Polisen i Hallsberg rapporterar om rån

polisen i hallsberg rapporterar om rån

Envato.com. Bilden är en genrebild.

“En man i 40-årsåldern gripen i centrala Hallsberg, misstanke gäller försök till rån.”, skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Örebro län rapporterar detta:

En anmälare kontaktar polisen för att denne iakttar en misshandel i centrala Hallsberg. Polis beordras till platsen, utredningsåtgärder vidtas och då framkommer att en man 60-årsåldern utsatts för ett rånförsök. Misstänkt är en man i 40-årsåldern som grips i närområdet. En åklagare kommer kontaktas och besluta om vidare frihetsberövande är aktuellt. Det saknas uppgifter om målsägande skadats på något sätt.

 

Text av

Polisen region Bergslagen

Publicerad

23 mars 14:10

Läs mer här.

Info om Rån brott

Antalet anmälningar av Rån har minskat i Sverige med 13% mellan 2013-2021 *. Hallsberg ligger topp 24 i Sverige i år vad gäller rån.

Staden med mest antal rån hittills i år är Göteborg, följt av Stockholm och Linköping.

Kort fakta om Hallsberg

Hallsberg ligger i Örebro län och har 8525 invånare. Sven Wingquist (1876-1953), en av grundarna till Svenska Kullagerfabriken, växte upp i Hallsberg.

* Statistiken kommer från Brottsförebyggande Rådet

News Related

OTHER NEWS

Charlotte Perrellis oro för maken Anders Jensen – nu berättar hon: ”Otroligt påverkad”

Charlotte Perrellis oro för maken Anders Jensen Charlotte Perrelli och maken Anders Jensen har många bollar i luften. Men det finns en sak som Charlotte oroar sig över när det ... Read more »

Oväntat poängtapp gör att Rosengård halkar efter

Oväntat poängtapp gör att Rosengård halkar efter Guldkandidaten Rosengård fick inte med sig mer än en poäng när laget gästade Uppsala på bortaplan. Trots ett stort spelövertag lämnade skåningarna planen ... Read more »

Bara oavgjort för Rosengård: Parkerar bussen

Bara oavgjort för Rosengård: Parkerar bussen Rosengård jagar topplagen i damallsvenskan. 0–0 borta mot Uppsala tar inte skåningarna särskilt mycket närmare. – Det känns som att de står med sin ... Read more »

Kraftig brand på värmeverk – VMA utfärdat

Det brinner i en sophög på ett kraftvärmeverk utanför Halmstad. Det brinner kraftigt i en sophög på Kristineheds kraftvärmeverk utanför Halmstad, rapporterar lokala medier. Räddningstjänsten har gått ut med ett ... Read more »

Rapporter om hotellattack i Mogadishu

Det pågår en islamistisk attack på ett hotell i Somalias huvudstad Mogadishu, uppger landets regering på fredagskvällen svensk tid, enligt AFP. Omständigheterna är oklara. Texten uppdateras. Relaterade länkar: Read more »

Livstid för svensk mördare bakom Köpenhamnsmord

Köpenhamns byret (tingsrätt) finner en 23-årig man skyldig till att ha mördat en gängkriminell man i den danska huvudstaden i december 2021. Arkivbild. Den 23-årige svensken beskrivs som en “gäst ... Read more »

Trump åtalas på 37 punkter – hade hemliga dokument om USA:s försvar i bostaden

Trump åtalas på 37 punkter – hade hemliga dokument om USA:s försvar i bostaden Åtalspunkterna mot Donald Trump har nu offentliggjorts, rapporterar CNBC. Enligt åtalet misstänks Trump för 37 brott ... Read more »

”Påminner fruktansvärt mycket om finanskrisen”

”Påminner fruktansvärt mycket om finanskrisen” Dagens situation med stigande börs och bankoro påminner ”fruktansvärt mycket” om finanskrisen 2008, säger JP Morgans investeringschef Bob Michele till CNBC. Precis som nu köptes krisbanker ... Read more »

Nu drar kommunerna åt vattenkranarna

Vattentillgången stryps nu på flera håll. Arkivbild. Nu införs bevattningsförbud i flera kommuner runtom i landet. Nästan ett 20-tal kommuner omfattas när det torra vädret ger tydliga konsekvenser. I torsdags ... Read more »

Svenskarna långt från täten: "Vad händer?"

Svenskarna långt från täten: “Vad händer?” De kommer från England, Tyskland, Skottland, Danmark, Sydafrika och Finland… men inte Sverige. De blågula golfhoppen lyser med sin frånvaro i toppen av Scandinavian ... Read more »

Aje Philipson, 80, och Bathina ,44, återförenade – 7 månader efter skilsmässan

Aje och Bathina Philipson Det var i november som ex-makarna Aje och Bathina Philipson valde att gå skilda vägar. Men sju månader efter skilsmässan syns Aje och Bathina ihop igen. ... Read more »

Paasikivi: Ukraina försöker hitta de ryska svagheterna

Paasikivi: Ukraina försöker hitta de ryska svagheterna Inledningsvis kan det se ut som att Ukrainas motoffensiv inte når några större framgångar, men skenet kan bedra. Det säger överstelöjtnant Joakim Paasikivi ... Read more »

Talk To Me ser riktigt läskig ut i ny trailer

Vi befinner oss fortfarande i något av en renässans för gedigna skräckfilmer efter att ha blivit bortskämda med välsnickrade rullar som Smile, Evil Dead Rise, M3gan och Barbarian. A24 har ... Read more »

