Perussuomalaisten koronapuheita äimisteltiin eduskunnassa – "Teidän on pakko flirttailla kulkutautimyönteisten voimien kanssa"

Asia's Tech News Daily

© Kimmo Brandt/compic Eduskunta äänesti EU:n elvytyspaketista toukokuussa 2021.

Eduskunta käsitteli tänään hallituksen esitystä tartuntatautilain väliaikaisista muutoksista, joilla esimerkiksi jatketaan nykyisiä rajakäytäntöjä sekä mahdollisuuksia ravintola- ja joukkoliikennerajoituksille. Eduskuntakeskustelussa Perussuomalaisten joukosta kuului kritiikkiä niin lasten rokotuksille kuin koronapassille.

Kansanedustaja Mika Niikko (ps.) arvosteli koronapassille tulevaa jatkoaikaa, joka ulottuu näillä näkymin muiden väliaikaisten muutosten ohella ensi kesäkuun loppuun saakka.

Perussuomalaiset ovat jo aiemmin arvostelleet koronapasia siitä, että se kohtelisi rokottamattomia epätasa-arvoisesti.

– Koko passi on edelleen täynnä valuvikoja, epäloogisuuksia ja kansaa jakavaa jaottelua. Tälläkään hetkellä kukaan ei ole oikeastaan tiennyt, missä ja koska passia saa kysyä. Kaikki toimijat ovat tehneet sen suhteen omia ratkaisujaan, joista osa voi olla jopa säädösten vastaisia, Niikko sanoi.

Lasten rokottamista Niikko kertoi vastustavansa erityisesti rokotuksista tehtyjen haittailmoitusten takia. Suomessa harkitaan parhaillaan sitä, annetaanko 5-11 -vuotiaille lapsille koronarokotukset.

– Tällä hetkellä näitä haittailmoituksia, jotka on käsitelty 18. marraskuuta mennessä, löytyy 5 686 kappaletta. Näistä vakavia ilmoituksia on 4 032, ja nämä ovat siis, huomatkaa, vain käsitellyt tapaukset. Toivon, että lasten rokottamisessa oltaisiin harkitsevaisempia ja pyrittäisiin välttämään turhia rokotteita, Niikko puhui

Myös kansanedustaja Kaisa Juuso (ps.) korosti rokotteista tulleita haittailmoituksia ja muita tietoja.

– Euroopan lääkeviraston mukaan covid-19-rokotteet ovat aiheuttaneet Euroopan unionissa noin 5 000 kuolemantapausta. Eli kyllä tämä aika pelottavaa luettavaa on, Juuso kuvaili Euroopan lääkeviraston raporttia.

Muut äimistelivät

Muiden puolueiden edustajat äimistelivät Perussuomalaisten puheita ja korostivat, että tauti leviää nyt erityisesti rokottamattomien keskuudessa.

– Koronapassin tavoitteena on suojata ennen kaikkea heitä, jotka eivät ota rokotetta, koska on lääketieteellinen tosiasia, että rokote suojaa tältä koronan vakavalta muodolta ja nyt tehohoidossa olevista ehdoton valtaosa on rokottamattomia. Tämä on tosiasia, keskustan kansanedustaja Petri Honkonen sanoi.

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtaja Markus Lohi (kesk.) korosti rokotuksista sitä, että asiantuntijatieto ratkaisee rokotuspäätöksissä.

– Aika pidättyväisesti suhtaudun siihen, että me yksityiskohtaisesti täällä määrittelisimme poliittisesti, mikä on kansallisen rokoteohjelman sisältö ja järjestys, ketä rokotetaan. Totta kai siihen on vapaus ottaa kantaa, mutta sanon sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtajanakin, että jätän mielelläni nämä yksityiskohdat ammattilaisten päätettäväksi, hän puhui.

Perussuomalaisten penseää suhtautumista rokotuksiin ja koronapassiin ihmeteltiin monessa puheenvuorossa.

– En kyllä oikein ymmärrä tuota edustaja Niikon purkausta näistä rokotusten haittavaikutuksista. Pitäisi kuitenkin olla suhteellisuudentaju tässä koko epidemian laajuudessa. Keskeinen väline siihen, miten me saadaan tämä pandemia loppumaan, on se, että meillä on riittävän laaja rokotuskattavuus, kansanedustaja Pia Kauma (kok.) sanoi.

