Nye tall om barnefattigdom: Familier som leier bolig, har dårligst råd

I rapporten «Måling av barnefattigdom: Utredning av supplerende fattigdomsmål» har forskere fra Statistisk sentralbyrå sett på hvordan man kan måle både utbredelse og sammensetning av fattigdom. Målet er å få vite mer om situasjonen til barn i fattige familier. Rapporten er skrevet på oppdrag for Bufdir.

– Forskjellen blir enda tydeligere når boligeiernes fordeler av egen bolig blir tatt med i målingen av materiell levestandard, skriver SSB på sine sider.

Rapporten er basert på data for perioden 2019–2021. Grunnen til at familiene som leier, har dårligst råd, er at mange av dem har lav inntekt etter skatt. Dermed blir det vanskelig å få råd til å kjøpe en egen bolig.

– Vi tar forbehold om at konklusjonen kan bli modifisert i en periode med høyere rente og inflasjon, sier forsker Audun Langørgen i Statistisk sentralbyrå.

nye tall om barnefattigdom: familier som leier bolig, har dårligst råd

Familier som leier bolig, har dårligere råd enn de som eier egen bolig. Illustrasjonsfoto: Frederik Ringnes / NTB

(©NTB)

News Related

OTHER NEWS

Ta en titt på dokumentaren om hvordan NHL 94 ble laget.

Ta en titt på dokumentaren om hvordan NHL 94 ble laget. Verdens beste hockeyspill gjennom tidene? Vel, NHL 94 er definitivt et av de mest elskede, så mye er klart ... Read more »

Michael Mann om Adam Driver i Heat 2: "Vi diskuterer"

Michael Mann om Adam Driver i Heat 2: “Vi diskuterer” Om noen uker får vi se Adam Driver i rollen som Enzo Ferrari i Michael Manns dramatiserte biografi, Ferrari. Filmen ... Read more »

NRK bidro til å få «Bamsegutt» hjem

Oslo 20231122. NRK og kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen med pressebrief om «Ingen elsker Bamsegutt» på Marienlyst. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB NRK bidro til å få «Bamsegutt» hjem NRK sier ... Read more »

Detaljhandelen steg med 0,6 prosent

STIGER: Etter tre måneder med fall steg detaljhandelen i oktober. Detaljhandelen steg med 0,6 prosent Detaljhandelen i Norge steg 0,6 prosent fra september til oktober, viser tall fra SSB mandag ... Read more »

Usympatisk av Bryne å sparke en klubb som ligger nede

SMÅLIG: Brynes daglige leder Hans Øyvind Sagen vil sende Start en reiseregning på 30.000 kroner selv om laget vant på walk over og uten å slite på spillerne. Usympatisk av ... Read more »

9 Situasjoner en Skytten har opplevd

9 Situasjoner en Skytten har opplevd. Foto: Pexels Skytterne er fantastiske følgesvenner, og mange sier at dette er det beste stjernetegnet. Stemmer det? + Stjernetegnkombinasjon – Fiskene og Væren Profilen ... Read more »

Manchester United går for Premier League floppen som ikke likte å være i England

Det var et svakt rykte for noen dager siden som var vanskelig å tro på, men nå begynner det å ligne på noe som faktisk kan skje. Manchester United har ... Read more »
Top List in the World