Præsident Biden udtrykker tillid til USA's forsvarschef

© Susan Walsh/Scanpix Præsident Joe Biden siger, at han har “fuld tillid” til USA’s forsvarschef, general Mark Milley. Det sker efter, at det er kommet frem, at Milley talte to gange med sin kinesiske modpart om den daværende præsident Donald Trumps mentale tilstand.

USA’s præsident Joe Biden siger, at han har “fuld tillid” til landets forsvarschef, general Mark Milley.

Det sker, efter det er kommet frem, at Milley talte to gange med sin kinesiske modpart om den daværende præsident Donald Trumps mentale tilstand.

I 2020 blev Trump angiveligt i al hemmelighed frataget muligheden for at beordre atomangreb eller indlede militæraktioner i sine sidste dage i Det Hvide Hus.

Det skriver den kendte journalist Bob Woodward og hans kollega Robert Costa i deres kommende bog, “Peril”, ifølge det amerikanske medie CNN.

– Præsidenten har fuldstændig tillid til Milleys ledelse, hans patriotisme og hans troskab over for vores forfatning, siger pressetalskvinde i Det Hvide Hus, Jen Psaki.

Ifølge Woodwards og Costas bog var general Milley så bekymret for, hvad Trump kunne finde på efter at have tabt valget, at han i al hemmelighed tog kontakt til den kinesiske forsvarsminister. Opkaldet skulle forsikre Kina om, at USA ikke ville gå i krig.

Milley sagde selv onsdag, at hans telefonsamtale med general Li Zuocheng var i overensstemmelse med hans opgaver som forsvarschef.

Ifølge bogen var Milley også så rystet over stormløbet på Kongressen i januar, at han indkaldte til et hemmeligt møde i Forsvarsministeriet. Her gav han ordre til, at ingen skulle tage imod ordrer fra Trump, uden at Milley selv var involveret.

De to journalister fra The Washington Post kommer i bogen med nye detaljer omkring Trumps nyttesløse forsøg på at omstøde resultatet af præsidentvalget i 2020.

Efter stormløbet, hvor fem mennesker mistede livet, sagde Demokraternes flertalsleder i Repræsentanternes Hus, Nancy Pelosi, at hun ville tale med den amerikanske forsvarschef om muligheden for at forhindre præsident Trump i at starte en atomkrig.

Kritikere har sagt, at Milley med sin handling brød princippet om civil kontrol med militæret. Og Trump selv siger, at Milley er en forræder, hvis oplysningerne i bogen er korrekte.

/ritzau/AFP

Internet Explorer Channel Network
News Related

OTHER NEWS

Verstappen koger over i mesterskabskamp mod Hamilton

Kampen om verdensmesterskabet i Formel 1 bliver mere intens dag for dag, og det kunne ses til fredagens træning forud for det amerikanske grandprix. Her stødte de to førende kørere ... Read more »

Medie: Ansatte klagede over våbensikkerhed inden Baldwin-skud

Der var tidligere blevet klaget over våbensikkerheden på det filmset i USA, hvor en 42-årig filmfotograf torsdag blev dræbt af skud fra en rekvisit-pistol affyret af Hollywood-stjernen Alec Baldwin. Det ... Read more »

Retsdokument: Baldwin var uvidende om ladt våben

Skuespiller Alec Baldwin skulle have modtaget en ladt pistol fra en assisterende instruktør, uvidende om at rekvisit-våbnet kunne dræbe. Kort efter skød og dræbte Baldwin den 42-årige filmfotograf Halyna Hutchins ... Read more »

Herning bremser målglade Aalborg i topopgør på isen

© Thomas Sjoerup/Scanpix Veteranen Daniel Nielsen scorede et af Hernings mål i Aalborg. (arkiv) Med 56 mål i 14 kampe er Aalborg Pirates det klart mest scorende hold i den ... Read more »

Fest i Nørreskoven: Vejle vinder endelig i Superligaen

© Claus Fisker/Scanpix Allan Sousa var manden bag 1-0-målet, da hans frispark blev rettet af en af FCN-forsvarer og gik i mål. Kriseramte Vejle fik langt om længe en sejr ... Read more »

Tidligere fodboldstjerne: Jeg blev seksuelt misbrugt

© Boris Horvat/AFP Patrice Evra har aldrig fortalt nogen om de seksuelle overgreb, han oplevede som teenager. Den forhenværende fodboldspiller Patrice Evra skriver i sin kommende bog, at han blev ... Read more »

Motorcyklist mister livet på køreanlæg

En 32-årig mand blev fredag eftermiddag dræbt ved en ulykke på motorsportsanlægget Padborg Park. Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi, der fik anmeldelsen om ulykken klokken 15.59. – Han skulle ... Read more »

Spinkel hjemmesejr sender Hvidovre på oprykningsplads

© Claus Bech/Scanpix Den tidligere landsholdsspiller Per Frandsen er cheftræner for Hvidovre, som blander sig i toppen i den næstbedste række. Hvidovre fortsætter sin overraskende himmelflugt i den næstbedste fodboldrække. ... Read more »

