Peter Ingemann: Jeg har det ambivalent med bodegaer

Asia's Tech News Daily

Peter Ingemann: Jeg har det ambivalent med bodegaer
© Henning Bagger/Scanpix Om 15 måneder fylder Peter Ingemann 50 år, og han har aldrig haft det bedre, fortæller han. – Jeg har et dejligt ægteskab. Jeg har to fantastiske, modne, søde og kloge piger. Jeg kunne ikke bede om mere. Jeg har altid – og det bliver jeg nok ved med, indtil jeg falder død om – kæmpet med halvdårligt selvværd og har løbet alt, hvad jeg kunne for at bevise, at jeg var god nok. Jeg løber heldigvis ikke så stærkt mere, ikke at det nogensinde som sagt forlader mig, tvivlen, men den er ikke den møllesten, som den har været store dele af mit liv, siger han. (Arkivfoto).

De brune bodegaer er en subkultur på godt og ondt. Man kan stemple ind eller ud og få uforglemmelige aftener eller mulighed for at glemme tingene for en stund, fortæller tv-værten Peter Ingemann.

Den famøse beværtning danner rammen om hans nye bog, “Den gyldne hest – en erotisk brun bodegafortælling”, som handler om undfangelsen af hans fiktive fætter og alter ego, Pattaya-Pete.

Kapitlerne bærer titler som “Købefisse på bakken, en over nakken” og “Børge, Kurt, en død kanin og Bob”, mens persongalleriet omfatter karakterer som Luder Lonnie, Pis Palle og ikke mindst servitrussen Jytte, der langer alle de gyldne genstande over disken.

– Tv-værter er jo narcissister, så jeg har allerede udgivet to biografier i en alder af 48 år. Denne her bog er ment som ren underholdning. Men selv i den bedste underholdning, er der en mening, og det er der bestemt også her.

– I alt mørket og al lorten er der altid et eller andet, der kan bruges til noget. Om ikke andet så i en sjov bog.

Peter Ingemann er kendt som den storsmilende, umiddelbare tv-vært i populære programmer som “Nybyggerne” og “Størst” på TV 2 og inden da DR’s “Hammerslag”.

Han har også givet et indblik bag facader i selvbiografierne “Ingemanns land” fra 2010 og efterfølgeren “Elsk afgrunden” i 2019 om sin til tider turbulente opvækst.

“Den gyldne hest – en erotisk brun bodegafortælling” centrerer sig om livet i og omkring en bodega. Et sted, hvor Peter Ingemann selv har tilbragt en del af sin barndom som påhæng til sin far.

Bogen er en semiautentisk historie – med mere tryk på autentisk end på semi, understreger han.

– Jeg har det meget, meget ambivalent, når jeg tænker på bodegaer. Jeg forstår frirummet, samværet og omsorgen for hinanden. Men det lå altid i baghovedet, når vi gik derind, at bare det ikke udviklede sig, for så tog det en træls drejning fra et ellers befriende og sjovt besøg, fortæller han.

Peter Ingemann beskriver sin far som Dr. Jekyll og Mr. Hyde. Når han ikke drak, var han en visionær, dygtig forretningsmand.

– Min far var kvartalsdranker. Ikke at det gjorde det mere trygt. Tværtimod drømte jeg om, at min far var fuldtidsalkoholiker, for så ville der være en slags stabilitet i hverdagen, fortæller Peter Ingemann.

– Når han havde det godt, gik man bare og ventede på, at det hele ville falde sammen igen.

Selv om bodegaer ikke er for børn, husker Peter Ingemann tilbage på besøgene som noget sjovt og spændende – når det ikke gik over gevind for faren, eller når stamgæsterne hældte humle ned i selvmedlidenhed og ikke kunne overskue at se banken, chefen eller “kællingen” derhjemme i øjnene.

I de gode stunder sad han på slagterens skød, hørte sjofle vittigheder og smagte lidt på øllerne eller fik lov til at hive i den enarmede tyveknægt.

