Nimmareita uimahallin suihkussa ja valtavia fanilaumoja - Gimmel teki Ushma Olavasta poptähden, mutta taru loppui surullisesti

20 vuotta sitten Popstars-tv-ohjelmassa muodostettu Gimmel-yhtye nousi valtavaan suosioon. Ushma Olava kertoo nyt, mistä bändi sai erityisen paljon kritiikkiä ja voisiko Gimmel hänen mielestään tehdä paluun.

Voit kuunnella Ushma Olavan koko haastattelun alta tai Podplaysta.

Tasan 20 vuotta sitten television kykykilpailuohjelmat eivät olleet vielä Suomessa arkipäivää. Elettiin aikaa ennen ensimmäistäkään Idols-kautta, ja The Voice of Finland alkaisi vasta kymmenen vuoden päästä. Musiikillisista tosi-tv-ohjelmista pioneerina toimi Popstars. Uusiseelantilaiseen formaattiin perustuvaa sarjaa alettiin esittää MTV3-kanavalla vuonna 2002, ja ohjelmassa nuoret naiset kilpailivat paikasta tyttöbändissä.

Yksi naisista oli helsinkiläinen Ushma Olava (o.s. Karnani), 41. Hän oli 20-vuotias osallistuessaan Popstars-karsintoihin Helsingissä. Hän oli jo pitkään ollut erilaisissa bändeissä kavereidensa kanssa, mutta kaikki kokoonpanot olivat jääneet lyhytikäisiksi. Hän katsoi tv:stä Australian versiota Popstarsista ja päätti, että hän osallistuisi kilpailuun, jos se koskaan tulisi Suomeen.

– Bändissä oleminen ja laulajan ura oli minulle iso haave. Se oli varmaan ainoa tulevaisuus, jonka itselleni kuvittelin, Olava sanoo Voice.fi:n haastattelussa.

Haave toteutui, ainakin hetkellisesti. Raati valitsi Olavan Popstarsissa lopulta bändiin mukaan kolmen muun naisen kanssa. Jonna Pirinen (nyk. Christensen) tosin lähti yhtyeestä jo pian sen muodostamisen jälkeen sisäisten ristiriitojen takia ja siirtyi soolouralle. Jäljelle jäivät Olavan lisäksi Jenni Vartiainen ja Susanna ”Suski” Korvala (nyk. Berg). Yhtye ristittiin Gimmeliksi – levy-yhtiön nimiehdotuksissa olivat myös muun muassa Tiramisu, Sorbet ja Jesuuuz. Gimmelin lento jäi lyhyeksi, ja jo noin kaksi vuotta perustamisensa jälkeen yhtye hajosi.

nimmareita uimahallin suihkussa ja valtavia fanilaumoja - gimmel teki ushma olavasta poptähden, mutta taru loppui surullisesti

Popstars oli siitäkin merkittävä ohjelma, että sen kuvauksissa kilpailijat Paula Vesala ja Mira Luoti kohtasivat toisensa. He eivät päässeet kilpailussa aivan maaliin asti, mutta muodostivat pian ohjelman jälkeen PMMP-yhtyeen, josta tuli yksi 2000-luvun merkittävimmistä suomalaisyhtyeistä.

Ushma Olavalle koko Popstars-kilpailu oli jännittävä kokemus. Hän oli yllättynyt, että pääsi kuin pääsikin bändiin mukaan.

– Lähdin kilpailuun tosissani, mutten voinut uskoa, että se menisi maaliin. Siinä oli mukana jokin nuoruuden uhkarohkeus, joka vei vaihe vaiheelta eteenpäin aika määrätietoisesti.

Popstarsin kuvaukset eivät loppuneet siihen, kun yhtyeen jäsenet oli valittu. Kamerat seurasivat dokumenttityylisesti voittajia vielä bänditaipaleen alkuvaiheissakin. Näin ollen ohjelmassa nähtiin, kun nuoret artistin alut valmentautuivat antamaan haastatteluja, kuvasivat ensimmäistä musiikkivideotaan ja heittivät ensimmäisen keikkansa. Ohjelmasta on edelleen pätkiä nähtävissä YouTubessa. Gimmel-kolmikko asui ohjelman kuvausten aikaan samassa asunnossa noin puolen vuoden ajan.

Setien maailma

Tosi-tv-ohjelma tarjosi kurkistusaukkoja musiikkibisneksen kulisseihin. Gimmel-projektia työstivät pääosin vanhemmat miehet. Kappaleet kirjoitti ja tuotti Risto Asikainen (joka oli toiminut myös Nylon Beatin säveltäjänä ja tuottajana), ja levy-yhtiöpuolella vaikutti BMG:n tuotantopäällikkö Kari Hynninen. He toimivat Popstars-tuomareina yhdessä DEX Viihteen myyntijohtajan Eeva Jaakonmaan kanssa. Olava muistelee, että varsinkin Gimmelin ensimmäiset puoli vuotta oli hyvin ”setävetoista” aikaa.

