Paleletko etätöissä? Älä luota vain villasukkiin – ota näppärät lämmitysniksit talteen

Asia's Tech News Daily

Paleletko etätöissä? Älä luota vain villasukkiin – ota näppärät lämmitysniksit talteen
© Shutterstock Jos vilu iskee etätoimistolla, voi huoletta heittää lisää vaatekerroksia niskaan.

Kodin ja itsensä lämmittämisseen paukkupakkasilla on olemassa näppäriä niksejä.

Etätyöskentely kotoa saattaa tuntua erinomaiselta vaihtoehdolta paukkupakkasilla, kun työmatka vaihtuukin muutamaan ekstraminuuttiin lämpimän peiton alla.

Työpaikalla saattaa tosin hyvässä lykyssä olla merkittävästi lämpimämpää kuin kotona, missä pohdit, kuinka tähtitieteellinen sähkölaskusta tulee, jos väännät kaikki lämpöpatterit täysille.

Kylmyyden tunnetta todennäköisesti lisää se, että etätöissä istut helposti paikoillasi useita tunteja putkeen.

Metro-julkaisu keräsi listan vinkkejä, joiden avulla voit maksimoida lämmön kotonasi myös etätyöpäivinä.

Hyödynnä auringonpaiste

Aurinkoisina päivinä kaihtimet tai verhot kannattaa pitää auki, jolloin auringonvalo lämmittää kotia.

Pimeän tullen ja varsinkin yöllä, kaihtimet ja verhot kannattaa sulkea, sillä ne toimivat ikään kuin ylimääräisenä eristekerroksena pitäen huoneet hieman lämpimämpänä.

Lue myös: Päivisin väsyttää, mutta iltaisin ei nukuta? Lääkäri kertoo korjaussetin piinaavaan ongelmaan

Tuki potentiaaliset vetokohdat

Jos talvisin tuntuu siltä, että jossain päin asuntoa vetää, kannattaa käyttää hetki siihen, että tukkii paikat, joista lämpö karkaa asunnosta.

Vetoisia paikkoja ovat yleensä ikkunan ja ovenpielet sekä mahdolliset raot lattiassa.

Lämmön karkaamisen estäminen on luonnollisesti hyvin tehokas tapa pitää asunto lämpimänä, mutta vetokohtien tukkiminen säästää pitkän pennin myös lämmityskustannuksissa.

Ennen kuin alat tiivistämään esimerkiksi ikkunoita, kannattaa testata, että vetävätkö ne todella. Testaaminen onnistuu helposti esimerkiksi kynttilän avulla.

Siirrä huonekaluja

Tarkista miten olet sijoitellut huonekalusi, jotta ne eivät ole liian lähellä lämpöpattereita. Vaikka saattaisi tuntua hyvältä idealta hilata sohva aivan patterin viereen lämmön vuoksi, se todennäköisesti estää lämpöä kulkemasta muualle asuntoon.

Patterin eteen sijoitetut verhot sitten taas luovat patterin edustalle lämpimän ilman “taskun”, joka vaikuttaa patterin termostaattiin. Termostaatti tulkitsee huoneessa olevan lämpimämpää kuin siellä todellisuudessa onkaan, joten lämmönluovutus jää vajaaksi.

Lämpöpatterin ja verhojen tai kalusteiden välillä pitäisikin olla aina vähintään 15 sentin rako.

Paleletko etätöissä? Älä luota vain villasukkiin – ota näppärät lämmitysniksit talteen
© Miroslav Lukic Lämpöpatteri saattaa tulkita huonelämmön lämpimämmäksi kuin se on, jos sen edessä on esimerkiksi verhot.

Pidä ovet suljettuna

Pitämällä eri huoneiden ovet suljettuna, ilmavirtaus niiden välillä pienenee, eikä lämpö pääse karkaamaan avoimien ovien kautta.

Ovi kuitenkin kannattaa lämmön kannalta pitää auki on uunin ovi sen käytön jälkeen. Uunin jälkilämpö tuo huoneeseen ekstralämpöä kuluttamatta kuitenkaan energiaa.

Lue myös: Tiesitkö? Tästä syystä termostaattia tulisi säätää pienemmälle pakkasella

Pukeudu kerroksiin

Kerrospukeutuminen on toimiva keino talvisen urheilun lisäksi myös etätöihin.

