PST om sikkerhetsvurdering: Var ikke uvanlig bekymret før Pride

pst om sikkerhetsvurdering: var ikke uvanlig bekymret før pride
© Foto: Janne Møller-Hansen / VG BLOMSTER: Folk har lagt ned blomster og flagg ved åstedet for skytingen natt til lørdag.

PST om sikkerhetsvurdering: Var ikke uvanlig bekymret før Pride

Uken før Pride la den kjente islamisten Arfan Bhatti ut en oppfordring til drap på homofile i sosiale medier. Likevel oppgir PST at de ikke hadde indikasjoner på at Pride kunne være mer utsatt i år enn normalt.

Publisert: 30.06.22 kl. 18:06 Oppdatert: 30.06.22 kl. 19:02

Natt til lørdag åpnet Zaniar Matapour (43) ild mot utestedene Per på hjørnet og London pub. Han er siktet for drap, drapsforsøk og terror.

VG har tidligere skrevet at Matapour i april ble stanset i en bil sammen med den sentrale islamisten Arfan Bhatti, i forbindelse med en SIAN-demonstrasjon på Stovner i Oslo.

Den 14. juni, uken før masseskytingen, ble profilbildet og forsidebildet på Bhattis Facebook-profil endret til et forbudt-skilt med et regnbueflagg inni, og en tekst som kan forstås som en oppfordring til drap på homofile. To dager etter skytingen ble bildet fjernet.

Likevel oppgir PST at de ikke var uvanlig bekymret i forkant av årets Pride-feiring:

– Hadde dere noen indikasjoner på at Pride kunne være et utsatt arrangement i år, utover det som er vanlig?

– Nei, det hadde vi ikke.

VG har spurt kommunikasjonsdirektør Trond Hugubakken i PST om PST så Bhattis bilde, hvordan dette eventuelt har preget vurderingen av trussel før Pride, og om det har blitt kommunisert til Oslopolitiet.

Han ønsker ikke å kommentere noe rundt bildet.

– På mange måter tok man feil

Før skytingen var det generelle trusselnivået i Norge satt til tre, moderat. Vurderingen knyttet til ekstreme islamister ble så sent som 16. juni, ni dager før angrepet, justert ned til «lite sannsynlig» – samtidig som trusselnivå tre ble opprettholdt.

– Vi gjorde det, og grunnlaget for det var godt, men så skjer dette. Så på mange måter tok man jo feil, for det var en trussel, men vi så den ikke, sier Hugubakken til VG om angrepet natt til lørdag.

PST har ikke laget en egen trusselvurdering for bare Pride. Men utover de generelle trusselvurderingene PST gjør, sier Hugubakken at de har utarbeidet en trusselvurdering som gjelder arrangementer med folkeansamlinger. Den har ikke nivåer, men gir råd og anbefalinger.

– Pride omfattes av denne, og den er delt med politiet i Oslo i forkant av feiringen, sier han.

PST gir også råd og informasjon som kan ha betydning for politiets sikkerhetsopplegg i forkant av arrangementer.

– Har dere gitt den typen informasjon til Oslopolitiet i forkant av Pride?

– Vi har hatt løpende dialog med Oslo politidistrikt også i forkant av Pride, og bidratt til deres arbeid med å planlegge sikkerhetsopplegget, sier han.

Hugubakken sier PST også kan utarbeide spesifikke trusselvurderinger for enkeltarrangementer som krever et særskilt sikkerhetsopplegg, men at dette er annerledes.

– Det kan for eksempel være om det kommer enkelte trusselutsatte personer. Generelt utarbeider vi ikke trusselvurderinger på enkeltarrangementer, sier han.

– Pride er et stort arrangement, og skeive er også en utsatt gruppe?

– I utgangspunktet er alle som bor i Norge en trusselutsatt gruppe for ekstreme islamister. Vi er alliert av USA og et vestlig land, som er et demokrati med et levesett de mener er feil. Norge er en del av fiendebildet til ekstreme islamister som nasjon.

VG har spurt Oslo-politiet om de hadde dialog med PST i forkant av Pride, og hvilke sikkerhetsvurderinger som er gjort.

– Oslo politidistrikt gjør alltid nødvendige vurderinger i forkant av arrangementer, og forholder oss til enhver tid gjeldende trusselvurdering. Vi har dialog med arrangør og andre, og innhenter informasjon. Når det gjelder trusselvurdering kan du kontakte PST, svarer pressesjef Unni Grøndal.

Leter i nettverk

Onsdag ettermiddag ble trusselnivået i Norge justert til nivå fire – høy. Siden masseskytingen hadde det vært hevet til ekstraordinært og nivå fem – det høyeste trusselnivået vi har i Norge.

Det er egentlig ikke en nedjustering av trusselnivå, ifølge Hugubakken.

– Vi har konkretisert hva vi faktisk er usikre på. Så det handler om at usikkerheten er ikke total, den er mer definert, sier han og fortsetter:

– Hvis usikkerheten er stor leter vi etter alle underspørsmål som kan gi oss svar på hovedspørsmål. Når man har undersøkt alt og ikke finner noe er det sannsynligvis ingen trussel heller.

Men i dette tilfellet har PST altså funnet noe som gir grunn til bekymring, som de står igjen med.

– Derfor, som Roger Berg forklarte, vet vi hva usikkerheten dreier seg om. Vi jobber opp mot konkrete miljøer, nettverk og personer som vi både vet og ikke vet hvem er.

– Personer dere ikke vet hvem er, eller nettverk dere ikke vet hvem er?

