Omikronmuunnos voi tartuttaa, vaikka olisi jo saanut tartunnan muista muunnoksista, sanoo eteläafrikkalainen asiantuntija

Asia's Tech News Daily

Omikronmuunnos voi tartuttaa, vaikka olisi jo saanut tartunnan muista muunnoksista, sanoo eteläafrikkalainen asiantuntija
© AFP / Lehtikuva Brittiviranomaisten mukaan lääke todettiin turvalliseksi ja tehokkaaksi vähentämään sairaalahoidon ja kuoleman riskiä potilailla, joilla on lievä tai keskivaikea koronaviruksen aiheuttama sairaus ja lisääntynyt riski sairastua vakavasti. LEHTIKUVA/AFP

AFP-TT

Muiden koronavirusmuunnosten aiheuttamat tartunnat eivät välttämättä suojaa omikronmuunnostartunnalta, kertoi Etelä-Afrikan tartuntatautien kansallisen tutkimuslaitoksen NICD:n asiantuntija Anne von Gottberg torstaina. Tämän hetken tietojen mukaan rokottautuminen kuitenkin suojaa vakavalta tautimuodolta.

Von Gottberg kertoi, että alustavissa tutkimuksissa on havaittu ihmisten saaneen tartuntoja uudelleen. Trendi on hänen mukaansa havaittavissa myös malleissa, jotka vertaavat tapausten määrää koko väestöön.

– Uskomme, että tapausten määrä kasvaa eksponentiaalisesti maan kaikilla alueilla. Uskomme kuitenkin myös, että rokotteet suojaavat vakavalta sairastumiselta, hän kertoi lehdistötilaisuudessa.

Uutta muunnosta on havaittu eri mantereilla noin kolmessakymmenessä maassa. Alun perin muunnoksesta raportoitiin eteläisessä Afrikassa, minkä vuoksi monet maat ilmoittivat matkustusrajoituksista alueelta tuleville. Maailman terveysjärjestö WHO on kuitenkin kannustanut harkitsemaan rajoituksia uudelleen, sillä muunnoksen alkuperäinen lähde ole vielä selvillä.

Euroopan tautienehkäisy- ja -valvontakeskus (ECDC) kertoi torstaina julkaisemassaan arviossa, että omikron voisi tulevien kuukausien aikana aiheuttaa yli puolet ja lopulta enemmistön EU:n ja Euroopan talousalueen koronavirustartunnoista. Tähän asti Euroopassa ilmi tulleet tartunnat ovat olleet oireettomia tai lieviä.

Toimet taas kiristymässä

Viimeisimpänä omikronmuunnoshavainnoista ovat raportoineet Intia ja Yhdysvallat. Kummassakin maassa aiotaan myös kiristää matkustajille asetettuja vaatimuksia testaamisen suhteen.

Ruotsissa hallitus on kertonut harkitsevansa pian uusien koronarajoitusten käyttöön ottamista.

– Meillä on nyt Ruotsissa hyvä tilanne aiempaan verrattuna. Mutta näemme, että kehitystä on nyt hidastettava, jotta tartunnat eivät lähde nousemaan jyrkästi, sanoi osastopäällikkö Tegmark Wisell Ruotsin kansanterveysvirastosta.

Wisell kuitenkin korosti, että käyttöönotettavien rajoitusten on oltava oikeasuhteisia eikä liian tiukkoja.

Ruotsissa otettiin keskiviikkona käyttöön myös koronapassit. Todistusta otetuista rokotuksista vaaditaan nyt sisätiloissa järjestetyissä yli sadan ihmisen kokoontumisissa.

Britanniassa hyväksyttiin uusi koronalääke

Brittiläiset lääkeviranomaiset hyväksyivät tänään Glaxo Smith Kline (GSK) -lääkeyrityksen uuden koronalääkkeen.

GSK:n Sotrovimab-koronalääke on tarkoitettu hoitamaan potilaita, joilla on suurin riski kehittää koronaviruksen aiheuttama vakava tautimuoto. Valmistajan mukaan lääke näyttäisi tehoavan myös uuteen omikronmuunnokseen.

Suoneen annettava lääke kiinnittyy virukseen ja estää sen pääsemistä soluihin. BBC:n mukaan tutkimuksissa kerta-annos vähensi sairaalahoidon ja kuoleman riskiä 79 prosentilla.

Brittiviranomaisten mukaan lääke todettiin turvalliseksi ja tehokkaaksi vähentämään sairaalahoidon ja kuoleman riskiä potilailla, joilla on lievä tai keskivaikea koronaviruksen aiheuttama sairaus ja lisääntynyt riski sairastua vakavasti.