Jos sinun ei tarvitse istua Teams-palaverien takia kotonakin puku päällä, kannattaa pohtia, olisiko mukavampaa ja lämpimämpää pistää päälle se isoin ja lämpimin huppari, jonka alle mahtuu toinenkin paita.

Kerrospukeutumisessakin kannattaa pitäytyä kohtuudessa, ettei pue itselleen epämukavan tönkköä oloa.

Harteilleen tai syliinsä voi aina heittää myös viltin – lämmintä ja mukavaa!

Paleletko etätöissä? Älä luota vain villasukkiin – ota näppärät lämmitysniksit talteen
© Toimittanut MTV Etätöissä voi huoletta kerrospukeutua ja vetäistä villasukat jalkaan.

Lue myös: Hattu ei ole tärkein suoja kylmää vastaan – 4 tapaa, joilla pysyt lämpimänä paukkupakkasilla

Tee taukojumppa

Mikään ei lämmitä niin kuin vanha kunnon yllätyskyykky. Pieni taukojumppa töiden teon lomassa lisää verenkiertoa ja lämmittää, mutta virkistää myös aivoja, jolloin työntekokin helpottaa.

Nosta siis aika ajoin pylly ylös penkistä ja viltin lämmön alta ja tee pari jumppaliikettä.

Lue myös: Mikä on sinun lukusi? Tutkimus paljasti istuma-ajan, joka seitsenkertaistaa aivoinfarktin riskin

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit!

Lähde: Metro

Internet Explorer Channel Network
Asia's Tech News Daily
News Related

OTHER NEWS

Kepinheitto kävi kalliiksi – Real Betisille ankara stadionrangaistus

© Kuva: Getty Images Lauantaina aloitetussa, mutta kesken jääneessä Copa del Reyn Sevillan derbyssä nähtiin välikohtaus, joka kävi kotijoukkue Real Betisille kalliiksi. Betisin tehtyä 1-1-tasoitusmaalin katsomosta heitettiin PVC-muovinen keppi Sevillan ... Read more »

ESPN jysäytti kovan uutisen: Kylian Mbappen siirto on jo käytännössä varma!

© Toimittanut Sport Content ESPN jysäytti torstaina tiskiin kovan uutisen. Kylian Mbappen siirto PSG:stä on varmistumassa. ESPN luonnehtii, että Mbappen siirto PSG:stä Real Madridiin on jo “käytännössä varma”. Mbappen sopimus ... Read more »

Tapparassa ja SaiPassa koronatartuntoja - joukkueet siirtyvät karanteeniin

© Toimittanut Sport Content Jääkiekon Liigassa pelaavat Tappara ja SaiPa tiedottivat koronatartunnoistaan torstaina. Joukkueet kertoivat, että molemmissa joukkueissa on havaittu useita koronatartuntoja. Tästä syystä molemmat joukkueet ovat päättäneet siirtyä omaehtoiseen ... Read more »

Playstation vs. Xbox -taistelu jatkuu – Sony kommentoi Microsoftin järisyttävää Activision-kauppaa

© Hakan Nural / Anadolu Agency / ABACAPRESS / ddp images / AOP Playstation vs. Xbox -taistelu jatkuu – Sony kommentoi Microsoftin järisyttävää Activision-kauppaa Sonyn päämajassa on varmaan järjestetty parikin ... Read more »

Ruotsin olympiajoukkueen maastohiihtäjällä koronatartunta – Pekingin kisat uhattuna

© DeFodi Images Ruotsin maajoukkuelupaus Leo Johanssonilla on todettu koronavirustartunta. Ruotsin maastohiihtomaajoukkueen Leo Johanssonilla on todettu koronatartunta vain viikko ennen matkustusta Pekingin talviolympialaisiin, kertoo Expressen. Ruotsin olympiajoukkueella on ollut suuria ... Read more »

Sopimus purettu! Talousvaikeuksissa oleva Liiga-seura näytti ulkomaalaisvahvistukselle ovea

© Tiedotekuva Talousongelmiin joutunut SaiPa tiedotti torstaina, että maalivahti Jaroslav Janus on vapautettu sopimuksestaan. 32-vuotias slovakialaisvahti siirtyi SaiPaan marraskuussa, kun maajoukkuevahti Niclas Westerholm loukkaantui. Janus pelasi Liigassa kuusi ottelua torjuntaprosentilla ... Read more »

The Athletic: Boston Bruins virittelee suomalaisen NHL-pelaajan sisältävää kauppaa!