– Det er mer nettverk som vi vet hvem er, men vi vet ikke nødvendigvis om alle som er knyttet til det. Og vi vet hvem deler av nettverket er, men det er også deler som man ikke vet hvem er. Noen av dem kan også være samme personer, sier han.

Les alle sakene om angrepet her.

Publisert: 30.06.22 kl. 18:06 Oppdatert: 30.06.22 kl. 19:02

News Related

OTHER NEWS

LIVE: Følg Manchester City - Bournemouth her

JUBEL: Erling Braut Haaland har hatt mye å juble for så langt i sin City-karriere. LIVE: Følg Manchester City – Bournemouth her MANCHESTER CITY – BOURNEMOUTH: Saken oppdateres! Erling Braut ... Read more »

Gerrard vant trenerduellen mot Lampard – Buendía matchvinner mot Everton

Danny Ings åpnet målkontoen og bidro til sesongens første Aston Villa-seier mot Everton. Foto: Nick Potts / PA via AP / NTB Gerrard vant trenerduellen mot Lampard – Buendía matchvinner ... Read more »

Odinga leder etter presidentvalget i Kenya

Foreløpige tall gir presidentkandidat Raila Odinga et lite forsprang etter tirsdagens valg i Kenya. Foto: Ben Curtis / AP / NTB Odinga har fått 52,54 prosent av stemmene som er ... Read more »

Må droppe EM-løp

Karoline Bjerkeli Grøvdal må stå over 10 000-meteren i EM. Må droppe EM-løp – Jeg har fått en smell i ryggen som gjør at jeg ikke er klar til det ... Read more »

Ny testmetode for prostatakreft senker infeksjonsfaren – gjør antibiotika unødvendig

Ved mistanke om mulig prostatakreft, tas det vevsprøver av prostata. Den tradisjonelle metoden dette gjøres på, gir risiko for infeksjon. Derfor får alle pasienter antibiotika først, for å forebygge infeksjoner ... Read more »

Tyskland anklager Polen for å ha unnlatt å informere om forgiftet elv

Torsdag meldte det polske vanndirektoratet at 10 tonn død fisk var funnet i den forgiftede elven Oder. Foto: Patrick Pleul / AP / NTB Etter massedød av fisk i elva ... Read more »

EM-krav avvist – maratonløperne må ut i solsteiken

EM-maraton vil starte som planlagt mandag. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB 50 løpere fra forskjellige nasjoner underskrev på et protestskriv for noen dager siden. De mener det kan følge ... Read more »

Ingen kontakt mellom Jakob og Gjert Ingebrigtsen i EM: – Jeg er der for å springe løp

Jakob Ingebrigtsen kommer ikke til å ha noen dialog med faren Gjert Ingebrigtsen under EM i München. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB På starten av året valgte Jakob og ... Read more »

Regjeringen har oppnevnt ekspertgruppe for å bekjempe barnefattigdom

Økonomiprofessor Mari Rege skal lede ekspertgruppen som skal undersøke hva staten kan gjøre for barn som vokser opp i fattigdom. Foto: Kyrre Lien / NTB Utvalget skal bruke ett år ... Read more »

Nyt sola – snart kommer regnet i sør

Det er lurt å finne fram paraplyen i Sør-Norge. Når helgen tar slutt, venter det nemlig noen doser regn. Foto: Geir Olsen / NTB Nyt sola – snart kommer regnet ... Read more »

Jakob Ingebrigtsen ønsker mer konkurranse i EM: – De legger ikke så mye i å vinne sølv

Jakob Ingebrigtsen skal prøve å forsvare EM-gull på 5000 meter og 1500 meter i München. Foto: Ashley Landis / AP / NTB – De føler at de ikke har nok ... Read more »

Skarstein tok overlegent EM-gull: – Skikkelig lykkelig

Skarstein tok overlegent EM-gull: − Skikkelig lykkelig Birgit Skarstein (33) har vært verdens beste kvinnelige pararoer i flere år. Lørdag rodde hun inn til sitt andre EM-gull i karrieren. Publisert: 13.08.22 ... Read more »

Forsker om klimavedtak i Kongressen: – Et gledelig sjokk

Lederen for Representantenes hus, Nancy Pelosi, klubbet gjennom de historiske klimatiltakene sent fredag kveld norsk tid. Foto: Patrick Semansky / AP / NTB Den endelige avstemningen fant sted i Representantenes ... Read more »

Skarstein med ny EM-tittel i roing

Birgit Skarstein. Foto: Javad Parsa / NTB Parautøveren på 33 år satt i en singlesculler og forsvarte tittelen fra mesterskapet i fjor. – Det var ordentlig tøft med kastevinder. Vi ... Read more »

Den verste av alle kriser

Den verste av alle kriser Den verste av alle kriser Mangel på energi gir økonomisk krise, sultkrise og klimakrise. Publisert: 13.08.22 kl. 11:07 Tyskland har kuttet ut varmtvannet i dusjen ... Read more »

Haaland-avtalen er helt krise

Haaland-avtalen er helt krise Erling Braut Haaland, Jan Åge Fjørtoft og Alfie Haaland under en kamp på Skaugum tidligere i sommer. Ambassadøravtalen mellom Erling Braut Haaland og Viaplay er en ... Read more »

Peugeots spesielle presidentbiler

Den franske presidenten kan selvsagt ikke fraktes i en helt vanlig bil, og Peugeot lager mer enn gjerne biler for landets sjef. En presidentbil har litt av en oppgave. De ... Read more »

Mann tiltalt for dyrking av store mengder cannabis i Oslo

Saken var opprinnelig berammet til starten av juni, men ble utsatt av ukjente årsaker. Førstkommende torsdag starter den to dager lange rettssaken, hvor mannen er tiltalt for omfattende cannabisproduksjon i ... Read more »

