Pieter Omtzigt: 'Laat andere drie partijen minderheidskabinet vormen'

pieter omtzigt: 'laat andere drie partijen minderheidskabinet vormen'

NSC-leider Pieter Omtzigt

NSC-voorman Pieter Omtzigt laat weten dat hij de voorkeur geeft dat de drie partijen PVV, VVD en BBB met zijn drieën een minderheidskabinet gaan vormen. “Ik denk dat het een goed idee is dat ze samen een minderheidskabinet gaan vormen. Ze hebben kennelijk goed overlegd de afgelopen dagen.”

De leider van NSC noemt het ‘een goed idee’ als PVV, VVD en BBB nu samen gaan kijken of ze een minderheidsregering kunnen vormen. Of dat gebeurt, is nog niet te zeggen, maar de NSC-leider stuurt daar vandaag wel duidelijk op aan. Op de vraag of Omtzigt wil gedogen, antwoordt hij niet.

Vanmiddag om 16 uur presenteert Plasterk zijn verslag.

‘Niet chic’

NSC-leider Pieter Omtzigt trok verder het boetekleed aan, nadat hij vorige week op een chaotische manier de formatieronde met PVV, VVD en BBB had beëindigd. Omtzigt verscheen vanochtend voor het eerst weer in Den Haag, om het eindverslag van de informateur te lezen. Hij noemde zijn eigen handelen en van zijn eigen partij ‘niet de meest chique manier’.

Omtzigt had eerder geklaagd dat de onderhandelende partijen financiële cijfers te laat kregen. Die gegevens lagen volgens hem bij Plasterk. “Je kunt niet over financiën spreken als je de informatie waar we om gevraagd hadden niet hebt”, stelt de NSC-voorman. Over het stuklopen van de gesprekken zegt hij: “Het is niet op de meest chique manier gegaan zoals ik gewild had. Dat gaat weleens als je een nieuwe, jonge partij bent.”

News Related

OTHER NEWS

Driekwart volwassenen bezorgd over gevolgen klimaatverandering

Een vrouw is nog bezig met herstelwerkzaamheden na de overstromingen in Limburg in 2021. Ruim drie op de vier Nederlanders van 18 jaar en ouder maken zich zorgen over de ... Read more »

Red Bull gaat niet op lauweren rusten: 'We pushen de grenzen en we pushen onszelf'

Red Bull gaat niet op lauweren rusten: ‘We pushen de grenzen en we pushen onszelf’ Red Bull Racing-teambaas Christian Horner geeft aan dat Red Bull nooit is gestopt met het ... Read more »

Tour de France komt 'iets te vroeg', maar Uijtdebroeks trekt wel graag met top vijf-ambities naar grote ronde

Tour de France komt ‘iets te vroeg’, maar Uijtdebroeks trekt wel graag met top vijf-ambities naar grote ronde Cian Uijtdebroeks is naar eigen zeggen niet bezig met een vertrek bij ... Read more »

'Kannibaal' Verstappen na smetteloos seizoenseinde geprezen door buitenlandse media

‘Kannibaal’ Verstappen na smetteloos seizoenseinde geprezen door buitenlandse media De buitenlandse media waren ook in de laatste race van het jaar getuigen van een zeer dominantie prestatie van ‘kannibaal’ Max ... Read more »

Zorgelijke situatie Schalke maakt Stevens boos: 'Als er niet snel iets verandert...'

Zorgelijke situatie Schalke maakt Stevens boos: ‘Als er niet snel iets verandert…’ Huub Stevens maakt zich grote zorgen om Schalke 04. De voormalig succestrainer van de Duitse club ziet dat ... Read more »

Zware sneeuwval in Duitsland zorgt voor grote problemen

Brandweer ter plaatse in Taunus, Hessen, in verband met hevige sneeuwval. Hoger gelegen streken in de Duitse deelstaat Hessen, in het midden van Duitsland, hebben gisteren te maken gehad met ... Read more »

Nathan van Hooydonck vindt het lastig om terug te zijn bij ploeg: ‘Dan zeggen ze: renners zijn terug beginnen te trainen, maar dat ben ik niet meer’

Photo: Tim Van Wichelen /Cor Vos © 2023 Het verhaal van Nathan van Hooydonck is bekend: de Belg van Jumbo-Visma kreeg een accuut hartprobleem terwijl hij met z’n zwangere vrouw ... Read more »
Top List in the World