– Meillä oli levy-yhtiön sedät, jotka vetivät projektia, ja oli Popstars-ohjelman tuotannon sedät. Sitten olivat tietenkin säveltäjät ja äänittäjät studiossa. Meillä oli rakas keikkamyyjämme Eeva Jaakonmaa suurin piirtein ainoana naisena porukassa.

Olava korostaa, että hän ja muut bändin jäsenet olivat tulleet täysin pystymetsästä alalle, jolloin ulkopuolelta tullutta päätöksentekoa ja opastusta todellakin tarvittiin. Ushmalle, Jennille ja Susannalle jouduttiin muun muassa teroittamaan, että levy-yhtiön palavereihin ei sovi tulla villapaidoissa ja artistin työ on jatkuvaa edustamista.

– Fakta on se, ettemme tienneet alussa mitään alan asioista. Luotin monissa asioissa ihan oikeutetusti niihin ammattilaisiin, jotka hommaa vetivät. Se on ollut monen sadan tuhannen euron projekti. Ei siinä joku pikkutyttö voi tulla sanomaan, että tämä ei tunnu kivalta.

nimmareita uimahallin suihkussa ja valtavia fanilaumoja - gimmel teki ushma olavasta poptähden, mutta taru loppui surullisesti

Olava muistaa joitakin kapinan hetkiä esimerkiksi pukeutumiseen liittyen, mutta hän kokee, ettei Gimmelin jäseniä tungettu mihinkään ahtaaseen muottiin kysymättä heiltä itseltään mielipidettä. Popstarsissa nähtiin kolmikon pienimuotoinen muodonmuutos osana imagonluomista. Olavan luonnonkiharat hiukset muutettiin käkkäräksi ”semi-afroksi”.

– Se permanentti sattui minua niin paljon, että itkin, Olava muistelee muodonmuutoksen hetkeä.

Suomalais-intialaisen Ushman otsaa alkoi koristaa kuvauksissa bindi-koru. Jennin hiuksiin laitettiin punaista sävyä, ja silmiä korostamaan laitettiin siniset piilolinssit. Suskin muodonmuutos oli kolmikosta pienin, ja hänen vaaleisiin hiuksiinsa laitettiin mustia raitoja.

Rockpiirit eivät arvostaneet

Joku voisi sanoa – ja moni sanoikin – että Gimmel oli vain levy-yhtiön tarkkaan optimoima tuote. Kuinka paljon Olava itse koki, että yhtye oli nimenomaan tuote?

– Kyllähän me olimme. Realismin tajuni on aina ollut aika suoraviivainen. Mitäs sitä kaunistelemaan, Olava toteaa ykskantaan naurahtaen.

Olava muistelee, että tietyistä musiikkipiireistä Gimmeliä katsottiin hyvinkin paljon nenänvartta pitkin. Rockmaailmassa valuuttana on ollut jo iät ja ajat aitous. Uskottavaksi bändiksi voi tulla vain soittamalla pitkään yhdessä hikisillä treenikämpillä ja kasvattamalla suosiota ruohonjuuritasolta kuppiloiden ja pienten keikkapaikkojen nurkista – ja soittamalla rokkia. Poppiin on tavattu suhtautua jo lähtökohtaisesti tuotteena, jota paketoidaan teinitytöille helpon rahan toivossa. Gimmel, joka keräsi heti paljon nuoria tyttöfaneja, ei mennyt millään muotoa rockuskottavuuden laariin.

– Alalta nostettiin vähän sormea ja kyseenalaistettiin tällaista reittiä syntyvän bändin aitoutta. Kritiikkiä tuli sieltä ja täältä rokkareilta ja aidoilta muusikoilta, että mikä tämä tämmöinen tapa on muodostaa bändi. Se oli kova närkästyksen aihe tietyissä piireissä, Olava sanoo.

Osittain Gimmel sisäisti saamansa kritiikin. Olava kertoo, että he eivät esimerkiksi ikinä osanneet ajatellakaan esiintyvänsä Tavastia-klubilla, jota he pitivät liian rockuskottavana paikkana heille. Nykyään Tavastialla esiintyvät kaikenlaiset artistit Ville Valosta Benjamin Peltoseen, mutta 20 vuotta sitten ajat olivat erilaiset.

Nimmareita suihkussa

Popstars tavoitti niin hyvin nuoren kohdeyleisönsä, että Gimmel sai lentävän lähdön uralleen. Hetken Gimmelin jäsenet olivat kuin olivatkin popstaroja. Tämä tuntui Olavasta ”ihmeelliseltä unelmalta”.

– Se oli varmaan suurin ilmiö Dingon jälkeen Suomessa. Näin olen kuullut sanottavan.