Flere kvinner enn menn tar tredje vaksinedose – uheldig, mener FHI

FHI-overlege Are Stuwitz Berg mener det er uheldig at ikke flere menn har tatt tredje vaksinedose. Foto: Terje Bendiksby / NTB – Det er uheldig, siden vi også ser at ... Read more »

Kongressen vedtok historisk klimapakke

FILE – People walk outside the U.S Capitol building in Washington, June 9, 2022. The biggest investm … (Foto: AP) Representantenes hus i USA har stemt for en historisk milliardpakke ... Read more »

Hovland klarte cuten etter opp og ned-runde i USA

Viktor Hovland. Foto: Peter Morrison, AP / NTB Etter birdier på de tre første hullene, øynet mange en norsk topprunde. Hovland spilte med stor selvtillit fra start. Men de tre ... Read more »

«Grand Tour»-stjerne skadd på TV-innspilling i Tromsø tidligere i år

James May. Foto: Stefan Heunis / AFP / NTB May var i Norge for å spille inn scener til det populære bilprogrammet, sammen med Jeremy Clarkson og Richard Hammond. Sammen ... Read more »

– Fidel Castro overlevde over 600 attentatforsøk

Fidel Castros tidligere sikkerhetssjef Fabian Escalante har uttalt at den ikoniske cubanske lederen hadde overlevd omtrent 634 planer for å ta hans liv. Blant attentatsplanene finnes det bisarre hendelser og ... Read more »

Masseskyting i Montenegro: Mor og to barn blant de 11 drepte

PÅ STEDET: Brannmannskaper står ved et av ofrene ved åstedet i Cetinje, rundt tre mil vest for Podgorica i Montenegro fredag. Masseskyting i Montenegro: Mor og to barn blant de ... Read more »

Rushdies agent: Forfatteren risikerer å miste et øye

Salman Rushdie får hjelp etter angrepet i den amerikanske delstaten New York fredag. Foto: Joshua Goodman / AP / NTB – Dette er ikke gode nyheter. Salman kommer sannsynligvis til ... Read more »

Lysfenomen observert fra nord til sør – skyldes trolig rom-oppskytning

LYSTE OPP: En av leserne VG har snakket med, mente lysfenomenet lyste så sterkt at det «så ut til at det skulle eksplodere». Lysfenomen observert fra nord til sør – ... Read more »

Kommunen mot strømmen

Bygda mot strømmen Publisert: 13.08.22 kl. 07:34 I juni satte Sørvest-Norge en historisk strømprisrekord, med et snitt på 4,22 kroner kilowattimen. Torsdag økte prisen i regionen nesten til det samme ... Read more »

Mekling sju timer på overtid i prosessindustri-oppgjøret

Meklingsfristen om elektrokjemisk overenskomst gikk ut ved midnatt, men klokken 6.45 lørdag morgen pågår meklingen fortsatt. Om det blir brudd i meklingen går 1.422 Industri Energi-medlemmer i elektrokjemisk industri ut ... Read more »

Kristian Valen: Jeg ble overfalt av terrorsiktet

Kristian Valen sier han er bedt om å avgi forklaring og vitne i straffesaken mot Matapour fordi han ble overfalt av den nå 43 år gamle mannen i 2016. Foto: ... Read more »

Ingen har mistet livet i ulykker på firefelts motorvei i år

Strekningen Kopstad-Gulli på E18 i Vestfold er blant strekningene som har fått økt hastighet til 110 km/t. Ingen av dødsulykkene i trafikken i år har skjedd på firefelts veier med ... Read more »

Ingen har mistet livet på firefelts motorvei i år

Strekningen Kopstad-Gulli på E18 i Vestfold er blant strekningene som har fått økt hastighet til 110 km/t. Ingen av dødsulykkene i trafikken i år har skjedd på firefelts veier med ... Read more »

Ap-topper ut mot partifelle: – Hun terger på seg hele Nord-Norge

BILLIG: Alta-ordfører Monica Nielsen (Ap) kan skilte med billig strøm, men forbruket er høyt – så strømkrisen mener hun må løses i sør. Ap-topper ut mot partifelle: − Hun terger på ... Read more »

Angrepet på Rushdie: Dette vet vi om gjerningsmannen

PÅGREPET: 24 år gamle Hadi Matar er mistenkt for angrepet på Rushdie. Han skal ha handlet alene. Angrepet på Rushdie: Dette vet vi om gjerningsmannen Det var 24 år gamle ... Read more »

Nord-Korea fjerner munnbindpåbud

Nord-Koreas leder Kim Jong-un kunngjorde tidligere denne uken seier over koronaviruset. Foto: KCNA / AP / NTB Nord-Korea fjerner munnbindpåbud Tiltakene omfatter hele landet, bortsett fra grenseområdene, der restriksjonene fortsatt ... Read more »

SV vil vurdere boplikt i Oslo

Gruppeleder i Oslo SV, Ola Wolff Elvevold mener boplikt vil være fornuftig i Oslo. Han sier til Avisa Oslo at spørsmålet ikke er drøftet med de andre byrådspartiene. Foto: Annika ... Read more »

To tiltalt for dyremishandling – skal ha rygget over hodet til påkjørt rådyr

Saken skal behandles i her i Telemark tingrett på Notodden 28. september. Foto: Terje Bendiksby / NTB To tiltalt for dyremishandling – skal ha rygget over hodet til påkjørt rådyr ... Read more »