Bodegaerne er stadig et frirum for Peter Ingemann.

Som ung studerende på Journalisthøjskolen frekventerede han Bodega 65 og Hjorten, når skuldrene skulle ned.

I dag aflægger han de brune bodegaer et visit nogle gange om året.

– Jeg er tit blevet spurgt om, hvorfor jeg enten ikke er blevet asket eller alkoholiker. Og spørgsmålet irriterer mig faktisk lidt, at det er så unuanceret, at du enten bliver spritter eller munk, fordi du er vokset til tider kaotisk op, siger Peter Ingemann.

– Jeg elsker kortvarigt at miste kontrol og går da også i byen med mine venner fra folkeskolen og giver den gas nogle gange om året. Men jeg ville hade at miste kontrol på daglig basis.

Mens at hans far havde store udsving, var og er hans mor gennemstabil, og det har gjort, at han er landet på benene.

– Man kan kun mærke, at vandet er koldt, når man har mærket, at det er varmt og vice versa. Stabiliteten gjorde også, at jeg fik et kompas i, hvad er rigtigt, og hvad der ikke er, forklarer han.

– Min far erkendte, at han havde et stort problem, når han var ædru, og det hjalp mig også. Han kunne bare ikke finde ud af at leve anderledes. Jeg tror, han var maniodepressiv og selvmedicinerede sig på den måde.

Menneskeligt og økonomisk nedbrudt skød faren sig selv, da Peter Ingemann var 29 år gammel.

Da Peter Ingemann og hustruen Trine stiftede familie, svor han, at hans døtre aldrig skulle udsættes for samme utryghed, som han mærkede gennem sin opvækst.

Han henter dem hellere fem minutter for tidligt end fem minutter for sent.

– Jeg synes, hvis jeg selv skal sige det, at vi har givet dem en opdragelse, hvor der har været ro – og så må de jo lave en sølvbryllupssang en gang, der siger noget andet, siger Peter Ingemann med et grin og bliver så alvorlig igen:

– Jeg kan da godt i nogle stunder tænke: Hvad gør I, den dag I støder på et rigtigt problem? Dermed ikke sagt, at jeg kunne tænke mig at udsætte mine børn for det samme, for at de blev mere robuste. Og heldigvis for det! Man skal helst destillere næste generation – for nu at blive i alkoholen – til en bedre sjus.

Selv om Peter Ingemann absolut ikke ønsker andre en barndom som sin egen, begræder han den ikke.

– Det gale, absurde og beskidte i det bruger jeg meget i mit arbejde. Jeg lever af at tale med mennesker, og der er det en okay fordel at have mødt mange forskellige mennesketyper.

– Det lyder så flot at sige, at jeg ikke rigtigt bliver overrasket over noget. Men jeg bliver virkelig sjældent overrasket eller forarget, fordi jeg er vokset op i den brune skyttegrav.

/ritzau/

Internet Explorer Channel Network
Asia's Tech News Daily
News Related

OTHER NEWS

Breivik hæver armen i retten under sag om prøveløsladelse

© Ole Berg-Rusten/Scanpix Anders Breivik hævede og strakte sin højre arm, da sagens dommer tirsdag trådte ind i retslokalet i Telemark Tingrett. Den norske massemorder Anders Behring Breivik hævede og ... Read more »

Danskernes rejselyst på vej tilbage efter coronapandemien

Antallet af ferierejser til udlandet steg med 138 procent fra 170.646 i 2020 til 406.714 i 2021. Det skriver brancheforeningen Rejsearrangører i Danmark. Det er dog stadig kun cirka halvdelen ... Read more »

Gymnasium og universitet indgik i overvejelser om masseskyderi

Flere skoler og uddannelsesinstitutioner indgik i overvejelserne hos en 27-årig mand fra Hobro, der er tiltalt for planlægning af masseskyderier. Manden forklarer tirsdag i Retten i Aalborg, at han tog ... Read more »