Yhtyeen ensimmäinen single Etsit muijaa seuraavaa julkaistiin lokakuussa 2002, ja marraskuun lopussa päivänvalon näki debyyttialbumi Lentoon. Levystä tuli vain reilussa kuukaudessa koko vuoden myydyin Suomessa, ja tähän mennessä sitä on myyty 98 000 kappaletta. Albumi oli Suomen virallisen listan ykkösenä kolme viikkoa.

nimmareita uimahallin suihkussa ja valtavia fanilaumoja - gimmel teki ushma olavasta poptähden, mutta taru loppui surullisesti

Seuraavan kevään Emma-gaalassa Gimmel sai kolme palkintoa. Lentoon palkittiin vuoden myydyimpänä albumina ja vuoden debyyttialbumina. Lisäksi Gimmel sai pop-/rock-tulokkaan palkinnon. Muun muassa Gimmeliä tuona vuonna tuottanut Risto Asikainen palkittiin vuoden tuottajana. Ushma, Suski ja Jenni esittivät gaalassa mustanpuhuvissa rokkilookeissaan Lentoon-levyn raskaimman biisin, särökitaroiden säestämän Roviolla-kappaleen. Levyn toisena singlenä julkaistu kappale lienee se Gimmelin kaikista muistettavin, ja esimerkiksi Spotifyssa sillä on kuuntelukertoja lähes kolme kertaa enemmän kuin Etsit muijaa seuraavaa -ykkössinkulla. Roviolla koki pienimuotoisen uuden tulemisen viime syksynä, kun Mestarit-kokoonpano esitti sitä kiertueellaan potpurin osana. Gimmelistä menestyksekkäälle soolouralle siirtynyt Jenni Vartiainen keikkaili Mestarit-kiertueella yhdessä Kaija Koon, Vesalan ja Ellinooran kanssa.

Uran räjähtävästä alusta Olava muistaa muun muassa Helsingin Itäkeskus-kauppakeskuksessa järjestetyn keikan, missä oli hänen muistikuviensa mukaan noin 10 000 katsojaa. Suosion haittapuolena nainen muistaa, miten yksityisyyden raja hälveni olemattomiin. Alakouluikäiset tytöt saattoivat tulla pyytämään nimikirjoitusta, kun hän oli alasti uimahallin suihkussa. Hän kuitenkin kokee pystyneensä käsittelemään julkisuutta pääasiassa hyvin.

nimmareita uimahallin suihkussa ja valtavia fanilaumoja - gimmel teki ushma olavasta poptähden, mutta taru loppui surullisesti

“Olin ainoa, joka ei halunnut lopettaa”

Gimmel julkaisi toisen levynsä Kaksi kertaa enemmän marraskuussa 2003. Myös kakkoslevyllä valtaosan biiseistä teki Risto Asikainen, ja suosiota riitti vielä. Levymyynti jäi kuitenkin vain noin puoleen debyyttilevyn lukemista. Ensisinkkuna julkaistiin energinen Sydän pliis särkekää, joka nousi singlelistan ykköseksi ja on yksi Ushma Olavan omista Gimmel-suosikeista.

– Tokalla levyllä on muutenkin aika kivoja kappaleita, jotka eivät ole varmaan koskaan soineet missään. On sääli, että silloin kun tuollainen bändi lopettaa, sen musiikkituotanto lurahtaa johonkin laariin, jota kukaan ei avaa, Olava pohtii.

Muutamassa toisen levyn kappaleessa soitti kitaraa Stratovariuksen Timo Tolkki (kenties nyökkäyksenä sen paljon puhutun rockuskottavuuden suuntaan), ja muutenkin sovitukset olivat hitusen enemmän rock kuin ensimmäisellä levyllä. Tolkki itse perusteli Gimmelin levyllä soittamista City-lehden haastattelussa halulla ”rikkoa kapeakatseisten heavyidioottien maailmaa”.

Jos Ushmalle julkisuus ei tuottanut suurempaa päänvaivaa, samaa ei voi sanoa Susannasta. Ushma muistelee, että julkisuuden paineet eivät sopineet Susannalle ja tämä halusi rauhallisempaa elämää. Susanna otti esille halunsa lopettaa Gimmelissä alkuvuonna 2004.

– Jennikin sai siitä vahvistuksen, että hänestäkin rupesi tuntumaan oikealta vaihtoehdolta lopettaa. Minä olin ainoa, joka ei olisi halunnut lopettaa, Olava sanoo.

Vaikka Gimmelin suosio oli laskussa, Olava ei tätä pelästynyt. Hän oli rakentanut mielessään kuvaa pitkän tähtäimen urasta, johon kuuluu myös suvantovaiheita. Muut eivät kuitenkaan ajatelleet samalla tavalla, joten lopettamispäätös tehtiin.

Loppuvaiheissa suosio toden totta olikin jotain ihan muuta kuin alkuvaiheen kirkuvat fanilaumat ja listojen ykkössijat. Olava muistaa, että jollain keikalla saattoi olla vain seitsemän kuuntelijaa.