Kreftforeningen ønsker røykeforbud på festivaler

Festrøyking på festival kan snart tilhøre en svunnen tid. Her ser vi publikum koser seg mens de norske hip-hop artistene Arif og Stig Brenner opptrer på Øyafestivalen i Oslo. Foto: ... Read more »

Bankenes innskuddsmarginer har økt betydelig

Det å sette penger i banken gir et realøkonomisk tap for kundene, påpeker rentestrategen i Nordea. Høy prisvekst gjør innskudd til et større tapsprosjekt enn før. Foto: Gorm Kallestad / ... Read more »

Voldtektssak mot trøndersk politiker henlagt

Statsadvokat Unni Sandøy i Trøndelag signerte brevet til politikeren der han får vite at saken er endelig henlagt. Foto: Ned Alley / NTB I slutten av mai ble det kjent ... Read more »

Lysfenomen observert i Norge på langs – skyldes trolig rom-oppskytning

LYSTE OPP: En av leserne VG har snakket med, mente lysfenomenet lyste så sterkt at det «så ut til at det skulle eksplodere». Lysfenomen observert i Norge på langs – ... Read more »
New UAE Passport: How to Get Your New Emirati Passport?NATAS 2022 Singapore Travel Fair: What to Expect7 of the best things to do in Phuket on a budget15 Best Things to Do in WalthamU.S. Begins Testing Online Passport Renewals, How You Can ParticipateTop 7 Must-See Attractions At The Newly Renovated Air And Space MuseumFAA Considers Increasing The Size Of Airline Seats, But It Has Nothing To Do With ComfortEat Your McDonald’s Before You Get On The Plane15 Best Things to Do in HaverhillYosemite Reopens Its Beautiful Mariposa Grove To Visitors8 Signs You Need for a Salary Raise & How to Talk to Your Boss About ItMy 7 Favorite Restaurants In Beautiful Dripping Springs, Texas13 Tips For Hiking Jenny Lake In Grand Teton National Park 14 Budget-Friendly Ways To Entertain Your Elementary-Aged Grandkids According To A Retired TeacherTop 15 Best Things to Do in Huntington, New York12 Reasons This Lesser-Known Malta Town Will Transport You To 1950s Italy15 Best Things to Do in RevereParts Of This National Park Closed Because Of A BearSeveral Caribbean Islands Dealing With Record Amounts Of Seaweed, The Problems It’s Causing For Tourists And Residents7 of the best things to do in Hoi An on a budgetLOOK: Philippine Tarsier Spotted in Tacloban City for the First Time EverA Guide to the Best Staycation Hotels in Manila6 Fabulous Reasons To Take A Side Trip To Croatia When You’re Visiting Italy7 Reasons You Should Visit Canada’s Beautiful Georgian Bay6 Reasons To Explore Concord, California On Your Next Visit To San Francisco9 Key Tips For Hiking To Gorgeous Ta-Taki Falls In Okinawa, JapanTop 15 Best Things to Do in Islip, New YorkHawaii County Follows Maui’s Lead, Decides To Ban These Types Of SunscreensUnique Sign In New Mexico Had Highway Drivers Doing Double-Takes15 Best Things to Do in AberdeenIt Now Costs $250 To See A Real-Life Dragon, Here’s WhyHeavy Rains Cause Extremely Rare 1,000-Year Event In Death Valley15 Best Things to Do in Havre de Grace15 Best Things to Do in Elkton11 Best Beaches in Vietnam You Must Know About11 Money Tips If You’re Not Earning Well Enough to Build a Travel Fund7 Fantastic Hotels For A California Summer ExperienceThe Houseboat Getaway Near Ottawa Perfect for the Whole Family22 Amazing Outdoor Adventures I Loved In New Zealand5 Fantastic Stops On A Missouri Road Trip From St. Louis To St. JosephFolks Are Flocking To New Mexico For A High Flying Milestone This October15 Best Things to Do in New CarrolltonSurprising Shark Discovery Found Thousands Of Miles From Its HomeWhat You Need To Know About Road Closures At This National ParkThird-Culture Kid Blues: My Experience as an Indonesian Who Grew Up in MalaysiaA Guide to Ukay-Ukay Shopping in and Near Metro Manila7 Historic French Brasseries You Must Visit In Paris7 Amazing Outdoor Activities To Experience In Big Sky, Montana In The SummerTop 8 Questions To Ask Before Moving To Costa RicaEverything You Need To Know About Visiting Qatar¡Felices fiestas! A guide to Spain’s best annual events17 Amazing Things To Do In Beautiful Austin, TexasFancy Feast Isn’t Just For Felines, Where You Can Dine On Cat-Inspired Cuisine Why October Is The Best Time To See Elk In This StateBorobudur Temple – The World’s Largest Buddhist TempleMantigue Island: Camiguin’s Little Jewel | LakwatseroThe Wave of Utah and Arizona: Where “Amazing” is Understatement | LakwatseroMonad ShoalHow to Get to Luna ApayaoTales From Sadanga: The Trek to Fowa-as Falls | LakwatseroAbout BatadHow to Commute to 21 Kilometers Coffee and Back#13 Himalayan Mountain Range (Nepal)NATAS Travel Fair 2022: Best Travel and Tour Package Deals!Batanes: Sweet