Olympisch nieuws: Duitse Geisenberger wint derde goud op rij bij rodelen

the latest tech news, global tech news daily, tech news today, startups, usa tech, asia tech, china tech, eu tech, global tech, in-depth electronics reviews, 24h tech news, 24h tech news, top mobile apps, tech news daily, gaming hardware, big tech news, useful technology tips, expert interviews, reporting on the business of technology, venture capital funding, programing language

De Olympische Spelen van Peking zijn in volle gang. In de rubriek Olympische Nieuws besteedt Telesport aandacht aan het dagelijkse nieuws vanuit China. Deze rubriek wordt gedurende de dag continu ververst.

Olympisch nieuws: Duitse Geisenberger wint derde goud op rij bij rodelen
© Aangeboden door De Telegraaf

the latest tech news, global tech news daily, tech news today, startups, usa tech, asia tech, china tech, eu tech, global tech, in-depth electronics reviews, 24h tech news, 24h tech news, top mobile apps, tech news daily, gaming hardware, big tech news, useful technology tips, expert interviews, reporting on the business of technology, venture capital funding, programing language

Schrijf je in voor de Telesport nieuwsbrief en ontvang dagelijks het laatste olympische nieuws.

Duitse Geisenberger wint derde goud op rij bij rodelen

Global Tech News Daily

15.38 uur: De Duitse Natalie Geisenberger is voor de derde keer op rij olympisch kampioen rodelen geworden. De 34-jarige Geisenberger was na de vier runs in het ijskanaal van Yanqing veruit de snelste. Haar voorsprong op landgenote Anna Berreiter, die het zilver won, was bijna een halve seconde. De bronzen medaille ging naar de Russin Tatjana Ivanova. Zij gaf meer dan een seconde toe op de winnares.

Geisenberger veroverde ook in Pyeongchang 2018 en Sotsji 2014 het goud in het individuele toernooi. In totaal heeft ze nu vijf gouden plakken in het rodelen, want ze heeft ook twee olympische titels in de team relay. De Duitse is ook in het bezit van negen wereldtitels.

Global Tech News Daily

Olympisch nieuws: Duitse Geisenberger wint derde goud op rij bij rodelen
© René Bouwman Itzhak de Laat is geselecteerd voor de 1500 meter.

De Laat derde Nederlandse deelnemer op 1500 meter

11.12 uur: 1500 meter. Bondscoach Jeroen Otter moest nog één Nederlander aanwijzen voor die afstand en hij heeft voor de 27-jarige Fries gekozen.

De Laat, die dinsdag in het Capital Indoor Stadium strandde in de halve finales op de 1000 meter en vervolgens de B-finale won, is ingedeeld in de vierde kwartfinale. Sjinkie Knegt (zesde kwartfinale) en Sven Roes (tweede kwartfinale) zijn de andere twee Oranje-rijders op de 1500 meter.

Olympisch nieuws: Duitse Geisenberger wint derde goud op rij bij rodelen
© REUTERS In totaal zijn sinds 23 januari 393 personen positief getest.

Behalve de kwartfinales staan woensdag ook direct de halve finales en de finale op het programma in Peking.

Knegt behaalde vier jaar geleden bij de Spelen van Pyeongchang zilver op de 1500 meter. De Olympische Spelen in China begon hij teleurstellend. Knegt werd in de kwartfinales van de 1000 meter gediskwalificeerd.

Vijftig sporters hebben isolatie achter de rug

10.12 uur: Inmiddels vijftig atleten hebben bij de Winterspelen van Peking een verplichte quarantaine achter de rug. Het gaat om sporters die bij aankomst in Beijing of tijdens hun verblijf in het olympisch dorp positief zijn getest op Covid-19. Op dit moment verblijven er 32 sporters nog in isolatie, meldde de organisatie dinsdag.

In totaal zijn er sinds 23 januari 393 personen die betrokken zijn bij de Spelen positief getest. In iets minder dan de helft van de gevallen ging het om atleten of directe begeleiders. Bij de 70.000 tests op maandag waren er zes positieve gevallen.

Onder de atleten die zich weer onder hun medesporters mogen bewegen bevindt zich onder meer de Amerikaanse bobsleester Elana Meyers Taylor, die zich kan gaan voorbereiden op haar wedstrijden. Sporters als de Duitser Eric Frenzel, drievoudig winnaar van goud op de noordse combinatie, en de Finse ijshockeyer Marko Antilla zitten nog in een quarantainehotel.