Loppu ja uuden alku

Olava muistelee, että levy-yhtiö olisi halunnut lopettaa Gimmelin parissa toimimisen heti lopetuspäätöksen jälkeen, mutta Gimmel itse vaati vielä kolmannen levyn tekemistä.

– Se oli todennäköisesti levy-yhtiölle tappiollista toimintaa. Halusimme päättää sen tällä tavalla, koska se oli meille merkityksellinen ajanjakso ja mielestäni Suomen pophistoriassakin aika iso juttu. Meidän mielissämme se sai hienomman päätöksen, kun se päätettiin viimeisellä levyllä ja jäähyväiskeikalla. Saimme viedä työmme tavallaan loppuun.

Näin syntyi Gimmelin kolmas albumi Pisaroita ja kyyneleitä, joka myi enää vain noin 11 500 kappaletta. Näin ollen kyseisen levyn ostajia oli suurin piirtein yhtä paljon kuin suosion huippuaikoina oli yleisöä Itäkeskuksen-esiintymisellä. Myös kyseisen levyn nimikkobiisi kuuluu Olavan omiin Gimmel-suosikkeihin.

Olava oli surullinen Gimmelin lopettamispäätöksen jälkeen, mutta onneksi uusi ovi oli jo avautumassa. Hän pääsi opiskelemaan syksyllä 2004 Teatterikorkeakouluun näyttelijäntyötä. Gimmelin ura päättyi 16. lokakuuta 2004 Tapiola Garden -hotellissa Espoossa keikalla, jonne Olavan yllätykseksi tuli katsojiksi hänen opiskeluvuosikurssinsa jäsenet.

nimmareita uimahallin suihkussa ja valtavia fanilaumoja - gimmel teki ushma olavasta poptähden, mutta taru loppui surullisesti

Olisiko comeback mahdollinen?

Lopettamisen jälkeen Gimmel on tehnyt kerran pienimuotoisen paluun. Alkuvuodesta 2003 Gimmel piti ”10-vuotisluokkakokouksen”, johon kutsuttiin juhlimaan kaikki, jotka tekivät aikanaan Gimmelin parissa töitä. Vieraiden toiveesta kolmikko heitti myös kolmen kappaleen akustisen keikan tilaisuudessa.

Voisiko Gimmel tehdä oikean, julkisen comebackin?

– Voisihan se olla ihan mahdollistakin, mutta missä muodossa? Olisiko se kokonainen keikka, en tiedä. Olisihan se hauskaa kokeilla, Olava myöntää.

Vuosituhannen vaihteen muut ”tyttöbändit” Nylon Beat ja Tiktak ovat tehneet viime vuosina paluut keikkalavoille. Yleisön nostalgiannälkä voisi ulottua myös Gimmeliin, vaikka sillä ei olekaan samanlaista pitkälle ulottunutta kulttuurista jälkeä kuin edellä mainituilla kokoonpanoilla.

Unholaan Gimmelkään ei ole jäänyt. Ushma Olava kertoo, että monet hänen tapaamansa nuoremman sukupolven näyttelijät ovat intoilleet hänelle Gimmelistä ja kysyneet paluun perään. Gimmel-projektia BMG-levy-yhtiössä vetänyt Kari Hynninenkin lähestyy Olavan mukaan häntä noin joka toinen vuosi tekstiviestillä, jossa lukee vain ”Comeback?”.

Paluuta tosin tuskin tullaan näkemään, sillä myöhemmin Voice.fi:n haastattelussa käynyt Susanna Berg totesi yksiselitteisesti, että paluu ei ole mahdollinen.

nimmareita uimahallin suihkussa ja valtavia fanilaumoja - gimmel teki ushma olavasta poptähden, mutta taru loppui surullisesti

Gimmel-kolmikko tapaa Olavan mukaan aina muutaman vuoden välein. Hän kertoo, että Jenni ja Susanna ovat enemmänkin toistensa kanssa tekemisissä. Olavalle merkittävin Gimmelin kautta muodostunut ihmissuhde muodostui johonkuhun aivan muuhun, nimittäin yhtyeen valoteknikkona toimineeseen Pekka Olavaan. Pari meni naimisiin vuonna 2005.

– Yhteinen elämämme pitää Gimmel-kokemusta koko ajan tosi totena muistoissani. Toki siitä on kauan aikaa, ja kaikki muistot haalenevat. Ne ovat rakkaita muistoja, ja muistelen niitä ilolla.

Lähteet: MTV, City, Mix-lehti 08/2004

Voice.fi, Radio Nova, Iskelmä ja Podplay ovat osa Bauer Mediaa.

