Officielt: Fjerner omdiskuteret rygelov

officielt: fjerner omdiskuteret rygelov

Foto: Shutterstock

Han har et standpunkt til man tager et nyt.

I en overraskende beslutning har den nye regering i New Zealand valgt at opgive en banebrydende lov, der skulle have gjort rygning ulovligt for fremtidige generationer.

Beslutningen kommer som led i bestræbelserne på at finansiere skattelettelser, rapporterer Se og Hør via. The Guardian.

Den kontroversielle rygelov, vedtaget i 2022, introducerede gradvist stigende minimumsalder for køb af cigaretter med det langsigtede mål at gøre cigaretkøb ulovligt for alle født efter januar 2009.

Loven, planlagt til ikrafttræden i juli 2024, havde til formål at forhindre tusindvis af dødsfald relateret til rygning og reducere antallet af butikker, der måtte sælge cigaretter fra 6000 til 600 på tværs af landet.

Den nye finansminister, Nicola Willis, meddelte lørdag, at loven officielt vil blive afskaffet inden marts 2024.

Læs også

– De ekstra indtjeningskilder vil sammen med andre besparelser hjælpe os med at finansiere skattelettelserne, lød forklaringen til mediet Newshub Nation, hvor han henviser til skatteindtægter fra salg af cigaretter

Premierministeren, Christopher Luxon, hævdede, at kovendingen skulle forhindre dannelsen af et sort marked for cigaretsalg og undgå kriminalitetsproblemer.

Dog mødte beslutningen kritik fra sundhedseksperter.

– Dette er et stort tab for den offentlige sundhed og en kæmpe sejr for tobaksindustrien, hvis fortjenester vil skyde i vejret på bekostning af newzealandske liv, fortæller professer Lisa Te Morenga fra sundhedsorganisationen Health Coalition Aotearoa til The Guardian.

Rygeloven i New Zealand har tidligere inspireret lignende forslag i andre lande, herunder Storbritannien.

Læs også

News Related

OTHER NEWS

Rekordhøjt antal udenlandske indsatte er overført til deres hjemlande

Det er som udgangspunkt EU-regler, internationale konventioner og modtagerlandenes lovgivning, der har betydning for, om det er muligt at overføre domfældte i Danmark til afsoning i deres hjemland. (Arkivfoto). Rekordmange ... Read more »

NFL-træner får sparket efter skrækkelig sæsonstart

Carolina Panthers tabte søndag til Tennessee Titans efter at have ført med 10-1. Frank Reich er færdig som træner for NFL-klubben Caroline Panthers efter bare 11 kampe i spidsen for ... Read more »

Pyrus-stjerne melder ud: Det er slut

Foto: Robert Hendel/Gonzales Photo/Ritzau Scanpix Den velkendte skuespiller Jan Linnebjerg, bedst kendt som den elskede nisse Pyrus, har taget turen til Imperial-biografen i København for at se den nye danske ... Read more »

Nottingham Forest undersøger nye påstande om homofobi

Brighton, der fik Lewis Dunk udvist, vandt opgøret mod Nottingham Forest med cifrene 3-2. Nottingham Forest bistår politiet i dets efterforskning af en række tilhængere, som menes at være kommet ... Read more »

Lind undskylder efter grim tackling på FCM-keeper

Alexander Lind ramte efter en halv times spil under superligaopgøret mellem Silkeborg og FCM Martin Fraisl i hovedet med sit knæ. – Undskyld. Sådan lyder det sent mandag på det ... Read more »

Google starter med at slette inaktive konti fredag

Google annoncerede i maj en oprydningsproces, der starter fredag. (Arkivfoto). Fredag begynder Google at rydde op i inaktive konti på tværs af sine platforme. Det skriver nyhedsbureauet AP. Google annoncerede ... Read more »

Ronaldo overbeviste dommer om at omstøde eget straffespark

I stedet for at gøre sig klar til at sparke straffespark, kom Cristiano Ronaldo hurtigt på benene igen og viste en løftet pegefinger til dommeren, kinesiske Ma Ning. Normalt er ... Read more »
Top List in the World