Politiet sætter lørdag navne på ofrene i Kongsberg-angrebet

Asia's Tech News Daily

© Terje Pedersen/Scanpix Fem personer blev dræbt, da en mand angreb med bue og pil og andre våben i norske Kongsberg onsdag aften.

Navnene på dem fem ofre i Kongsberg vil blive offentliggjort, når norsk politi lørdag klokken 14.00 holder et nyt pressemøde om sagen.

Det oplyser politiet i en pressemeddelelse, skriver medierne VG og NRK.

Den 37-årige gerningsmand, Espen Andersen Bråthen, dræbte fire kvinder og en mand onsdag aften i Kongsberg. Alle ofrene var mellem 50 og 70 år.

Politiet har tidligere oplyst, at der både blev fundet ofre indendørs og udendørs.

Men indtil videre er de ikke blevet formelt identificeret af politiet. Derfor er pårørende blevet underrettet med det forbehold.

– De (pårørende, red.) er i sorg og har det svært og vanskeligt, siger advokat Astrid Røkeberg til nyhedsbureauet NTB.

Hun er indtil videre koordinerende bistandsadvokat for de pårørende.

Ud over de fem dræbte blev tre såret i angrebet, der varede en halv time. Angrebet foregik med bue og bil og andre våben.

Myndighederne er i gang med en større retspsykiatrisk undersøgelse af Andersen. Politiets stærkeste hypotese er for nuværende, at hans gerninger skal forklares med sygdom.

Han er på nuværende tidspunkt i sundhedsvæsnets varetægt – i såkaldt varetægtssurrogat. Det betyder, at han er indlagt og ikke i fængsel.

Bråthen har erkendt de faktiske forhold. Men han har ikke kendt sig skyldig i at have begået noget strafbart.

Han er sigtet for fem drab og for at skade tre personer. Men sigtelsen vil ifølge politiet blive udvidet, da Bråthen sigtede og skød efter endnu flere.

/ritzau/

Internet Explorer Channel Network
Asia's Tech News Daily
News Related

OTHER NEWS

Arabiske emirater rykker weekenden til lørdag og søndag

© Mohammed Salem/Reuters Dubai (billedet) er sammen med Abu Dhabi formentlig de to mest kendte af de syv emirater, der udgør De Forenede Arabiske Emirater (Arkivfoto). De Forenede Arabiske Emirater ... Read more »

Nu sejler kongeskibet igen: Men ingen ved, hvorfor motorerne brød sammen

Read more »

Omikron-smitte fra julefrokost spreder sig til tre uddannelser

© Henning Bagger/Scanpix 35 procent af alle smittetilfælde med Omikron-varianten i Danmark er i Viborg, skriver TV Midtvest. (Arkivfoto) Den Omikron-smitte, der startede ved en julefrokost med 150 personer i ... Read more »

Jacob Haugaard blev krænket som barn

© Søren Bidstrup/Scanpix Jacob Haugaards redning blev hustruen Ilse Wilmot, som han snart kan fejre 40-års bryllupsdag med. (Arkivfoto). Jacob Haugaard har færøske aner, og som barn blev han sendt ... Read more »

Fyns Politi beder betjente holde igen med nye sigtelser

Antallet af uopklarede sager hos Fyns Politi stiger, og derfor har politikredsen bedt dets betjente om ikke at sigte mistænkte personer – medmindre det er højst nødvendigt. Det fremgår af ... Read more »

En mand er død efter skyderi i Herlev

© Presse-Fotos.dk/Ritzau Scanpix En mand i 20’erne er død efter et skyderi i Herlev, oplyser Københavns Vestegns Politi. En 25-årig mand, der også blev ramt, er uden for livsfare. Read more »

Michael Olesens søn klar til jul: Deler dejlige billeder

Julen nærmer sig med hastige skridt, og hjemme hos Michael Olesen og Joan Divine er familiens nyeste medlem klar til sin første jul. I 2021 er Michael Olesen og Joan ... Read more »

Fart på boligmarkedet - antal bolighandler overgår 2020

© Mathias Løvgreen Bojesen/Scanpix Under corona har boligmarkedet haft fart på. Med mere end tre uger tilbage af året er der nu lavet flere handler end i 2020, viser nye ... Read more »

Statsminister: Det har ikke været praksis at gemme sms'er

Der er intet odiøst i, at statsminister Mette Frederiksen (S) samt en række nøglepersoner i Statsministeriet og andre ministerier ikke har gemt nogle af de sms’er, som er blevet automatisk ... Read more »