News Related

OTHER NEWS

Sateenkaarinauha oli liikaa: MM-fani vietiin pois katsomosta

Iranin ja USA:n välisen MM-ottelun alla nähtiin ikävä tilanne, kun sateenkaarinauhaa pitänyt USA-fani vietiin pois katsomosta. MAINOS Jalkapallon MM-kisat 20.11.–18.12. MTV ja C More esittävät MM-turnauksesta 22 ottelua suorina lähetyksinä! Tiistaina 29.11. ... Read more »

Paparazzi ikuisti Paris Hiltonin, Britney Spearsin ja Lindsay Lohanin autossa - Hilton muistelee kohukuvaa

Paris Hilton muistelee 16 vuotta sitten paparazzin ottamaa kuvaa, jonka taustalla on kiusallinen tarina. Paparazzi ikuisti Paris Hiltonin, Britney Spearsin ja Lindsay Lohanin autossa – Hilton muistelee kohukuvaa Seurapiiritähti Paris ... Read more »

Poliittisesti kireä ottelu - USA-tähdelle jälleen pettymys!

Poliittisesti kireä ottelu – USA-tähdelle jälleen pettymys! Yhdysvallat ja Iran kohtaavat tiistaina jalkapallon MM-kisoissa. Kyseessä on lohkovaiheen viimeinen ottelu molemmille maille. USA:lla on ottelussa kovemmat paineet, sillä joukkueella on vain ... Read more »

Surkuhupaisa totuus Qatarin MM-kisafaneista selvisi – "Siinä on jotain pohjoiskorealaista"

Qatarin ostofanit ovat aiheuttaneet keskustelua MM-kisoissa. Aftonbladetin toimittaja ja jalkapallo-asiantuntijana Ruotsin tv:ssä toimiva Erik Niva kertoi Dagbladetin haastattelussa, että jalkapallon MM-kisoissa nähdyt qatarilaisfanit ovat ostettuja ja he ovat saaneet kannattajakoulutuksensa ... Read more »

Ilvekselle ei löydy pysäyttäjää – voittoputki venyi komeisiin mittoihin

Ilvekselle ei löydy pysäyttäjää – voittoputki venyi komeisiin mittoihin Ilves jatkoi vahvoja otteitaan SM-liigassa, kun se voitti KalPan tiistain ainoassa kamppailussa 3-1-lukemin. Maalittoman avauserän jälkeen ottelun ensimmäinen maali näki päivänvalon ... Read more »

Nyt puhuu MM-kisoista hyllytetty tähtivahti – "Vaikea sulattaa"

Nyt puhuu MM-kisoista hyllytetty tähtivahti – “Vaikea sulattaa” Kamerunin jalkapalloliitto on vahvistanut, että joukkueen päävalmentaja Rigobert Song on hyllyttänyt tähtivahti Andre Onanan. Onana antoi asiasta oman lausuntonsa. The Athletic uutisoi ... Read more »

Saamelaiskäräjät hyväksyi reilulla enemmistöllä saamelaiskäräjälain muuttamisen hallituksen esityksen mukaisesti – lain muotoilua saamelaiskäräjien kokoonpanosta ehdotetaan päivitettäväksi

Saamelaiskäräjät hyväksyi saamelaiskäräjälain muuttamisen reilulla enemmistöllä mutta ehdotti lakiin muutosta. Lehtikuva / handout / Johanna Alatorvinen Mari Tuohiniemi Saamelaiskäräjät on hyväksynyt Suomen hallituksen esityksen saamelaiskäräjälain muuttamisesta. Esitys hyväksyttiin saamelaiskäräjien kokouksessa ... Read more »

Seagulls nousi tasapisteisiin Korisliigan kärjen kanssa

Pasi Rakkolainen Helsinki Seagulls nousi miesten Korisliigassa tasapisteisiin pohjalaisen kärkikaksikon kanssa, kun se nappasi BC Nokiasta kotivoiton 94-73. Seitsemännen peräkkäisen voittonsa ottanut Seagulls jakaa liigan kärkipaikan tasapistein Kauhajoen Karhu Basketin ... Read more »

NHL-tähti Roope Hintzille massiivinen jatkosopimus – suomalaiselle huima palkankorotus

Roope Hintz jatkaa Dallasissa muhkean jatkosopimuksen turvin. NHL:n suomalaishyökkääjä Roope Hintz on tehnyt kahdeksan vuoden mittaisen jatkosopimuksen Dallas Starsin kanssa. Jatkosopimus astuu voimaan vasta käynnissä olevan kauden päätteeksi. Muhkean diilin ... Read more »

Valko-Venäjän vangittu oppositiojohtaja Maryja Kalesnikava on joutunut tehohoitoon sairaalassa

AFP Valko-Venäjän vangittu oppositiojohtaja Maryja Kalesnikava on joutunut tehohoitoon sairaalassa. Kalesnikavaa hoidetaan Homelin sairaalan teho-osastolla, kertoi oppositiopoliitikko ja ex-pankkiiri Viktar Babarykan lehdistöpalvelu tiistaina. Lehdistötiedotteen mukaan Kalesnikava oli ollut leikkauksessa ennen ... Read more »