Rendezvous With My Playground | LakwatseroNaked IslandThe GreeneryBalabac Sojourn: Immersion in Bugsuk Island | Lakwatsero1. Chocolate HillsHow To Get to BulalacaoSurprises in Naujan | LakwatseroNatnat BeachScuba Diving in Mantigue Island: Revisiting Underwater HomeLubang: En Route to Big Surprises | LakwatseroAbout Cuyo1. Fortune Island (Nasugbu, Batangas)Climbing Mount MitsutogeWaterfalls of Mount Romelo: Buruwisan, Batya-Batya & MoreSurigao: Scuba Diving in Mabua | LakwatseroRooms and RatesBud Bongao: The Revered Mountain of Tawi-Tawi | LakwatseroHow to Get to CoronGoing In and Out of PokharaVisita Iglesia in Manila: Nine Churches to VisitA Day Trip to Seven Falls of Lake Sebu | LakwatseroBataan: Dunsulan Falls, Ambon-Ambon Falls & Limutan FallsHow to Get to MoalboalHow to Get to Kansalakan Enchanted RiverDetour to Mainland Sablayan | LakwatseroWaterfalls in Real, Quezon: Cawayan, Balagba & Noknok FallsRuwanwelisaya StupaSan GabrielColibra Island: Dasol’s Island Hideaway | LakwatseroHow to Get to Malamawi IslandHow to Get to Maosonon IslandBalabac Sojourn: Bugsuk Island Stole My Heart | LakwatseroAttractions in Igorot Stone KingdomNacpan & Calitang: The Twin Beaches of El Nido | LakwatseroCalinawan CaveClimbing Mount Fuji: Frequently Asked Questions1. Tropical Four SeasonsMasasa Beach Travel RequirementsPacsafe Toursafe Wheeled Duffel: The Ultimate Urban Adventure Buddy | LakwatseroHow to Get to Mount KitadakeKiltepan View Deck (Sagada, Mountain Province)A Solo DIY Trek to Kawah Ijen of Indonesia | LakwatseroFirst Time in NAIA Terminal 1: Seriously, It’s Not As Bad As You Think! | LakwatseroHow to Get to Mount Cayabu and MaynobaTagbilat Falls: The Curtain Falls of Zamboanga SibugayHow to get to Quitinday Falls and Underground RiverPaoay Church: UNESCO World Heritage Site in Ilocos NorteThe Island in FocusBicycle Diary: Kaybiang Tunnel Loop | LakwatseroSelf Guided 6D/5N Annapurna Base Camp TrekA Weekend of Ultimate Adventure in Baler | LakwatseroHow to Get to Camotes IslandsHail to Hulugan FallsIloilo: Where to Indulge in the City of LoveIntroducing SibaltanHow to Get to Kabutongan FallsHow to Get to Calinawan CaveAbout CaramoanHow to Get to Cabagnow Cave PoolFive Hours in Jakarta: A Walk in the Old Batavia (And Misadventures in Jakarta) | LakwatseroRacuh a Payaman (Marlboro Hills)Machu Picchu HouseAbout LubangHow to Get to Nagpatong Rock by Public Transport:A Glimpse of Manila Metropolitan Theater | LakwatseroAbout LunaAbout Capul IslandAlalum Falls: Shared Majesty of Sumilao and Impasug-ongSnake IslandZunsibarPico de Loro Frequently Asked Questions (FAQs)Tulay na Bato Falls48 Hours in Brisbane: A Quick Guide & ItineraryAbout BiriTales of a True Wanderer: The Joys and Pains of Solo Travel | LakwatseroWelcome to Surigao del SurMt. Palay-Palay  National ParkAbout PagudpudFive Levels of Aguinid FallsIntroducing San Pascual, MasbateMount Manmanoc ItineraryAdventures in Fortune Island of Nasugbu | LakwatseroNext Level Mobile Photography with Sony Xperia XZ1 | LakwatseroScuba Diving in Siargao: Discovering the Underwater Treasures of Daku Island | LakwatseroAbout Davao CityHow to Get to AndaJanuary: Cebu & IloiloHow to Get to Mines View ParkKamay ni Hesus: Pilgrimage Site in Lucban | LakwatseroPoon Hill: Three Days of Himalayan AdventureCalvary Hill Cemetery of SagadaHow to Get to TambobongMilford SoundTen Things To Do in Sagada: Bucket List for NewbiesDahoyhoy FallsPilot for a Day: The Ultra Light Aircraft Experience | LakwatseroReal Coffee and Tea Cafe of Boracay | LakwatseroGhorepani Poon Hill TrekAbout Maniwaya IslandHow to Get to Binanga FallsPalo Alto Falls of Baras, Rizal | LakwatseroExplore Moscow: Best Things to Do in the City | LakwatseroStairway to HeavenMount Guiting-Guiting Overnight Trek Complete ItineraryCape Melville LighthouseLa Cathedral Café: Restaurant with a View in IntramurosKapurpurawan Rock Formation: White and BeautifulDay Hike ItineraryThe Sandbox at AlvieraHow to go to Mararison IslandA Weekend of Adventures in South Cebu and DumagueteCalayan Island: A Virtual Diary of Our Epic Journey | LakwatseroFaro de Isla Jintotolo (Jintotolo Island Lighthouse)Low’s PeakAbout Taal VolcanoHow to Get to Mag-aso Falls of BoholSamar: Biri Rock Formations Up Close | LakwatseroBonbon BeachIntroducing Jomalig IslandAbout Cotabato CityAbout TabukLeyte Landing Memorial: A Memorial for a Fulfilled Promise | LakwatseroSilyang Bato, Mount MaramiPanimahawa Ridge and Cedar Falls Day Hike ItineraryFun in the World’s Best IslandSample Albay ItinerariesMagpupungko Beach and Tidal Pools6 Tips for Living in the Philippines | LakwatseroDaraga