Keskustan Petri Honkonen pohti sitä, onko kyseessä Perussuomalaisten poliittinen taktikointi

– Täytyy sanoa, että kyllä minä ihmettelen tätä perussuomalaisten toimintaa tässä kysymyksessä. Kannatatteko te oikeasti tätä ihmisten rokottautumista? Minä ymmärrän, kun edustaja (Ano) Turtiaista kuunteli, että teitä poliittisesti ahdistaa se, että jos nämä tiihoset ja muut teidän puolueestanne lähtevätkin Turtiaisen kelkkaan, ja sen takia teidän on pakko flirttailla näiden rokotekriittisten ynnä muiden kulkutautimyönteisten voimien kanssa, Honkonen mietti.

Keskustelun alussa Perussuomalaisista aiemmin lähtenyt kansanedustaja Ano Turtiainen (vkk.) kyseenalaisti jälleen niin rokotuksia kuin muita koronatoimia ja kuvaili toiminnassa olevan ”raamatullisia maailmanlopun aikojen piirteitä”.

Perussuomalaisten Mika Niikko painotti myös sitä, että hän kyllä kannattaa rokotusten ottamista, mutta haluaa jokaisen tekevän itse päätöksen rokotuksen ottamisesta.

– Rokote on erittäin hieno keksintö. Rokotteita on tarvittu läpi ihmishistorian, mutta jostain syystä tämä RNA-rokote aiheuttaa valtavasti haittailmoituksia. Euroopassa yli miljoona ja Suomessakin  tuhansia, joten onhan tässä ihmisillä oikeus päättää itse, Niikko kertoi.

Internet Explorer Channel Network
Asia's Tech News Daily
News Related

OTHER NEWS

The Athletic: Boston Bruins virittelee suomalaisen NHL-pelaajan sisältävää kauppaa!

© Tiedotekuva The Athletic -sivuston Boston Bruinsin sisäpiiritoimittaja Fluto Shinzawa raportoi, että suomalaispuolustaja Urho Vaakanaisesta voi tulla kauppatavaraa ennen helmikuun siirtorajaa. Shinzawan mukaan Bruins on kiinnostunut kuuntelemaan tarjouksia 23-vuotiaasta joensuulaisesta. ... Read more »

Sähköinen Fiat 500 belgialaislehden lukijoiden suosikki

© Kuva: Fiat. Uusi sähköinen Fiat 500 on saanut jo 19. palkinnon Euroopassa, kun se saavutti voiton belgialaisen Le Moniteur Automobile -lehden lukijaäänestyksessä ”Paras auto 2021” pienten sähköautojen kategoriassa, todetaan ... Read more »

Venäjä järjestää massiiviset merisotaharjoitukset Atlantilla, Tyynellämerellä, Jäämerellä ja Välimerellä

© AFP / Lehtikuva Harjoituksiin osallistuu yli 140 sotalaivaa ja tukialusta sekä noin 10 000 sotilaista, kertoo Venäjän puolustusministeriö. Lehtikuva/AFP AFP Venäjä järjestää suuret merisotaharjoitukset Atlantilla, Tyynellämerellä, Jäämerellä ja Välimerellä. ... Read more »

"Erittäin epätodennäköistä" – tästä Marinin Nato-haastattelusta nyt kohistaan, katso video

© Toimittanut MTV Pääministeri Sanna Marinin uutistoimisto Reutersille antamat Nato-kommentit kirvoittavat keskustelua. Marinilta kysyttiin Reutersin haastattelussa, pitäisikö Suomen lisätä yhteistyötään sotilasliitto Naton kanssa. Pääministeri vastasi, ettei Nato-jäsenyyden hakemisesta ole keskusteltu.  Marin sanoi ... Read more »

Presidentti Niinistö saksalaislehdelle: Suomeen ei kohdistu erityistä uhkaa

© Lehtikuva Niinistön mukaan EU:n jäsenmaiden pitäisi sopia yhteisestä linjasta ja puhua sitten yhdellä äänellä. Lehtikuva / Markku Ulander Niilo Simojoki Presidentti Sauli Niinistön mukaan Suomeen ei kohdistu tällä hetkellä ... Read more »

Varo rosvoja! Jos saat sähköpostia näiltä brändeiltä, ole tarkkana ettet joudu huijatuksi