DBU-direktør besøger Qatar: Behov for kritisk dialog

© Mads Claus Rasmussen/Scanpix Jakob Jensen, administrerende direktør i DBU, har behov for en kritisk dialog med Qatar forud for VM. (Arkivfoto) Der skal fortsat kigges nærmere på menneskerettighederne i ... Read more »

Glatte veje medfører flere mindre sammenstød i trafikken

Glatte veje tirsdag morgen har medført flere uheld i trafikken rundt omkring i landet. Og det skaber forsinkelser i morgentrafikken. Blandt andet har der været et harmonikasammenstød på Fynske Motorvej ... Read more »

Så billig at hele familien kan få julegave – her er priserne på Dacia Jogger

© biltorvet.dk Nu er de danske priser på Dacia Jogger klar. Du kan få den rummelige familiebil for under 180.000 kroner, og hvis du har rigtig mange børn, kan du ... Read more »

Indonesisk vulkan dækker byer i aske: Vi tør ikke tage hjem

© Willy Kurniawan/Reuters Næsten 3700 personer står uden et hjem efter et vulkanudbrud lørdag på den indonesiske ø Java. Et vulkanudbrud i Indonesien har kostet mindst 34 mennesker livet. Det ... Read more »

37-årig mand er død efter soloulykke nær Sønder Omme

En 37-årig mand er død, efter at han fredag aften kørte galt på en landevej nær Sønder Omme. Det oplyser Jeppe Thranum, der er vagtchef hos Sydøstjyllands Politi, tirsdag morgen. ... Read more »

FAKTA: Sådan er der brugt penge på corona

I en ny analyse har Danmarks Statistik forsøgt at regne på, hvad der har været af direkte udgifter forbundet med coronakrisen. Det er det første forsøg på at beregne det, ... Read more »

Efter alvorlig sygdom: Melvin Kakooza scorer stor værts-tjans

En dunkende hovedpine førte til, at lægerne fandt en tumor i Melvin Kakoozas hjerne. Mens karrieren var på det højeste, skulle den dengang 29-årige komiker derfor opereres, og han kunne ... Read more »

DBU hyrer talentchef til at udvikle kvindelige stjernefrø

© Henning Bagger/Scanpix Kvindelandsholdet er godt i gang med kvalifikationen til VM i 2023 og er indtil videre ubesejret. (Arkivfoto) Dansk Boldspil-Union (DBU) opruster, når det gælder arbejdet med at ... Read more »

Michelin-kokke: Disse snacks og forretter tager kegler til nytår

© ólafur Steinar Gestsson/Scanpix Østers er stadigvæk fremmed for mange danskere, men de senere år er salget steget herhjemme. To stjernekokke kommer her med deres bud på spicy, krydrede og ... Read more »

OL-guldduo i banecykling er nomineret til stor pris

© Odd Andersen/AFP Michael Mørkøv og Lasse Norman Hansen kan blandt andet se tilbage på et år med OL-guld i parløb. (Arkivfoto) Den første af tre nomineringer til Årets Sportsnavn ... Read more »

FE kan ikke umiddelbart bidrage til at genskabe sms'er

Forsvarets Efterretningstjeneste oplyser via Forsvarsministeriet, at man ikke kan bidrage yderligere til at genskabe sms’er i mink-sag, end politiet har gjort. Read more »

34 er døde efter weekendens vulkanudbrud i Indonesien

© Willy Kurniawan/Reuters Næsten 3700 personer står uden et hjem efter et vulkanudbrud lørdag på den indonesiske ø Java. Et vulkanudbrud i Indonesien har kostet mindst 34 mennesker livet. Det ... Read more »

Colombiansk oprykningskamp undersøges for matchfixing

© Cristina Vega Rhor/AFP Ivan Duque, Colombias præsident, kalder det for en national ydmygelse, at en kamp i landets næstbedste fodboldrække er gået viralt og i søgelyset for mulig matchfixing. ... Read more »

Coronakrisen koster Danmark milliarder i direkte udgifter

Økonomiske hjælpepakker til virksomheder, værnemidler og testindsatser har kostet Danmark milliarder under coronakrisen. Der har været 80,1 milliarder kroner i direkte identificerbare coronarelaterede udgifter fra marts 2020 til og med ... Read more »

Norsk forsker kalder Omikron-variant mulig vej ud af pandemien

© Hauke-Christian Dittrich/Scanpix Omikron kan muligvis være begyndelsen på enden af pandemien, siger norsk overlæge. (Arkivfoto) En variant af coronavirusset, der forårsager mildere sygdom, kan være vejen ud af pandemien. ... Read more »

London-betjente skal i fængsel for at dele fotos af døde kvinder

Read more »