Church: The Nuestra Señora dela Porteria ChurchTulgao Rice TerracesCape Melville Lighthouse (Faro del Cabo Melville)Canyoneering to Kawasan FallsLake FewaLong Weekend: Five-Day Suggested Itineraries in Luzon | LakwatseroAbout CaponesThe Wichcraft Café of Zamboanga City | LakwatseroHow to Get to GuiuanAll-Female FloorHow to Get to Neri’s VilleDiotay’s EateryShort but Sweet Melaka Getaway | LakwatseroHow to Get to Tinuy-An FallsOslob: The Lost Grandeur of Tumalog Falls | LakwatseroIlocos ItineraryDitumabo Falls: The Mother Falls of San Luis, Aurora!Biking in Kalinga: Trek and Bike to TabukParadise Garden: A Haven for Sea TurtlesSiargao: Magpupungko Beach and Tidal Pools | LakwatseroAbout Bucas GrandeCoral GardenSagadaA Walk in Sangay Siapo Island Before it is Gone? | LakwatseroAmbaguio-Akiki ItineraryCorregidor Island Lighthouse (Faro dela Isla de Corregidor)Faro de Punta de Malabrigo (Malabrigo Point Lighthouse)About CulionNaidi Hill LighthouseBoquete IslandHow to Commute to Temple of LeahCatanduanes: The Heritage Church of Bato | Lakwatsero1. White Water Rafting or KayakingMount Fuji Overnight Climb ItinerarySip & Gogh Paint Studio: Unleash Your Inner Van Gogh | LakwatseroBatanes ItineraryHow to Get to Quitinday HillsAbout Callao CaveDiscover LakawonBiking to Taal: A Fun Ride to Batangas’ Heritage TownAntique Blooming: The Rafflesia of San RemigioMalasimbo Lights and Dance FestivalBacolod ItineraryPoon HillAttractions in Mirador Heritage and Eco ParkHulhumale Public BeachRomblon Island: Bonbon Beach, Tiamban Beach & MoreAdventure in Sabah: White Water Rafting in Padas River | LakwatseroHow to Get to Hinakpan Mystical HillsWelcome to Lake SebuAbout CasiguranAbout BuscalanHow to Go to Kalanggaman IslandFaro de Cabo Bojeador (Cape Bojeador Lighthouse)Backpacking Maldives: Budget Itinerary, Expenses & TipsHow to Get ThereOffbeat Bohol Itinerary: 3D/2N of AdventuresHow to Get to Tawi-TawiAlona BeachPangilatan Falls: The Forgotten Gem of Tapaz, CapizWorld War I: SMS Cormoran II3D/2N Taiwan Itinerary: Taipei – Yehliu – ShiffenLaos for Backpackers: Getting There on a BudgetBasic RequirementsHow to Get to Antong FallsCathedral CaveHow to Go to Gubat, SorsogonAbout SadangaHow to Get to Bugui Point LighthouseHow to Get to Cabra Island LighthouseCebu Itinerary: Three-Day Adventures in the SouthAbout AndaLuna: A Day in the Show Window of Apayao | LakwatseroMargues Blue LagoonFinding Palaui’s Cape Engaño Lighthouse | LakwatseroHow to Get to Mantayupan Falls of Barili, CebuHow to Get to MaligcongLinapacan Islands: Between Paradise | LakwatseroKLIA to KLCCHow to Get to JomaligBanaug ShoalEspadang Bato – Payaran Falls Day Hike Itinerary10 Remarkable Philippine Destinations for Solo TravelMiagao Church: A UNESCO World Heritage Site in IloiloAbout Carbin ReefAbout Parola IslandCabra WreckageCobra Falls: Ozamiz City’s Best Kept SecretBasco: The Chapel on the Hill of Tukon | LakwatseroBack in Kathmandu’s Lovely Mess | LakwatseroHimalayan Adventure: Kathmandu to Pokhara Overland | LakwatseroItineraryChinatown Vancouver (Stop #23)Situbo Falls: Tampilisan's Awesome SurpriseHow to Get to Inambakan FallsTuasan Falls: Another Camiguin’s Charmer | LakwatseroHow to Get to Lake SebuMarinduque Loop: Biking in the Heart of the Philippines1. Batanes: A Piece of HeavenMe Gusta Sunzibar Tacloban! | LakwatseroHitachi Seaside Park: Quick Guide from Tokyo and NaritaBeautiful Islands and BeachesSunzibarTrekking NotesSnapshot: In Love with Batulao | LakwatseroPalaui IslandHow to Get to Mount PinatuboBicycle Diary: The Ride to Infanta | LakwatseroSwimHow to Get to Osmeña PeakDaranak Falls of Tanay Rizal | LakwatseroHow to Get to Stobosa Hillside Homes ArtworkSurf or Learn to SurfDIY Solo and Self-Guided Trek to Annapurna Base CampBatanes by Bike: North Batan Tour | LakwatseroThe BeachSta. Cruz Grande IslandBasilica de San Martin de ToursBaguio Budget Stay: Upstairs Bed & Bath | LakwatseroBiking in Batanes: Batan Island Loop | LakwatseroCandaba Bird SanctuaryCape EngañoAbout HungduanIligan Tourism Triangle: Mimbalut, Tinago & Maria CristinaAbout Jose PanganibanCadapdapan Rice TerracesHow to Get to Casaroro FallsKiltepan: Sagada’s Best Sunrise | LakwatseroBeguet: Colorado Falls of Tuba | LakwatseroFollow the Call of the Great Outdoors: Go Out & Get More | LakwatseroSanga-Sanga ReefMasbate City: Where to Eat in the City | LakwatseroAbout Carabao IslandRain Vortex at the Jewel of ChangiPacsafe Venturesafe 65L GII Travel PackIrakoWhere to Stay in CarmenHow to Get to Tangadan FallsHow to Get to Samal IslandEverest Base Camp Trek: Into the Dream ZoneTop Things To Do in