© Tiedotekuva The Athletic -sivuston Boston Bruinsin sisäpiiritoimittaja Fluto Shinzawa raportoi, että suomalaispuolustaja Urho Vaakanaisesta voi tulla kauppatavaraa ennen helmikuun siirtorajaa. Shinzawan mukaan Bruins on kiinnostunut kuuntelemaan tarjouksia 23-vuotiaasta joensuulaisesta. ... Read more »

Sähköinen Fiat 500 belgialaislehden lukijoiden suosikki

© Kuva: Fiat. Uusi sähköinen Fiat 500 on saanut jo 19. palkinnon Euroopassa, kun se saavutti voiton belgialaisen Le Moniteur Automobile -lehden lukijaäänestyksessä ”Paras auto 2021” pienten sähköautojen kategoriassa, todetaan ... Read more »

Man Utd aim higher after walking away from tempting transfer solution to Rangnick issue

© PA Images Denis Zakaria and Jude Bellingham Manchester United will look to remedy Ralf Rangnick’s main concern in the summer, though they are chasing more impressive targets than Denis ... Read more »

Venäjä järjestää massiiviset merisotaharjoitukset Atlantilla, Tyynellämerellä, Jäämerellä ja Välimerellä

© AFP / Lehtikuva Harjoituksiin osallistuu yli 140 sotalaivaa ja tukialusta sekä noin 10 000 sotilaista, kertoo Venäjän puolustusministeriö. Lehtikuva/AFP AFP Venäjä järjestää suuret merisotaharjoitukset Atlantilla, Tyynellämerellä, Jäämerellä ja Välimerellä. ... Read more »

"Erittäin epätodennäköistä" – tästä Marinin Nato-haastattelusta nyt kohistaan, katso video

© Toimittanut MTV Pääministeri Sanna Marinin uutistoimisto Reutersille antamat Nato-kommentit kirvoittavat keskustelua. Marinilta kysyttiin Reutersin haastattelussa, pitäisikö Suomen lisätä yhteistyötään sotilasliitto Naton kanssa. Pääministeri vastasi, ettei Nato-jäsenyyden hakemisesta ole keskusteltu.  Marin sanoi ... Read more »

Presidentti Niinistö saksalaislehdelle: Suomeen ei kohdistu erityistä uhkaa

© Lehtikuva Niinistön mukaan EU:n jäsenmaiden pitäisi sopia yhteisestä linjasta ja puhua sitten yhdellä äänellä. Lehtikuva / Markku Ulander Niilo Simojoki Presidentti Sauli Niinistön mukaan Suomeen ei kohdistu tällä hetkellä ... Read more »

Varo rosvoja! Jos saat sähköpostia näiltä brändeiltä, ole tarkkana ettet joudu huijatuksi

© Andrea Ronchini / Pacific Press / Shutterstock / AOP Varo rosvoja! Jos saat sähköpostia näiltä brändeiltä, ole tarkkana ettet joudu huijatuksi Tietoturvayhtiö Check Point julkaisi jälleen listan tuotemerkeistä, joita ... Read more »

Kommentti: Kauniit ja rohkeat -sarjan tapahtumat 30 vuoden takaa puistattavat – eivätkä ne ole vanhentuneet sillä tavalla, kuin olisi toivonut

Kauniit ja rohkeat -sarjan alussa nähdään tapahtumia, jotka ovat valitettavalla tavalla yhä osa nykypäivää, kirjoittaa MTV Uutisten toimittaja Aino Haili. Kolmekymmentä vuotta sitten, 20. tammikuuta vuonna 1992, Suomeen rantautui viiden ... Read more »

Asiantuntija nostaa esiin mielenkiintoisen yksityiskohdan Toyotan uudesta ralliautosta – kilpailijoita vaanii vaara: "Rengaskuluma voi olla isompi"

