το δικό του αποτύπωμα στην τοπική κοινότητα.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

News Related

OTHER NEWS

Βρετανία: Αμφισβήτηση της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες από την υπ. Εσωτερικών

Βρετανία: Αμφισβήτηση της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες από την υπ. Εσωτερικών Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός Οι πολιτικοί θα πρέπει να θέσουν το ερώτημα κατά πόσο η Σύμβαση για ... Read more »

Συγκινεί ο Γιώργος Αγγελόπουλος | "Σπουδαία μάνα και άνθρωπος"

Θλίψη έχει σκορπίσει η είδηση του θανάτου της μητέρας του Γιώργου Αγγελόπουλου, μία ημέρα μετά τον γάμο του με τη Δήμητρα Βαμβακούση. Η Ουρανία όπως ήταν το όνομά της, έπειτα ... Read more »

Κρήτη: Μαθητής έσκισε τη φόρμα 17χρονης με σουγιά

Κρήτη: Μαθητής έσκισε τη φόρμα 17χρονης με σουγιά Ένα πρωτοφανές επεισόδιο σημειώθηκε, τη Δευτέρα το πρωί (25/9), στο 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Ηρακλείου, όπου 17χρονος μαθητής έβγαλε σουγιά σε συνομήλικη μαθήτρια άλλου σχολείου ... Read more »

Πώς αναπνέουν τα μωρά στη μήτρα;

Πώς αναπνέουν τα μωρά στη μήτρα; Τα στάδια ανάπτυξης των πνευμόνων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Στους υπερήχους του πρώτου τριμήνου, οι γονείς μπορεί να παρατηρήσουν τον θώρακα του εμβρύου ... Read more »

Αυτό είναι το ζεστό πανωφόρι για τον χειμώνα που αυξήθηκε κατά 256% στις νέες συλλογές των brands

Είναι η πρώτη αγορά που κάνουμε λίγο πριν υποδεχτούμε τον χειμώνα, θεωρούνται οι πρωταγωνιστές της χειμερινής γκαρνταρόμπας και εκείνα που αφενός μας προστατεύουν από τη χαμηλή θερμοκρασία και αφετέρου αναβαθμίζουν ... Read more »

Έρευνα Χάρβαρντ: Μύθοι και πραγματικότητες για το πρωινό

Της Σοφίας Κωστάρα Αν ζητούσαμε από κάποιον να απαριθμήσει μερικά τυπικά φαγητά ενός πρωινού γεύματος, πιθανότατα ανάμεσα στα άλλα θα έλεγε δημητριακά, τοστ, bagels, muffins, τηγανίτες, βάφλες και ίσως αυγά ... Read more »

Εναρξη του Athens Book Space

Εναρξη του Athens Book Space Σαν ια νέα βιβλιοθήκη για την Αθήνα, προσβάσιμη με ψηφιακό αλλά και φυσικό τρόπο, συστήνεται το Athens Book Space, το υπαίθριο αναγνωστήριο του Δήμου Αθηναίων, ... Read more »

Πώς θα ανανεώσεις το φθινοπωρινό στιλ σου σύμφωνα με το street style στην εβδομάδα μόδας του Μιλάνου

Για τον κόσμο της μόδας, ο Σεπτέμβριος είναι ένας νέος Ιανουάριος. Είναι η περίοδος που παρουσιάζονται οι νέες συλλογές, και κατ’επέκταση οι νέες τάσεις, για την επόμενη σεζόν. Αυτή την ... Read more »

Αποχαιρετώντας τον Σεπτέμβριο με 7 'καυτές' σειρές στο Netflix

Αποχαιρετώντας τον Σεπτέμβριο με 7 ‘καυτές’ σειρές στο Netflix Από όλες τις ταινίες και τις σειρές που έχει να προσφέρει το Netflix, υπάρχουν κάποιες που στοχεύουν να αυξήσουν τους παλμούς ... Read more »

Κλοπή «μαμούθ» στη Θεσσαλονίκη: Προσποιήθηκε τον τεχνικό κι άρπαξε από ηλικιωμένη λίρες και κοσμήματα αξίας €250.000!

shutterstock_1021241233 Προσποιούμενος τον τεχνικό ανελκυστήρα και με πρόσχημα τη διαρροή ρεύματος, ένας 33χρονος εισήλθε στο διαμέρισμα ηλικιωμένης στην Ανάληψη Θεσσαλονίκης, απ’ όπου κατάφερε να αποσπάσει μετρητά, χρυσές λίρες και κοσμήματα, ... Read more »

Παγκόσμια Ημέρα Αντισύλληψης σήμερα και μίλαμε για σύγχρονα αντισυλληπτικά & τα οφέλη τους