Ustabil runde koster Winther førstepladsen på Mallorca

© Henning Bagger/Scanpix Jeff Winther er på andenpladsen i Mallorca Open. (arkiv) Golfspilleren Jeff Winther hænger på i topstriden, men har mistet sin førsteplads efter anden runde af Mallorca Open. ... Read more »

Variety: Der var et skarpt skud i Baldwins pistol

Der var et enkelt skarpt skud i en rekvisit-pistol, som blev affyret af Hollywood-stjernen Alec Baldwin, og som dræbte en 42-årig filmfotograf, skriver magasinet Variety. Variety henviser til en meddelelse ... Read more »

EU-chef afviser ønske om midler til hegn ved ydre grænser

© Pool/Reuters Flere lande, heriblandt Danmark, mener, at EU-Kommissionen bør finansiere fysiske barrierer for at undgå illegale migranter. Men det bliver der ikke noget af, så længe Ursula von der ... Read more »

Ældre ægtepar overmander indbrudstyv og tager pistol fra ham

En indbrudstyv i Silkeborg havde en ualmindelig dårlig dag, da han fredag ved middagstid blev overrasket af et ældre ægtepar. Tyven var på vej ud ad et vindue, da den ... Read more »

Ministerier kæmpede om hjemmel til aflivning af mink

Da regeringen havde besluttet at aflive alle mink, opstod der i et døgns tid tvivl om, hvorvidt der var lovhjemmel til at aflive alle minkene. Tvivlen var klimakset på flere ... Read more »

Tidligere storspiller skal løfte danske ishockeytalenter

© Gints Ivuskans/AFP Sideløbende med sine nye roller i dansk ishockey fortsætter Jens Nielsen (til højre) som assistent for A-landstræner Heinz Ehlers. Den mangeårige landsholdsprofil Jens Nielsen bliver dansk ishockeys ... Read more »

Double skaffer tiltrængt dansk badmintonsucces i Odense

© Claus Fisker/Scanpix Kim Astrup (til højre) og Anders Skaarup har aldrig tidligere nået semifinalen ved Denmark Open. Danmarks bedste herredouble, Anders Skaarup og Kim Astrup, er for første gang ... Read more »

Livstidsfange fra HBO-serie sigtes for drabet på hustru

© Myung J. Chun/Scanpix Robert Durst blev i september kendt skyldig i drabet på en veninde. Det har kostet ham fængsel på livstid. Nu er han også blevet sigtet for ... Read more »

Statsministeren: Situationen ved EU-grænsen er rigtig alvorlig

© Olivier Hoslet/AFP – Der er enighed om, at der skal arbejdes videre med dette spørgsmål med henblik på at afdække, hvordan vi som EU kan være med til at ... Read more »

Fodboldligaer kalder Fifas VM-forslag for skadeligt

© Valeriano Di Domenico/Reuters Arsène Wenger er ansat af Fifa og har fået til opgave at se på den fremtidige fodboldkalender, hvor Fifa arbejder på at indføre VM hvert fjerde ... Read more »

Remee og Mathilde i ekstase: Vi er blevet forældre igen

Musikproduceren og forretningsmanden Remee og modellen Mathilde Gøhler er blevet forældre igen. Dermed får deres første fælles barn, Kenya, titlen som storesøster. (Arkivfoto). Mathilde og Remee har været sammen siden ... Read more »

Solskjær håber på sin topscorer til Liverpool-brag

© Paul Ellis/AFP Manchester Uniteds Bruno Fernandes er tvivlsom til søndagens opgør mod Liverpool i Premier League. Manchester United slider med skader forud for søndagens dyst mod Liverpool i Premier ... Read more »

Yderligere 1270 er testet positive for corona i Danmark

Det seneste døgn er der 1270 personer i Danmark, der har fået besked om, at de er testet positive for corona. Det viser den daglige opdatering fra Statens Serum Institut ... Read more »

Nato tager afstand fra Norges flirt med atomvåbenforbud

© Jung Yeon-Je/AFP Når Nordkorea, Kina, Rusland og andre lande har atomvåben, så skal Nato også have atomvåben, lyder logikken blandt de allierede i den transatlantiske forsvarsalliance. Nordkorea, på tv-billedet, ... Read more »

Jesper Vollmer på ferie i syden efter blodpropper: ‘Jeg lovede jo at slappe helt af'

Under den sydende sol får tv-kokken nu mulighed for at slappe helt af. Det er vigtigt, at tv-kokken slapper helt af og passer på sit helbred, efter at det i ... Read more »

Nu kan du bygge huset fra Alene Hjemme i LEGO

© Leveret af Connery Alene Hjemme aka Home Alone er vel nok en af verdens bedste julefilm, sammen med Die Hard – og Kevin McCallister er altså let at sidestille ... Read more »

