Palvelutalon hoitajat ja asukkaat kertovat, millaista on hyvä vanhustenhoito: "Tullaan lähelle toista – joka päivä hymyillään"

THL:n julkaisemassa ikäihmisten asiakastyytyväisyyskyselyssä Seniorisäätiö sai hyviä arviointeja. Säätiön paras yksikkö Mariankodin ryhmäkoti numero 4, oli Helsingin paras ja koko maan tilastoissa neljäs.

– Hyvä vanhustenhoito on sitä, että me päällä ja sydämellä hoidetaan meidän ikäihmiset ja heidän elämänsä kunnioittaen siten,  että heillä on turvallinen ja hyvä olo eikä yksinäisyyttä tarvitse kärsiä, kertoo palveluesimies Pirjo Valtonen Seniorisäätiön Antinkodista.

Valtonen tiivistää hyvän hoidon: Se on sitä, että meidän ikäihmisiä kohdellaan arvokkaasti ja kunnioittavasti elämän loppuun asti.

– Nämä on tähtihetkiä, kun näkee asukkaiden voivan hyvin. Me kohtaamme toisemme silmien tasolla. Saamme hyvin sijaisia ja hoitajat ovat olleet meillä pitkään.

Valtosen mukaan Antinkodin asukkaat on kaikille hoitajille tuttuja ja silloin elämän laatu on korkealla tasolla.

Säätiön mukaan ikäihmisten kasvanut tyytyväisyys hoivaan on kasvanut käsi kädessä hoitajien tyytyväisyyden kanssa.

– Tekemistä riittää, mutta asukkaiden hyvä olo antaa hyvän mielen myös hoitajalle. Paras asia tässä työssä on meidän ihanat asukkaat, kiittää sairaanhoitaja Outi Karlsson.

Karlssonin mielestä hyvään hoitoon kuuluu paljon erilaisia asioita kuten hyvä vanhusten kohtelu, hyvä huolenpito, läsnäolo ja omaisiin yhteydenpitäminen.

– Me katsotaan elokuvia, jutellaan ja ulkoillaan. Meillä on asukkaille jumppaa ja ohjelmassa on tietysti askartelua.

Karlsson sanoo olleensa talossa jo yli 20 vuotta.

– Eikö se kerro aika paljon, kun olen ollut täällä niin kauan. Aina ei tarvitse tehdä edes niin paljon, sillä pelkkä läsnäolo ja kosketus riittää. Joskus se on vaan sitä, että ollaan vieressä.

Virkistyspäivänä vierailivat tutut lampaat ja kukko

Muutaman vuoden Antinkodin seitsemän asukkaan Esteri-kodissa asuneiden virkistyspäivänä paikalla oli myös kaksi lammasta ja kukko.

Asukas Paula Meinola kertoo, että hänen lapsuuden kotonaan oli aikonaan lampaita, mutta ne karkailivat koko ajan sisältä.

– Täytyy sanoa, että täällä on mukavia hoitajia, joiden kanssa on mukava jutella ja he ovat tuttuja sekä turvallisia. Heidän kanssaan voi keskustella vanhoistakin asioista.

Eläinrakas Aino Huusko sanoo,  että hänen sylissään oleva kukko on hyvin herkkä.

– Täällä saa kiitettävää hoitoa. Se on tietysti sellaista, että tullaan lähelle toista, päättää Huusko.

Eila Lehdon mukaan Antinkoti on hänen kotinsa nyt.

– Heti aamulla herätessä näen tutut maalaamani taulut ja kristallikruunun. Olen niin kiitollinen hoitajille, kun meillä riittää iloa ja joka päivä hymyillään.

