Opscheppen over je relatie op social media: dit betekent het

© Shutterstock Het is een slecht teken

Krijg je er altijd een slecht gevoel bij wanneer iemand in je vriendenkring continu berichten deelt over zijn of haar relatie? Dan ben je op het juiste spoor. Doe je het zelf heel veel? Dan hebben we slecht nieuws voor je. Het is namelijk een teken dat je onzeker bent over de relatie.

Jezelf overtuigen

Relatie-expert Nikki Goldstein zegt dat mensen die veel berichten plaatsen over hoe geweldig hun relatie  is, dit niet doen om anderen te overtuigen, maar zichzelf. Ze zijn op zoek naar validatie en de complimenten of likes van anderen zorgen ervoor dat ze zich weer tijdelijk beter voelen over de relatie. Dit zou niet nodig moeten zijn in een succesvolle relatie.

Onzeker

De gedachten van Nikki zijn bevestigd door een Amerikaanse universiteit die het onderzocht. Honderd koppels deden mee aan het onderzoek en het bleek dat de mensen die het vaakst berichten plaatsten over hun partner eigenlijk juist onzeker waren over de relatie.

Geen tijd

Je zou kunnen zeggen dat de echt gelukkige koppels helemaal geen zin of tijd hebben om hun activiteiten te delen op social media. Ze zijn veel te druk met van elkaar te genieten. Bedenk ook dat social media volgens onderzoek een negatieve impact heeft op je geluksgevoel. Social media is dus niet enkel een uitlaatklep voor mensen die onzeker zijn over hun relatie, maar wellicht kan het je relatie zelfs verstoren.

Bron: Inc.

Zie ook BN’ers over de privacy van hun kinderen

BN’ers over de privacy van hun kinderen

Het is altijd heel normaal geweest voor ouders om kinderfoto’s met trots te laten zien, maar met de opkomst van social media is de kwestie veel ingewikkelder geworden. Vooral bekende Nederlanders staan voor een lastige keuze, want hoe bewaken ze de privacy van hun kinderen terwijl ze zelf volop in de spotlight staan? Klik verder en ontdek hoe BN’ers denken over het delen van kinderfoto’s op social media.

André Hazes en Monique Westenberg

André en. inmiddels ex, Monique namen een ingrijpend besluit met betrekking tot de privacy van zoontje André: zijn gezichtje wordt afgeschermd op Instagram. Ze hebben dit besluit genomen omdat het ventje steeds vaker wordt herkend op straat en ze niet willen dat hij ongewild in het middelpunt van de belangstelling staat.

Geen realityserie meer

Ook besloten ze om niet langer door te gaan met hun realityserie ‘Ik haal alles uit het leven.’ André over dit besluit: ‘Na drie seizoenen vond ik het wel genoeg, de hele tijd een camera achter je aan. En Monique en ik willen André ook beschermen, dus houden we hem nu meer uit de media.’

Kleine jongen

André Hazes wilde eerder weekblad Privé aanklagen omdat zijn zoontje op de cover van het blad stond me de tekst: ‘Kleine jongen, hoe leg je hem dit uit?’, naar aanleiding van de breuk met Monique.

Portretrecht

André noemde de publicatie ‘schofterig’ en vond dat er een schending van portretrecht had plaatsgevonden. Privé verdedigde het besluit door te zeggen dat hun zoontje al op social media en tv te zien was. De artiest en het blad zijn tot een overeenkomst gekomen.

Sylvie Meis

Voorheen liet Sylvie haar zoon Damián regelmatig zien aan de buitenwereld, maar daar kwam later verandering in.

Media-advocaat

Nadat ze erover praatte met haar media-advocaat, besloot ze te stoppen met de foto’s. ‘Ik kan hem wettelijk gezien alleen tegen de paparazzi en het afdrukken van zijn foto beschermen als ik hem zelf ook niet meer laat zien.’

Sorry

‘Mama, mag ik niet meer gezien worden?’, vroeg Damián aan Sylvie. ‘Nee, sorry, dat mag niet meer’, antwoordde ze.

Sneer naar Rafael

Bij een paasfoto op Instagram een paar jaar gelden schreef ze specifiek dat ze haar zoon niet toont om zijn privacy te verbergen, terwijl Rafael hun zoon wel aan het publiek toonde. Was het een sneer naar haar ex-man?

Arie Boomsma

Arie, die zijn dochter wel op social media toont, kreeg veel kritiek te verduren na het plaatsen van een bepaalde kinderfoto.