Kun uudet Rally1-hybridiautot esiteltiin viime viikonloppuna Salzburgissa, monet panivat merkille, että Toyotan, Hyundain ja M-Sportin autot muistuttavat ulkonäöltään kovasti toisiaan. C Moren asiantuntijana tällä kaudella toimiva Teemu Suninen on kuitenkin merkille yhden ... Read more »

Ovi käy jälleen! Liiga-seura vapautti ulkomaalaisvahvistuksen sopimuksestaan

© Tiedotekuva Talousongelmiin ajautunut SaiPa tiedottaa, että maalivahti Jaroslav Janus on vapautettu sopimuksestaan. 32-vuotias slovakialainen siirtyi SaiPaan marraskuussa, kun leijonavahti Niclas Westerholm loukkaantui. Janus pelasi Liigassa kuusi ottelua torjuntaprosentilla 88,8. ... Read more »

Joko taas! Tapparan CHL-välierä uhattuna jälleen koronatartuntojen vuoksi

© imago sport Tapparan joukkueessa on todettu koronatartuntoja. Tapparan jääkiekon CHL:n välierä Red Bull Muncheniä vastaan on jälleen uhattuna koronatartuntojen vuoksi. Tappara tiedotti torstaina, että joukkueessa on todettu koronatartuntoja ja ... Read more »

Lähde: Bayern München yritti isoa kaappausta Barcelonasta!

© Toimittanut Sport Content Bayern München yritti taannoin isoa kaappausta Barcelonasta, kertoo Sport1. Sportin saamien tietojen mukaan Bayern yritti kaapata Barcelonan Pedrin riveihinsä. Siirto meni kuitenkin kiville. Pedri päätyi allekirjoittamaan ... Read more »

MD: Tšekin tähtikärkeä tarjottu Barcelonalle tammikuussa – Bundesliigan maalitilaston toisena

© Kuva: Getty Images Bundesliigassa kovaa jälkeä tehnyt Patrik Schick on yhdistetty Barcelonaan jo tammikuun siirtoikkunassa. Mundo Deportivon mukaan Tšekin maajoukkueen tähteä on tarjottu katalonialaisjätille. Schick edustaa tällä hetkellä Bayer ... Read more »

Mikko Korhonen ja Sami Välimäki avasivat vuotensa hienosti – ”Se oli hyvä päivä ja startti kauteen”

© Toimittanut Arvokisat Golfin DP World Tourin, entisen Euroopan kiertueen vuoden ensimmäinen ja kauden toinen kilpailu käynnistyi torstaina Abu Dhabissa Yas Links -kentällä. Mukana kisassa on neljä suomalaista, joista ja ... Read more »

Pian ilmestyvässä Moon Knight -sarjassa näyttelevä Gaspard Ulliel menehtyi lasketteluonnettomuudessa

© Tilt.fi Pian ilmestyvässä Moon Knight -sarjassa näyttelevä Gaspard Ulliel menehtyi lasketteluonnettomuudessa Moon Knight -tähti menehtyi. Ranskalaisnäyttelijä Gaspard Ullielin on ilmoitettu menehtyneen vain 37-vuotiaana. Gaspard Ulliel menehtyi muun muassa Varietyn ... Read more »

Lotta Harala julkaisi kuvia ja videon uima-altaalta – Ihastui yllättäen uuteen treenimuotoon!

© Getty Images Lotta Harala kertoi joulukuussa Instagramissa, että hän on käynyt leikkauksessa. – Sääriluun murtumalinjan reunat hiottiin verestäviksi ja se täytettiin omasta suoliluustani irrotetulla verestävällä hohkaluulla, hän kirjoitti tuolloin. ... Read more »

Kimi Räikkösen superauto ilmestyi myyntiin Sveitsissä – harvinaisuuden hinta noussut suomalaisen käsissä lähes kahdella miljoonalla

© Tiedotekuva F1-uransa viime kauteen päättänyt Kimi Räikkönen on päättänyt myydä yhden harvinaisista autoistaan. Laajan kokoelman superautoja omistava suomalainen on laittanut vuoden 2016 Ferrari F12tdf-autonsa myyntiin miehen asuinmaassa Sveitsissä. 42-vuotias ... Read more »