Markant flere har anmeldt voldtægt i år

© Linda Kastrup/Scanpix Der er sket en betydelig stigning i antallet af voldtægtsanmeldelser og -sigtelser efter ny samtykkebestemmelse. (Arkivfoto) Antallet af anmeldelser om voldtægt er steget markant i 2021 i ... Read more »

Direktør i USA fyrer 900 ansatte på Zoom-opkald kort før jul

© Dado Ruvic/Reuters En amerikansk direktør tog forleden videoappen Zoom i brug, da han skulle fortælle 900 medarbejdere, at de skulle fyres. (Arkivfoto) Den administrerende direktør for det amerikanske realkreditinstitut ... Read more »

Midaldrende mænd på racercykler er oftest i cykeluheld

© Henning Bagger/Scanpix Cykelulykker sker oftere på racercykler end på bycykler, viser forskning fra Aalborg Universitet. (Arkivfoto) Cykelulykker sker oftest som solouheld, og i mange af tilfældene er ofrene midaldrende ... Read more »

OVERBLIK: Fire skyderier på seks dage i hovedstadsområdet

Over de seneste seks døgn er flere personer blevet såret i forbindelse med fire skudepisoder i København og omegn. To personer har indtil videre mistet livet. Det er ifølge politiet ... Read more »

Djokovic er del af Serbiens hold til turnering i Australien

I længere tid har der været tvivl om, hvorvidt verdensetteren i tennis, Novak Djokovic, vil forsvare sin titel ved Australian Open i januar på grund af krav til spillere om, ... Read more »

To mænd er ramt i endnu en skudepisode i hovedstadsområdet

To mænd er natten til tirsdag blevet ramt af skud i Herlev. Det oplyser Vestegnens Politi. På Twitter skriver politiet, at betjente siden klokken 01.00 har været talstærkt til stede ... Read more »

Frække Toyota C-HR får forsigtig fætter

© Leveret af FDM Toyota Corolla Cross. Virker Toyotas kompakte crossover, C-HR, stadig en kende for ungdommelig eller mærkelig – selv om vi har haft fem år til at vænne ... Read more »

52,5 millioner kroner skal styrke børns digitale dannelse

© Nils Meilvang/Scanpix Mobning foregår ikke længere blot i skolegården, fortæller børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S). Derfor skal børn, unge, lærere og forældre klædes på til at skabe en ... Read more »

FAKTA: Sådan vil politikerne styrke børns digitale dannelse

Regeringen har sammen med Venstre, Dansk Folkeparti, SF, Radikale Venstre, De Konservative og Liberal Alliance lavet en aftale, der skal styrke den digitale dannelse af børn og unge. Der er ... Read more »

Corona afholder New Zealand fra at sende politikere til vinter-OL

New Zealand vil på grund af coronakrisen ikke sende repræsentanter for landets regering til vinter-OL i Beijing i februar. Det oplyser New Zealands vicepremierminister, Grant Robertson, tirsdag ifølge nyhedsbureauet Reuters. ... Read more »

USA vil gennemføre diplomatisk boykot af vinter-OL i Kina

© Ng Han Guan/Scanpix USA vil gennemføre en diplomatisk boykot af vinter-OL i Kina i 2022. USA varsler en diplomatisk boykot af vinter-OL i Beijing i februar 2022. Det skriver ... Read more »

USA's justitsministerium sagsøger delstaten Texas

© Go Nakamura/Reuters Med muligheden for at lave nye valgdistrikter, når der har været en folkeoptælling, kan partier inddele vælgerkredse, så de begunstiger et parti frem for et andet ved ... Read more »

Drake trækker sine nomineringer til Grammy Awards tilbage

© Chris Delmas/AFP Drake var ved næste års Grammy Awards nomineret til priserne for Bedste rap-album og Bedste rap-indspilning. (Arkivfoto) Den canadiske verdensstjerne Drake har mandag trukket sig fra næste ... Read more »

IOC respekterer USA's delvise boykot af vinter-OL i Kina

Den Internationale Olympiske Komité (IOC) respekterer USA’s beslutning om en diplomatisk boykot af vinter-OL i Beijing i februar 2022. Det oplyser en talsperson for IOC mandag ifølge nyhedsbureauet AFP. Udmeldingen ... Read more »

Sene mål slutter Evertons sejrstørke

© Paul Ellis/AFP Demarai Gray blev matchvinder for Everton. Efter næsten to en halv måned uden sejre kunne Everton-spillerne mandag igen hæve armene i triumf. Her sluttede en lang sejrstørke ... Read more »
On free-english-test.com you will find lots of free English exam practice materials to help you improve your English skills: grammar, listening, reading, writing, ielts, toeic