Qatarin kisapomo kertoi uuden lukeman - näin monta siirtotyöläistä on hänen mukaansa kuollut

Qatarin kisapomo kertoi uuden lukeman – näin monta siirtotyöläistä on hänen mukaansa kuollut Jalkapallon Qatarin MM-kisat ovat olleet rajun kritiikin kohteena ja täysin aiheesta. Qatarin ihmisoikeudet tai pikemminkin niiden puuttuminen ... Read more »

Gareth Balen toivoma kohtaaminen ei toteudu? Englannin ja Walesin valmentajat kuuntelivat ”suurta yleisöä” valinnoissaan eri tavoin

Gareth Balen toivoma kohtaaminen ei toteudu? Englannin ja Walesin valmentajat kuuntelivat ”suurta yleisöä” valinnoissaan eri tavoin Wales-Englanti -ottelu, ja samanaikaisesti (kello 21 Suomen aikaa) käynnistyvä Iranin ja Yhdysvaltojen kohtaaminen ratkaisevat ... Read more »

Cristiano Ronaldon kohuhaastattelun tehnyt toimittaja hehkutti Portugalia - "He voivat voittaa kultaa"

Cristiano Ronaldon kohuhaastattelun tehnyt toimittaja hehkutti Portugalia – “He voivat voittaa kultaa” Portugali varmisti eilen maanantaina jatkopaikkansa jalkapallon MM-kisoissa, kun se kaatoi Uruguayn 2-0. Portugali on esiintynyt toistaiseksi MM-kisoissa vahvasti ... Read more »

Ensi vuoden verokortit saapuvat pian - Yle neuvoo tarkastamaan seikat, joilla voi säästää satasia

Verovähennyksiä voi saada esimerkiksi sähköenergiasta tai etätyöskentelystä. Ensi vuoden verokortit saapuvat pian – Yle neuvoo tarkastamaan seikat, joilla voi säästää satasia On taas se aika vuodesta, kun ensi vuoden verokortit ... Read more »

Tämän näyttelyn kaikki haluavat nyt nähdä – Hiljaisen paraatin suosio yllätti Amos Rexinkin

Amos Rexin elokuussa avattu näyttely Hiljainen paraati on ollut suurmenestys, jonka on nähnyt jo 65 000. – Tästä me on saatu sellaista palautetta, että olen nähnyt paljon, mutta tätä on ... Read more »

Saksan inflaatio hidastui marraskuussa vastoin odotuksia

Euroopan keskuspankki on pyrkinyt hillitsemään inflaatiota koronnostoilla, joiden odotetaan jatkuvan. Lehtikuva/AFP AFP Saksassa inflaatio hidastui marraskuussa vastoin odotuksia. Valtiollisen tilastopalvelun Destatisin ennakkotietojen mukaan inflaatio asettui tässä kuussa 10 prosenttiin, kun ... Read more »

Brasilian MM-tähti raivostui fanien käytöksestä - "Sivistys lähtee jo kehdosta"

Brasilian MM-tähti raivostui fanien käytöksestä – “Sivistys lähtee jo kehdosta” Brasilian jalkapallotähti Neymar loukkaantui jo MM-kisojen avausottelussa Serbiaa vastaan. Neymar on sekä vihattu että rakastettu. Tämä tuli jälleen selväksi, kun ... Read more »

Vielä hetken Yle Areenassa: Alkoholinhuuruinen huippuleffa – helpottaako jatkuva humalatila arkea?

Vielä hetken Yle Areenassa: Alkoholinhuuruinen huippuleffa – helpottaako jatkuva humalatila arkea? Elokuvan Rotten Tomatoes -prosentti on 92. Yhdet vielä (Druk, 2020) on katsottavissa Yle Areenassa 15. joulukuuta asti. Tanskalaisdraama voitti ... Read more »

Hollannin MM-sankari teki jo historiaa - tähän on aiemmin pystynyt vain yksi pelaaja!

Hollannin MM-sankari teki jo historiaa – tähän on aiemmin pystynyt vain yksi pelaaja! Hollanti eteni tiistaina jatkopeleihin jalkapallon MM-kisoissa, kun se kaatoi kisaisäntä Qatarin 2-0. Hollannin maalitilin avasi ottelussa Cody ... Read more »

Snookertähdeltä älytön temppu – Ronnie O’Sullivankin häkeltyi: ”Uskomatonta”

Snookerin Scottish Openin avauskierroksella nähtiin älytön show, jonka tarjosi lajin supertähti Judd Trump. Hän voitti Mitchell Mannin tylyin numeroin 4–0. Ottelu sai älyttömän alun. Trump tykitti nimittäin huikean maksimibreikin (täydet ... Read more »

Juventuksen johtoryhmän ero: ”Päivä jota olemme odottaneet liian kauan – vain ultrat voittavat”

Juventuksen johtokunta aina Andrea Agnellia ja Pavel Nedvediä myöten ilmoitti maanantaina eroavansa. Seruran menestys ei viime aikoina ole ollut läheskään odotetulla tasolla, ja muutoksia johtoon on toivottu monella taholla jo ... Read more »