Over de omstandigheden daar ontstond flinke irritatie, die leidde tot vragen om beter eten, beter internet en meer trainingsmogelijkheden. „Ik begrijp de frustratie en teleurstelling. Je zit daar liever niet, maar we doen er alles aan om de situatie te verbeteren”, zei Brian McCloskey, voorzitter van de medische commissie van Peking 2022. „Ik kan de pandemie helaas niet doen verdwijnen. Hij is er en het risico is nog steeds aanwezig.”

Olympisch nieuws: Duitse Geisenberger wint derde goud op rij bij rodelen
© EPA Hwang Dae-heon in actie.

Boze Russische langlaufkampioen trekt zich terug

09.54 uur: De Russische langlaufer Aleksander Bolsjoenov, winnaar van het olympisch goud op de skiatlon bij de Winterspelen in Beijing, heeft zich enkele uren voor aanvang van de sprintrace vrije stijl teruggetrokken. De Russische skibond gaf geen specifieke reden.

„Hij is niet geblesseerd en Aleksander heeft dit besluit goed en professioneel overdacht. Soms is het beter om één keer op een superhoog niveau te presteren dan een paar keer op gemiddeld niveau”, zei Jelena Vjalbe, het hoofd van de Russische skibond. „Hij wordt niet vervangen in de sprint.”

Bolsjoenov won zondag op dominante wijze de skiatlon, een wedstrijd over 30 kilometer, verdeeld in 15 kilometer klassieke stijl en 15 kilometer vrije stijl. Hij ontstak na afloop in woede toen journalisten met kritische vragen kwamen over zijn prestatie. Volgens de Rus beweerden ze dat hij doping zou hebben gebruikt.

„Je wordt niet zomaar ineens olympisch kampioen”, foeterde Bolsjoenov na het behalen van zijn eerste gouden medaille. „Wat doping betreft, als ik die woorden hoor, draait mijn maag om. Ik accepteer dat niet, ik wil het niet horen. Doping is voor mij onverenigbaar met sport.”

Rusland is vanwege een door de staat gestuurd dopingsysteem geschorst door de mondiale antidopingorganisatie WADA. Sporters uit het land doen in Beijing mee onder neutrale vlag als leden van het Russische Olympisch Comité.

Skiester Goggia twijfelt over titelverdediging op afdaling

09.02 uur: De Italiaanse skiester Sofia Goggia weet nog niet of ze op 15 februari haar olympische titel op de afdaling gaat verdedigen. In tegenstelling tot eerdere positieve berichtgeving vanuit het Italiaanse kamp, sprak Goggia dinsdag haar twijfel uit. „Ik heb twee lastige weken achter de rug”, zei ze. „Dat ik hier in Peking ben, kun je al een succes noemen. Ik kan echter niets garanderen, ook niet dat ik start op de afdaling.”

De 29-jarige Goggia, die op de vorige Winterspelen in Pyeongchang goud won, blesseerde zich een tweetal weken geleden in de super-G van Cortina d’Ampezzo. Aan een val hield ze een verrekking van de kruisbanden van de linkerknie en een klein breukje in het kuitbeen over.

Goggia besloot zich niet te laten opereren, in de hoop op tijd fit te zijn om een gooi te doen naar nieuw olympisch succes. De Italiaanse won dit seizoen vier van de vijf wereldbekerwedstrijden op de afdaling.

Zuid-Korea stapt naar CAS na diskwalificatie shorttrackers

08.50 uur: Het olympisch comité van Zuid-Korea (KSOC) stapt naar het sporttribunaal CAS uit onvrede over de diskwalificatie van twee van hun shorttrackers in de halve finales van de 1000 meter van maandag. De Zuid-Koreanen spreken van ’oneerlijke jurering’ nadat twee van hun kanshebbers op eremetaal met een penalty het toernooi moesten verlaten. Door dat besluit gingen twee Chinezen door naar de finale om later zowel het goud als het zilver op te eisen.

Hwang Dae-heon en Lee June-seo werden ieder in hun heat gediskwalificeerd wegens het hinderen van tegenstanders. Dat kostte ze een plaats in de finale. De Zuid-Koreaanse sportkoepel zegt „de onrechtvaardigheid van deze beslissing te willen formaliseren” met hun gang naar het sporttribunaal. „Wij zullen ons best doen om te voorkomen dat onze atleten onrecht wordt aangedaan”, liet het KSOC in een verklaring weten.