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αντισύλληψης (26/9), ο Δρ Παναγιώτης Καραντζής, Μαιευτήρας – Γυναικολόγος Αναπαραγωγής, Αναπλ. Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του ΜΗΤΕΡΑ & Επιστημ. Συνεργάτης της Μονάδας ΥΓΕΙΑ IVF ΕΜΒΡΥΟΓΕΝΕΣΙΣ ... Read more »

Ακρόπολη: Λήστεψαν ανηλίκους με την απειλή αιχμηρού αντικειμένου

Ακρόπολη: Λήστεψαν ανηλίκους με την απειλή αιχμηρού αντικειμένου Θύματα ληστείας έπεσαν χθες, Δευτέρα, το βράδυ, στην περιοχή της Ακρόπολης, τρεις ανήλικοι. Σύμφωνα με την αστυνομία, περίπου στις 21:15, τέσσερις άγνωστοι ... Read more »

Καταγγελία Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας: Άδειες για αιολικά πάρκα στα καμένα του Έβρου

Αδειοδότηση αιολικών πάρκων στα καμένα του Έβρου και μέσα σε περιοχή NATURA καταγγέλλει η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία. Μετά την πρόσφατη ανάλυση του μεγέθους της καταστροφής στο δάσος της Δαδιάς, η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρείας επανέρχεται καταγγέλλοντας ... Read more »

Το Προξενιό της Ιουλίας: Το νέο συγκλονιστικό τρέιλερ πριν από την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα

Το προξενιό της Ιουλίας Μία από τις πολυαναμενόμενες παραγωγές της ελληνικής τηλεόρασης, «Το Προξενιό της Ιουλίας» κάνει πρεμιέρα την Τετάρτη 4/10 στις 22:40. Το νέο τρέιλερ «κόβει την ανάσα». Η νέα ... Read more »

Θεσσαλονίκη: 12χρονη έσβησε τσιγάρο στο στήθος συμμαθήτριάς της

τσιγάρο Σοκ προκαλεί το νέο περιστατικό βίας ανάμεσα σε μία 12χρονη και σε μία 13χρονη που έλαβε χώρα το απόγευμα της Δευτέρας 25/09 στην Ευκαρπία της Θεσσαλονίκης, με το ένα ... Read more »

Κηφισιά: Βίντεο - ντοκουμέντο από την άγρια συμπλοκή ανηλίκων

Κηφισιά: Βίντεο – ντοκουμέντο από την άγρια συμπλοκή ανηλίκων Άγρια συμπλοκή με πρωταγωνιστές ανήλικους έλαβε χώρα, το απόγευμα της Κυριακής, στην Κηφισιά με τραυματισμούς και οκτώ συλλήψεις. Σε βίντεο – ... Read more »

Πέθανε ο Ντέιβιντ ΜακΚάλουμ

makkaloum837 Πέθανε ο Ντέιβιντ ΜακΚάλουμ, ο τηλεοπτικός θρύλος της σειράς «Ο άνθρωπος της U.N.C.L.E.». Η ηθοποιός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών, μόλις λίγες μόλις ημέρες μετά τα ... Read more »

Μπορεί το Bitcoin να φτάσει τα $100.000, αλλά το Bitcoin BSC έχει δυνατότητες για 10x

Οι επενδυτές κρυπτονομισμάτων σε όλο τον κόσμο παρακολουθούν την πορεία του Bitcoin, περιμένοντας να φτάσει στα 100.000 δολάρια μέχρι το 2024. Όπως άλλωστε πολλές προβλέψεις αναφέρουν, βασιζόμενες και στο επερχόμενο ... Read more »

Η Μεγκ Ράιαν έγινε ξανά η… Μεγκ Ράιαν – Επανήλθε το πρόσωπό της μετά τις αποτυχημένες πλαστικές

Η Μεγκ Ράιαν έγινε ξανά η… Μεγκ Ράιαν – Επανήλθε το πρόσωπό της μετά τις αποτυχημένες πλαστικές Πριν λίγους μήνες, η παραμορφωμένη εικόνα της διάσημης ηθοποιού Μεγκ Ράιαν – με ... Read more »

Τι φέρνει στην ελληνική οικονομία η επενδυτική βαθμίδα

Τι φέρνει στην ελληνική οικονομία η επενδυτική βαθμίδα Του Τάσου Δασόπουλου  Πραγματική “αλλαγή σελίδας”, ειδικά για την ελληνική οικονομία για την οποία πριν 10 χρόνια οι διεθνείς επενδυτικοί οίκοι εκτιμούσαν ... Read more »