Bloemetjes

Hij bedekte de tepels van zijn peuterdochter met gefotoshopte bloemen. Teleurgestelde Instagram-volgers vonden dat hij zo juist het lichaam van zijn dochter seksualiseerde.

Reactie

Moeder Romy reageerde op de ophef en verklaarde hun keuze: ‘Niet omdat we anti-tepels zijn, integendeel. Wel omdat dit voor ons voelt als het beschermen van haar kleine lijfje voor ogen die er op een verkeerde manier naar zouden kunnen kijken. Want ook dat is de keerzijde, internet is anoniem en Instagram bestaat uit rechtenvrije foto’s waar iedereen mee zou kunnen en mogen doen wat ze willen.’

Anouk

Anouk werd belaagd op social media en besloot toen de foto’s van haar vele kinderen te verwijderen van haar Instagram-account.

Racistische opmerkingen

‘Ik kreeg zo veel racistische opmerkingen. Dat is vooral nu omdat ik in The Voice zit’, aldus Anouk.

Niet om gevraagd

‘Als ze het onder mijn hoofd zetten, vind ik dat minder erg, dan bij mijn kinderen of Dominique. Die hebben daar niet om gevraagd’, aldus Anouk. Ze liet ook weten dat haar kinderen nog geen Facebook mochten aanmaken.

Georgina Verbaan

Georgina doet erg haar best om de privacy van haar dochter te waarborgen.

Ruzie met fotografen

De actrice houdt haar dochter opzettelijk van de rode loper. Toen ze tijdens een evenement eenmaal binnen met haar dochter was, waren er fotografen die door een raam toch haar dochter fotografeerde. Een kwade Georgina stormde op ze af: ‘Ik zeg niet doen en je doet het toch! Ik wil niet dat je haar fotografeert. Oké?’

Niet herkenbaar

Hoewel Georgina haar dochter niet herkenbaar op social media plaatst, deelt ze wel kinderfoto’s waarop het gezicht van haar dochter verborgen is.

Yolanthe Cabau

Op social media pronkt Yolanthe regelmatig met haar zoontje Xess Xava. Houdt ze dan helemaal geen rekening met zijn privacy?

Niet heel herkenbaar

Het schijnt dat Yolanthe er wel over heeft nagedacht. ‘Zolang Xess nog een kleine baby is, is hij nog niet heel herkenbaar’, aldus de manager van Yolanthe.

Afwachten

‘Misschien dat Yolanthe minder foto’s op internet zet als hij wat ouder is. Dat moeten we tegen die tijd zien’, vooralsnog kunnen we meekijken naar de liefde van haar moeder voor haar kind. 

Nicolette van Dam

Nicolette toont haar dochters ook niet herkenbaar op Instagram, maar ze plaats wel veel foto’s waarop ze onherkenbaar zijn.

Creatief

Nicolette is vaak creatief met het beschermen van de privacy van haar kinderen. De gezichten van haar kinderen worden bijvoorbeeld bedekt met speelgoed, bloemen of haar. Zo kan ze alsnog intieme familiefoto’s delen.

Ali B

Ali kreeg behoorlijk veel kritiek omdat hij een douchefoto deelde met zijn pasgeboren zoontje.

Eerste douche

‘Eerste douche met papa, ik wil niet emo doen …maar ik word hier zo gelukkig van’, schreef Ali B bij de foto.

Reacties

Behalve dat er veel positieve reacties waren, werd er ook veel geklaagd. Sommige mensen vonden het vreemd dat ze samen douchten en anderen maakte zich zorgen dat Ali zijn baby in gevaar bracht omdat hij te jong zou zijn om te douchen.

Roxeanne Hazes

Roxeanne kreeg te maken met soortgelijke commotie toen ze niet een douchefoto, maar een badfoto deelde.

Aandachttrekkerij

Op de foto waren de borsten van Roxeanne bedekt door het hoofdje van baby Fender. Op social media werd ze beschuldigd dat ze aandacht zocht. ‘Niet alle naakte huid is meteen seksueel gerelateerd. Jammer dat hier toch nog zo moeilijk over gedaan wordt’, reageerde ze.

Nieuwe foto

Wegens de ophef plaatste Roxeanne nog een foto, ditmaal een foto waarop ze borstvoeding geeft: ‘En voor hen die moeite hebben om dat onderscheid te maken, hier een foto van een 10 minuten oude Fender, driftig drinkend uit mijn borst.’