Hurja tilanne! Kaukalo antoi periksi painavan taklauksen alla – kultakypärä lennähti ovista ulos

Hurja tilanne! Kaukalo antoi periksi painavan taklauksen alla – kultakypärä lennähti ovista ulos Kiekko-Espoon ja Peliittojen Mestis-ottelussa nähtiin hurja tilanne, kun Espoon Metro Areenan kaukalon kulmaovet pettivät Kiekko-Espoon Miro Keskitalon ... Read more »

Nyrkkeilytähti uhkaili Lionel Messiä – Meksikon kapteeni läksytti maanmiestään: ”Järjetöntä”

Meksikon kapteeni ja keskikenttäpelaaja Andrés Guardado on läksyttänyt maanmiestään, nyrkkeilytähti Saúl ”Canelo” Álvarezia, joka syytti Argentiinan hyökkääjää Lionel Messiä Meksikon halveksimisesta. Álvarez raivostui sosiaalisessa mediassa Messille, 35, joka oli yksi ottelun sankareista, ... Read more »

Laskettelukausi on alkanut koko maassa – Vihti Skin toimitusjohtaja: "Hintojen nousu ei iske Suomen hiihtokeskuksiin muun Euroopan tavoin"

Talven laskettelukausi on alkanut nyt etelää myöten. Vihti Ski Centerin toimitusjohtaja Sami Uotila arvelee MTV Uutiset Liven haastattelussa, että inflaatio tuskin iskee Suomen hiihtokeskuksiin muun Euroopan tavoin. MTV Uutiset Live ... Read more »

Keskustan toiminta tyrmistyttää hallituskumppaneita – SDP:n Lindtman: "Herättää jatkuvasti kysymysmerkkejä"

Keskustan toiminta tyrmistyttää hallituskumppaneita – SDP:n Lindtman: “Herättää jatkuvasti kysymysmerkkejä” Keskustan irtiotot hallituksen riveistä jatkuivat tiistaina ja horjuttivat entisestään hallituksen yhteistyökykyä. Puolue hyppäsi eduskunnan ympäristövaliokunnassa opposition rinnalle muuttamaan hallituksen aiemmin ... Read more »

Nuori kannattaja laittoi Ilves-pelaajan tiukan tilanteen eteen: ”Miten sä pelaat Liigassa, vaikka…”

Ilves murjoi SaiPan peräti lukemin 8-1 sunnuntai-illan Liiga-kamppailussa. Ottelun jälkeen Ilveksen hyökkääjä Panu Mieho ajautui tiukan paikan eteen. Ilves jakoi Twitterissä hupaisan klipin Nokia Arenan Ilves-Klubilta, jossa nuori Ilves-kannattaja esitti ... Read more »

Kapteeni Koulibaly johdatti Senegalin pudotuspeleihin – kisaisäntä Qatar ei saanut pistettäkään

Petteri Ikonen Hollanti ja Senegal etenevät pudotuspeleihin jalkapallon miesten MM-kilpailujen A-lohkosta. Hollanti voitti kisaisäntä Qatarin 2-0 ja Senegal Ecuadorin 2-1. Cody Gakpo viimeisteli Hollannille 1-0-johdon 26. minuutilla. Toisen puoliajan alussa ... Read more »

Brittikentiltä tutut paukuttivat vuoron perään – Ecuadorille MM-kisoista käteen sekalaispussi

Brittikentiltä tutut paukuttivat vuoron perään – Ecuadorille MM-kisoista käteen sekalaispussi Ecuador saalisti MM-kisojen alkulohkostaan yhden kaikkia; voittoa Qatarista seurasi tasapeli lohkovoittoon marssinutta Hollantia vastaan, mutta urakka päättyi tappioon Senegalille. Viimeiseksi ... Read more »

Hurjaa draamaa MM-kisoissa – jatkoonmenijä vaihtui kolmeen kertaan

Senegal voitti Ecuadorin 2-1-lukemin ja eteni Qatarin MM-kisojen pudotuspeleihin. Senegal varmisti paikkansa jalkapallon Qatarin MM-kisojen pudotuspeleissä, kun se päihitti Ecuadorin 2-1-lukemin tiistain alkuillan ottelussa. MAINOS Jalkapallon MM-kisat 20.11.–18.12. MTV ja ... Read more »

Ducati, Paolo Ciabatti hylkää neljä tiimiä

Ducati, Paolo Ciabatti hylkää neljä tiimiä Borgo Panigalen tehtaan urheilujohtaja arvostelee neljää joukkuetta. Muutama viikko Ducatin ja Pecco Bagnaian riemuvoiton nähneen MotoGP-mestaruuskilpailun päättymisen jälkeen Borgo Panigalen tehtaan johtaja Paolo Ciabatti ... Read more »