Så enkelt gör du fläderchampagne till midsommar – men det gäller att rappa på

Svalka dig med hemgjord fläderbubbel i sommar Briljera med egengjord bubbel under årets midsommarfirande med detta enkla recept. Fläderblommor innehåller jäst och blir en bubblig dryck på bara två veckor. ... Read more »

Fotbollsprofilen Olof Lundh håvar in miljonbelopp – här är hans lyxiga lön

Nyheter24 tog reda på hur mycket den prisbelönta journalisten Olof Lundh tjänar Olof Lundh är en av landets mest hyllade och uppskattade journalister som vunnit flera priser. Nyheter24 tog reda ... Read more »

Åklagare: Terrorbröder köpte kemikalier på Ebay

Två bröder sitter häktade i Tyskland misstänkta för att ha planerat ett attentat mot en svensk kyrka. Enligt åklagaren i målet köpte de kemikalier för bombtillverkning på Ebay. Bröderna, 28 ... Read more »

Sörenstam har gjort sista rundan i Sverige: ”Sliter”

Sörenstam har gjort sista rundan i Sverige: ”Sliter” Golfveteranen Annika Sörenstam har troligen gjort sin sista proffsrunda på svensk mark. 52-åringen missade nämligen kvalgränsen i Scandinavian Mixed på Ullna utanför ... Read more »

Nya åtalet omfattar även nära medarbetare till Trump

Nya åtalet omfattar även nära medarbetare till Trump Även en nära medarbetare till Donald Trump kommer att omfattas av åtalet som rör hanteringen av hemliga handlingar hemma hos Trump, rapporterar ... Read more »

Över 40 döda i jordskred i Haiti

En översvämmad gata i Port-au-Prince. Bild från i söndags. Minst 42 personer har omkommit och 11 saknas efter jordskred orsakade av skyfall i Haiti. Enligt FN har omkring 13 400 personer ... Read more »

Dyr urinsanering för hyresgäst

En kvinna dömdes till att betala renoveringen av en lägenhet efter det att hon vägrat betala saneringen av katturin. Arkivbild. Falu tingsrätt dömer en kvinna att betala sammanlagt 111 000 kronor ... Read more »

Bred men måttlig nedgång på New York-börsen

Apple backade på Wall Street efter att it-jätten presenterat nya produkter. Arkivbild. Ny statistik visade på måndagen att amerikanska bolag i bygg- och bostadsbranschen går bra. Deras omsättning ökade i ... Read more »

Hugo Larsson: ”Det är klart att det är speciellt”

Hugo Larsson: ”Det är klart att det är speciellt” Ikväll var Hugo Larsson en av målskyttarna när Malmö FF besegrade Degerfors med 5–0. På fredag tar han studenten och därefter ... Read more »

Kampsportsprofil döms – polis hittade vapen

Kampsportsprofil döms – polis hittade vapen En kampsportsprofil har dömts till ett flerårigt fängelsestraff efter att polisen hittat bland annat ett skarpladdat vapen i mannens företagslokal. Det rapporterar Göteborgs-posten. Polisen ... Read more »

Zlatans stora hemlighet för sin egen familj – erkänner nu allt: ”Det var väldigt känslosamt”

En makalös fotbollskarriären har kommit till ända. Nu avslöjar Zlatan Ibrahimovic det stora hemlighetsmakeriet. – Jag berättade inte ens för min familj, säger ”Ibra” på presskonferensen. På söndagskvällen hände det ... Read more »

Datorstrul gav oppositionen fel ledare

Den tidigare försvarsministern Hans Peter Doskozil blev inte ny partiledare i SPÖ trots allt. Arkivbild. Hans Peter Doskozil kunde i lördags fira att han hade valts till ny ledare för ... Read more »

Göteborg påbörjar största spårvägsatsning på decennier

Göteborg påbörjar största spårvägsatsning på decennier På måndagen togs det första spadtaget i vad som är det största spårvägsprojektet i Göteborg på decennier, rapporterar SVT. Den nya sträckan som byggs ... Read more »

Analys: Dröjer innan vi vet om det är en ”ny era”

Analys: Dröjer innan vi vet om det är en ”ny era” Påminner närmast om skidglasögon men med en prislapp på närmare 40 000 kronor. Vision Pro är Apples första nya produkt ... Read more »

Zelenskyj hyllar soldater: ”Nyheten vi väntat på”

Zelenskyj hyllar soldater: ”Nyheten vi väntat på” Volodymyr Zelenskyj hyllar sina soldater efter de obekräftade uppgifterna om att Ukraina tagit tillbaka områden kring den krigshärjade staden Bachmut i öst. – ... Read more »

Malmö: Polisen rapporterar om farligt föremål

Google maps, Malmö “Misstänkt farligt föremål på Drottningtorget.”, skriver polisen på sin hemsida. Polisen i Skåne rapporterar detta: Polis är på plats och har spärrat en del av Drottningtorget där ... Read more »

Spionen Robert Hanssen hittad död i sin cell

FBI-agenter utanför Robert Hanssens hem i Vienna i den amerikanska delstaten Virginia efter att han gripits 2001. Arkivbild. Den före detta FBI-agenten och dömde spionen Robert Hanssen har hittats död ... Read more »
Kênh kiến thức kỹ năng, phát triển bản thân, hướng nghiệp, blog nhân sự