Zuid-Korea diende eerder al een protest in bij de internationale schaatsunie ISU over het lot van Hwang, maar dat werd afgewezen omdat diskwalificatie wegens regelovertredingen niet kan worden aangevochten.

Recordscore kunstrijder Chen op korte kür

07.15 uur: De Amerikaanse kunstrijder Nathan Chen is de strijd om een olympische medaille voortreffelijk begonnen. De drievoudig wereldkampioen kwam op de korte kür uit op een wereldrecord van 113.97 punten. Met die score was Chen in het Capital Indoor Stadium ruim beter dan de 111.82, neergezet door de Japanse olympisch kampioen Yuzuru Hanyu tijdens het Viercontinententoernooi in 2020.

Chen (22) liet op de korte kür de Japanner Yuma Kagiyama (108.12) en Shoma Uno (105.90) achter zich. Hij hoopt zich in Peking te revancheren voor zijn mislukte optreden van vier jaar geleden in Pyeongchang. Chen heeft al zilver op zak, veroverd met het mannenteam van de Verenigde Staten.

Titelverdediger Hanyu kwam met een score van 95.15 niet verder dan de achtste plaats. De 27-jarige Japanner had de afgelopen jaren veel last van blessures en was zelfs lang onzeker voor de Spelen. Hij zou met een derde opeenvolgende gouden medaille een bijzondere prestatie leveren, voor het laatst gerealiseerd door de Zweed Gillis Grafström in 1928. De Amerikaanse medaillehoop Vincent Zhou moest met een coronabesmetting afzeggen voor de individuele titelstrijd. Hij was zondag in de landenwedstrijd nog wel actief.

De top 24 plaatste zich voor de vrije kür, die donderdag op het programma staat.

Tennisster Peng ziet China goud winnen bij freestyle skiën

07.08 uur: Tennisster Peng Shuai was dinsdag toeschouwer bij de Winterspelen van Peking. Het bezoek volgde drie dagen na een ontmoeting met IOC-voorzitter Thomas Bach waarover ze vertelde tegen de Franse sportkrant L’Équipe. Peng was eind 2021 bijna drie weken ’zoek’ nadat ze voormalig vicepremier Zhang Gaoli begin november via sociale media had beschuldigd van seksueel misbruik. Er waren wereldwijd zorgen over haar welzijn, maar zelf zegt ze nooit ’verdwenen’ te zijn geweest en ontkent ze de beschuldigingen te hebben geuit. Het bericht verdween destijds weer snel.

Peng zag hoe haar in San Francisco geboren landgenote Sheileen Gu het goud veroverde bij het freestyle skiën op de Big Air, een nieuw olympisch onderdeel bij de vrouwen. De tennisster, die in L’Équipe vertelde dat ze haar loopbaan heeft beëindigd, keek op de tribune toe met een hoed met daarop de olympische ringen en een zwarte jas met een print van de Chinese vlag. Ze weigerde te praten met journalisten, maar sprak wel met de eveneens aanwezige Bach.

Tennisorganisatie WTA meldde nog steeds bezorgd te zijn over de situatie waarin Peng zich bevindt. „Het is altijd goed om van Peng te horen, of het gaat om een interview of een bezoek aan de Spelen. Maar onze zorgen over haar bericht van 2 november op internet blijven bestaan”, meldde WTA-baas Steve Simon.

Alpineskiër Mayer zorgt voor historisch ski-goud voor Oostenrijk

07.05 uur: Alpineskiër Matthias Mayer heeft Oostenrijk het eerste goud bezorgd op de Olympische Spelen van Peking. De 31-jarige tweevoudig olympisch kampioen prolongeerde in Yanqing zijn titel op de super-G en is de eerste alpineskiër die op drie Spelen op rij een gouden medaille wint.

Mayer, die een dag eerder genoegen had moeten nemen met brons op de afdaling, dook 0,42 seconde onder de tot dan toe snelste tijd van de Noor Aleksander Aamodt Kilde, de leider in de wereldbeker op de super-G. De Amerikaan Ryan Cochran-Siegle, die na hem startte, bleef vier honderdsten van een seconde boven de tijd van de Oostenrijkse olympisch kampioen. Hij pakte het zilver, Kilde het brons.

Op zijn derde Spelen op rij wint Mayer zo een gouden medaille in het alpineskiën. Op de Spelen van Sotsji in 2014 won hij goud op de afdaling. Vier jaar later in Pyeongchang was er het goud op de super-G.