Gangwon-do: Korea’s Adventure ProvinceJomalig: The Golden Sand of Salibungot Beach | Lakwatsero1. Tubbataha Reefs (Cagayancillo, Palawan)IitineraryAbout Anini-yNacpan BeachAbout Legazpi CityHow to Get to Shifen FallsScuba Diving in Pearl Island of Guiuan, Eastern SamarHow to Get to Nagtabon BeachSiargao Travel RequirementsHow to Go to TanayHow to Get to Garin FarmDay 1: Paoay and San Nicolas (Ilocos Norte)Nueva Vizcaya Weekend ItineraryHow to Climb Mount HamiguitanHow to Get to Santa Cruz IslandMount TalamitamHow to Get to Sambawan IslandBacuit Grill12 Places to Satisfy Your Affogato Cravings in the MetroLion’s RockVictoria HarbourCoronPicture Perfect: The White Island of Camiguin | LakwatseroPanglao: Alona’s Allure | LakwatseroSecrets of the Lakeside: The Waterfalls of Laurel & TalisayMiyaru FaruMemorial Temple of Lord BaoHotel Siesta ShibuyaHow to Get to Tinago FallsSimunul Island: The Birthplace of Islam in the Philippines | LakwatseroBalabac: Onuk Island, Pink Beach & Melville LighthouseBike Diary: Bike and Trek to Buscalan (Mount Polis – Bontoc – Buscalan) | LakwatseroTagaytay (Cavite)Yearend Adventure with Pacsafe Venturesafe 25L GII | LakwatseroFavorite Beach: Punta Sebaring of Bugsuk Island, BalabacWelcome to Apo Reef & Pandan Island!The Ruins of A FamosaHow to Get to Canyoneering SitePacsafe Ultimatesafe Z28, My Newest Ultimate Travel Buddy | LakwatseroPulangbato Falls: The Red Waterfalls of ValenciaLocationSpider House: Boracay’s Chill Corner | LakwatseroThe 10,000 Roses Café of Cordova, Cebu’s Newest CrazeHow to Get to Asik-Asik FallsHow to Get to Dao FallsWelcome to Concepcion1. First Single-Aisle Aircraft to Fly Non-Stop from the Philippines to AustraliaHow to Get to Casino PeakMaadhoo Finolhu (Picnic Island)Cagbalete Travel RequirementsNacpan and Calitang BeachesThe RockiesBalabacPagbilao: Iringan, Malicboy, Bahay-Pagi & Katapang FallsPetronas Twin TowerSta. Fe, Bantayan IslandEverest Base Camp Trek Primer: Frequently Asked QuestionsTaraw Cliff: See the Best View of El Nido | LakwatseroHow to Get to Elephant MountainAbout MandalaySpelunking Rate in Capisaan CavesScuba Diving in Romblon: Blue Hole and Gorda WallHow to Get to Imugan FallsHow to Get to Awao Falls?About SipalayComiran Island: The Pink Beach of Balabac, Palawan | LakwatseroBagan! Oh Bagan! | LakwatseroBuntot Palos Falls, Laguna’s Hidden Grandeur | LakwatseroSandugan WallMagtutuka RocksKoh Dac MaiPresenting Calayan IslandAbout Dumaguete CityOffbeat Cebu: Ten Amazing Waterfalls of the SouthHow to Get to Merloquet FallsMount Masaraga ItineraryBudget Stay in Boracay: W Hostel Boracay | LakwatseroRetail Therapy? Here Are 18 Best Places To Go Shopping in Seoul!10 Essential Tips for Exploring Tokyo on a Budget6 Reasons This Quaint Nova Scotia Town Is The Perfect Weekend Getaway From Maine10 Bantayan Island Resorts, Hotels, and Rentals for Your Tropical EscapeThe Incredible European Bike Tour That Takes You Through Three Countries In A Single Morning9 Foods You Must Experience In Alaska And Where To Find Them8 Things You Should Do Every Time You Walk Into A Hotel Room According To A Flight AttendantRetirement Diaries: Jan Suggests Staying Active But Not Too ActiveI’ve Only Paid For One Flight To Europe In 12 Years, Here’s HowI Worked At EPCOT, These Are My 10 Favorite Delicious Treats To Try At The Food And Wine FestivalFor The First Time, It’s A Family Affair In The Cockpit Of This AirlineAfter Nearly 70 Years, This Popular Train Route Returns On The East CoastThis Week’s Full Moon Is The Last Of Its Kind This Year, Here’s WhyWhy A Popular National Park Attraction Is Now Off Limits And Could Cost You ThousandsFarmers’ Almanac Predicts Cold, Snowy Winter For Most Of U.S., Here’s Where It Will Be Mild And DryPort Klang Day Trip: 10 Hours in Port Klang & Kuala Lumpur11 Extreme Things to Do in Queenstown New Zealand — The Adventure Capital of the WorldMuseum Of Ice Cream Singapore – 14 Playful IG-worthy Exhibitions, Unlimited Ice Cream, and the Largest Sprinkle Pool EverBurias Island: Your DIY Island Hopping in MasbateEl Nido Tour A: Breathtaking Lagoons7D Hong Kong Itinerary — Exploring Beyond the Food And Shopping Paradise17 Exciting Things to Do in Perth — Not For the Faint-Hearted19 Unique Travel Experiences You Can Buy That Make You RicherUlleungdo (울릉도): Misadventures at the secret island in KoreaTokyo Famous Food Guide: 7 things you can’t leave Tokyo without trying5D Lake Toba & Medan Itinerary — Caldera views and Gastronomic Adventures10D Germany Itinerary under S$1.1k — Gems in Munich, Düsseldorf, Cologne, Dortmund, Frankfurt9 Exciting Day Trips from San