Ongelooflijk! Anonieme UCI-commissaris over bier gooien naar Van der Poel: 'Er gebeurde nog veel meer'

ongelooflijk! anonieme uci-commissaris over bier gooien naar van der poel: 'er gebeurde nog veel meer'

Ongelooflijk! Anonieme UCI-commissaris over bier gooien naar Van der Poel: ‘Er gebeurde nog veel meer’

In de Ronde van Vlaanderen van afgelopen zondag was het letterlijk en figuurlijk weer raak. Mathieu van der Poel snelde op imposante wijze naar zijn derde zege, maar werd onderweg wederom – dat was ook in eerdere wegwedstrijden en cyclocrossen het geval – bekogeld met vloeistoffen.

‘Wat is dat toch met die aversie voor Van der Poel van die enkele minkukels? Hou ermee op’, richtte Het Nieuwsblad zich daags na de Ronde-triomf van de wereldkampioen al tot de daders. ‘Niet alleen maakt u uzelf eindeloos belachelijk en verknoeit u het voor een renner en wereldtopper die dit niet verdient, u verpest het ook voor die honderdduizenden fans en liefhebbers die wél met de beste intenties aan de kant staan. Blijf thuis, blijf in uw hok, waar primaten thuishoren.’

Flanders Classics-CEO Tomas Van den Spiegel liet in gesprek met Het Laatste Nieuws dan weer weten dat er gezocht ging worden naar de biergooiers in kwestie. ‘Als de biergooiers geïdentificeerd worden, zullen we ons burgerlijke partij stellen. Dat hebben we ook gedaan in de Omloop Het Nieuwsblad. Daar is op de Muur van Geraardsbergen met bier gegooid naar Marianne Vos. De biergooiers daar werden geïdentificeerd en we hebben ons daar burgerlijke partij gesteld’, meende de organisator.

Ook Alaphilippe kreeg veel woorden naar zijn hoofd geslingerd

Volgens een UCI-commissaris, die liever anoniem wenst te blijven, was dat met bier gooien slechts het topje van de ijsberg. ‘Er gebeurde veel meer dan dat’, vertelt hij in gesprek met Het Nieuwsblad. ‘De laatste jaren wordt het steeds gortiger. En niet alleen op de Oude Kwaremont. Op elke helling staan idioten. Er is een foto waar twee jonge kinderen plus twee vrouwen voor de nadarhekken gekropen zijn om Van der Poel uit te jouwen. Echt waar, hoe laag kan je vallen.’

De persoon in kwestie geeft aan dat ook andere renners ‘getrakteerd’ werden op een douche. ‘Over de Oude Kwaremont rijden met open ramen moet je zeker eens doen. Het is een sport om bier te gooien in een open raam. Als je op de moto zit krijg je ook van alles over je heen. Bovendien denkt men dat als de eerste renners voorbij zijn gekomen, de koers ook voorbij is. Julian Alaphilippe zat stijf van de kou op zijn fiets. Hij rilde. Maar wat die allemaal naar zijn hoofd geslingerd kreeg… ”Prutser” was misschien nog wel het minst erge. Het wielrennen kent momenteel toestanden zoals in het voetbal. Er moet dringend actie ondernomen worden om onze mooie sport te redden. De rotte supporters moeten er uit.’

Belgische vereniging van profrenners dient klacht in tegen biergooiers

Korpschef Joost Duhamel meldde overigens in hetzelfde artikel van de Belgische dagkrant dat het onderzoek naar de daders in volle vaart bezig is. ‘Je kan als biergooier denken dat het niet eenvoudig is om in zo een massa gevonden te worden. Maar toch. We hebben meerdere getuigen. Mensen die het hebben zien gebeuren en die dit gedrag niet oké vinden. Er zijn ook veel filmpjes waar van alles op te zien is. We krijgen filmpjes binnen, en we zoeken ook zelf actief naar beelden van de daders. Een iemand van ons korps is daar nu de hele tijd mee bezig en er is al resultaat’, klinkt het hoopgevend.

De BPCA – de Belgische profrennersvereniging – is bovendien niet van plan om alle gebeurtenissen zomaar voorbij te laten gaan. ‘Het was er ook los over’, aldus Bert Scheirlinckx, secretaris van de Belgische tak van de CPA (de profrennersvakbond). ‘Het mag niet zomaar overwaaien. Door ons burgerlijke partij te stellen moet een onderzoeksrechter worden aangesteld en worden we ook op de hoogte gehouden van het onderzoek. We willen dat er werk wordt gemaakt van zij die de sfeer voor iederéén vergallen. En dat ze indien ze strafbare feiten hebben gepleegd ook daarvoor gestraft worden.’

Video: bizarre Oude Kwaremont-taferelen jegens Van der Poel

News Related

OTHER NEWS

Driekwart volwassenen bezorgd over gevolgen klimaatverandering

Een vrouw is nog bezig met herstelwerkzaamheden na de overstromingen in Limburg in 2021. Ruim drie op de vier Nederlanders van 18 jaar en ouder maken zich zorgen over de ... Read more »

Red Bull gaat niet op lauweren rusten: 'We pushen de grenzen en we pushen onszelf'

Red Bull gaat niet op lauweren rusten: ‘We pushen de grenzen en we pushen onszelf’ Red Bull Racing-teambaas Christian Horner geeft aan dat Red Bull nooit is gestopt met het ... Read more »

Tour de France komt 'iets te vroeg', maar Uijtdebroeks trekt wel graag met top vijf-ambities naar grote ronde

Tour de France komt ‘iets te vroeg’, maar Uijtdebroeks trekt wel graag met top vijf-ambities naar grote ronde Cian Uijtdebroeks is naar eigen zeggen niet bezig met een vertrek bij ... Read more »

'Kannibaal' Verstappen na smetteloos seizoenseinde geprezen door buitenlandse media

‘Kannibaal’ Verstappen na smetteloos seizoenseinde geprezen door buitenlandse media De buitenlandse media waren ook in de laatste race van het jaar getuigen van een zeer dominantie prestatie van ‘kannibaal’ Max ... Read more »

Zorgelijke situatie Schalke maakt Stevens boos: 'Als er niet snel iets verandert...'

Zorgelijke situatie Schalke maakt Stevens boos: ‘Als er niet snel iets verandert…’ Huub Stevens maakt zich grote zorgen om Schalke 04. De voormalig succestrainer van de Duitse club ziet dat ... Read more »

Zware sneeuwval in Duitsland zorgt voor grote problemen

Brandweer ter plaatse in Taunus, Hessen, in verband met hevige sneeuwval. Hoger gelegen streken in de Duitse deelstaat Hessen, in het midden van Duitsland, hebben gisteren te maken gehad met ... Read more »

Nathan van Hooydonck vindt het lastig om terug te zijn bij ploeg: ‘Dan zeggen ze: renners zijn terug beginnen te trainen, maar dat ben ik niet meer’

Photo: Tim Van Wichelen /Cor Vos © 2023 Het verhaal van Nathan van Hooydonck is bekend: de Belg van Jumbo-Visma kreeg een accuut hartprobleem terwijl hij met z’n zwangere vrouw ... Read more »
Top List in the World