Politi beder udlandet om hjælp til at finde voldtægtsmand

politi beder udlandet om hjælp til at finde voldtægtsmand

Manden, som Nordjyllands Politi mistænker, er tidligere blevet set cykle rundt med et fjernsyn. (Arkivfoto).

Over en måned efter, at to kvinder blev henholdsvis voldtaget og forsøgt voldtaget i Østerådalen i Aalborg, leder Nordjyllands Politi stadig efter den mistænkte gerningsmand.

Politiet har en specifik mand i kikkerten, som også er blevet efterlyst med billeder.

Mens man ikke kender hans navn, så er det lykkedes at lave en DNA-profil på ham ud fra genstande, han har efterladt. Men DNA-profilen er ikke kendt i de danske registre, siger politikommissær Carsten Straszek, der leder efterforskningen.

– Derfor spørger vi så ud i Europa, om der er nogle af vores samarbejdspartnere, der kender profilen. Det er en proces, hvor vi forventer, der går noget tid, inden vi har svar fra alle lande, siger efterforskningslederen.

Overfaldene på de to kvinder skete 20. oktober. Politiet arbejder ud fra flere teorier om, hvem den mistænkte er, hvorfor han har været i Aalborg, og hvor han kan tænkes nu at befinde sig.

Politiet kan hverken udelukke, at han stadig er i Aalborg-området, eller at han helt har forladt Danmark.

– Der er meget, der tyder på, at det er en person, som kun har opholdt sig i Aalborg i ganske kort tid, siger Carsten Straszek.

– Han er ikke i stand til at snakke eller forstå dansk. 20. og 21. oktober var han meget synlig i gadebilledet og tiltrak sig meget opmærksomhed, men derefter er der ikke nogen, der har set ham overhovedet.

– Ud fra hans færden virker han heller ikke til at være lokalt kendt. Derfor har vi tænkt, at det både kunne være en udenlandsk arbejder, en asylansøger, en ukrainsk flygtning eller måske en lastbilchauffør.

En 32-årig kvinde blev lidt efter klokken 16 den 20. oktober overfaldet og udsat for fuldbyrdet voldtægt på stisystemet i Østerådalen.

Cirka en halv time senere blev en 46-årig kvinde overfaldet i samme område. Hun blev forsøgt voldtaget, men da hun råbte om hjælp til en forbipasserende, stak gerningsmanden af.

Politiet har modtaget over 100 henvendelser fra offentligheden om sagen og den mistænkte.

/ritzau/

News Related

OTHER NEWS

Rekordhøjt antal udenlandske indsatte er overført til deres hjemlande

Det er som udgangspunkt EU-regler, internationale konventioner og modtagerlandenes lovgivning, der har betydning for, om det er muligt at overføre domfældte i Danmark til afsoning i deres hjemland. (Arkivfoto). Rekordmange ... Read more »

NFL-træner får sparket efter skrækkelig sæsonstart

Carolina Panthers tabte søndag til Tennessee Titans efter at have ført med 10-1. Frank Reich er færdig som træner for NFL-klubben Caroline Panthers efter bare 11 kampe i spidsen for ... Read more »

Pyrus-stjerne melder ud: Det er slut

Foto: Robert Hendel/Gonzales Photo/Ritzau Scanpix Den velkendte skuespiller Jan Linnebjerg, bedst kendt som den elskede nisse Pyrus, har taget turen til Imperial-biografen i København for at se den nye danske ... Read more »

Nottingham Forest undersøger nye påstande om homofobi

Brighton, der fik Lewis Dunk udvist, vandt opgøret mod Nottingham Forest med cifrene 3-2. Nottingham Forest bistår politiet i dets efterforskning af en række tilhængere, som menes at være kommet ... Read more »

Lind undskylder efter grim tackling på FCM-keeper

Alexander Lind ramte efter en halv times spil under superligaopgøret mellem Silkeborg og FCM Martin Fraisl i hovedet med sit knæ. – Undskyld. Sådan lyder det sent mandag på det ... Read more »

Google starter med at slette inaktive konti fredag

Google annoncerede i maj en oprydningsproces, der starter fredag. (Arkivfoto). Fredag begynder Google at rydde op i inaktive konti på tværs af sine platforme. Det skriver nyhedsbureauet AP. Google annoncerede ... Read more »

Ronaldo overbeviste dommer om at omstøde eget straffespark

I stedet for at gøre sig klar til at sparke straffespark, kom Cristiano Ronaldo hurtigt på benene igen og viste en løftet pegefinger til dommeren, kinesiske Ma Ning. Normalt er ... Read more »
Top List in the World