News Related

OTHER NEWS

Onko sinulla Danske Bankin tili – nyt on syytä olla varovainen

Onko sinulla Danske Bankin tili – nyt on syytä olla varovainen Pankki kertoo huijauksista. Danske Bank kertoo asiakkailleen sen nimissä kulkevasta huijauksesta. Kyseessä on tekstiviestihuijaus. Pankin mukaan tekstiviestissä kerrotaan uudesta ... Read more »

Seuraaja kommentoi Petra Hämäläisen Miss Universum-haavetta: tämän takia Petrasta ei voi tulla maailman kauneinta

Seuraaja kommentoi Petra Hämäläisen Miss Universum-haavetta: tämän takia Petrasta ei voi tulla maailman kauneinta Miss Suomi Petra Hämäläinen päivitti hiljattain Instagramiin päivityksen liittyen Miss Universum -kisaan. Hän mainitsi päivityksessä muun ... Read more »

Espanjan Luis Enrique manasi ”viiden minuutin paniikkia” – ei myöntänyt kakkossijan etua

Ainakin torstain ottelun avausjaksoon peilaten sensaatiomaisen tappion Japanille kärsinyt Espanja jatkaa MM-turnaustaan pudotuspelillä Marokkoa vastaan. Lohkovoittoon rynninyt Japani puolestaan kohtaa seuraavassa vaiheessa Kroatian. On loputtomiin spekuloitava aihe, kumman vastustaja on ... Read more »

Indiana Jones and the Dial of Destiny sai trailerin! Sankariarkeologi palaa ruoskan varteen

Indiana Jones and the Dial of Destiny sai trailerin! Sankariarkeologi palaa ruoskan varteen Tässä se nyt on. Tuleva Harrison Fordin elokuva Indiana Jones and the Dial of Destiny sai ensimmäisen ... Read more »

Sopimus purkissa! Liigan maalitykin ensi kauden seura selvisi

Hyökkääjä Jens Lööke on tehnyt ensi kauden kattavan jatkosopimuksen Vaasan Sportin kanssa. SHL:stä Liigaan täksi kaudeksi siirtynyt Lööke on tehnyt alkukaudella loistavaa jälkeä Sportissa. 25-vuotias ruotsalainen on kirjannut 15 ottelussa ... Read more »

”Järkytys” – Tutkija hämmästyi yllätyskäänteestä saamelaiskysymyksessä

Kokous päätyi yllätysratkaisuun. Saamelaiskäräjät, Samediggi, kokouksessaan tiistaina. Saamelaiskäräjät asettui yllättäen puoltamaan hallituksen riitaisaa esitystä saamelaiskäräjälaiksi. Taustalla on kompromissiesitys, joka tuli tutkijalle puun takaa. Hallituksen riitaisana eduskuntaan tuotu esitys saamelaiskäräjälaiksi hyväksyttiin ... Read more »

AS: Atlético myy João Félixin 100 miljoonalla eurolla – nämä seurat kiinnostuneet

AS: Atlético myy João Félixin 100 miljoonalla eurolla – nämä seurat kiinnostuneet Atléticon on määrä myydä João Félix muihin maisemiin tammikuussa sadalla miljoonalla eurolla, kertoo AS. Lehden saamien tietojen mukaan ... Read more »

NHL-joukkueelle karmea takaisku! – Tappioon päättyneessä ottelussa tähtipelaaja loukkaantui

Vancouver Canucksin maalivahti Thatcher Demko. NHL:ssä todella ailahtelevan alkukauden pelannut Vancouver Canucks kärsi todella ikävän tappion kotiyleisönsä edessä. Canucks taipui Florida Panthersille tylyin lukemin ja ottelun kulminaatiopisteeksi muodostui lopulta ottelun ... Read more »

Tässä on Liigan marraskuun pelaaja

Tässä on Liigan marraskuun pelaaja Tulikuuman Ilveksen hyökkääjä Eemeli Suomi, 26, on valittu Liigan marraskuun pelaajaksi. Liiga tiedotti valinnasta perjantaina. Suomi kokosi lokakuun lopulta alkaneen kahdeksan ottelun pisteputkensa aikana yhteensä ... Read more »