Mening van experts

Is het nu wel of niet verantwoord om kinderfoto’s op social media te delen? De meningen zijn verdeeld, maar er zijn experts die waarschuwen dat je heel voorzichtig moet zijn.

Gefotoshopte foto’s

Arda Gerkens, directeur van het Expertisebureau Online Kindermisbruik, legt uit wat de mogelijke gevolgen zijn: ‘er zijn bijvoorbeeld gefotoshopte foto’s van kinderen waarbij kinderhoofdjes op de lichamen van p*rnosterren zijn geshopt.’

Voorzichtig

‘Ik geloof niet dat er iets bestaat als te voorzichtig zijn op internet’, aldus Arda. Ze zegt dat ze niet wil dat ouders niets meer durven te delen, maar ze wil dat ouders wel beseffen wat er met de foto’s kan gebeuren.

Bronnen: RTL, LINDA, Huffpost, TelegraafGraziaADMetroADFlairInstagram

Internet Explorer Channel Network
News Related

OTHER NEWS

'Maradona: Blessed Dream' binnenkort te streamen

© Aangeboden door SerieTotaal ‘Maradona: Blessed Dream’ binnenkort te streamen Voetbalfans hebben er een nieuwe serie bij om naar uit te kijken. Later deze maand wordt aan het aanbod van ... Read more »

Je verliest inderdaad meer haar in de herfst

© Shutterstock Geen paniek! Je borstel zit na een borstelbeurt vol met haar en als je met je hand door je haar strijkt, haal je het er met plukken tegelijk ... Read more »

Zaak-Gabby Petito: gevonden stoffelijke resten zijn van verloofde Brian

© Aangeboden door RTL Nieuws Brian en Gabby, vlak nadat hij haar ten huwelijk had gevraagd, in juli 2020. De stoffelijke resten die zijn gevonden in een natuurgebied in Florida ... Read more »

Mercedes-AMG SL klaar voor debuut

Mercedes-Benz maakt autoland al maanden lekker met teassers van een compleet nieuwe SL en nu is eindelijk bekend wanneer die nieuwe SL al zijn geheimen prijsgeeft. © Aangeboden door AutoWeek ... Read more »

Deze beautytip gaf hertogin Kate aan Michelle Obama

© Redactie Beau Monde Deze beautytip gaf hertogin Kate aan Michelle Obama Het geheim van hun stralende huid zit verstopt in een potje. De hertogin van Cambridge laat al jaren ... Read more »

Deze actrice had Wasp moeten spelen in 'The Avengers'

© Aangeboden door Filmtotaal De film The Avengers had in 2012 al bijna een rol voor Wasp. Actrice Zooey Deschanel was volgens Joss Whedon de belangrijkste kandidaat voor de rol ... Read more »

Piers Morgan zet na twaalf jaar punt achter carrière bij ITV

© Aangeboden door RTL Boulevard Piers Morgan (56) verlaat na twaalf jaar het Britse ITV. Daar presenteerde hij twaalf jaar lang het praatprogramma Life Stories, waarvan honderd uitzendingen werden gemaakt. ... Read more »

Kürbis-Cheesecake ist DER Food-Trend der Stunde – er gelingt ganz ohne Backen

© Getty Images Food-Trend: Der gehypte Kürbis-Cheesecake gelingt ganz ohne Backen Getty Images Kaum färben sich die Blätter gelb und geht die Sonne früher unter, gibt es in den Supermärkten ... Read more »

Hamilton 'moet winnen' van Verstappen in Amerika: 'We vrezen voor Red Bull'

© Aangeboden door GPblog NL Voor Lewis Hamilton is het naar eigen zeggen essentieel dat hij de Grand Prix van de Verenigde Staten wint. Met nog zes races te gaan ... Read more »

Dode door zeldzame complicatie na xtc-gebruik op Amsterdam Dance Event

© ANP Festivalgangers op het Amsterdam Dance Event (ADE). Een 28-jarige bezoeker van het Amsterdam Dance Event is zondagochtend overleden. Zijn moeder laat aan De Telegraaf weten dat er sprake ... Read more »

AEX koerst af op hoger begin, busmaker Ebusco maakt beursdebuut

© ANP AEX koerst af op hoger begin, busmaker Ebusco maakt beursdebuut AMSTERDAM (ANP) – De Amsterdamse AEX-index koerst vrijdag af op een hoger begin en mogelijk een nieuw recordniveau. ... Read more »

