Politi sætter billede på formodet gerningsmand i skyderi

Politi sætter billede på formodet gerningsmand i skyderi
© Rasmus Schaal Linneberg/Free Politiinspektør ved Københavns Politi Rasmus Bernt Skovsgaard orienterer pressen om et skyderi på grænsen mellem Frederiksberg og Nørrebro lørdag aften.

Københavns Politi leder lørdag aften efter en mand, som er mistænkt for at stå bag et skyderi i København.

Manden gik ifølge politiet ind på en vandpibecafé på Åboulevard 39 mellem Frederiksberg og Nørrebro, hvor han skød en ung mand.

Politiet vurderer, at gerningsmanden efter skyderiet flygtede ind i Netto på H.C. Ørstedsvej nær Åboulevard på Frederiksberg.

– Efter skudafgivelsen løb han fra stedet ind mod byen og drejer til højre ad H.C. Ørstedsvej, siger Rasmus Bernt Skovsgaard, der er politiinspektør hos Københavns Politi, på en pressebriefing kort før klokken 23.30.

Ifølge politiinspektøren løb den formodede gerningsmand derfra tilbage mod Åboulevard og forsvandt i “ukendt retning”.

Politiet har siden pressebriefingen udsendt et overvågningsfoto af den mistænkte.

Han er ifølge politiet en “ung mand med fuldskæg, cirka 175 centimeter høj, iført sort tøj og sorte sko samt et sort mundbind”.

– Vi hører meget gerne fra vidner eller andre, der kender vedkommende via 1-1-4 eller på stedet, skriver Københavns Politi på det sociale medie Twitter, i forbindelse med at billedet er blevet frigivet.

Rasmus Bernt Skovsgaard oplyser til pressebriefingen, at den unge mands tilstand er “meget kritisk”.

Københavns Politi kan endnu ikke fastslå, om skyderiet lørdag har noget at gøre med skyderierne, der er foregået de seneste dage.

– Vi er jo altid meget forsigtige med på et tidligt tidspunkt at kæde de her ting sammen, og det er jeg også nu. Men det er klart, at med de episoder og hændelser, der har været de sidste dage, så er det en hypotese, og en hypotese, der fylder mere og mere i vores efterforskning, siger Rasmus Bernt Skovsgaard.

Det er ligeledes for tidligt at sige, om det er banderelateret, oplyser han.

Han siger i samme ombæring, at politiet er glad for at have fået indført visitationszoner flere steder i København.

– Det er et arbejdsredskab, som vi er rigtigt glade for. Dem iværksatte vi i går og har de næste 14 dage.

– Så vi har for nuværende det, som vi skal bruge, siger Rasmus Bernt Skovsgaard.

/ritzau/

News Related

OTHER NEWS

FAKTA: Her er prisvinderne ved Sport 2021

© Dita Alangkara/Scanpix Viktor Axelsen vandt to af de største priser ved Sport 2021. (Arkivfoto) Sport 2021 løb fredag af stablen, og som vanligt blev adskillige personer i dansk sport ... Read more »

Viktor Axelsen rydder bordet ved Sport 2021

© Lintao Zhang/Reuters Viktor Axelsen i øjeblikkene efter OL-guldet var kommet i hus sidste år. 2021 var et stort år for Viktor Axelsen. Ud over en masse medaljer har den ... Read more »

Simon Kjær og Signe Bruun er årets fodboldspillere

© Laurence Griffiths/Reuters Simon Kjær førte i sommer Danmark til EM-semifinalen. (Arkivfoto) © Henning Bagger/Scanpix Signe Bruun lavede et hav af mål på kvindelandsholdet i 2021. (Arkivfoto) Simon Kjær og ... Read more »

Akademikere og studerende: Lavere dimittendsats straffer de unge

© Philip Davali/Scanpix Den politiske aftale, som betyder, at dagpengesatsen for nyuddannede dimittender nedsættes, blev præsenteret på et doorstep i Finansministeriet af finansminster Nicolai Wammen (S) fredag den 21. januar ... Read more »

Fagbevægelse: Højere dagpengesats er markant gennembrud

Det er et “markant gennembrud for dagpengene”, at dagpengesatsen sættes op med knap 4000 kroner til maksimalt 23.000 kroner de første tre måneder, man er ledig. Det siger Lizette Risgaard, ... Read more »

Forsvaret overdrager døde pirater til nigerianske myndigheder

© Lars Magne Hovtun/AFP I to måneder har den danske fregat “Esbern Snare” sejlet rundt med ligene af fire mænd, der 24. november blev dræbt i en skudveksling med danske ... Read more »

Blå partier ude af reformaftale: Uholdbart at hæve dagpenge

© Philip Davali/Scanpix På et fælles doorstep forklarede fire borgerlige partier fredag aften, hvorfor de står uden for en ny reformaftale. De var repræsenteret af (fra venstre) Pernille Vermund fra ... Read more »