Ruotsissa harkitaan uusia koronarajoituksia

Ruotsissa hallitus harkitsee pian uusien koronarajoitusten käyttöön ottamista.

– Meillä on nyt Ruotsissa hyvä tilanne aiempaan verrattuna. Mutta näemme, että kehitystä on nyt hidastettava, jotta tartunnat eivät lähde nousemaan jyrkästi, sanoi osastopäällikkö Tegmark Wisell Ruotsin kansanterveysvirastosta.

Wisell kuitenkin korosti, että käyttöönotettavien rajoitusten on oltava oikeasuhteisia eikä liian tiukkoja.

Ruotsissa otettiin keskiviikkona käyttöön myös koronapassit. Todistusta otetuista rokotuksista vaaditaan nyt sisätiloissa järjestetyissä yli sadan ihmisen kokoontumisissa.

Internet Explorer Channel Network
Asia's Tech News Daily
News Related

OTHER NEWS

HS: Robert Heleniuksen valmentaja seurasi nyrkkeilyn supertähden treeniä – ällistyi näkemästään mokasta: ”Se on väärin”

© Tiedotekuva Robert Helenius on noussut nyrkkeilymaailman huipulle Johan Lindströmin valmennuksessa. Lindström on kertonut Helsingin Sanomien jutussa omista menetelmistään. Mies on päässyt Heleniuksen kanssa työskennellessään näkemään muiden huippujen tekemistä. Hän ... Read more »

A un año de su elección, Biden se muestra listo para luchar contra todo

El Joe Biden 1.0 mostraba un perfil de abuelo tranquilo, un veterano discreto que salía de su retiro en 2020 para sanar a una nación profundamente dividida por Donald Trump. ... Read more »

Regulador europeo insta a fabricantes de vacunas contra el COVID-19 a no centrarse sólo en ómicron

© Reuters/DADO RUVIC Personas posan con una jeringa en frente de un cartel con las palabras “OMICRON SARS-COV-2\ Por Ludwig Burger y Pushkala Aripaka 18 ene (Reuters) – El organismo ... Read more »

Lähde: Arsenal-pelaajan siirto on enää sinettiä vaille valmis

© Toimittanut Sport Content Arsenalin puolustaja Sead Kolasinac on jättämässä seuran, kertoo toimittaja Fabrizio Romano. Kolasinacin siirto Ranskan pääsarjaan ja Marseilleen on Romanon mukaan käytännössä jo varmaa. Kolasinacin sopimus Arsenalin ... Read more »

Nyt Viaplayssa: Laadukas ja mielenkiintoinen trilleri – kuvattiin uskomattoman nopeasti

© Episodi.fi Nyt Viaplayssa: Laadukas ja mielenkiintoinen trilleri – kuvattiin uskomattoman nopeasti IMDb-arvosana on 7,1. Elisa Viihde Viaplayn valikoimassa on nyt talousmaailmasta kertova elokuva Margin Call (2011). Margin Call on ... Read more »

Sky: Arsenalin puolustajan siirto Marseilleen sinettiä vaille valmis

© Tiedotekuva Arsenalin laitapakin Sead Kolasinacin siirto Ligue 1 -seura Marseilleen on niin Skyn kuin Fabrizio Romanon mukaan käytännössä varmaa. Kolasinacin sopimus päättyy kesällä. Arsenal on päästämässä Bosnia-Hertsegovinan maajoukkuepelaajan Ranskaan ... Read more »

Weird Al Yankovicista tehdään elämäkertaelokuva – pääosanesittäjä löytyi Harry Potter -leffoista

© Larry Marano / Shutterstock / AOP Weird Al Yankovicista tehdään elämäkertaelokuva – pääosanesittäjä löytyi Harry Potter -leffoista Tässäpä kiintoisa projekti! Consequence uutisoi, että parodiabiiseistään kuuluisasta Weird Al Yankovicista on ... Read more »

Barbados celebra sus elecciones marcadas por la covid-19, tras romper con el Reino Unido

© Proporcionado por Agencia EFE San Juan, 18 ene (EFE).- Barbados, un territorio caribeño de cerca de 280.000 habitantes, celebra este miércoles elecciones generales, primeras desde que rompió lazos con ... Read more »

