Niet de beste, wél de lekkerste 3D-printer: hiermee print je zelf chocolaatjes

Met een nieuwe chocoladeprinter kun je je eigen creaties 3D-printen. En ze daarna opeten. “Het smaakt net zo goed als het eruit ziet.”

De Cacaopress is sinds kort verkrijgbaar en meerdere reviewers zijn er de afgelopen weken mee aan het printen geslagen. De chocolade-3D-printer lijkt vooral bedoeld voor wie al wat ervaring heeft met 3D-printen. In de goedkoopste DIY-uitvoering van 1499 dollar moet je namelijk zelf nog bepaalde onderdelen monteren en installeren.

De Cacaopress is zo ontworpen dat het schoonmaken geen kliederboel wordt. De printer heeft een mondstuk van 0,8 mm voor het meest nauwkeurige 3D-printwerk en een mondstuk van 1,6 mm voor sneller 3D-printen. De cartridges hebben een capaciteit van 65 gram. Daardoor kunnen je choco-creaties niet al te groot zijn. Het maximale volume is 14 cm x 15 cm x 15 cm.

niet de beste, wél de lekkerste 3d-printer: hiermee print je zelf chocolaatjes

Opwarmen en afkoelen

Voordat je kunt beginnen met 3D-printen moet je de chocolade eerst voorverwarmen. Hoe lang precies, dat verschilt volgens The Verge nogal per soort chocola. Met de bekende tool PrusaSlider snijd je een gedownload of zelfgemaakt ontwerp automatisch in de benodigde lagen.

Bij een test door The Verge waren er soms nog wel wat problemen met het vinden van de juiste temperatuur waarop de chocola vloeibaar werd. Ook moet je vrij langzaam printen als je iets kleins of iets puntigs wilt printen. “De chocolade heeft tijd nodig om af te koelen en te stollen voordat de spuitmond er nog een warme laag bovenop probeert te printen.”

Een 3D-print-expert van Tom’s Hardware had al met al een goede ervaring met de Cacaopress en vindt het de beste 3D-voedselprinter die je als consument momenteel kunt kopen. “Het printproces is hypnotiserend om naar te kijken en het smaakt net zo goed als het eruit ziet.”

Lees meer over 3D-printen en blijf op de hoogte met onze app.

News Related

OTHER NEWS

Driekwart volwassenen bezorgd over gevolgen klimaatverandering

Een vrouw is nog bezig met herstelwerkzaamheden na de overstromingen in Limburg in 2021. Ruim drie op de vier Nederlanders van 18 jaar en ouder maken zich zorgen over de ... Read more »

Red Bull gaat niet op lauweren rusten: 'We pushen de grenzen en we pushen onszelf'

Red Bull gaat niet op lauweren rusten: ‘We pushen de grenzen en we pushen onszelf’ Red Bull Racing-teambaas Christian Horner geeft aan dat Red Bull nooit is gestopt met het ... Read more »

Tour de France komt 'iets te vroeg', maar Uijtdebroeks trekt wel graag met top vijf-ambities naar grote ronde

Tour de France komt ‘iets te vroeg’, maar Uijtdebroeks trekt wel graag met top vijf-ambities naar grote ronde Cian Uijtdebroeks is naar eigen zeggen niet bezig met een vertrek bij ... Read more »

'Kannibaal' Verstappen na smetteloos seizoenseinde geprezen door buitenlandse media

‘Kannibaal’ Verstappen na smetteloos seizoenseinde geprezen door buitenlandse media De buitenlandse media waren ook in de laatste race van het jaar getuigen van een zeer dominantie prestatie van ‘kannibaal’ Max ... Read more »

Zorgelijke situatie Schalke maakt Stevens boos: 'Als er niet snel iets verandert...'

Zorgelijke situatie Schalke maakt Stevens boos: ‘Als er niet snel iets verandert…’ Huub Stevens maakt zich grote zorgen om Schalke 04. De voormalig succestrainer van de Duitse club ziet dat ... Read more »

Zware sneeuwval in Duitsland zorgt voor grote problemen

Brandweer ter plaatse in Taunus, Hessen, in verband met hevige sneeuwval. Hoger gelegen streken in de Duitse deelstaat Hessen, in het midden van Duitsland, hebben gisteren te maken gehad met ... Read more »

Nathan van Hooydonck vindt het lastig om terug te zijn bij ploeg: ‘Dan zeggen ze: renners zijn terug beginnen te trainen, maar dat ben ik niet meer’

Photo: Tim Van Wichelen /Cor Vos © 2023 Het verhaal van Nathan van Hooydonck is bekend: de Belg van Jumbo-Visma kreeg een accuut hartprobleem terwijl hij met z’n zwangere vrouw ... Read more »
Top List in the World