EU vastaa jykevillä talouspakotteilla, jos Venäjä hyökkää Ukrainaan – von der Leyen: "Transatlanttinen yhteisö on yhtenäisesti tämän takana"

© OLIVIER HOSLET EU vastaa komission mukaan jykevillä taloudellisilla vastatoimilla, jos Venäjä ryhtyy sotilaallisiin toimiin Ukrainaa kohtaan. EU:n komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen sanoo, että EU ja Yhdysvallat ovat ... Read more »

SUL jatkaa tutun pääyhteistyökumppanin kanssa

© Toimittanut Sport Content IKH jatkaa Suomen Urheiluliiton (SUL) pääyhteistyökumppanina ja näkyy kuluvan vuoden aikana laajasti kotimaan televisioiduissa yleisurheilukilpailuissa ja sosiaalisessa mediassa. IKH on myös syyskuun alussa Olympiastadionille palaavan Ruotsi-ottelun ... Read more »

Entisen SM-liigatähden ura jatkuu KHL:ssä

© Toimittanut Sport Content Tshekkipuolustaja Libor Sulakin tulevaisuus on selvillä. Sulakin ura jatkuu seuraavaksi KHL:ssä. Sulak ja Admiral Vladivostok ovat allekirjoittaneet yhden vuoden mittaisen jatkosopimuksen. Sulak on pelannut tällä kaudella ... Read more »

Olympiapomolta synkkä arvio: "En usko että kukaan voi sanoa varmasti"

© Toimittanut Sport Content Pekingin olympialaisten pitäisi ainakin tällä tietoa käynnistyä helmikuun alussa. Olympialaisia varjostaa kuitenkin koronaviruspandemia. Pekingin talvikisat järjestetään viime kesän Tokion olympialaisten tapaan tiukkojen yleisörajoitusten piirissä. Tokion kisojen ... Read more »

Suomalaispelaajat kovassa iskussa Euroopan kentillä

© fiba.com Sasu Salinin 20 pistettä eivät riittäneet viemään Teneriffaa vielä jatkoon Mestarien liigan Play-In -kierroksella. Mikael Jantusen Oostende sen sijaan piti jatkotoiveensa elossa tasoittamalla otteluvoitot Igokeaa vastaan. Teneriffa ei ... Read more »

Kahdessa Liiga-joukkueessa koronavirustartuntoja – neljä ottelua siirtyy

© Juha Tamminen Tapparan ja SaiPan Liiga-joukkueissa on todettu koronavirustartuntoja. Molemmat joukkueet siirtyvät toistaiseksi omaehtoiseen karanteeniin viranomaisten suositusten mukaisesti. Näin ollen Tapparan perjantain vierasottelu JYPiä vastaan ja lauantain kotiottelu KooKoota ... Read more »

Liigassa jälleen koronavirustartuntoja – kaksi joukkuetta karanteeniin, neljä ottelua siirtyy

© Juha Tamminen SaiPan ja Tapparan Liiga-joukkueissa on todettu koronavirustartuntoja. Molemmat joukkueet siirtyvät välittömästi omaehtoiseen karanteeniin toistaiseksi viranomaisten suositusten mukaisesti. Näin ollen SaiPan lauantain kotiottelu Sportia vastaan sekä Tapparan perjantain ... Read more »

Illalla tv:ssä: Näyttelijä päätyi huumekohtauksen vuoksi sairaalaan – hillittömän hauskoja hetkiä sisältävä DiCaprio-leffa!

IMDb-arvosana on 8,2. Illan tv-tarjonnasta löytyvä Wolf of Wall Street (2013) kertoo tosielämän valkokauluskriminaalin tarinan – ja tarinasta ei tosiaan puutu huumehöyryistä sekoilua ja moraalittomuutta. Tarinan tulkinta kävi niin raskaaksi ... Read more »

Paperiliitto pidensi UPM:n lakkoa kahdella viikolla

© Lehtikuva Lakkovahteja UPM:n Kymin-tehtaalla Kouvolassa viime viikolla. Lehtikuva / Emmi Korhonen Lassi Lapintie, Iiro-Matti Nieminen Paperiliiton hallitus on päättänyt jatkaa lakkoa UPM:n työpaikoilla kahdella viikolla. Lakon on määrä jatkua ... Read more »