Muistutus talven turvallisuusriskeistä

© Auto kannattaa putsata kunnolla ennen liikkeelle lähtöä. Kuva: Matti Sulanto. Päivät ovat alkaneet jo pidentyä, mutta liikenne on edelleen vilkasta aamu- ja iltapäivähämärän aikaan. Myös koko Suomeen saapunut kunnon ... Read more »

ESPN: Ole Gunnar Solskjær ei missään vaiheessa halunnut tätä pelaajaa Manchester Unitediin – hankittiin silti

© Tiedotekuva Donny van de Beek siirtyi Ajaxista Manchester Unitediin syyskuun alussa 2020 noin 40 miljoonalla eurolla. Ajaxissa häikäissyt keskikenttäpelaaja on kuitenkin jäänyt Manchester Unitedissa varjojen maille. 24-vuotias van de ... Read more »

Yksi suomalaisnimi valittiin Sveitsin olympiajoukkueeseen – katso koko joukkue täältä

© Juha Tamminen Sveitsi julkaisi joukkueensa Pekingin talviolympialaisiin. Joukkueessa on mukana kolme maalivahtia, kahdeksan puolustajaa sekä 14 hyökkääjää. Kaikki joukkueeseen valitut pelaajat pelaavat Sveitsin pääsarjassa. Suomalaisittain mielenkiintoa herättää joukkueeseen valittu ... Read more »

Es muy poco probable que coronavirus se erradique: Anthony Fauci

© Proporcionado por Milenio Estados Unidos debe estar dispuesta a hacerlo todo para detener el avance de esta nueva cepa, expuso Fauci. | EFE El asesor médico de la Casa ... Read more »

Reino Unido informa de 438 nuevas muertes por COVID-19, la cifra más alta desde febrero

© Reuters/TOBY MELVILLE FOTO DE ARCHIVO: Un trabajador sanitario cierra la puerta de una ambulancia en el exterior del Hospital Real de Londres LONDRES, 18 ene (Reuters) – Reino Unido ... Read more »

Ousmane Dembélén agentilta suorat sanat Barcelonalle: ”Seurajohto menettää tempuillaan hänet”

© Kuva: Getty Images Ousmane Dembélén sopimus Barcelonan kanssa päättyy kuluvan kauden jälkeen. Dembélé ei ole suostunut Barcelonan jatkosopimustarjoukseen. Barcelonan seurajohto on siten päättänyt yrittää myydä pelaajansa tammikuussa päästäkseen eroon ... Read more »

Tuomaristo keräili kappaleita – tähtivahti Emil Larmilta tulinen pillastuminen kesken SM-liigamurskajaisten

© Toimittanut MTV Pelicans-maalivahti Emil Larmi hajotti mailansa Lukon neljännen maalin jälkeen. Pelicansin tähtimaalivahdilta Emil Larmilta nähtiin tulinen pillastuminen, kun Lukko latoi jo neljännen osumansa Pelicansin verkkoon jääkiekon SM-liigassa. KATSO ... Read more »

Lähde: Sponsorit reagoivat - rokotevastainen Novak Djokovic voi menettää kymmeniä miljoonia!

© Toimittanut Sport Content Tennistähti Novak Djokovic karkotettiin Australiasta ja hän lensi pihalle Australian avoimista. Djokovic ei ole rokottautunut koronavirusta vastaan ja se voi tulla hänelle muutoinkin kalliiksi kuin vain ... Read more »

Yle: Tampereen tuhoisaa tulipaloa tutkitaan tuhotyönä – tältä palo näytti yön pimeydessä

© Tomi Natri / All Over Press Tampereen eilistä tuhoisaa rivitalo-paloa tutkitaan tuhotyönä kertoo Yle. Palon syytä ei vielä tiedetä. Päivystävän päällikön mukaan tulipalo oli täyden palon vaiheessa, kun ensimmäiset ... Read more »

Lapuan koulujen ympärillä vellovat villit huhut uhkauksista tuskastuttavat poliisia: Tutkinta on avattu perättömästä vaarailmoituksesta

© Tomi Natri / All Over Press Lapuan koulujen ympärillä vellovat huhut työllistävät Pohjanmaan poliisia. Yhdestä tapauksesta on aloitettu tutkinta epäilynä perättömästä vaarailmoituksesta. Lapuan lukioon on jo vuonna 2018 kohdistunut ... Read more »

Yöllä tv:ssä: Vuoden 2016 trilleri on elokuva paremmasta päästä – ehkä haastavin mahdollinen rooli näyttelijälle