Annemarie Keizer niet gediend van aanbiedingen cosmetische sector

© ANP Annemarie Keizer niet gediend van aanbiedingen cosmetische sector Annemarie Keizer slaat geregeld aanbiedingen af van bedrijven die haar een gratis cosmetische behandeling aanbieden. De vrouw van zanger Simon ... Read more »

Mourinho wijt zeperd AS Roma aan gebrek aan kwaliteit in zijn selectie

© Aangeboden door NU.nl José Mourinho nam donderdagavond geen blad voor de mond na de blamerende 6-1-nederlaag van AS Roma bij het Noorse FK Bodø/Glimt in de Conference League. De ... Read more »

Stellantis en Samsung SDI gaan autobatterijen produceren in VS

© Aangeboden door Belga De Europese autogroep Stellantis en de Zuid-Koreaanse batterijenproducent Samsung SDI zullen samen batterijen voor elektrische wagens maken in de Verenigde Staten. De fabriek moet in 2025 ... Read more »

GMC Sierra ingrijpend vernieuwd

Een van de belangrijkste modellen van General Motors is vernieuwd. We hebben het over de GMC Sierra, het zustermodel van de mateloos populaire Chevrolet Silverado die naast een herzien uiterlijk ... Read more »

Zorgen bij Red Bull Racing: 'Het heeft te maken met de aerodynamica'

© Aangeboden door GPblog NL Martin Brundle zet zijn geld op Mercedes voorafgaand aan de Grand Prix van de Verenigde Staten. Volgens de voormalig Formule 1-coureur steekt het Duitse team ... Read more »

F1-coureurs blij met schrappen rondetijden bij dubbele gele vlag

© Aangeboden door motorsport.com Marshals na de crash van Max Verstappen, Red Bull Racing RB14 Het aanscherpen van de rondetijd tijdens een dubbele gele vlag-situatie heeft in het verleden al ... Read more »

Bonuspunten kunnen Nederland over de streep helpen in strijd met Portugal

© ProShots Bonuspunten kunnen Nederland over de streep helpen in strijd met Portugal In de coëfficiëntenstrijd van Nederland met Frankrijk en Portugal zullen de bonuspunten een zeer belangrijke rol spelen. ... Read more »

Renault verwacht half miljoen wagens minder te bouwen door chiptekort

© Aangeboden door Belga De Franse autobouwer Renault zal door een tekort aan onderdelen, voornamelijk chips, dit jaar bijna 500.000 wagens minder bouwen dan verwacht. Dat heeft de groep, die ... Read more »

Beste Zangers scoort tegenover Europees voetbal

© ANP Beste Zangers scoort tegenover Europees voetbal Beste Zangers heeft zich donderdagavond als enige amusementsprogramma staande gehouden tegenover het Europees voetbal. Van de drie grote amusementsshows wist alleen het ... Read more »

Bestuurders Fed mogen voortaan geen aandelen kopen

© ANP Bestuurders Fed mogen voortaan geen aandelen kopen WASHINGTON (ANP/RTR/BLOOMBERG) – De Federal Reserve gaat hoge functionarissen onder meer verbieden om direct te handelen in aandelen en obligaties. Ze ... Read more »

Schmidt wijt doelpuntenschaarste PSV niet aan Vinícius: 'Hij speelde een topwedstrijd'

© ProShots Schmidt wijt doelpuntenschaarste PSV niet aan Vinícius: ‘Hij speelde een topwedstrijd’ PSV scoort te moeilijk. Dat is een van de conclusies die donderdagavond getrokken kon worden na de ... Read more »

Nederland door sterke Europese week dichter bij Portugal op coëfficiëntenlijst

© Aangeboden door NU.nl De Nederlandse clubs hebben deze week wederom goede zaken gedaan op de coëfficiëntenlijst, die de UEFA gebruikt om de Europese tickets te verdelen. Door de zeges ... Read more »

Bussenproducent Ebusco 1,3 miljard euro waard na beursgang

© ANP Bussenproducent Ebusco 1,3 miljard euro waard na beursgang DEURNE (ANP) – De fabrikant van elektrische bussen en laadsystemen Ebusco is na de beursgang van vrijdag in Amsterdam 1,3 ... Read more »

Politie Vlissingen pakt naaktloper op na ongeluk

De politie in de Zeeuwse stad Vlissingen heeft tijdens een nachtdienst een opmerkelijke arrestatie uitgevoerd. © ANP / Hollandse Hoogte / Venema Media Beeld ter illustratie. Agenten hadden gedurende de ... Read more »

