Nerver spillede danskere et puds i vital sejr over Rusland

Nerver spillede danskere et puds i vital sejr over Rusland
© Henning Bagger/Scanpix De danske fodboldkvinder fejrer Signe Bruuns scoring til 1-0 mod Rusland.

Nogle af de store kanoner var ikke med, da Danmarks kvindelandshold i fodbold tirsdag aften spillede sin hidtil vigtigste kamp i VM-kvalifikationen.

Det lagde et ekstra pres og et ekstra lag af nervøsitet ned over de tilbageværende spillere, som dog til sidst fik brudt en stærk russisk defensiv ned og vandt 3-1.

– Der var lidt nerver på grund af kampens betydning, men vi så nogle fantastiske præstationer, siger landstræner Lars Søndergaard.

Han hylder blandt andet Mille Gejl for at score det, der ifølge landstræneren er et af de bedste mål, der er scoret på både herre- og kvindelandsholdet. Den 22-årige offensivspiller krøllede kuglen helt op i hjørnet til 3-0.

Danmark vadede igennem sine første fem kvalifikationskampe, som blev vundet stort. Rusland havde gjort det samme – uden at lukke mål ind.

Derfor var det utrolig vigtigt at få en sejr over russerne. Det er nemlig kun gruppevinderen, der indløser direkte billet til VM i Australien og New Zealand i 2023. Andenpladsen skal i playoff.

Signe Bruun, der scorede i tirsdagens sejr, erkender, at det var en mental prøvelse mod russerne, som længe stod godt imod det danske pres.

– Vi vidste, at det her ikke ville blive cruise control som i nogle af de andre kampe, så derfor var der en lille smule nervøsitet.

– Samtidig vidste vi, at vi var favoritter, og også derfor var der en smule pres på. Så vi skulle finde en balance i forhold til at være modige og tålmodige, og det løste vi rigtig godt, siger Signe Bruun.

Danmark er nu tre point foran Rusland øverst i tabellen. Derfor bliver gruppen formentlig afgjort, når de to nationer mødes i Rusland i kvalifikationens sidste kamp i september næste år.

– Vi står sindssygt godt, og den her sejr giver en ro i forhold til udekampen. Men vi skal også vinde de andre kampe i foråret – ellers er det hele lige meget, siger Signe Bruun.

Det hold, der er indbyrdes bedst, ender øverst i gruppen, og i den dyst har Danmark nu en 3-1-føring at give af i forhold til russerne.

– Det er svært at se os tabe med tre mål i Rusland, siger Lars Søndergaard.

Landstræneren roser desuden Signe Bruun, der har været flyvende i VM-kvalifikationen, hvor hun har scoret 12 gange og er topscorer.

– Det kommer ikke bag på os. Hun er en goal getter. Nu har hun vist, at hun kan gøre det i de store kampe og ikke kun mod lette modstandere, siger han.

Han kalder 23-årige Signe Bruun for standhaftig. Hun har nemlig stået meget modstand igennem i sin seniorkarriere indtil nu.

Hun har således haft en korsbåndsskade, ligesom hun i sin tid hos Paris Saint-Germain og Lyon, hvor hun er nu, ikke altid har været førstevalg.

– Jeg har været langt nede og været meget presset, men jeg lovede mig selv, at jeg skulle komme stærkere tilbage efter min skade.

– Det er lykkedes, og det er jeg stolt over. Nu skal jeg bare fortsætte i det spor, siger Signe Bruun, som i efteråret har scoret seks kasser for Lyon i den franske liga.