IMDb-arvosana on 7,3. Yöllä esitetään televisiosta mielisairaudesta ammentava trilleri Split (2016). Kevin on paljastanut psykiatrilleen 23 sivupersoonaansa, mutta yksi on vielä näkymättömissä ja nousee pian esiin hallitsemaan kaikkia toisia. Tämä ... Read more »

Karu seuraus – Novak Djokovic saattaa menettää kymmenien miljoonien tulot

© JAMES ROSS Tennistähti Novak Djokovic saattaa menettää miljoonittain sponsorituloja. Tennistähti Novak Djokovic heitettiin pihalle Australian avoimista. The Telegraph kertoo, että nyt Djokovicin sponsoritulot ovat uhattuna, jos hänestä tulee rokotevastaisuuden keulakuva.  ... Read more »

Artículo 19 alerta del aumento de la represión contra periodistas en Cuba

© Proporcionado por Agencia EFE Ciudad de México, 18 ene (EFE).- La pandemia de covid-19 y las protestas sociales del último año han elevado la represión del Estado cubano contra ... Read more »

¿Hay efecto nocebo en los síntomas de la vacuna covid? Un estudio dice que sí

© Proporcionado por Agencia EFE Redacción Ciencia, 18 ene (EFE).- En ocasiones, los efectos placebo también pueden ser perjudiciales, es lo que se conoce como efectos nocebo. Según un gran ... Read more »

ONG mexicana alerta del aumento de la represión contra periodistas en Cuba

© Proporcionado por Agencia EFE Ciudad de México, 18 ene (EFE).- La pandemia de covid-19 y las protestas sociales del último año han elevado la represión del Gobierno cubano contra ... Read more »

LP Salo torstaina tuoreiden maailmanmestareiden vieraana Istanbulissa

© Toimittanut Sport Content Naisten lentopallon hallitsevan Suomen mestarin LP Viestin (Eurokentillä LP Salo) seuraava haaste torstaina on käytännössä kovin mahdollinen mitä naislentopallossa voi olla. Salolaiset kohtaavat Mestarien liigan lohkovaiheen ... Read more »

Siniset vaihtaa nimensä – ja IS:n mukaan myös värinsä

Perussuomalaisista vuonna 2017 irronneen Sinisten nimi muuttuu Suomen Korjausliikkeeksi. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat. Puheenjohtaja Petri Roininen kertoi nimenmuutoksesta myös Twitterissä. – Enemmän elämää, vähemmän verovaltiota – Suomi saa Korjausliikkeen. Puolueen, joka ajaa markkinataloutta ... Read more »

Manchester Unitedin manageri Ralf Rangnick kommentoi Paul Pogban tilannetta seurassa – ”Ehdottomasti vaihtoehto avauskokoonpanoon”

© Tiedotekuva Ralf Rangnick otti Manchester Unitedin managerin pestin vastaan joulukuun alussa. Joukkueen ranskalaistähti Paul Pogba loukkaantui noin kuukautta aiemmin. Keskikenttäpelaaja on saanut varsin paljon kritiikkiä muutaman viime vuoden aikana. ... Read more »

"Ajetaanko oman kunnan vai koko hyvinvointialueen etua?" – MTV Uutisten aluevaalikiertue Kokkolassa

MTV Uutisten aluevaalikiertue kurvasi tiistaina Kokkolaan, josta todennäköisesti tulee maan pienimmän hyvinvointialueen Keski-Pohjanmaan valtakeskus. Kokkolassa pakkasta riittää, mutta vaalien ympärillä ilma on kuumentunut. Kokkolan laidalla sijaitsevassa alle 3 000 asukkaan entisessä ... Read more »

Varusmiesliitto huolissaan varusmiesten jaksamisesta korona-aallon kourissa

© Lehtikuva Koronatilanteen vuoksi monet varusmiehet eivät ole esimerkiksi päässeet moniin viikkoihin lomille, liiton tiedotteessa kerrotaan. LEHTIKUVA / Emmi Korhonen Arttu Mäkelä, Eeva Nikkilä-Kiipula Varusmiesliiton varapuheenjohtaja Santeri Nousjoki kantaa huolta ... Read more »

El SARS-CoV-2 provoca una respuesta inmune en la placenta pero no la infecta

© Proporcionado por Agencia EFE Redacción ciencia, 18 ene (EFE).- Durante el embarazo, la exposición al SARS-CoV-2 provoca una respuesta inmune en la placenta que involucra a las células maternas ... Read more »

Así es el coronavirus que pueden contrer los perritos y gatitos

© Kathy Kmonicek Un perro se lame la nieve de la nariz después de correr en ella durante una tormenta de invierno en Morganton, Carolina del Norte. No cabe duda ... Read more »