De Zwitser Beat Feuz, die maandag goud had gepakt op de afdaling in Yanqing en vier jaar eerder zilver won op de olympische super-G, haalde de finish niet. Hij miste een poortje, net als zijn landgenoot Marco Odermatt, de leider in de algemene wereldbeker.

News Related

OTHER NEWS

Ook Formule 1-team Williams heeft nu datum voor presentatie auto

© ANP Ook Formule 1-team Williams heeft nu datum voor presentatie auto GROVE (ANP) – Het Formule 1-team Williams presenteert volgende week zijn nieuwe auto voor komend seizoen. Tijdens een ... Read more »

Meer coronapatiënten in ziekenhuizen: geen onderscheid mét of dóór Covid

Het aantal patiënten met het coronavirus in de Nederlandse ziekenhuizen is dinsdag opnieuw gestegen, zo valt op te maken uit de meest recente cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding ... Read more »

Volg LIVE: Bekendmaking nominaties voor Oscars 2022

© Aangeboden door Filmtotaal We hebben al een beetje kunnen oefenen met de nominaties voor de BAFTA’s, de Critics’ Choice Awards en zelfs de uitreiking van de Golden Globes, maar ... Read more »

Verstappen niet bezorgd over FIA-rapport: “Ze kunnen niets doen”

© Aangeboden door GPblog NL Max Verstappen wist na een zenuwslopend seizoen in de laatste ronde van de laatste Grand Prix zijn allereerste wereldtitel te veroveren ten koste van zevenvoudig ... Read more »

VPRO zendt muziekdocumentaire niet uit na beschuldiging van wangedrag

De VPRO gaat de achtdelige muziekdocumentaireserie Villa da Musica niet uitzenden op NPO 2 Extra. De omroep heeft dit besloten naar aanleiding van een tweet van een voormalige redacteur die dinsdag melding maakte van grensoverschrijdend gedrag in de periode waarin de documentaires werden gedraaid. Read more »

Politiebonden roepen op tot actie: geen boetes meer bij lichte overtredingen

De politiebonden roepen agenten op om vanaf woensdag 7.00 uur ruim anderhalve maand geen bekeuringen meer uit te schrijven voor lichte overtredingen. Pas op 28 maart komt de actie ten einde, 'tenzij het kabinet ons tegemoet komt in de vraag om een fatsoenlijke cao', schrijft politiebond ACP op de eigen website. Read more »

Is Fortuna nu 'Eredivisie-waardig'? Ultee wijst op een belangrijke 'maar'

© ProShots Is Fortuna nu ‘Eredivisie-waardig’? Ultee wijst op een belangrijke ‘maar’ Fortuna Sittard trok de afgelopen weken liefst vijf nieuwe spelers aan en rekende zaterdag af met SC Heerenveen. ... Read more »

Ram teaset tweede elektrische pick-up

Ram werkt aan aan de elektrificatie van zijn modellenaanbod. Er komt sowieso een grote pick-up op de STLA Frame-basis van moederbedrijf Stellantis, maar nu krijgen we ogenschijnlijk een ander model ... Read more »

Ajax-supporters zorgen voor vol uitvak in Lissabon op 23 februari

© Aangeboden door Voetbalzone Het duel in de achtste finale in de Champions League tussen Benfica en Ajax is uitverkocht, zo maakt de Amsterdamse club dinsdag wereldkundig. Op 23 februari ... Read more »

Krol na mislopen goud: dan moet het op 1000 meter maar gebeuren

© ANP Krol na mislopen goud: dan moet het op 1000 meter maar gebeuren BEIJING (ANP) – Schaatser Thomas Krol stond dinsdag maar kort stil bij het mislopen van de ... Read more »

‘Barcelona wil defensie volgend seizoen vrijwel volledig op de schop gooien'

© Aangeboden door Voetbalzone Xavi heeft volgend seizoen bij Barcelona een vrijwel volledig nieuwe defensie voor ogen, zo meldt Sport. Met Ferran Torres, Adama Traoré en Pierre-Emerick Aubameyang kreeg de ... Read more »

Neem een kijkje op dit luxe cruiseschip waar je een appartement kan kopen tussen de €350.000 en €7 miljoen

© Aangeboden door Business Insider Nederland Storylines In Kroatië wordt de MV Narrative gebouwd. Het luxe cruiseschip moet in 2024 klaar zijn en is bedoeld om op te wonen en ... Read more »