Hurjia minuutteja - Mikko Rantanen ja Artturi Lehkonen urakoivat tehokkaasti

Hurjia minuutteja – Mikko Rantanen ja Artturi Lehkonen urakoivat tehokkaasti NHL:n puolustava mestari Colorado Avalanche palasi ruman tappion jälkeen voittajaksi viime yön kierroksella. Tiistaina Winnipeg Jetsille 5-0 -selkäsaunan kärsinyt Colorado ... Read more »

Oulun yliopisto ja Tietomaa kutsuvat yli 60-vuotiaat tiedetansseihin

Suunnittelija Tuula Räsästä Oulun yliopistosta haastattelee Jussi Häkkilä. Oulun yliopisto ja Tietomaa kutsuvat yli 60-vuotiaat tiedetansseihin Oulun yliopisto ja Tietomaa kutsuvat yli 60-vuotiaita tiedetansseihin Tietomaahan maanantaina 12. joulukuuta päiväsaikaan. Tapahtuma ... Read more »

HIFK:n kunniapuheenjohtaja on poissa – poptähti-tytär julkaisi muistoja: ”NEXT LEVEL”

HIFK:ssa sekä pelaajana että kunniapuheenjohtajana toiminut Gary Sundberg on kuollut. Edesmenneen jalkapallomiehen tytär, poptähti Chisu julkaisi Instagram-tilillään asianmukaisen tunteikkaan päivityksen. – Hän oli monelle inspiraatio ja hänen luovuutensa yritysmaailmassa sekä ... Read more »

Krista Pärmäkoski romahti - vihjaili suksista Viaplaylla: ”En usko, että hiihdän noin huonosti”

Krista Pärmäkoski romahti – vihjaili suksista Viaplaylla: ”En usko, että hiihdän noin huonosti” Krista Pärmäkoski romahti sijalle 27 Lillehammerissa hiihdetyn maailmancupin vapaan kympin kisassa. Pärmäkoski jäi voiton napanneesta Yhdysvaltain Jessie ... Read more »

Annika Saarikko Petteri Orpolle: Ehdotatte ”faktisesti” veronkevennyksiä velaksi 7 miljardin alijäämällä

Valtiovarainministeri. Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko ei suostu muuttamaan tulkintaansa siitä, että kokoomus toteuttaisi veronkevennyksensä velkarahalla. Arkistokuva. Valtiovarainministeri Saarikko pitää yhä kiinni tulkinnastaan, jonka mukaan kokoomus haluaisi keventää veroja velaksi. Kokoomuksen ... Read more »

Suomalaishiihtäjä latasi suorat sanat Viaplaylla: ”Ala-arvoinen suoritus”

Suomalaishiihtäjä latasi suorat sanat Viaplaylla: ”Ala-arvoinen suoritus” Suomen naishiihtäjien suoritus painui pahasti penkin alle, kun maastohiihdon maailmancup jatkui perjantaina Norjan Lillehammerissa. 10 kilometrin vapaan hiihtotavan väliaikalähtökisassa vain yksi suomalainen mahtui ... Read more »

Näin Vappu Pimiä korkkasi ensimmäisen vapaan viikonloppunsa kuukausiin: tähän eivät kaikki kykene

Näin Vappu Pimiä korkkasi ensimmäisen vapaan viikonloppunsa kuukausiin: tähän eivät kaikki kykene Juontaja Vappu Pimiällä on ollut keikkakalenteri täynnä ja viimeisen kolmen kuukauden ajan hän on painanut töitä tukka putkella. ... Read more »

Basket.fi: EM-korikuningatar Hilkka Hakola on poissa

Basket.fi: EM-korikuningatar Hilkka Hakola on poissa Koripallon vuoden 1956 EM-kisojen korikuningatar ja yhdeksän Suomen mestaruutta saavuttanut Ilkka Hakola on kuollut. Suomen Koripalloliitto kertoo suru-uutisen verkkosivuillaan. Hilkka Hakola nukkui pois 29. ... Read more »