SM-liigajyrä mokasi rumasti – Kristian Kuusela "ei antanut anteeksi"

© Toimittanut MTV Kristian Kuusela iski Tapparan toisen maalin Sportia vastaan. Sportin Roope Talaja sortui karmaisevaan virheeseen, ja Tapparan Kristian Kuusela rankaisi siitä kylmällä tavalla jääkiekon SM-liigan ottelussa. KATSO MYÖS: Valitettava episodi ... Read more »

Winter wave warning for COVID-19

With Australians still focused on hitting the surf at the beach in the midst of summer, the chief medical officer is already warning of a potential winter wave of COVID-19 ... Read more »

Vic hospitals move to emergency measures

As Victoria braces for COVID hospital admissions to skyrocket, a “code brown” emergency has been declared in all metropolitan hospitals and six in the regions. The unprecedented move will take ... Read more »

Radikaali veto: Liiga-seura purki tähtihyökkääjänsä sopimuksen taloudellisten syiden takia!

© Juha Tamminen SaiPa on joutunut tekemään kovan ratkaisun hyökkääjä Nicholas Halloranin suhteen. SaiPa tiedottaa, että Halloranin tämän kauden kattanut sopimus on purettu ja yhdysvaltalainen siirtyy loppukaudeksi SHL:ään Örebro Hockeyn ... Read more »

SM-liigaseura vapautti pelaajan sopimuksestaan - taustalla on ikävä syy

© Toimittanut Sport Content SM-liigaseura SaiPa tiedotti ikäviä uutisia tiistaina. Nick Halloranin sopimus on purettu. SaiPan tiedotteen mukaan Halloranin sopimus on purettu ja hän siirtyy SHL-seura Örebron riveihin. Syyt päätöksen ... Read more »

Liiga-seura talousahdingossa: Tähtihyökkääjän sopimus purettu – ”Jouduimme tekemään urheilullisesti vaikean päätöksen”

© Juha Tamminen SaiPa tiedottaa, että hyökkääjä Nicholas Halloranin tämän kauden kattava sopimus on purettu. 24-vuotias yhdysvaltalainen siirtyy loppukaudeksi SHL:ään Örebro Hockeyn riveihin. SaiPa joutui tekemään kovan ratkaisun taloudellisten syiden ... Read more »

Liiga-joukkueen toiseksi parhaan pistemiehen sopimus purettu!

© Mikko Lieri Nick Halloran jättää SaiPan ja siirtyy Ruotsin SHL:ään Örebron joukkueeseen. Jääkiekon SM-liigassa pelaava SaiPa on vapauttanut Nick Halloranin sopimuksestaan. Yhdysvaltalaishyökkääjä siirtyy Ruotsiin. Halloranin, 24, seuraava osoite on ... Read more »

Ruudin turnaus kariutui nilkkavammaan, pohjoismaisten miesten kaksinpelit ohi Australiassa

© AFP / Lehtikuva Casper Ruud vetäytyi Australian avoimista. LEHTIKUVA/AFP AFP Pohjoismaisten miespelaajien menestystoiveet kariutuivat alkumetreillä tenniksen Australian avoimen turnauksen kaksinpelissä. Emil Ruusuvuoren tappion lisäksi etenkin norjalaiset saivat jobinpostia, sillä ... Read more »

Tongan tulivuorenpurkauksen paineaalto pyyhkäisi jopa Suomen halki – katso tähtiharrastajan animaatio

© Toimittanut MTV Tongan tulivuorenpurkaus väräytti ilmanpainemittareita Suomessa asti. Tähtiharrastaja Lauri Kangas animoi efektin Suomen kartalle. Tyynellämerellä sijaitseva Tongan saarivaltion Hunga Ha’apai -tulivuori purkautui äärimmäisen voimakkaasti viime viikon lauantaina. Räjähdyksen ... Read more »

Stoltenberg kertoi kutsuneensa Venäjän uusiin neuvotteluihin Naton kanssa

© AFP / Lehtikuva Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg on kutsunut Venäjän uusiin neuvotteluihin. LEHTIKUVA/AFP AFP Sotilasliitto Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg sanoi tiistaina kutsuneensa Venäjän ja Nato-liittolaiset uusiin keskinäisiin keskusteluihin. Niissä ... Read more »
On free-english-test.com you will find lots of free English exam practice materials to help you improve your English skills: grammar, listening, reading, writing, ielts, toeic