Publikum rystede Tauson en smule i Australian Open-debut

© Brandon Malone/AFP Clara Tauson er klar til anden runde af Australian Open efter sejr tirsdag over australske Astra Sharme. Tennistalentet Clara Tauson er lettet over at være videre fra ... Read more »

Politiet undersøger 50-årig kvindes død i Horsens

© Mads Claus Rasmussen/Scanpix Sydøstjyllands Politi fik natten til tirsdag en anmeldelse om, at en 50-årig kvinde var fundet død på sin bopæl i Horsens. Nu undersøges dødsfaldet som mistænkeligt. ... Read more »

Corona ødelægger Thulesen Dahls farvel som formand

Den afgående coronasmittede DF-formand Kristian Thulesen Dahl kan ikke deltage fysisk ved søndagens ekstraordinære årsmøde i partiet. Det kræver gyldigt coronapas. Det bekræfter Thulesen Dahl over for Ritzau. Han blev ... Read more »

OB gafler Søren Krogh i trænersøgende AaB

© Liselotte Sabroe/Scanpix Søren Krogh, som her ses i sin aktive fodboldkarriere i en kamp for Frem, bliver assistent i OB. (Arkivfoto) Midt i processen med at finde en cheftræner ... Read more »

Tauson lettet over sejr: Jeg spillede ikke prangende tennis

Tennistalentet Clara Tauson er lettet over at være videre fra første runde ved Australian Open efter en præstation på det jævne mod australieren Astra Sharma. Det siger den 19-årige dansker ... Read more »

Kommunerne afsætter ekstra milliarder til ældre i 2022

© Signe Goldmann/Scanpix Der bliver løbende flere ældre i Danmark, og det betyder, at der skal flere penge til ældreområdet, hvis man vil fastholde de samme tilbud. (Arkivfoto). Kommunerne har ... Read more »

Politiet løslader to mistænkte for drab i Aarhus

To mænd, der siden december har siddet varetægtsfængslet for drabet på en 34-årig mand i Rådhusparken i Aarhus, er blevet løsladt. Det oplyser Østjyllands Politi. Den 34-årige mand blev fundet ... Read more »

Bramsen: Ingen regering kan tvinge efterretningstilsyn til at tie

© Mads Claus Rasmussen/Scanpix Forsvarsminister Trine Bramsen (S) kommenterer i et skriftligt svar til Jyllands-Posten den kritik, som er fremkommet i forbindelse med hendes håndtering af FE-sag. (Arkivfoto) Enhver regering ... Read more »

Nu drøftes energipriser - kan være høje resten af året

De høje energipriser har sat sig i danskernes regninger, og tirsdag er de landet på politikernes bord, hvor der er indledende drøftelser om priserne. De høje priser er dog noget, ... Read more »

Mange skoler har alvorlige fejl med el - risiko for ulykker

© Henning Bagger/Scanpix I de alvorlige tilfælde i kontrolbesøg på skoler er der blandt andet konstateret forkert, manglende eller defekt fejlstrømsafbryder på helt almindelige stikkontakter. (Arkivfoto). Der var alvorlige fejl ... Read more »

Corona og chipkrise giver historisk lavt bilsalg i EU

© Frankhoermann/Sven Simon/Scanpix Der blev solgt 9,7 millioner biler i EU i 2021. Det er det laveste antal, siden opgørelser begyndte i 1990. (Arkivfoto). Fortsat coronakrise og mangel på computerchips ... Read more »

Venstre vil fjerne restriktioner - Enhedslisten vil vente

© Mads Claus Rasmussen/Scanpix Statsminister Mette Frederiksen (S) siger, at der kigges på coronarestriktionerne. Både på kort og længere sigt. (Arkivfoto) Står det til Venstre, skal mange af de nuværende ... Read more »

Millioner af kviktest købt til skoler og plejehjem uden at ane hvor godt de virker