Orange Is the New Black -sarjasta tuttu näyttelijä on kuollut

Muun muassa Orange Is the New Black -sarjasta tunnettu näyttelijä Brad William Henke on kuollut tiistaina 29. marraskuuta. Muun muassa Orange Is the New Black -sarjasta tunnettu näyttelijä Brad William ... Read more »

Poliisilla on useita epäiltyjä Oulun Hiirosen henkirikokseen liittyvässä kokonaisuudessa

Oulun käräjäoikeus on vanginnut yhteensä seitsemän henkilöä epäiltynä kokonaisuuteen liittyvistä rikoksista. Poliisilla on useita epäiltyjä Oulun Hiirosen henkirikokseen liittyvässä kokonaisuudessa Poliisi on jatkanut tiiviisti Oulussa Hiirosen kaupunginosassa tapahtuneen henkirikoksen tutkintaa. ... Read more »

Ranskan MM-joukkue jakautumassa kahteen leiriin – keskiössä puolustajan huonot esitykset

Ranskan maajoukkue on jakautumassa kahteen leiriin puolustaja Benjamin Pavardin esitysten takia, kertoo L’Équipe. Pavard, 26, pelasi 89 minuuttia, kun Ranska voitti miesten MM-kisojen avausottelussaan Australian 4-1. Hän oli kuitenkin osasyyllinen ... Read more »

Liiga-kärki Lukko lähettää maalivahtinsa lainalle – ”Ulkopuolinen apu tulee tarpeeseen”

Liigan kärjessä majaileva Lukko lähettää kaksi pelaajaansa lainalle. Raumalaisseurassa tällä hetkellä vähäiselle vastuulle jääneet maalivahti Samuel Jukuri ja puolustaja Onni Korkka hakevat peliaikaa Mestiksen puolelta liittyvät yhden ottelun ajaksi TUTO ... Read more »

Koronarajoitusten varovainen höllentäminen jatkui Kiinassa – Xi sanoi kiinalaisten olevan turhautuneita

Useat Kiinan kaupungit kertoivat lieventävänsä testaus- ja karanteenikäytäntöjään. LEHTIKUVA / AFP AFP Koronarajoitusten varovainen höllentäminen jatkui Kiinassa perjantaina, kun useat kaupungit kertoivat lieventävänsä testaus- ja karanteenikäytäntöjään. Kiinan presidentti Xi Jinping ... Read more »

Juraj Slafkovsky avasi Montrealin hanat NHL:ssä poikkeuksellisella tavalla – samaa nähty viimeksi tasan 12 vuotta sitten

Juraj Slafkovsky avasi Montrealin hanat NHL:ssä poikkeuksellisella tavalla – samaa nähty viimeksi tasan 12 vuotta sitten NHL:n tuorein ykkösvaraus Juraj Slafkovsky oli kelpoiskussa perjantaiyönä, jolloin hän iski Montreal Canadiensille yhden ... Read more »

Ensi hallituksella ”todella raskas” tehtävä – Sopeutustarve 4 miljardia, arvioi PTT

Sopeutusta. PTT:n mukaan seuraavan hallituksen pitää sopeuttaa julkista taloutta miljardeilla Tavoitteen saavuttaminen edellyttää poliittisesti vaikeita leikkauksia sosiaaliturvaan sekä veronkiristyksiä, arvioi Pellervon taloustutkimus PTT politiikkasuosituksessaan. Suomen seuraavan hallituksen pitäisi sopeuttaa julkista ... Read more »

Espanjan puolustaja tyrmää väitteet taktikoinnista: “Olemme pettyneitä tappiosta”