© Andrea Ronchini / Pacific Press / Shutterstock / AOP Varo rosvoja! Jos saat sähköpostia näiltä brändeiltä, ole tarkkana ettet joudu huijatuksi Tietoturvayhtiö Check Point julkaisi jälleen listan tuotemerkeistä, joita ... Read more »

Kommentti: Kauniit ja rohkeat -sarjan tapahtumat 30 vuoden takaa puistattavat – eivätkä ne ole vanhentuneet sillä tavalla, kuin olisi toivonut

Kauniit ja rohkeat -sarjan alussa nähdään tapahtumia, jotka ovat valitettavalla tavalla yhä osa nykypäivää, kirjoittaa MTV Uutisten toimittaja Aino Haili. Kolmekymmentä vuotta sitten, 20. tammikuuta vuonna 1992, Suomeen rantautui viiden ... Read more »

Asiantuntija nostaa esiin mielenkiintoisen yksityiskohdan Toyotan uudesta ralliautosta – kilpailijoita vaanii vaara: "Rengaskuluma voi olla isompi"

Kun uudet Rally1-hybridiautot esiteltiin viime viikonloppuna Salzburgissa, monet panivat merkille, että Toyotan, Hyundain ja M-Sportin autot muistuttavat ulkonäöltään kovasti toisiaan. C Moren asiantuntijana tällä kaudella toimiva Teemu Suninen on kuitenkin merkille yhden ... Read more »

Ovi käy jälleen! Liiga-seura vapautti ulkomaalaisvahvistuksen sopimuksestaan

© Tiedotekuva Talousongelmiin ajautunut SaiPa tiedottaa, että maalivahti Jaroslav Janus on vapautettu sopimuksestaan. 32-vuotias slovakialainen siirtyi SaiPaan marraskuussa, kun leijonavahti Niclas Westerholm loukkaantui. Janus pelasi Liigassa kuusi ottelua torjuntaprosentilla 88,8. ... Read more »

Joko taas! Tapparan CHL-välierä uhattuna jälleen koronatartuntojen vuoksi

© imago sport Tapparan joukkueessa on todettu koronatartuntoja. Tapparan jääkiekon CHL:n välierä Red Bull Muncheniä vastaan on jälleen uhattuna koronatartuntojen vuoksi. Tappara tiedotti torstaina, että joukkueessa on todettu koronatartuntoja ja ... Read more »

Lähde: Bayern München yritti isoa kaappausta Barcelonasta!

© Toimittanut Sport Content Bayern München yritti taannoin isoa kaappausta Barcelonasta, kertoo Sport1. Sportin saamien tietojen mukaan Bayern yritti kaapata Barcelonan Pedrin riveihinsä. Siirto meni kuitenkin kiville. Pedri päätyi allekirjoittamaan ... Read more »

MD: Tšekin tähtikärkeä tarjottu Barcelonalle tammikuussa – Bundesliigan maalitilaston toisena

© Kuva: Getty Images Bundesliigassa kovaa jälkeä tehnyt Patrik Schick on yhdistetty Barcelonaan jo tammikuun siirtoikkunassa. Mundo Deportivon mukaan Tšekin maajoukkueen tähteä on tarjottu katalonialaisjätille. Schick edustaa tällä hetkellä Bayer ... Read more »

Mikko Korhonen ja Sami Välimäki avasivat vuotensa hienosti – ”Se oli hyvä päivä ja startti kauteen”

© Toimittanut Arvokisat Golfin DP World Tourin, entisen Euroopan kiertueen vuoden ensimmäinen ja kauden toinen kilpailu käynnistyi torstaina Abu Dhabissa Yas Links -kentällä. Mukana kisassa on neljä suomalaista, joista ja ... Read more »

Pian ilmestyvässä Moon Knight -sarjassa näyttelevä Gaspard Ulliel menehtyi lasketteluonnettomuudessa

© Tilt.fi Pian ilmestyvässä Moon Knight -sarjassa näyttelevä Gaspard Ulliel menehtyi lasketteluonnettomuudessa Moon Knight -tähti menehtyi. Ranskalaisnäyttelijä Gaspard Ullielin on ilmoitettu menehtyneen vain 37-vuotiaana. Gaspard Ulliel menehtyi muun muassa Varietyn ... Read more »

Lotta Harala julkaisi kuvia ja videon uima-altaalta – Ihastui yllättäen uuteen treenimuotoon!