Fagforening: Nedsættelse af dimittendsats straffer de unge

I en ny politisk aftale indgået fredag af regeringen og fire politiske partier nedsættes dagpengesatsen for nyuddannede dimittender under 30 år, der ikke er forsørgere, til 9514 kroner efter de ... Read more »

Regeringen indgår smal aftale om at skaffe mere arbejdskraft

© Philip Davali/Scanpix Finansminister Nicolai Wammen afholder doorstep om reformaftaler, i Finansministeriet i København, fredag den 21. januar 2022. Foruden regeringen har repræsentanter fra Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre ... Read more »

Regeringen indgår smal aftale om at få flere i job

Regeringen har fredag indgået en politisk aftale med fire partier om en del af reformpakken “Danmark kan mere I”. Formålet er, at den vil øge arbejdsudbuddet i en tid, hvor ... Read more »

Odense kommer tilbage på sejrskurs mod Skanderborg

© Claus Fisker/Scanpix Odense Håndbold har vundet 15 ud af 16 kampe i Bambusa Kvindeligaen. (Arkivfoto) Efter at have tabt for første gang i sæsonen i sin seneste kamp kom ... Read more »

Jihadister bortfører 13 piger og 7 drenge i Nigeria

© Audu Ali Marte/AFP Mødre venter i 2019 i ængstelse, om der er nyt om deres bortførte børn fra en skole i Chibok i det nordøstlige Nigeria. Alle 276 bortførte ... Read more »

Jeff Winther åbner golfåret med kanonrunde i Abu Dhabi

© Henning Bagger/Scanpix Jeff Winther var forrygende spillende fredag i Abu Dhabi. (Arkivfoto) Jeff Winther er kommet blæsende fra start i årets store åbning på golfåret i Abu Dhabi. Både ... Read more »

Advokat: Fejl i tiltalen rammer rekordstor svindelsag

© Anne Bæk/Scanpix Advokat Anders Németh er blandt forsvarerne i sagen, som kaldes “Operation Greed”. Han har tidligere sagt, at man har spildt en del tid undervejs i processen, som ... Read more »

Over 200 meldes dræbt og såret under luftangreb i Yemen

© Reuters Tv/Reuters Hjælpeorganisationer taler om et forfærdende angreb mod et fængsel i det nordvestlige Yemen, som man her kan se på billedet er fuldstændigt knust. Læger uden Grænser siger, ... Read more »

Den amerikanske komiker Louie Anderson er død - 68 år

© Mario Anzuoni/Reuters I 2016 modtog Louie Anderson en Emmy – en af de mere eftertragtede tv-priser i USA – for sin rolle i serien “Baskets”. (Arkiv). Den amerikanske komiker ... Read more »

Curlingkvinderne giver sig selv to chancer for VM-plads

© Jeff Mcintosh/Scanpix Skipper Madeleine Dupont og resten af holdet så skarpe ud fredag i VM-kvalifikationen. Det lover godt forud for vinter-OL. (Arkivfoto) Nederlaget onsdag til Norge i VM-kvalifikationen gav ... Read more »

Flere danskere lever videre efter at have fået kræft

Nye tal vækker glæde hos Kræftens Bekæmpelse. Der er tale om tal for 2020 fra Sundhedsdatastyrelsen, som viser, at flere lever videre efter at have fået en kræftdiagnose. Antallet af ... Read more »

Actioncard i minksag blev skrevet i forventning om ny lovgivning

Da Rigspolitiet i november 2020 lavede et actioncard til samtaler med minkavlere, var hensigten at sikre, at minkavlerne ikke gik glip af en tempobonus, når et hastelovforslag, der var på ... Read more »

Skaarup melder afbud til formandsvalg i DF

© Mads Claus Rasmussen/Scanpix Gruppeformand Peter Skaarup (DF) har meldt afbud til ekstraordinært årsmøde i Dansk Folkeparti på grund af dødsfald i familien. Endnu et afbud fra partiledelsen er indløbet ... Read more »

Regeringen skruer ned for kapaciteten for hurtigtest

© Henning Bagger/Scanpix Den nuværende testkapacitet på hurtigtest nedjusteres af regeringen fra 500.000 til 200.000 test om dagen. I stedet vil man skrue op for selvtest. (Arkivfoto). Regeringen nedjusterer testkapaciteten ... Read more »

19-årig får halvt års fængsel - familie smides ud af lejlighed

© Claus Fisker/Scanpix I marts sidste år blev en nu 19-årig mand ved Retten i Esbjerg idømt seks måneders fængsel for grov, banderelateret vold. Dommen har nu ført til, at ... Read more »

Donorblod skal skabe bedre overblik over smitten i Danmark

© Mads Claus Rasmussen/Scanpix Donorers blod bliver fremover undersøgt for antistoffer mod covid-19. Det sker for at kortlægge, hvor udbredt smitten er i Danmark. (Arkiv). Et nyt samarbejde skal skabe ... Read more »

Regeringen lokker blå partier med øget skattelettelse

De borgerlige partier er fredag indbudt til forhandlinger med regeringen om en reform, der skal lette den aktuelle knibe med mangel på arbejdskraft. På bordet til De Konservative, Venstre, De ... Read more »