Det var uden entydig kvalitetssikring af deres evne til at finde corona, at Region Midtjylland på vegne af Styrelsen for Forsyningssikkerhed indkøbte de kviktests, som er uddelt til landets kommuner ... Read more »

Skoler har alvorlig fejl med el - giver risiko for ulykker

Der var alvorlige fejl med installationerne på mere end hver fjerde uddannelsesinstitution, som havde besøg af Sikkerhedsstyrelsen sidste år. Det viser resultatet af kontroller blandt 109 uddannelsesinstitutioner i Danmark. Det ... Read more »

Neel Rønholts søde besked – hylder datterens pædagoger

Den 37-årige skuespiller er ekstra glad for datterens pædagoger i disse dage. Mange steder i landet oplever forældre for tiden, at der er mange syge medarbejdere i vuggestuer og børnehaver. ... Read more »

Erhvervsliv vil have forudsigelighed i fremtidig coronaplan

Den seneste tid har coronaepidemien skiftet kurs. Smittetallene er steget, men det har ikke givet samme udslag i antallet af indlagte på intensiv som før. Situationen er anderledes end tidligere, ... Read more »

Indonesien godkender plan om at flytte hovedstad til Borneo

Indonesiens parlament har godkendt et lovforslag om at flytte landets hovedstad fra Jakarta til Kalimantan på øen Borneo. Det oplyser parlamentsformand Puan Maharani tirsdag. Den nye hovedstadslov, der danner den ... Read more »

Finaleseedet russer øjner titel efter Djokovic-exit

© Andy Cheung/AFP Daniil Medvedev sigter efter titlen ved Australian Open. Daniil Medvedev, den andenseedede russer, vandt tirsdag morgen dansk tid sin første kamp ved grand slam-turneringen Australian Open. Medvedev ... Read more »

Enkelte ansatte er blevet fyret efter krav om coronapas på job

I slutningen af november blev der indført krav om, at private og offentlige arbejdspladser kan kræve et coronapas fra sine ansatte. Det har indtil videre kostet enkelte ansatte deres job. ... Read more »

Flere afbud udsætter partilederdebat i Folketinget

Tirsdagens partilederdebat i Folketingssalen er udsat. Det fremgår af en besked sendt rundt til partierne fra Folketingets administration, som Ritzau har set. Udsættelsen skyldes “en række afbud” til debatten. TV ... Read more »

Efterskoler bøvler med hjemsendelser på grund af smitte

En del efterskoler har været nødt til at hjemsende elever på grund af coronasmitte, efter at eleverne vendte tilbage på skolerne 9. januar. Det fortæller Torben Vind Rasmussen, der er ... Read more »

43 migranter i båd med kurs mod spansk øgruppe er druknet

43 migranter, deriblandt tre spædbørn, meldes druknet, efter at deres båd søndag kæntrede ud for kysten ved Tarfaya i det sydlige Marokko. Ti personer fra den kæntrede båd er reddet ... Read more »

Ny kampagne: Ring 112, hvis din bil går i stå på motorvejen

© Leveret af FDM Motorvej i Danmark Hvad gør jeg? Hvem kan hjælpe? Jeg har ikke brug for lægehjælp – er situationen så alvorlig nok til, at jeg kan ringe ... Read more »

DIF udtager grønlandsk skiskytte til vinter-OL

Skiskytten Ukaleq Slettemark er udtaget til vinterlegene i Beijing. Det oplyser Danmarks Idrætsforbund (DIF) tirsdag i en pressemeddelelse. Den 20-årige skiskytte stammer, som navnet Ukaleq indikerer, fra Grønland. Til OL ... Read more »

Finaleseedet russer hamrer sig forbi schweizer

Daniil Medvedev, den andenseedede russer, vandt tirsdag morgen dansk tid sin første kamp ved grand slam-turneringen Australian Open. Medvedev besejrede Henri Laaksonen med cifrene 6-1, 6-4, 7-6 efter lidt under ... Read more »