© Getty Images Lotta Harala kertoi joulukuussa Instagramissa, että hän on käynyt leikkauksessa. – Sääriluun murtumalinjan reunat hiottiin verestäviksi ja se täytettiin omasta suoliluustani irrotetulla verestävällä hohkaluulla, hän kirjoitti tuolloin. ... Read more »

Kimi Räikkösen superauto ilmestyi myyntiin Sveitsissä – harvinaisuuden hinta noussut suomalaisen käsissä lähes kahdella miljoonalla

© Tiedotekuva F1-uransa viime kauteen päättänyt Kimi Räikkönen on päättänyt myydä yhden harvinaisista autoistaan. Laajan kokoelman superautoja omistava suomalainen on laittanut vuoden 2016 Ferrari F12tdf-autonsa myyntiin miehen asuinmaassa Sveitsissä. 42-vuotias ... Read more »

EU vastaa jykevillä talouspakotteilla, jos Venäjä hyökkää Ukrainaan – von der Leyen: "Transatlanttinen yhteisö on yhtenäisesti tämän takana"

© OLIVIER HOSLET EU vastaa komission mukaan jykevillä taloudellisilla vastatoimilla, jos Venäjä ryhtyy sotilaallisiin toimiin Ukrainaa kohtaan. EU:n komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen sanoo, että EU ja Yhdysvallat ovat ... Read more »

SUL jatkaa tutun pääyhteistyökumppanin kanssa

© Toimittanut Sport Content IKH jatkaa Suomen Urheiluliiton (SUL) pääyhteistyökumppanina ja näkyy kuluvan vuoden aikana laajasti kotimaan televisioiduissa yleisurheilukilpailuissa ja sosiaalisessa mediassa. IKH on myös syyskuun alussa Olympiastadionille palaavan Ruotsi-ottelun ... Read more »

Entisen SM-liigatähden ura jatkuu KHL:ssä

© Toimittanut Sport Content Tshekkipuolustaja Libor Sulakin tulevaisuus on selvillä. Sulakin ura jatkuu seuraavaksi KHL:ssä. Sulak ja Admiral Vladivostok ovat allekirjoittaneet yhden vuoden mittaisen jatkosopimuksen. Sulak on pelannut tällä kaudella ... Read more »

Olympiapomolta synkkä arvio: "En usko että kukaan voi sanoa varmasti"

© Toimittanut Sport Content Pekingin olympialaisten pitäisi ainakin tällä tietoa käynnistyä helmikuun alussa. Olympialaisia varjostaa kuitenkin koronaviruspandemia. Pekingin talvikisat järjestetään viime kesän Tokion olympialaisten tapaan tiukkojen yleisörajoitusten piirissä. Tokion kisojen ... Read more »

Suomalaispelaajat kovassa iskussa Euroopan kentillä

© fiba.com Sasu Salinin 20 pistettä eivät riittäneet viemään Teneriffaa vielä jatkoon Mestarien liigan Play-In -kierroksella. Mikael Jantusen Oostende sen sijaan piti jatkotoiveensa elossa tasoittamalla otteluvoitot Igokeaa vastaan. Teneriffa ei ... Read more »

Kahdessa Liiga-joukkueessa koronavirustartuntoja – neljä ottelua siirtyy

© Juha Tamminen Tapparan ja SaiPan Liiga-joukkueissa on todettu koronavirustartuntoja. Molemmat joukkueet siirtyvät toistaiseksi omaehtoiseen karanteeniin viranomaisten suositusten mukaisesti. Näin ollen Tapparan perjantain vierasottelu JYPiä vastaan ja lauantain kotiottelu KooKoota ... Read more »

Liigassa jälleen koronavirustartuntoja – kaksi joukkuetta karanteeniin, neljä ottelua siirtyy

© Juha Tamminen SaiPan ja Tapparan Liiga-joukkueissa on todettu koronavirustartuntoja. Molemmat joukkueet siirtyvät välittömästi omaehtoiseen karanteeniin toistaiseksi viranomaisten suositusten mukaisesti. Näin ollen SaiPan lauantain kotiottelu Sportia vastaan sekä Tapparan perjantain ... Read more »

Illalla tv:ssä: Näyttelijä päätyi huumekohtauksen vuoksi sairaalaan – hillittömän hauskoja hetkiä sisältävä DiCaprio-leffa!