/ritzau/

News Related

OTHER NEWS

Forsvaret overdrager døde pirater til nigerianske myndigheder

© Lars Magne Hovtun/AFP I to måneder har den danske fregat “Esbern Snare” sejlet rundt med ligene af fire mænd, der 24. november blev dræbt i en skudveksling med danske ... Read more »

Blå partier ude af reformaftale: Uholdbart at hæve dagpenge

© Philip Davali/Scanpix På et fælles doorstep forklarede fire borgerlige partier fredag aften, hvorfor de står uden for en ny reformaftale. De var repræsenteret af (fra venstre) Pernille Vermund fra ... Read more »

Fagforening: Nedsættelse af dimittendsats straffer de unge

I en ny politisk aftale indgået fredag af regeringen og fire politiske partier nedsættes dagpengesatsen for nyuddannede dimittender under 30 år, der ikke er forsørgere, til 9514 kroner efter de ... Read more »

Regeringen indgår smal aftale om at skaffe mere arbejdskraft

© Philip Davali/Scanpix Finansminister Nicolai Wammen afholder doorstep om reformaftaler, i Finansministeriet i København, fredag den 21. januar 2022. Foruden regeringen har repræsentanter fra Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre ... Read more »

Regeringen indgår smal aftale om at få flere i job

Regeringen har fredag indgået en politisk aftale med fire partier om en del af reformpakken “Danmark kan mere I”. Formålet er, at den vil øge arbejdsudbuddet i en tid, hvor ... Read more »

Odense kommer tilbage på sejrskurs mod Skanderborg

© Claus Fisker/Scanpix Odense Håndbold har vundet 15 ud af 16 kampe i Bambusa Kvindeligaen. (Arkivfoto) Efter at have tabt for første gang i sæsonen i sin seneste kamp kom ... Read more »

Jihadister bortfører 13 piger og 7 drenge i Nigeria

© Audu Ali Marte/AFP Mødre venter i 2019 i ængstelse, om der er nyt om deres bortførte børn fra en skole i Chibok i det nordøstlige Nigeria. Alle 276 bortførte ... Read more »

Jeff Winther åbner golfåret med kanonrunde i Abu Dhabi

© Henning Bagger/Scanpix Jeff Winther var forrygende spillende fredag i Abu Dhabi. (Arkivfoto) Jeff Winther er kommet blæsende fra start i årets store åbning på golfåret i Abu Dhabi. Både ... Read more »

Advokat: Fejl i tiltalen rammer rekordstor svindelsag

© Anne Bæk/Scanpix Advokat Anders Németh er blandt forsvarerne i sagen, som kaldes “Operation Greed”. Han har tidligere sagt, at man har spildt en del tid undervejs i processen, som ... Read more »

Over 200 meldes dræbt og såret under luftangreb i Yemen

© Reuters Tv/Reuters Hjælpeorganisationer taler om et forfærdende angreb mod et fængsel i det nordvestlige Yemen, som man her kan se på billedet er fuldstændigt knust. Læger uden Grænser siger, ... Read more »

Den amerikanske komiker Louie Anderson er død - 68 år

© Mario Anzuoni/Reuters I 2016 modtog Louie Anderson en Emmy – en af de mere eftertragtede tv-priser i USA – for sin rolle i serien “Baskets”. (Arkiv). Den amerikanske komiker ... Read more »

Curlingkvinderne giver sig selv to chancer for VM-plads

© Jeff Mcintosh/Scanpix Skipper Madeleine Dupont og resten af holdet så skarpe ud fredag i VM-kvalifikationen. Det lover godt forud for vinter-OL. (Arkivfoto) Nederlaget onsdag til Norge i VM-kvalifikationen gav ... Read more »

Flere danskere lever videre efter at have fået kræft

Nye tal vækker glæde hos Kræftens Bekæmpelse. Der er tale om tal for 2020 fra Sundhedsdatastyrelsen, som viser, at flere lever videre efter at have fået en kræftdiagnose. Antallet af ... Read more »

Actioncard i minksag blev skrevet i forventning om ny lovgivning

Da Rigspolitiet i november 2020 lavede et actioncard til samtaler med minkavlere, var hensigten at sikre, at minkavlerne ikke gik glip af en tempobonus, når et hastelovforslag, der var på ... Read more »