Grønland ændrer teststrategi: PCR-test er for de mest syge

De grønlandske myndigheder vil fremover nedprioritere PCR-test i håndteringen af coronapandemien. Det siger Mimi Karlsen (IA), den grønlandske minister for sociale anliggender, arbejdsmarked og indenrigsanliggender, mandag på et pressemøde ifølge ... Read more »

Kina desinficerer post fra udlandet af frygt for omikron

Normalt er det indholdet i breve og pakker fra udlandet, som bliver kontrolleret, men postvæsnet i Kina har nu også fokus på selve indpakningen. Breve og pakker, som ankommer til ... Read more »

Anders Breivik får tre timer til at tale for prøveløsladelse

© Ole Berg-Rusten/Scanpix Anders Behring Breivik har anmodet om at blive prøveløsladt. Han blev for ti år siden idømt forvaring i 21 år, efter at han havde dræbt 77 mennesker ... Read more »

Millioner af kviktest til skoler og plejehjem indkøbt uden at ane hvor godt de virker

Det var uden entydig kvalitetssikring af deres evne til at finde corona, at Region Midtjylland på vegne af Styrelsen for Forsyningssikkerhed indkøbte de kviktests, som er uddelt til landets kommuner ... Read more »

Ung mand mister livet i soloulykke under viadukt nær Varde

En 19-årig mand har mistet livet i en trafikulykke på Gårdevej i Gårde nord for Varde natten til tirsdag. Det fortæller vagtchef Søren Strægaard ved Syd- og Sønderjyllands Politi tirsdag ... Read more »

Verdens nummer syv sætter muligt møde op med Clara Tauson

Anett Kontaveit er videre fra første runde af Australian Open, efter at hun tidligt tirsdag eftermiddag lokal tid sendte tjekken Katerina Siniakova ud af grand slam-turneringen i to sæt med ... Read more »

Nødsignal opfanges fra Tonga midt i uvished om omkomne

FN registrerede tirsdag et nødsignal fra ønationen Tonga, mens dødstallet efter et vulkanudbrud i weekenden forbliver uklart. FN’s kontor for koordinering af nødhjælp (Ocha) oplyser, at der ikke har været ... Read more »

Kvindelig dommertrio skal styre opgør i Africa Cup of Nations

For første gang til en kamp i Africa Cup of Nations vil dommertrioen samt den assisterende videodommer udelukkende bestå af kvinder. Det sker tirsdag, når Guinea og Zimbabwe møder hinanden ... Read more »

Xbox Series slog PlayStation 5 på det engelske marked i julemåneden

© Gamereactor Xbox Series slog PlayStation 5 på det engelske marked i julemåneden Nærmest helt PS4/Xbox One-generationen var vi vant til enten at se Sony på toppen, eller måske snarere ... Read more »

Verdens største slebne diamant bliver sat til salg

© Giuseppe Cacace/AFP Denne diamant vil blive sat på auktion i begyndelsen af næste måned. © Giuseppe Cacace/AFP Diamanten Enigma bliver i øjeblikket udstillet i Dubai. Senere vil den blive ... Read more »

Sådan kan du optimere varmen i hjemmet

© Frank Hoermann/Sven Simon/Scanpix Gulvvarme er meget udbredt, og ifølge Tue Patursson skyldes det blandt andet, at følelsen af varme fødder er populær. Hvis der er varme om fødderne, kan ... Read more »

Studie: Et fjerde stik garanterer ikke beskyttelse mod omikron

For nylig begyndte Israel at tilbyde et fjerde vaccinestik til udsatte borgere. Efter at flere borgere siden har fået et fjerde stik med vaccination mod corona, er der begyndt at ... Read more »
On free-english-test.com you will find lots of free English exam practice materials to help you improve your English skills: grammar, listening, reading, writing, ielts, toeic