Hockeysters niet naar India voor interlands Pro League

© ANP Hockeysters niet naar India voor interlands Pro League AMSTELVEEN (ANP) – De Nederlandse hockeysters reizen niet af naar India voor de wedstrijden in de Hockey Pro League in ... Read more »

VIDEO Emotionele Ireen Wüst heeft historische gouden medaille nu écht binnen

Ireen Wüst heeft de historische gouden medaille die ze maandag won op de Spelen in China op de 1500 meter nu echt binnen. © ANP/HH Ireen Wüst ontvangt op Medals ... Read more »

Ajax start tuchtprocedure naar aanleiding van Overmars-zaak

© ANP Voormalig directeur van Ajax, Marc Overmars. Ajax gaat een tuchtprocedure starten naar aanleiding van de kwestie-Overmars. Het Instituut Sportrechtsprak (ISR) zou een aankondiging hebben gekregen van de club ... Read more »

Hockeysters reizen vanwege quarantaineregels niet naar India voor Pro League

De Nederlandse hockeysters reizen niet af naar India voor de Hockey Pro League-wedstrijden in dat land op 19 en 20 februari. Hockeybond KNHB heeft de mondiale federatie FIH verzocht om uitstel van de duels, die zouden worden afgewerkt in Bhubaneswar. Read more »

Na grensoverschrijdend gedrag direct ontslag: 'Waarschuwing niet nodig'

Nieuws over seksueel grensoverschrijdend gedrag door Marc Overmars heeft ervoor gezorgd dat hij opstapte als directeur voetbalzaken bij Ajax. Maar had zijn werkgever hem ook kunnen ontslaan vanwege het sturen van ongepaste mails en dickpics? Read more »

Rutte komende dinsdag voor het eerst niet aanwezig bij coronapersconferentie

Premier Mark Rutte zal komende dinsdag niet aanwezig zijn bij de coronapersconferentie van het kabinet. Hij zit die dag in de Eerste Kamer voor een debat over de regeringsverklaring van zijn nieuwe kabinet. Read more »

Improviseer een Thuiskantoor: Meubelideeën voor Kleine Kamers

We werken wat af thuis. Helaas misschien nog altijd meer dan we liefhebben aan de keukentafel. En als we dan al een kantoor hebben, is het vaak een rommelzolder of ... Read more »

Zo Creëer je een Nieuw Interieur Zonder al te Veel Moeite

We dromen wellicht allemaal wel eens van een goede make-over van ons interieur. Maar misschien heb je daar de puf, de energie of gewoonweg het geld niet voor. Gelukkig weten ... Read more »

Pfizer verkocht vorig jaar voor bijna 37 miljard dollar aan coronavaccins

© Aangeboden door NU.nl Medicijnenfabrikant Pfizer heeft in het afgelopen jaar wereldwijd voor 36,8 miljard dollar (32,2 miljard euro) aan coronavaccins verkocht. Het bedrijf verwacht dit jaar nog eens voor ... Read more »

CTIVD: onderzoek AIVD en MIVD naar sociale media moet beter

© Copyright ANP 2022 CTIVD: onderzoek AIVD en MIVD naar sociale media moet beter DEN HAAG (ANP) – De manier waarop de geheime diensten onderzoek doen naar openbare bronnen zoals ... Read more »

Grote ambities Viaplay: ‘Mikken op honderdduizenden abonnees in Nederland'

© Aangeboden door GPblog NL Ziggo Sport is de uitzendrechten van de Formule 1 kwijtgeraakt aan het Zweedse Viaplay van Nordic Enterntainment Group. De Nederlandse fans die de races live ... Read more »

Williams maakt presentatiedatum voor F1-seizoen 2022 bekend

© Jerry Andre / Motorsport Images Nicholas Latifi, Williams FW43B De afgelopen weken hadden negen van de tien Formule 1-teams al een datum gecommuniceerd voor de onthulling van hun bolide ... Read more »

Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen stijgt verder

Coronablog Read more »

Aantal patiënten in ziekenhuizen stijgt verder

Coronablog Read more »

Rutte dinsdag voor het eerst niet aanwezig bij coronapersconferentie

Premier Mark Rutte zal dinsdag niet aanwezig zijn bij de coronapersconferentie van het kabinet. Hij zit dinsdag in de Eerste Kamer voor een debat over de regeringsverklaring van zijn nieuwe kabinet. Read more »