Francisco to Escape The City — From Skydiving to Exploring Coastal TownsKota Bharu Guide: Gateway to the Beautiful Perhentian Islands and a Lesser-known MalaysiaInterview with Alvin Ng on Travel Photography3D2N Koh Samui Itinerary — The Luxurious Adventure Getaway You NeedUltimate Singapore Food Guide — 54 Local-Approved Things to Eat in Singapore30D Backpacking in Japan Itinerary: 12 Cities Under S$3.1k for the Adventurous with the JR Pass — Sapporo, Tokyo, Osaka, Kyoto & KyushuHow I managed to convince myself and everyone else I could travel solo for a yearVisit the New Singapore Garden Oasis Tucked Away in a 51-Storey Skyscraper6 attractions in Busan you shouldn’t missBook a Staycation and Earn 50% AgodaCash Rebate For Your Next Holiday — Agoda 2.2 Flash SaleAll you need to know about WWOOFing in New ZealandOne-Week Bali Itinerary — The Lesser Known Side Most Tourists MissThe Only Guide You’ll Need To Nightlife in Phuket: Top 11 Places to Check Out for an Epic NightPhoto Guide to 15 of the Most Photogenic Places in Europe – France, Italy, Germany, Slovenia, Czech Republic, Hungary Edition7D Budget Tokyo & Mount Fuji Itinerary For S$1.3k Including AccommodationWhy you should skip Boracay and vist Palawan instead10 Taobao Travel Essentials Recommended by Frequent Travellers for Your Next Trip13 Reasons Why a Cruise Getaway is the Best Vacation Anyone can have7 different ways to experience the cultural activities in Yogyakarta10 Best Adventurous Things To Do In Bali Other Than ChillingThe Best Multi-currency Travel Card For Travellers — YouTrip vs Revolut vs InstaReM vs TransferWise ReviewYunnan Nature Bucket List For Outdoor Lovers — Best Spots in Kunming, Lijiang, Dali & Shangri-laWhy This Is My Favorite Hotel Credit Card, And Tips For Scoring The Most BenefitsSurviving the Wilderness at Sub-Zero Temperatures — Travel to Mongolia with TTI ExperiencesHow to Fall in Love In & With Tokyo2D1N Matsumoto Japan Itinerary — The Hidden Gem 3.5 Hours From TokyoSydney Food Trail Guide – 10 Must try things to eat in SydneyAn upgrade on your airline – Emirates Economy Class ReviewWhere to Stay In Taipei — 11 Gorgeous Hostels & Hotels at Prime Locations from S$14/nightA Rockstar Experience — Hard Rock Hotel Pattaya ReviewThe Ultimate Sapporo City Guide: 18 Things To Do-See-Eat In The Gateway To HokkaidoUltimate Bali Accommodation Guide — Value for Money Hostels to Affordably Luxurious VillasGuide to Climbing Mount Fuji — Everything You Need To Know About Climbing Japan’s Highest Mountain9 Ways to Satisfy Your Wandermust Without Breaking Your Wallet11 Instagram-Worthy Places in Singapore That Are FreeHakone Guide — The Day Trip You Need in Your Tokyo ItineraryFirst Timer’s Guide to India — Everything You Need to Travel India Like a ProWhere to Eat in Hanoi — 31 Local-Approved Places to Eat in Vietnam’s Charming Capital21 Most Rewarding Hikes Around the World — From Stunning Glaciers to Active VolcanoesTokyo Capsule Hotels — 11 Surprisingly Luxurious Places to Stay in Tokyo for Under S$707-Day Cambodia Itinerary Under S$600 — An Epic Journey of History, Adventure and TranquilityMorocco Photo Guide: 15 Insta-worthy Locations That’ll Change Your Mind About Africa40 Lesser-Known Things to Do in Australia Highly Recommended by Locals, Travellers and Celebrities3D2N Blue Mountains Itinerary: The Perfect Getaway Just 90-Minutes From SydneyHow to pack light and smart10 Essential Apps for Travelling in ChinaConquering Fears 1,463 Miles Away — TTI Bootcamp in PhilippinesWhere to Stay in Shanghai — Centrally-located Hostels, Hotels and Apartments Under S$53/pax15 Cheap Things to Do in Seoul for Under S$12Standing between India and Pakistan; the Wagah Border Experience10 Cheap and Affordable Hostels in Singapore Under S$30Where to Stay in Seoul — 14 Aesthetic Yet Affordable Accommodations In Rising Hipster Districts5D4N Japan Itinerary — A First Timer’s Experience in Niigata and the Remote Sado IslandWhat to Do in Cebu, Philippines — 10 Epic Experiences That Are Surprisingly AffordableTravellers in Quarantine — 12 Satisfying Things to Do Before Your Next AdventureTop 11 Outdoor Activities in Singapore — Places to Hike, Picnic and Get Closer to Nature13 Tips to Travel in Japan Over Peak Seasons — Cherry Blossoms, Autumn Foliage, Golden Week8-Day Japan Itinerary: 9 Cities in Kansai for Under S$900Swimming With Whale Sharks in Oslob — IG Worthy Photos at What Expense?5 Christmas Gift Ideas for Friends Who Love TravellingThe Complete Phillip Island Guide: The Day Trip From Melbourne You Can’t MissByron Bay Guide: 25 Things to Do in NSW’s Ultimate Hipster Paradise