Cesar Azpilicueta Espanjan puolustaja, Cesar Azpilicueta, torjuu väitteet siitä, että joukkue olisi löysäillyt viimeisessä lohkovaiheen pelissään Japania vastaan, jotta Saksan putoaminen varmistuisi. Espanja aloitti lohkovaiheen kolmannen ottelunsa Japania vastaan vahvasti. ... Read more »

Kanada oli historiallisen huono MM-kisoissa - vain tämä maa on "pystynyt" samaan

Kanada oli historiallisen huono MM-kisoissa – vain tämä maa on “pystynyt” samaan Kanada ihastutti vielä MM-kisojen avausottelussaan Belgiaa vastaan, mutta sittemmin maan taso romahti. Pirteän Belgia-ottelun jälkeen Kanada hävisi Qatarissa ... Read more »

Valtteri Bottaksen yllättävä uusi lajivalinta: tässä ura Formuloiden jälkeen?

Valtteri Bottaksen yllättävä uusi lajivalinta: tässä ura Formuloiden jälkeen? Formulakuski Valtteri Bottas ajelee tällä hetkellä Alfa Romeon tallissa Kimi Räikkösen paikalla ja kausi 2022 on ollut kiitettävä, vaikka ei yhtä ... Read more »

Urheilutähti tuli Suomeen – ruokapöydässä odotti iso järkytys

Hiihdon maailmanmestari Devon Kershaw tunnetaan varsin suorista mielipiteistään. Pohjoisamerikkalaiset puhuvat monesti jopa imelän kohteliaasti kokemuksistaan muissa maissa, mutta tämä kanadalainen on eri maata. Siitä saatiin esimerkki Faster Skier -podcastissa. Kershaw ... Read more »

Hyundai Ioniq 6:een uudenlainen hinnoittelu Suomessa

Hyundai Ioniq 6:een uudenlainen hinnoittelu Suomessa Hyundai Ioniq 6:n ennakkomyynti alkoi tänään kahdella malliversiolla. Takavetoinen Ioniq 6 maksaa Suomessa 59 390 euroa, nelivetoinen malliversio 64 990 euroa. Molemmissa malleissa on ... Read more »

Englanti ja Ranska kohtaavat jo puolivälierässä? Theo Walcott ennustaa Kylian Mbappélle tuskaa tämän puolustajan kanssa

Mikäli Englanti lyö MM-kisojen ensimmäisessä pudotuspelissään Senegalin, ja Ranska vastaavasti Australian, kohtaavat Euroopan mahtimaat toisensa kisojen puolivälierävaiheessa. Vaikka kohtaamisen toteutumiseen on vielä mutkia matkassa, on näin herkullisen yhteenoton suhteen spekulointi ... Read more »

Anniina Valtonen jakoi kuvan ikävästä mokasta, jonka seuraamukset pelottavat: ”Nyt kerään rohkeutta…”

Juontaja ja tv-meteorologi Anniina Valtonen jakoi seuraajilleen paljastuksen kulissien takaa ikävästä mokasta, jonka seuraamukset pelottavat. Suosikkimeteorologi Anniina Valtonen, 32, yllätti monet marraskuussa, kun hän ilmoitti vaihtavansa työpaikkaa. Valtonen ehti työskennellä ... Read more »

Fedin pääjohtaja puhui pörssit nousuun – myös Helsingissä osakekurssit vahvistuvat

Jerome Powellin mukaan Fed voisi höllentää kantaansa koronnostoihin jo joulukuussa. LEHTIKUVA/AFP AFP Yhdysvaltojen keskuspankin Fedin pääjohtajan Jerome Powellin rauhoittelevat kommentit ovat antaneet vauhtia pörssikursseille ympäri maailman. Wall Streetiltä keskiviikkona alkanut ... Read more »

Koirien rekisteröinnille esitetty kymmenen euron maksua – tavoitteena rekisteröidä kaikki Suomen 700 000 koiraa