51-årig idømt fængselsstraf og udvisning for voldtægt

© Henning Bagger/Scanpix Retten i Herning har fredag idømt en 51-årig mand fængselsstraf i fire år samt udvisning af landet for bestandigt. Han er blevet fundet skyldig i at have ... Read more »

Suveræn nordmand vinder styrtløb i Kitzbühel

© Johann Groder/AFP 20-årige Aleksander Aamodt Kilde havde et hul på 0,42 sekunder ned til franske Johan Clarey, der blev nummer to. Den norske skiløber Aleksander Aamodt Kilde vandt fredagens ... Read more »

Held i uheld: Lindberg bor på enkeltværelse under EM

© Liselotte Sabroe/Scanpix Hans Lindberg blev indkaldt som erstatning for Johan Hansen, men er nu selv blevet placeret i isolation på grund af en positiv coronatest. (Arkivfoto) Herrelandsholdet er for ... Read more »

Bryllupsklokkerne ringer: Henrik Qvortrup skal giftes

Den 58-årige chefredaktør skal giftes. Glæden er stor hjemme hos Henrik Qvortrup. Han har friet til kæresten, Nanna Thoustrup, og fået et stort ja. De to har kendt hinanden i ... Read more »

Fransk landstræner er seneste coronaramte ved EM

© Attila Kisbenedek/AFP Guillaume Gille må se sit holds næste kampe ved EM fra hotelværelset efter at have afleveret en positiv coronatest. Coronasmitten har i den grad fået tag i ... Read more »

Nadal overvinder russisk bump på vejen i Melbourne

Sjetteseedede Rafael Nadal er klar til fjerde runde ved Australian Open trods god russisk modstand fredag eftermiddag dansk tid. 28.-seedede Karen Khachanov spillede et stærkt tredje sæt, men en ellers ... Read more »

Enige formandskandidater vil skabe orden i DF igen

Dansk Folkeparti skal forbindelses med ro og orden og ordentlighed. Det er budskabet fra to af kandidaterne til formandsposten under en debat på TV 2 News fredag. Debatten indledes med, ... Read more »

Lavrov kalder forhandlinger med Blinken åbne og nyttige

© Alex Brandon/AFP Den amerikanske udenrigsminister, Antony Blinken, og hans russiske modpart, Sergej Lavrov, mødtes fredag i Genève for at drøfte konflikten i Ukraine. Den russiske udenrigsminister, Sergej Lavrov, siger ... Read more »

Endnu en DF'er giver sin støtte til Merete Dea Larsen

Endnu et folketingsmedlem peger på Merete Dea Larsen som DF’s næste formand forud søndagens ekstraordinære årsmøde i Herning. Det drejer sig om DF’s social- og ældreordfører, Karina Adsbøl. – Kampen ... Read more »

Frømandskorpsets chef renset for mistanke om tjenestemisbrug

En mørk sky, der i årevis har hængt over toppen af Frømandskorpset, ser ud til at være drevet væk. I årevis er korpsets chef, kommandørkaptajn Jens Birkebæk Bach, og andre ... Read more »

Smittetal sætter rekord med tæt på 47.000 tilfælde

Der er registreret 46.831 coronatilfælde det seneste døgn, viser tal fra SSI. Antal coronaindlagte falder med 12 til 813. 21 påvist smittede er døde. Read more »

Dansker mister livet i skiulykke i Østrig

En dansker har mistet livet i en skiulykke i Østrig. Det skriver B.T. Udenrigsministeriets Borgerservice bekræfter fredag over for avisen, at en dansker er omkommet. – De pårørende er underrettet, ... Read more »

Shakespeare citeres efter tre år i kæmpe sag om hvidvask

© Liselotte Sabroe/Scanpix En af forsvarene i sagen om “Operation Greed” er advokat Betina Hald Engmark. (Arkivfoto) “Intet kommer af intet”. Dette citat fra William Shakespeares mest dystre tragedie, “Kong ... Read more »

Suveræn nordmand vinder styrtløb i Kitsbühel

© Johann Groder/AFP 20-årige Aleksander Aamodt Kilde havde et hul på 0,42 sekunder ned til franske Johan Clarey, der blev nummer to. Den norske skiløber Aleksander Aamodt Kilde vandt fredagens ... Read more »

Lindberg smittet med corona før Kroatien-kamp

© Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix Håndboldspilleren Hans Lindberg har afleveret en positiv coronatest forud for landsholdets opgør lørdag mod Kroatien ved EM. Det oplyser Dansk Håndbold Forbund fredag i en pressemeddelelse. ... Read more »

Minister til kommuner: I nødsituationer må i lukke børnehaver

Det er i orden at lukke en børnehave eller vuggestue midlertidigt, hvis man er helt lagt ned af sygefravær, og der ikke kan findes vikarer, og det vil være uforsvarligt ... Read more »
On free-english-test.com you will find lots of free English exam practice materials to help you improve your English skills: grammar, listening, reading, writing, ielts, toeic