Dave Chappelle open voor gesprek met Netflix-medewerkers

© Aangeboden door RTL Boulevard Dave Chappelle (48) heeft aangegeven om de tafel te willen gaan zitten met de Netflix-medewerkers die zich gekwetst voelen door de grappen die hij over ... Read more »

Wegprofs in mythische MTB-race Cape Epic: 10 kilometer lopen, geen pap maar wijn en supermarktkar vol bier

© André van den Ende Wegprofs in mythische MTB-race Cape Epic: 10 kilometer lopen, geen pap maar wijn en supermarktkar vol bier Steeds meer wegrenners maken ook uitstapjes naar offroad-evenementen. ... Read more »

Elektrische auto's goed voor bijna tiende Europese autoverkopen

© ANP Elektrische auto’s goed voor bijna tiende Europese autoverkopen BRUSSEL (ANP) – Elektrische auto’s zijn in het derde kwartaal goed geweest voor bijna een op de tien verkochte voertuigen ... Read more »

Renault maakt half miljoen minder auto's in 2021 door chiptekort

© ANP Renault maakt half miljoen minder auto’s in 2021 door chiptekort PARIJS (ANP) – Renault verwacht dit jaar door tekorten aan onderdelen een half miljoen minder auto’s te maken ... Read more »

'Late motorwissel' voor Vettel toont zwakke plek van Mercedes in 2021

© Aangeboden door GPblog NL Sebastian Vettel krijgt voor de Grand Prix van de Verenigde Staten een nieuwe Mercedes-motor, maar Aston Martin had die nieuwe motor graag al eerder ingezet. ... Read more »

Kwade dronk of blije dronk? Dat zit zo

© Shutterstock Het wordt er niet altijd gezelliger van met een slok op De een wordt een grote knuffelbeer die van iedereen houdt, maar bij de ander kun je beter ... Read more »

Bijna 100 wapens ingeleverd bij politie Utrecht

© Copyright ANP 2021 Bijna 100 wapens ingeleverd bij politie Utrecht UTRECHT (ANP) – Bij de politie in Utrecht zijn 62 steekwapens, 33 vuur- en luchtdrukwapens en vier andere wapens ... Read more »

Tottenham Hotspur gefileerd: 'Ongeïnteresseerd en beschamend'

© ProShots Tottenham Hotspur gefileerd: ‘Ongeïnteresseerd en beschamend’ Waar de zes andere Engelse clubs deze speelronde wisten te winnen in Europa, blameerde Tottenham Hotspur zich in het Gelredome. Vitesse zette ... Read more »

‘Distraught' Alec Baldwin shoots and kills a woman on set in tragic accident

© Provided by Evoke.ie Alec Baldwin has shot and killed the cinematographer of his new film after using a prop firearm on set in a tragic and rare accident. The ... Read more »

Red Bull verrast door de snelheid van Mercedes: 'Goed tempo gevonden'

© Aangeboden door GPblog NL Sergio Perez was verrast door de snelheid van Mercedes tijdens de afgelopen paar races. Voorafgaand aan de Grand Prix van de Verenigde Staten heeft Perez ... Read more »

Basketballers Miami Heat winnen ruim van kampioen Milwaukee Bucks

© ANP Basketballers Miami Heat winnen ruim van kampioen Milwaukee Bucks MIAMI (ANP) – De basketballers van Miami Heat zijn voortvarend aan het nieuwe seizoen van de NBA begonnen. Ze ... Read more »

Adele bewaart uitgespuugde kauwgum van Céline Dion in fotolijst

© Aangeboden door NU.nl Adele is een groot fan van Céline Dion en keek dan ook niet raar op toen presentator James Corden haar een stukje uitgespuugde kauwgum van de ... Read more »

Programma Eredivisie: zondag topper tussen Ajax en PSV

Ajax en PSV kunnen na hun midweekse Europese inspanningen direct weer aan de bak dit weekeinde. Zondag om 14.30 wacht beide topclubs, de huidige nummers een en twee van de ... Read more »

Newcastle kan Ajax ‘technisch onthoofden: ‘Dan zal hij Ten Hag polsen'

© Aangeboden door Voetbalzone Valentijn Driessen sluit niet uit dat Erik ten Hag snel in verband wordt gebracht met Newcastle United, de club die op Marc Overmars aast als technisch ... Read more »
On free-english-test.com you will find lots of free English exam practice materials to help you improve your English skills: grammar, listening, reading, writing, ielts, toeic