IMDb-arvosana on 8,2. Illan tv-tarjonnasta löytyvä Wolf of Wall Street (2013) kertoo tosielämän valkokauluskriminaalin tarinan – ja tarinasta ei tosiaan puutu huumehöyryistä sekoilua ja moraalittomuutta. Tarinan tulkinta kävi niin raskaaksi ... Read more »

Paperiliitto pidensi UPM:n lakkoa kahdella viikolla

© Lehtikuva Lakkovahteja UPM:n Kymin-tehtaalla Kouvolassa viime viikolla. Lehtikuva / Emmi Korhonen Lassi Lapintie, Iiro-Matti Nieminen Paperiliiton hallitus on päättänyt jatkaa lakkoa UPM:n työpaikoilla kahdella viikolla. Lakon on määrä jatkua ... Read more »

Illalla tv:ssä: Scifi-leffassa nähdään kuuluisa Paul Newmanin kaljakommentti – mielenkiintoinen juoni ei ihan pääse maaliin saakka

IMDb-arvosana on 7,0. Illalla esitetään televisiosta scifi-leffa Kohtalon valvojat (2011). Matt Damon esittää elokuvassa nuorta kongressiedustajaa, joka ajautuu rakastettunsa kanssa keskelle outoja tapahtumia. Poliitikko David (Damon) ja tanssija Elise (Emily ... Read more »

Kokoomuksen Orpo arvostelee pääministeri Marinin Nato-lausuntoa

© Lehtikuva Marin sanoi Reutersin haastattelussa, että on ”hyvin epätodennäköistä”, että Suomi hakisi Nato-jäsenyyttä tällä hallituskaudella. Lehtikuva / Emmi Korhonen Oppositiopuolue kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo arvostelee pääministeri Sanna Marinin (sd.) ... Read more »

DocPoint julkaisi ohjelmistonsa – Avajaistapahtumassa maksuton ulkoilmanäytös

© Episodi.fi Ascension. DocPoint järjestetään tänä vuonna valtakunnallisena verkkofestivaalina. Helsingin dokumenttielokuvafestivaali DocPoint on julkistanut ohjelmistonsa ja käynnistänyt lipunmyynnin. DocPoint järjestetään tänä vuonna valtakunnallisena verkkofestivaalina. Kaikki elokuvat ovat nähtävissä koko Suomessa. ... Read more »

Kaivoksille on ensimmäistä kertaa laadittu vastuullisuusjärjestelmä – vastuullisuustyössä vielä parannettavaa

© Lehtikuva Pokan mukaan ensimmäisistä viidestä raportista käy ilmi, että kaivoksilla on vastuullisuustyössä vielä parannettavaa. Lehtikuva / Heikki Saukkomaa Antti Autio Kaivoksille on laadittu ensimmäisen kerran vastuullisuusjärjestelmä, joka perustuu kaivosten ... Read more »

Liigastakin tuttu tehopuolustaja allekirjoitti jatkosopimuksen – ura jatkuu KHL:ssä

© Taneli Niinimäki Tshekkipuolustaja Libor Sulak jatkaa uraansa KHL:ssä myös ensi kaudella. Hän on solminut yhden kauden mittaisen jatkosopimuksen Admiral Vladivostokin kanssa. 27-vuotias Sulak on pelannut joukkueen riveissä tällä kaudella ... Read more »

Entinen brassitähti paljasti olleensa kokaiiniriippuvainen peliurallaan - "Olin seitsemän päivää putkeen hereillä"

© Toimittanut Sport Content Uransa jo lopettanut brasilialaisjalkapalloilija Mario Jardel on paljastanut olleensa huumeriippuvainen pelaajauransa aikana. Hän on sittemmin päässyt kuiville. Jardel loi uransa erityisesti Portossa, Galatasarayssa ja Sportingissa. Kovana ... Read more »

Saako Atlético Madrid toivepuolustajansa? Valencialla korvaaja katsottuna

© Kuva: Getty Images Atlético Madrid etsii tammikuun siirtoikkunassa korvaajaa Newcastleen siirtyneelle Kieran Trippierille. Ykköstoiveeksi on viime päivinä valikoitunut Tanskan A-maajoukkuepelaaja Daniel Wass, joka on pelannut Valenciassa niin laitapuolustajana, wing-backina ... Read more »