«Καλή αρχή και καλή τύχη βεβαίως βεβαίως»- Το βίντεο της Finos Film για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Finos Film Αρχή της σχολικής χρονιάς σήμερα και η Finos Film έκανε ένα νοσταλγικό κολάζ σκηνών από αγαπημένες παλιές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου. Το πρώτο κουδούνι της χρονιάς χτύπησε, αναφέρει ... Read more »

ESM: Η Ελλάδα έσπειρε τους σπόρους για μια εντυπωσιακή ανάκαμψη

ESM: Η Ελλάδα έσπειρε τους σπόρους για μια εντυπωσιακή ανάκαμψη «О— О•О»О»О¬ОґО± ПЂО­П„П…П‡Оµ О­ОЅО± ОїПЃПЊПѓО·ОјОїВ», П‡О¬ПЃО· В«ПѓП„О№П‚ ПЂПЃОїПѓПЂО¬ОёОµО№ОµП‚ П„П‰ОЅ ОєП…ОІОµПЃОЅО®ПѓОµП‰ОЅ ОєО±О№ П„ОїП… О»О±ОїПЌ П„О·П‚ О•О»О»О¬ОґО±П‚В», П„ОїОЅОЇО¶ОµО№ Ої Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας ... Read more »

Ούρσουλα Βλάχου: Παντρεύτηκε η «κόρη» του Μιχαλόπουλου - Φωτογραφίες

Ούρσουλα Βλάχου: Παντρεύτηκε η «κόρη» του Μιχαλόπουλου – Φωτογραφίες Η 30χρονη Ούρσουλα Βλάχου, την οποία γνωρίσαμε μέσα από τη σειρά του Mega, Η Ώρα η καλή που υποδύονταν την Στέφανι, ... Read more »

ΚΕΕΡΦΑ: Αγνοούνται 8 μετανάστες εργάτες γης, κινδυνεύουν ζωές στις πληγείσες περιοχές

Καταστροφές από την κακοκαιρία στον Παλαμά Καρδίτσας Σε καταγγελία για αγνοούμενους, αλλά και εγκλωβισμένους μετανάστες εργάτες γης και κατοίκους Ρομά στις πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές προχώρησε η Κίνηση Ενωμένοι ... Read more »

Ένταση στην Λάρισα: Αστυνομικός πιέζει με γκλοπ στον λαιμό διαδηλωτή – ΒΙΝΤΕΟ

Επεισόδια στην Λάρισα Επεισόδια έγιναν έξω από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο στην Λάρισα, όπου μετέβη την Κυριακή ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο, στο οποίο ... Read more »

«Πληγωμένη» η ΔΕΘ, αλλά και η Θεσσαλονίκη από τις ακυρώσεις

Σημαντικές απώλειες μετρούν τόσο η ΔΕΘ όσο και όλη η αγορά της Θεσσαλονίκης από την ακύρωση της πρωθυπουργικής-κυβερνητικής παρουσίας και το «τσουνάμι» ακυρώσεων συνεδρίων, ημερίδων κ.ο.κ. που επέφεραν οι βιβλικές… ... Read more »

Καιρός: Προειδοποίηση Μαρουσάκη για νέες επικίνδυνες κακοκαιρίες μέσα στο φθινόπωρο

Καιρός: Προειδοποίηση Μαρουσάκη για νέες επικίνδυνες κακοκαιρίες μέσα στο φθινόπωρο Προειδοποίηση και για «άλλες επικίνδυνες κακοκαιρίες» απηύθυνε ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης σε ανάρτησή του στο Facebook το πρωί της Δευτέρας στη σκιά της μεγάλης ... Read more »

Back to school αλλά όχι για όλους - Το μήνυμα της Λασκαράκη για την επιστροφή στα σχολεία

Back to school αλλά όχι για όλους – Το μήνυμα της Λασκαράκη για την επιστροφή στα σχολεία Η ευχή και το σχόλιο της για τον σημερινό αγιασμό στα σχολεία. Σήμερα ... Read more »

"One Life": Η πολυαναμενόμενη ταινία με τον Άντονι Χόπκινς

“One Life”: Η πολυαναμενόμενη ταινία με τον Άντονι Χόπκινς Η FilmNation Entertainment και η Warner Bros. κυκλοφόρησαν το επίσημο trailer για την πολυαναμενόμενη ταινία “One Life” του βραβευμένου Βρετανού σκηνοθέτη ... Read more »

ΗΠΑ – Βιετνάμ: Η «νέα σελίδα» στις διμερείς σχέσεις και το έμμεσο μήνυμα στην Κίνα

ΗΠΑ – Βιετνάμ: Η «νέα σελίδα» στις διμερείς σχέσεις και το έμμεσο μήνυμα στην Κίνα Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα πως οι σχέσεις της χώρας του με το ... Read more »
Kênh kiến thức kỹ năng, phát triển bản thân, hướng nghiệp, blog nhân sự