Illalla tv:ssä: Scifi-leffassa nähdään kuuluisa Paul Newmanin kaljakommentti – mielenkiintoinen juoni ei ihan pääse maaliin saakka

IMDb-arvosana on 7,0. Illalla esitetään televisiosta scifi-leffa Kohtalon valvojat (2011). Matt Damon esittää elokuvassa nuorta kongressiedustajaa, joka ajautuu rakastettunsa kanssa keskelle outoja tapahtumia. Poliitikko David (Damon) ja tanssija Elise (Emily ... Read more »

Kokoomuksen Orpo arvostelee pääministeri Marinin Nato-lausuntoa

© Lehtikuva Marin sanoi Reutersin haastattelussa, että on ”hyvin epätodennäköistä”, että Suomi hakisi Nato-jäsenyyttä tällä hallituskaudella. Lehtikuva / Emmi Korhonen Oppositiopuolue kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo arvostelee pääministeri Sanna Marinin (sd.) ... Read more »

DocPoint julkaisi ohjelmistonsa – Avajaistapahtumassa maksuton ulkoilmanäytös

© Episodi.fi Ascension. DocPoint järjestetään tänä vuonna valtakunnallisena verkkofestivaalina. Helsingin dokumenttielokuvafestivaali DocPoint on julkistanut ohjelmistonsa ja käynnistänyt lipunmyynnin. DocPoint järjestetään tänä vuonna valtakunnallisena verkkofestivaalina. Kaikki elokuvat ovat nähtävissä koko Suomessa. ... Read more »

Kaivoksille on ensimmäistä kertaa laadittu vastuullisuusjärjestelmä – vastuullisuustyössä vielä parannettavaa

© Lehtikuva Pokan mukaan ensimmäisistä viidestä raportista käy ilmi, että kaivoksilla on vastuullisuustyössä vielä parannettavaa. Lehtikuva / Heikki Saukkomaa Antti Autio Kaivoksille on laadittu ensimmäisen kerran vastuullisuusjärjestelmä, joka perustuu kaivosten ... Read more »

Liigastakin tuttu tehopuolustaja allekirjoitti jatkosopimuksen – ura jatkuu KHL:ssä

© Taneli Niinimäki Tshekkipuolustaja Libor Sulak jatkaa uraansa KHL:ssä myös ensi kaudella. Hän on solminut yhden kauden mittaisen jatkosopimuksen Admiral Vladivostokin kanssa. 27-vuotias Sulak on pelannut joukkueen riveissä tällä kaudella ... Read more »

Entinen brassitähti paljasti olleensa kokaiiniriippuvainen peliurallaan - "Olin seitsemän päivää putkeen hereillä"

© Toimittanut Sport Content Uransa jo lopettanut brasilialaisjalkapalloilija Mario Jardel on paljastanut olleensa huumeriippuvainen pelaajauransa aikana. Hän on sittemmin päässyt kuiville. Jardel loi uransa erityisesti Portossa, Galatasarayssa ja Sportingissa. Kovana ... Read more »

Saako Atlético Madrid toivepuolustajansa? Valencialla korvaaja katsottuna

© Kuva: Getty Images Atlético Madrid etsii tammikuun siirtoikkunassa korvaajaa Newcastleen siirtyneelle Kieran Trippierille. Ykköstoiveeksi on viime päivinä valikoitunut Tanskan A-maajoukkuepelaaja Daniel Wass, joka on pelannut Valenciassa niin laitapuolustajana, wing-backina ... Read more »

Futsalmaajoukkue aloittaa historialliset EM-kilpailut torstaina – Meillä on velvollisuus antaa kaikkemme”

© Toimittanut Arvokisat Suomen miesten futsalmaajoukkue aloittaa historialliset EM-kilpailut kohtaamalla torstain avausottelussa Italian. Päävalmentaja Mico Marticin mukaan Suomen joukkue on valmistautunut hyvin ja valmiina kisoihin. Suomi kohtaa avausottelussaan maailman huippujoukkueisiin ... Read more »
On free-english-test.com you will find lots of free English exam practice materials to help you improve your English skills: grammar, listening, reading, writing, ielts, toeic