Oprør i Sierra Leone dræbte 20 og satte 1890 fanger fri

oprør i sierra leone dræbte 20 og satte 1890 fanger fri

Hætteklædte mænd i militæruniformer og med våben i hænderne i gaderne i Sierra Leones hovedstad, Freetown, under søndagens skyderi, der ifølge regeringen blev udført af både tidligere og nuværende soldater.

13 soldater var blandt de i alt 20 mennesker, som blev dræbt i Sierra Leone søndag, da bevæbnede mænd angreb nogle af militærets kaserner samt en politistation og et fængsel i Sierra Leone.

Det siger en talsmand for hæren til Reuters.

Blandt de øvrige dræbte er tre påståede angrebsmænd, en civil, en politibetjent og en ansat i et privat sikkerhedsfirma.

Otte andre blev såret og tre anholdt, siger talsmanden, oberst Issa Bangura.

Lyden af skud rungede tidligt søndag morgen igennem Sierra Leones hovedstad, Freetown, hvor indbyggere skyndte sig i sikkerhed.

Regeringen sagde senere søndag, at en gruppe “oprørske soldater” stod bag angrebene.

Ifølge præsident Julius Maada Bio er de fleste af lederne bag oprøret anholdt.

Søndagens angreb resulterede også i, at 1890 indsatte i et fængsel i Freetown undslap.

Det fremgår af en foreløbig rapport fra fængselsmyndigheder, som Reuters har set.

Kun 23 af de undslupne fanger er anholdt og bragt tilbage til fængslet.

Ifølge regeringen var det en gruppe tidligere og nuværende soldater fra landets hær, der stod bag et mislykket forsøg på at gøre oprør.

Der er ikke umiddelbart yderligere detaljer om de påståede angrebsmænd. Det vides heller ikke, hvad deres motiv har været.

Mandag er livet tilbage til det normale i Freetown, hvor butikkerne igen er åbne efter et natligt udgangsforbud.

Sierra Leone har været igennem en politisk krise, efter at der var præsident- og parlamentsvalg i juni i år.

I oktober nåede oppositionen og regeringen dog frem til en aftale, efter at der havde været kritik og manglende anerkendelse af valget.

Vestafrika, hvor Sierra Leone ligger, har været ramt af en række militærkup og kupforsøg siden august 2020.

/ritzau/Reuters

News Related

OTHER NEWS

Rekordhøjt antal udenlandske indsatte er overført til deres hjemlande

Det er som udgangspunkt EU-regler, internationale konventioner og modtagerlandenes lovgivning, der har betydning for, om det er muligt at overføre domfældte i Danmark til afsoning i deres hjemland. (Arkivfoto). Rekordmange ... Read more »

NFL-træner får sparket efter skrækkelig sæsonstart

Carolina Panthers tabte søndag til Tennessee Titans efter at have ført med 10-1. Frank Reich er færdig som træner for NFL-klubben Caroline Panthers efter bare 11 kampe i spidsen for ... Read more »

Pyrus-stjerne melder ud: Det er slut

Foto: Robert Hendel/Gonzales Photo/Ritzau Scanpix Den velkendte skuespiller Jan Linnebjerg, bedst kendt som den elskede nisse Pyrus, har taget turen til Imperial-biografen i København for at se den nye danske ... Read more »

Nottingham Forest undersøger nye påstande om homofobi

Brighton, der fik Lewis Dunk udvist, vandt opgøret mod Nottingham Forest med cifrene 3-2. Nottingham Forest bistår politiet i dets efterforskning af en række tilhængere, som menes at være kommet ... Read more »

Lind undskylder efter grim tackling på FCM-keeper

Alexander Lind ramte efter en halv times spil under superligaopgøret mellem Silkeborg og FCM Martin Fraisl i hovedet med sit knæ. – Undskyld. Sådan lyder det sent mandag på det ... Read more »

Google starter med at slette inaktive konti fredag

Google annoncerede i maj en oprydningsproces, der starter fredag. (Arkivfoto). Fredag begynder Google at rydde op i inaktive konti på tværs af sine platforme. Det skriver nyhedsbureauet AP. Google annoncerede ... Read more »

Ronaldo overbeviste dommer om at omstøde eget straffespark

I stedet for at gøre sig klar til at sparke straffespark, kom Cristiano Ronaldo hurtigt på benene igen og viste en løftet pegefinger til dommeren, kinesiske Ma Ning. Normalt er ... Read more »
Top List in the World