Pas på med at sove for meget: Sådan kan det påvirke din krop og dit hoved

pas på med at sove for meget: sådan kan det påvirke din krop og dit hoved

Foto: Shutterstock

I vintermånederne kan kulden og de kortere dage få os til at føle os mere trætte end normalt.

Det er fristende at blive liggende i sengen, især om morgenen, men kan det at sove længe faktisk være skadeligt for vores helbred?

Når vi tillader os selv at tage en lur, kan det føre til en forstyrrelse af vores naturlige søvn-vågnecyklus.

Dette kan resultere i svært ved at falde i søvn om natten og følelse af døsighed om dagen. Desuden kan regelmæssige lure bidrage til kognitive udfordringer og nedsat koncentration, da vores hjerner bliver vant til en uregelmæssig rytme.

Produktivitetsnedgang og påvirkning på mental sundhed

At tilbringe for meget tid i sengen kan have en negativ indvirkning på vores produktivitet.

Det kan blive en udfordring at klare daglige opgaver og ansvar, når vi konstant udskyder at stå op.

Samtidig kan det føre til følelser af ensomhed og påvirke vores mentale sundhed.

Isolation og manglende eksponering for naturligt lys, som ofte følger med overdreven søvn, kan bidrage til en nedadgående spiral af humørforstyrrelser.

Fysiske konsekvenser og vægtøgning

Overdreven sengeliggende kan også påvirke vores fysiske helbred. Stivhed, muskelatrofi og dårlig cirkulation kan opstå som følge af at forblive inaktiv i lange perioder.

Det er ikke kun vores mentale velvære, der lider, men også vores fysiske sundhed.

Derudover har forskning vist, at mangel på fysisk aktivitet og uregelmæssige søvnmønstre kan føre til vægtøgning over tid, påvirke vores stofskifte og appetitregulering.

En balance mellem hvile og rutine

Selvom en lille ekstra søvn nu og da kan være gavnligt, er nøglen til sundhed en afbalanceret tilgang.

Det er muligt at nyde en lur uden at gå på kompromis med den overordnede søvnkvalitet.

Ved at begrænse længden af vores lure og opretholde en regelmæssig søvnplan, selv i weekenderne, kan vi opnå en sund balance

Yderligere er det vigtigt at få eksponering for naturligt lys for at støtte vores døgnrytme og undgå en langvarig sengeliggende praksis.

Kilde: Express

Læs også

News Related

OTHER NEWS

Rekordhøjt antal udenlandske indsatte er overført til deres hjemlande

Det er som udgangspunkt EU-regler, internationale konventioner og modtagerlandenes lovgivning, der har betydning for, om det er muligt at overføre domfældte i Danmark til afsoning i deres hjemland. (Arkivfoto). Rekordmange ... Read more »

NFL-træner får sparket efter skrækkelig sæsonstart

Carolina Panthers tabte søndag til Tennessee Titans efter at have ført med 10-1. Frank Reich er færdig som træner for NFL-klubben Caroline Panthers efter bare 11 kampe i spidsen for ... Read more »

Pyrus-stjerne melder ud: Det er slut

Foto: Robert Hendel/Gonzales Photo/Ritzau Scanpix Den velkendte skuespiller Jan Linnebjerg, bedst kendt som den elskede nisse Pyrus, har taget turen til Imperial-biografen i København for at se den nye danske ... Read more »

Nottingham Forest undersøger nye påstande om homofobi

Brighton, der fik Lewis Dunk udvist, vandt opgøret mod Nottingham Forest med cifrene 3-2. Nottingham Forest bistår politiet i dets efterforskning af en række tilhængere, som menes at være kommet ... Read more »

Lind undskylder efter grim tackling på FCM-keeper

Alexander Lind ramte efter en halv times spil under superligaopgøret mellem Silkeborg og FCM Martin Fraisl i hovedet med sit knæ. – Undskyld. Sådan lyder det sent mandag på det ... Read more »

Google starter med at slette inaktive konti fredag

Google annoncerede i maj en oprydningsproces, der starter fredag. (Arkivfoto). Fredag begynder Google at rydde op i inaktive konti på tværs af sine platforme. Det skriver nyhedsbureauet AP. Google annoncerede ... Read more »

Ronaldo overbeviste dommer om at omstøde eget straffespark

I stedet for at gøre sig klar til at sparke straffespark, kom Cristiano Ronaldo hurtigt på benene igen og viste en løftet pegefinger til dommeren, kinesiske Ma Ning. Normalt er ... Read more »
Top List in the World