Politikreds med bekendtgørelse: Det er forbudt fra i dag

politikreds med bekendtgørelse: det er forbudt fra i dag

Foto: Shutterstock

Den sidste efterårsweekend er overstået, temperaturerne har taget et gevaldigt dyk, og i denne er der udsigt til både isdøgn og tocifrede frostgrader flere steder i landet.

Der er meget at glæde sig over, hvis man elsker vinter, frost og krydser fingre for en hvid jul, men frost er en lumsk ledsager.

Mandag er der for eksempel flere steder rundt om i landet, hvor der er kommet et fint lag is på søer, i havnebassiner og ved forskellige kyster – men isen er på ingen måde stærk nok til at kunne bære.

Og faktisk får det nu Nordjyllands Politikreds til at komme med et decideret forbud mod at færdes på isen.

Her gælder det

I en bekendtgørelse underskrevet af politidirektør i Nordjyllands Politi, Anne Marie Roum Svendsen, bliver det oplyst, at forbuddet gælder al færdsel på isen. Det fremgår dog ikke umiddelbart, om forbuddet “kun” gælder mennesker, eller om også for eksempel hunde er forment adgang.

Ikke desto mindre er det nok en god idé også at holde Fido væk fra isen de steder, hvor forbuddet er indført, og de kommuner, der er omfattet, er:

  Aalborg

  Rebild

  Mariagerfjord

  Vesthimmerlands

  Frederikshavn

  Læsø

  Brønderslev

  Jammerbugt

  Hjørring

Undtaget fra forbuddet er steder, hvor det ved opslag er bekendtgjort, at ”Færdsel på isen tilladt, Nordjyllands Politi”

Overtrædelse af bekendtgørelsen straffes med bøde.

Forbuddet gælder fra i dag, d. 27. november, til og med d. 15. marts 2024 – altså undtaget de steder, hvor der specifikt står, at man gerne på færdes på isen.

Læs også

News Related

OTHER NEWS

Rekordhøjt antal udenlandske indsatte er overført til deres hjemlande

Det er som udgangspunkt EU-regler, internationale konventioner og modtagerlandenes lovgivning, der har betydning for, om det er muligt at overføre domfældte i Danmark til afsoning i deres hjemland. (Arkivfoto). Rekordmange ... Read more »

NFL-træner får sparket efter skrækkelig sæsonstart

Carolina Panthers tabte søndag til Tennessee Titans efter at have ført med 10-1. Frank Reich er færdig som træner for NFL-klubben Caroline Panthers efter bare 11 kampe i spidsen for ... Read more »

Pyrus-stjerne melder ud: Det er slut

Foto: Robert Hendel/Gonzales Photo/Ritzau Scanpix Den velkendte skuespiller Jan Linnebjerg, bedst kendt som den elskede nisse Pyrus, har taget turen til Imperial-biografen i København for at se den nye danske ... Read more »

Nottingham Forest undersøger nye påstande om homofobi

Brighton, der fik Lewis Dunk udvist, vandt opgøret mod Nottingham Forest med cifrene 3-2. Nottingham Forest bistår politiet i dets efterforskning af en række tilhængere, som menes at være kommet ... Read more »

Lind undskylder efter grim tackling på FCM-keeper

Alexander Lind ramte efter en halv times spil under superligaopgøret mellem Silkeborg og FCM Martin Fraisl i hovedet med sit knæ. – Undskyld. Sådan lyder det sent mandag på det ... Read more »

Google starter med at slette inaktive konti fredag

Google annoncerede i maj en oprydningsproces, der starter fredag. (Arkivfoto). Fredag begynder Google at rydde op i inaktive konti på tværs af sine platforme. Det skriver nyhedsbureauet AP. Google annoncerede ... Read more »

Ronaldo overbeviste dommer om at omstøde eget straffespark

I stedet for at gøre sig klar til at sparke straffespark, kom Cristiano Ronaldo hurtigt på benene igen og viste en løftet pegefinger til dommeren, kinesiske Ma Ning. Normalt er ... Read more »
Top List in the World