Obsceen gebaar komt Cristiano Ronaldo duur te staan: Saudische voetbalbond schorst sterspeler

obsceen gebaar komt cristiano ronaldo duur te staan: saudische voetbalbond schorst sterspeler

Obsceen gebaar komt Cristiano Ronaldo duur te staan: Saudische voetbalbond schorst sterspeler

Cristiano Ronaldo is door de Saudische voetbalbond voor één wedstrijd geschorst, zo meldt GOAL donderdag. Aanleiding hiervoor is het obsceen gebaar dat de Portugese sterspeler van Al-Nassr maakte richting een deel van de aanhang van Al-Shabab. Ronaldo liet zich afgelopen zondag provoceren door de fans van laatstgenoemde club.

Op bezoek bij Al-Shabab (2-3 winst) scandeerden de fans van de thuisploeg voortdurend de naam van Lionel Messi, jarenlang de grote concurrent van Ronaldo. Hoewel de Portugees vaker te maken krijgt met deze spreekkoren, liet hij zich na afloop van het duel provoceren. Op social media gingen er beelden rond waarop te zien is hoe de aanvaller een obsceen gebaar maakte richting de supporters.

De Saudische bond startte een onderzoek en schorste Ronaldo uiteindelijk voor één duel, waardoor hij donderdagavond niet in actie mag komen tegen Al-Hazem. Al-Nassr kan niet in beroep gaan tegen de schorsing. Daarnaast is Ronaldo een boete opgelegd van tienduizend Saudische riyal (omgerekend zo’n 2460 euro). Ook moet de Portugees Al-Shabab een vergoeding betalen van zo’n twintigduizend riyal (omgerekend 4920 euro).

Bekijk hieronder nogmaals hier obsceen gebaar van Ronaldo:

Ronaldo in Saudi-Arabië

Ronaldo vertrok eind 2022 bij Manchester United en tekende na het Wereldkampioenschap in Qatar een contract bij Al-Nassr. In navolging van de Portugees verruilden de afgelopen tijd nog veel meer sterren het Europese continent voor een avontuur in Saudi-Arabië. Ronaldo is ondanks de aanwezigheid van onder meer Neymar, Karim Benzema en Riyad Mahrez nog altijd de grote ster. Zijn prestaties liegen er ook niet om. Waar hij vorig seizoen in zestien wedstrijden veertien keer scoorde in de Saudi Pro League, staat de teller in de huidige jaargang al op 22 treffers na twintig duels.

News Related

OTHER NEWS

Driekwart volwassenen bezorgd over gevolgen klimaatverandering

Een vrouw is nog bezig met herstelwerkzaamheden na de overstromingen in Limburg in 2021. Ruim drie op de vier Nederlanders van 18 jaar en ouder maken zich zorgen over de ... Read more »

Red Bull gaat niet op lauweren rusten: 'We pushen de grenzen en we pushen onszelf'

Red Bull gaat niet op lauweren rusten: ‘We pushen de grenzen en we pushen onszelf’ Red Bull Racing-teambaas Christian Horner geeft aan dat Red Bull nooit is gestopt met het ... Read more »

Tour de France komt 'iets te vroeg', maar Uijtdebroeks trekt wel graag met top vijf-ambities naar grote ronde

Tour de France komt ‘iets te vroeg’, maar Uijtdebroeks trekt wel graag met top vijf-ambities naar grote ronde Cian Uijtdebroeks is naar eigen zeggen niet bezig met een vertrek bij ... Read more »

'Kannibaal' Verstappen na smetteloos seizoenseinde geprezen door buitenlandse media

‘Kannibaal’ Verstappen na smetteloos seizoenseinde geprezen door buitenlandse media De buitenlandse media waren ook in de laatste race van het jaar getuigen van een zeer dominantie prestatie van ‘kannibaal’ Max ... Read more »

Zorgelijke situatie Schalke maakt Stevens boos: 'Als er niet snel iets verandert...'

Zorgelijke situatie Schalke maakt Stevens boos: ‘Als er niet snel iets verandert…’ Huub Stevens maakt zich grote zorgen om Schalke 04. De voormalig succestrainer van de Duitse club ziet dat ... Read more »

Zware sneeuwval in Duitsland zorgt voor grote problemen

Brandweer ter plaatse in Taunus, Hessen, in verband met hevige sneeuwval. Hoger gelegen streken in de Duitse deelstaat Hessen, in het midden van Duitsland, hebben gisteren te maken gehad met ... Read more »

Nathan van Hooydonck vindt het lastig om terug te zijn bij ploeg: ‘Dan zeggen ze: renners zijn terug beginnen te trainen, maar dat ben ik niet meer’

Photo: Tim Van Wichelen /Cor Vos © 2023 Het verhaal van Nathan van Hooydonck is bekend: de Belg van Jumbo-Visma kreeg een accuut hartprobleem terwijl hij met z’n zwangere vrouw ... Read more »
Top List in the World