Tog genindsat mellem Jylland og Fyn efter store forsinkelser

Togdriften mellem Fyn og Jylland blev fredag kort før middag stoppet. Det skyldtes, at en køreledning var revet ned, oplyste DSB. Det var på strækningen mellem Odense og Fredericia, at ... Read more »

Elbil til under 100.000 kroner – vi finder fem solide bud

© biltorvet.dk Vil du køre grønt – eller bare billigt, så finder vi her fem bud på solide elbiler til under 100.000 kroner. Der er nemlig mange penge at spare ... Read more »

Vognmand mister bil efter taxachaufførs alt for høje fart

© Nils Meilvang/Scanpix En dommer i Københavns Byret har fredag fulgt anklagemyndighedens krav om konfiskation af en taxa, fordi en chauffør gjorde sig skyldig i såkaldt vanvidskørsel. (Arkivfoto) En taxavognmand ... Read more »

Store forsinkelser i trafikken - ingen tog mellem Jylland og Fyn

Togdriften mellem Fyn og Jylland er fredag kort før middag blevet stoppet. Det skyldes, at en køreledning er revet ned, oplyser DSB. Det er på strækningen mellem Odense og Fredericia, ... Read more »

Ny skade koster norsk Dortmund-bomber uger på tribunen

© Anke Waelischmiller/Sven Simon/Scanpix Erling Haaland må for anden gang i sæsonen holde pause. (Arkivfoto) Han var lige kommet tilbage fra en skade, men nu må Erling Haaland igen holde ... Read more »

Vilde fugle i Vadehavet er blevet smittet med fugleinfluenza

© Bo Amstrup/Scanpix Der er blevet fundet tilfælde af fugleinfluenza blandt vilde fugle i Vadehavet, skriver Fødevarestyrelsen. (Arkivfoto) Vilde fugle i både den danske og tyske del af Vadehavet er ... Read more »

Taxavognmand mister bil efter chaufførs alt for høje fart

En taxavognmand får konfiskeret sin bil efter en ansat chaufførs alt for høje hastighed. Det er resultatet af en dom, som Københavns Byret fredag har afsagt om såkaldt vanvidskørsel. Den ... Read more »

Nicklas Bendtner kæmper for sin Porsche i landsretten

Østre Landsret kommer til at afgøre, om Nicklas Bendtner må af med sin Porsche eller ej. Den tidligere landsholdsspiller har anket en dom afsagt af Københavns Byret, hvorefter hans Taycan ... Read more »

19-årig svensk rapper er dræbt af skud i Stockholm

© 10430 Christine Olsson/Tt/Scanpix Den svensk rapper Einár er blevet dræbt af skud i Stockholm torsdag aften. Han blev erklæret død, kort efter at politi og ambulance kom frem til ... Read more »

10 minutters tjek blev til tvivl om mink-hjemmel

Da regeringen havde besluttet at aflive alle mink, opstod der i et døgns tid en tvivl om, hvorvidt der måske var lovhjemmel til at aflive alle minkene. Fredag kom det ... Read more »

Intern mail: Statsministeriet overvejede minkoffensiv i september

Allerede 30. september sidste år var embedsmænd i Finansministeriet af den opfattelse, at man i Statsministeriet havde tanker om at aflive alle mink i Danmark. Det fremgår af en intern ... Read more »

‘Gift fra første blik'-par afslører køn på baby: ‘Vi venter en pige'

Michael og Kathrine mødte hinanden under optagelserne til det populære DR-program ‘Gift ved første blik’ og venter sig nu deres første barn sammen. I et opslag på Instagram afslører de, ... Read more »

Årgang 0-mor i stor operation: Har fået fjernet sin livmoder

Hun kæmper stadig med komplikationerne efter den omfattende operation. Christina Siguenza, der er kendt fra ‘Årgang 0’ og er mor til Stephanie, har det meste af sit voksenliv kæmpet med ... Read more »

Narkotika blev smuglet til fods over grænsen til Tyskland

© Claus Fisker/Scanpix Der blev benyttet flere forskellige grænseovergange, da der blev indsmuglet amfetaminolie, MDMA, hash og kokain til Danmark, hævder anklagemyndigheden i en stor sag, som helt usædvanligt skal ... Read more »

Kommunikationen mellem Formel 1-rivaler er minimal

© Hoch Zwei/Scanpix Lewis Hamilton (tv.) og Max Verstappen hilser pænt på hinanden i paddocken, men heller ikke mere end det, afslører førstnævnte. (Arkivfoto) De kæmper en indædt kamp om ... Read more »

Stop for tog mellem Jylland og Fyn

Togdriften mellem Fyn og Jylland er fredag kort før middag blevet stoppet. Det skyldes, at en køreledning er revet ned, oplyser DSB. Det er på strækningen mellem Odense og Fredericia, ... Read more »
On free-english-test.com you will find lots of free English exam practice materials to help you improve your English skills: grammar, listening, reading, writing, ielts, toeic