Futsalmaajoukkue aloittaa historialliset EM-kilpailut torstaina – Meillä on velvollisuus antaa kaikkemme”

© Toimittanut Arvokisat Suomen miesten futsalmaajoukkue aloittaa historialliset EM-kilpailut kohtaamalla torstain avausottelussa Italian. Päävalmentaja Mico Marticin mukaan Suomen joukkue on valmistautunut hyvin ja valmiina kisoihin. Suomi kohtaa avausottelussaan maailman huippujoukkueisiin ... Read more »

Hallitus varautuu koronalääkkeiden hankintaan

Hallitus esittää, että Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä (Hus) muun muassa hankkisi ja jakelisi jatkossa tiettyjä koronaviruksen aiheuttaman sairauden hoitoon käytettäviä lääkkeitä. Esityksen tarkoituksena on varautua mahdollisiin lääkehankintoihin. Hallituksen esityksen ... Read more »

Ruotsin valtavan koronatestihuijauksen tutkinta etenee – poliisi lähettänyt viestin 35 000:lle ihmiselle

© GoodIdeas / Alamy Kuvituskuva. Viime vuonna Ruotsissa selvisi koronatestihuijausvyyhti, jossa yritys otti kymmeniätuhansia PCR-testejä, mutta ei poliisin epäilyn mukaan koskaan lähettänyt niitä analysoitavaksi. Mitä ilmeisimmin kaikki niin sanotusti testatut ... Read more »

Ruotsalaisyhtiö matkailuajoneuvojen Suomen Airbnb-markkinoille

© Kuva: Housecar. Oman tilan tarve sekä aikatauluttoman omatoimimatkailun trendi ovat lisänneet matkailuautoilun suosiota entisestään. Ja kestävän matkailun periaatteet kasvattavat vuokrauksen suosiota. Nyt Suomen markkinoille tulee ruotsalainen Housecar matkailuajoneuvojen Airbnb-tyylisellä ... Read more »

Huoltovarmuuskeskus hankkii koululaisten käyttöön vähintään kuusi miljoonaa koronan kotitestiä, hallitus varautuu koronalääkkeiden hankintaan

© Lehtikuva Ensimmäisiä testejä voidaan odottaa kuntiin noin kolmen viikon kuluttua. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA Henrietta Nyberg Huoltovarmuuskeskus (HVK) tiedottaa hankkivansa koululaisten käyttöön ensimmäiset erät koronakotitestejä. HVK tekee vähintään kuuden ... Read more »

SM-liigaseurassa ovet käyvät – jälleen yksi pelaaja vaihtaa maisemaa

© Toimittanut Sport Content SaiPa tiedottaa verkkosivuillaan, että joukkueesta lähtee jo toinen pelaaja parin päivän sisään. SaiPa on purkanut maalivahti Jaroslav Januksen sopimuksen. Janus saapui SaiPaan marraskuun lopussa paikkaamaan Niclas ... Read more »

Entisen Liiga-pakin ura jatkuu KHL:ssä – allekirjoitti jatkosopimuksen

© Taneli Niinimäki Liigastakin tuttu tshekkipuolustaja Libor Sulak jatkaa pelejään ensi kaudellakin KHL:ssä. Mies on solminut yksivuotisen jatkosopimuksen Admiral Vladivostokin kanssa. 27-vuotias Sulak on pelannut tällä kaudella Vladivostokin riveissä 49 ... Read more »

Uusi asetus: Lääkärin ei enää tarvitse tehdä erillistä tartuntatauti-ilmoitusta koronavirustaudista

© All Over Press Kuvituskuva. Muutoksella halutaan vähentää terveydenhuollon tartuntatautiyksiköiden kuormitusta. Aiemmin koronavirustaudin toteamisen yhteydessä lääkärin on tullut tehdä tartuntatauti-ilmoitus, joita tehdään yleisvaarallisten ja valvottavien tartuntatautien toteamisen yhteydessä. Näin ei enää ... Read more »
On free-english-test.com you will find lots of free English exam practice materials to help you improve your English skills: grammar, listening, reading, writing, ielts, toeic