Westernfilm Power of the Dog grootste kanshebber bij Oscars

The Power of the Dog van Jane Campion is de grootste kanshebber op een beeldje bij de Oscars, die op 27 maart worden uitgereikt. De film heeft twaalf nominaties te pakken, zo maakten acteurs Tracee Ellis Ross and Leslie Jordan dinsdag bekend. Read more »

Krol dacht drie minuten dat hij goud zou winnen: ‘Maar Kjeld had een superdag'

Thomas Krol dacht drie minuten lang dat hij olympisch kampioen op de 1.500 meter was geworden. De rijder van Jumbo-Visma zag zijn grote concurrent Kjeld Nuis echter in de volgende rit sneller rijden, waardoor hij genoegen moest nemen met zilver en Nuis zijn olympische titel prolongeerde. Read more »

Vrouw vrijgesproken van veroorzaken dodelijk ongeluk Finsterwolde

© Copyright ANP 2022 Vrouw vrijgesproken van veroorzaken dodelijk ongeluk Finsterwolde GRONINGEN (ANP) – De 34-jarige Sandra K. uit Bad Nieuweschans is vrijgesproken van het veroorzaken van een dodelijk ongeval ... Read more »

Keith Bakker hoeft van hof niet opnieuw naar Pieter Baan Centrum

© Copyright ANP 2022 Keith Bakker hoeft van hof niet opnieuw naar Pieter Baan Centrum AMSTERDAM (ANP) – De voormalige verslavingsgoeroe Keith Bakker (61) hoeft niet opnieuw ter observatie te ... Read more »

NVDE: nog miljarden aan subsidie nodig voor duurzame warmte

© ANP NVDE: nog miljarden aan subsidie nodig voor duurzame warmte DEN HAAG (ANP) – Voor projecten voor duurzame warmte, hernieuwbaar gas en elektrificatie zijn nog miljarden euro’s aan subsidie ... Read more »

Red Hot Chili Peppers komen dit jaar mogelijk met nog een album

© ANP Red Hot Chili Peppers komen dit jaar mogelijk met nog een album De Red Hot Chili Peppers hebben voorzichtige plannen om dit jaar nog een nieuw album uit ... Read more »

McLaren onthult F1-auto in betaalbaar formaat

© Dylan Smit McLaren onthult F1-auto in betaalbaar formaat Op de echte MCL36 moeten we nog een paar dagen wachten, maar McLaren heeft ons alvast een relatief betaalbaar alternatief gegeven: ... Read more »

Rotterdam mag nafluiters niet aanspreken met undercoverboa's

© Copyright ANP 2022 Rotterdam mag nafluiters niet aanspreken met undercoverboa’s ROTTERDAM (ANP) – De gemeente Rotterdam mag geen undercoverboa’s inzetten om mensen aan te spreken op ongewenst gedrag zoals ... Read more »

Amnesty: scholen in actie tegen seksueel overschrijdend gedrag

© Copyright ANP 2022 Amnesty: scholen in actie tegen seksueel overschrijdend gedrag DEN HAAG (ANP) – Scholen komen volgende week maandag op Valentijnsdag in actie tegen seksueel overschrijdend gedrag. Amnesty ... Read more »

Ajax wil weten of gedrag Overmars strafbaar is en start tuchtprocedure

© Aangeboden door Voetbalzone Ajax start een tuchtprocedure na de kwestie rondom het grensoverschrijdend gedrag van directeur voetbalzaken Marc Overmars, zo laat de KNVB dinsdag weten aan de NOS. De ... Read more »

Schaatsster Wüst heeft historische gouden medaille nu echt binnen

© ANP Schaatsster Wüst heeft historische gouden medaille nu echt binnen BEIJING (ANP) – Schaatsster Ireen Wüst heeft de historische gouden medaille die ze maandag won op de Spelen in ... Read more »

Nuis pakt goud 'kalm en met armpjes op de rug'

© ANP Nuis pakt goud ‘kalm en met armpjes op de rug’ BEIJING (ANP) – Kjeld Nuis piekte net als zijn grote voorbeeld Ireen Wüst op het juiste moment. De ... Read more »

Pfizer verwacht omzet van 54 miljard dollar uit coronavaccins

© ANP Pfizer verwacht omzet van 54 miljard dollar uit coronavaccins NEW YORK (ANP/RTR) – De Amerikaanse farmaceut Pfizer verwacht dit jaar 54 miljard dollar, omgerekend meer dan 47 miljard ... Read more »