HS: Kahvi värjää hampaita, mutta se voi tuottaa niille toisenkin yllättävän haitan - vältä yleinen virhe

Mustan kahvin juomisesta voikin olla hyötyä. HS: Kahvi värjää hampaita, mutta se voi tuottaa niille toisenkin yllättävän haitan – vältä yleinen virhe Tuskin olet voinut välttyä kuulemasta, että pitkällä juoksulla ... Read more »

Netflix-suosikkisarjan tähti scifi-leffan päärooliin

Alba Flores. Kuva: AOP. Nairobin paluusta sen sijaan ei ole tietoa. Netflix-ilmiö Rahapaja nosti näyttelijä Alba Floresin koko maailman tietoisuuteen. Suosikkihahmo Nairobia esittänyt Flores nähdään pian uuden scifi-trillerin pääosassa. Ulterior ... Read more »

Lähde: David Beckham ajettiin ulos hotellistaan Qatarin MM-kisoissa

Lähde: David Beckham ajettiin ulos hotellistaan Qatarin MM-kisoissa Brittilehti Daily Mail kertoi maanantaina, että jalkapallon MM-kisojen lähettiläänä toimiva lajilegenda David Beckham olisi kirjautunut ulos hotellistaan Qatarissa. Syynä tälle olisi se, ... Read more »

Senegal harppasi takamatkalta MM-kisojen pudotuspeleihin – A-lohkon jatkajat selvillä

Miesten MM-kisojen A-lohkon kaksi parasta joukkuetta selvisivät tiistaina, kun Hollanti voitti isäntämaa Qatarin 2-0 ja Senegal kaatoi Ecuadorin 2-1. Qatarin putoaminen lohkovaiheessa oli varmaa jo ennen tiistaita, mutta muut joukkueet ... Read more »

Ecuador-Senegal, todennäköiset muodostumat.

Ecuador-Senegal, todennäköiset muodostumat. Todennäköiset kokoonpanot Qatarin MM-kisojen lohkovaiheen viimeinen päivä. Se alkaa klo 16:00 Italian aikaa Ecuadorin ja Senegalin välisellä ottelulla. Trikoloreilla on kaksi tulosta kolmesta päästäkseen 16:nneksi, kun taas ... Read more »

Ilveksellä murhaava marraskuu – erityisesti yksi tilasto saa haukkomaan henkeä

Ilves on ollut viime aikoina hurjassa vedossa Liigassa. Viimeiseen kahteen otteluun tupsukorvat ovat paukuttaneet 14 maalia. Marraskuu on ollut Ilvekseltä erinomainen. Tänään joukkueella on mahdollisuus nousta jopa Liigan sarjakärkeen, jos ... Read more »

Vihreät: ”Keskusta on yksipuolisesti irtautunut hallitusyhteistyöstä” – Eduskuntaryhmä koolle

Ryöpytys hallituskumppanille. Vihreän eduskuntaryhmän puheenjohtaja Atte Harjanne tyrmää keskustan toiminnan käsittämättömäksi. Vihreät ovat tyrmistyneitä keskustan toiminnasta uuden luonnonsuojelulain käsittelyssä. Hallituksessa on jälleen vireillä uusi kriisi, kun vihreä eduskuntaryhmä kertoo pitävänsä ... Read more »

Pohjoiskarjalaisen lehden päätoimittaja on syytteessä lehden julkaiseman mielipidekirjoituksen vuoksi: kirjoittaja itse kuoli ennen oikeuskäsittelyä

Markku Uhari Outokummussa Pohjois-Karjalassa ilmestyvän paikallislehden Outokummun Seudun entinen päätoimittaja Esa Nevalainen on syytteessä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan lehden julkaiseman mielipidekirjoituksen vuoksi. Syyttäjä vaatii hänelle sakkorangaistusta. Pohjois-Karjalan käräjäoikeus käsitteli syytettä tiistaina. ... Read more »

Kapteeni Koulibaly johdatti Senegalin pudotuspeleihin

Hollanti ja Senegal etenevät pudotuspeleihin jalkapallon miesten MM-kilpailujen A-lohkosta. Hollanti voitti kisaisäntä Qatarin 2-0 ja Senegal Ecuadorin 2-1. Cody Gakpo viimeisteli Hollannille 1-0-johdon 26. minuutilla. Toisen puoliajan alussa Frenkie de ... Read more »

Will Smith avautui ensimmäistä kertaa haastattelussa Oscar-kohusta: "Se oli raivoa, jota oli padottu todella pitkään"

Will Smith avautui ensimmäistä kertaa haastattelussa Oscar-kohusta: “Se oli raivoa, jota oli padottu todella pitkään” Näyttelijä Will Smith avasi vihdoin kunnolla sanaisen arkkunsa Oscar-kohusta. Näyttelijä Will Smith palasi valokeilaan 28. ... Read more »
Breaking thailand news, thai news, thailand news Verified News Story Network