Eetu Halonen Koirien rekisteröinnille on esitetty kymmenen euron maksua ensi vuoden alussa voimaan astuvaan koirarekisteriin. Asiasta kertoo STT:lle erityisasiantuntija Anssi Welling maa- ja metsätalousministeriöstä. Ruokaviraston ylläpitämä koirarekisteri astuu voimaan tammikuussa. ... Read more »

Myös hovioikeus hylkäsi Peter Fryckmanin kanteen: Kouri-kauppojen bulvaani ei pääse Haagin välitystuomioistuimeen

Liikemies Peter Fryckmanin kanne Suomen valtiota vastaan kaatui myös hovioikeudessa. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER Helsingin hovioikeus on käräjäoikeuden tavoin hylännyt liikemies Peter Fryckmanin kanteen Suomen valtiota vastaan. Kanteessa Fryckman vaati ... Read more »

MM-kisojen E-Lohkossa nähtiin uskomaton päätöskierros – Espanja tappiosta huolimatta jatkoon

MM-kisojen E-Lohkossa nähtiin uskomaton päätöskierros – Espanja tappiosta huolimatta jatkoon Jalkapallon MM-kisojen E-lohkon päätöskierroksella riitti jännitystä aivan loppuun asti. Espanja hävisi omassa ottelussaan Japanille 1-2 ja Saksa puolestaan voitti Costa ... Read more »

Puolustusvaliokunta haluaa ulkomaalaisten kiinteistökaupat tiukempaan syyniin

Lakimuutosten jälkeen valtiolla olisi kiinteistöihin etuosto-oikeus, jos se olisi tarpeen kansallisen turvallisuuden varmistamiseksi. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN Eduskunnan puolustusvaliokunta puoltaa hallituksen antamaa lakiesitystä, jonka mukaan ulkomaalaisten kiinteistökaupat voitaisiin tutkia etukäteen ... Read more »

Jättiyllätys hiihdon maailmancupissa!

Jättiyllätys hiihdon maailmancupissa! Vasta uransa toisen kisan maailmancupissa hiihtänyt 22-vuotias norjalainen Iver Tildhem Andersen jysäytti jättiyllätyksen kotiyleisönsä edessä Lillehammerissa. Andersen latasi voiton 10 kilometrin vapaan hiihtotavan väliaikalähtökisassa. Andersenin yllätystä avitti ... Read more »

Poliisi tutkii eteläsavolaisen hoivakodin asukkaan kuoleman – rikosta ei toistaiseksi epäillä

Iäkäs asukas kuoli Attendon hoivakodissa. LEHTIKUVA / TIMO JAAKONAHO Markku Uhari, Jecaterina Mantsinen Poliisi tutkii ikäihmisen kuolemaa eteläsavolaisessa hoivakodissa kuolemansyyntutkintana. Rikosylikonstaapeli Markku Lamberg Itä-Suomen poliisista kertoi STT:lle perjantaina, että ikäihminen ... Read more »

SDP:n ex-kansanedustaja: Tässä 800 miljoonan euron leikkaukset

Sopeutus. Ensi vaalikaudella on edessä vaikeita sopeutustoimia, ennustetaan nyt melko laajasti. Kuvituskuva. Menoja halutaan lisätä soteen ja koulutukseen vaalien alla, mutta todellinen sopeutustaso paljastuu eduskuntavaalien jälkeen, huomauttaa aiemmin pitkään eduskunnassa ... Read more »

Hurja väite: Real Madrid haluaa tämän hyökkääjän Liverpoolista

Hurja väite: Real Madrid haluaa tämän hyökkääjän Liverpoolista Real Madridin ei onnistunut hankkia ranskalaista tähtihyökkääjää Kylian Mbappe PSG:stä. Defensa Centralin uutisen mukaan Los Blancosilla on kuitenkin taas hurja suunnitelma vireillä. ... Read more »
Breaking thailand news, thai news, thailand news Verified News Story Network