Skaarup melder afbud til formandsvalg i DF

© Mads Claus Rasmussen/Scanpix Gruppeformand Peter Skaarup (DF) har meldt afbud til ekstraordinært årsmøde i Dansk Folkeparti på grund af dødsfald i familien. Endnu et afbud fra partiledelsen er indløbet ... Read more »

Regeringen skruer ned for kapaciteten for hurtigtest

© Henning Bagger/Scanpix Den nuværende testkapacitet på hurtigtest nedjusteres af regeringen fra 500.000 til 200.000 test om dagen. I stedet vil man skrue op for selvtest. (Arkivfoto). Regeringen nedjusterer testkapaciteten ... Read more »

19-årig får halvt års fængsel - familie smides ud af lejlighed

© Claus Fisker/Scanpix I marts sidste år blev en nu 19-årig mand ved Retten i Esbjerg idømt seks måneders fængsel for grov, banderelateret vold. Dommen har nu ført til, at ... Read more »

Donorblod skal skabe bedre overblik over smitten i Danmark

© Mads Claus Rasmussen/Scanpix Donorers blod bliver fremover undersøgt for antistoffer mod covid-19. Det sker for at kortlægge, hvor udbredt smitten er i Danmark. (Arkiv). Et nyt samarbejde skal skabe ... Read more »

Regeringen lokker blå partier med øget skattelettelse

De borgerlige partier er fredag indbudt til forhandlinger med regeringen om en reform, der skal lette den aktuelle knibe med mangel på arbejdskraft. På bordet til De Konservative, Venstre, De ... Read more »

51-årig idømt fængselsstraf og udvisning for voldtægt

© Henning Bagger/Scanpix Retten i Herning har fredag idømt en 51-årig mand fængselsstraf i fire år samt udvisning af landet for bestandigt. Han er blevet fundet skyldig i at have ... Read more »

Suveræn nordmand vinder styrtløb i Kitzbühel

© Johann Groder/AFP 20-årige Aleksander Aamodt Kilde havde et hul på 0,42 sekunder ned til franske Johan Clarey, der blev nummer to. Den norske skiløber Aleksander Aamodt Kilde vandt fredagens ... Read more »

Held i uheld: Lindberg bor på enkeltværelse under EM

© Liselotte Sabroe/Scanpix Hans Lindberg blev indkaldt som erstatning for Johan Hansen, men er nu selv blevet placeret i isolation på grund af en positiv coronatest. (Arkivfoto) Herrelandsholdet er for ... Read more »

Bryllupsklokkerne ringer: Henrik Qvortrup skal giftes

Den 58-årige chefredaktør skal giftes. Glæden er stor hjemme hos Henrik Qvortrup. Han har friet til kæresten, Nanna Thoustrup, og fået et stort ja. De to har kendt hinanden i ... Read more »

Fransk landstræner er seneste coronaramte ved EM

© Attila Kisbenedek/AFP Guillaume Gille må se sit holds næste kampe ved EM fra hotelværelset efter at have afleveret en positiv coronatest. Coronasmitten har i den grad fået tag i ... Read more »

Nadal overvinder russisk bump på vejen i Melbourne

Sjetteseedede Rafael Nadal er klar til fjerde runde ved Australian Open trods god russisk modstand fredag eftermiddag dansk tid. 28.-seedede Karen Khachanov spillede et stærkt tredje sæt, men en ellers ... Read more »

Enige formandskandidater vil skabe orden i DF igen

Dansk Folkeparti skal forbindelses med ro og orden og ordentlighed. Det er budskabet fra to af kandidaterne til formandsposten under en debat på TV 2 News fredag. Debatten indledes med, ... Read more »

Lavrov kalder forhandlinger med Blinken åbne og nyttige

© Alex Brandon/AFP Den amerikanske udenrigsminister, Antony Blinken, og hans russiske modpart, Sergej Lavrov, mødtes fredag i Genève for at drøfte konflikten i Ukraine. Den russiske udenrigsminister, Sergej Lavrov, siger ... Read more »

Endnu en DF'er giver sin støtte til Merete Dea Larsen

Endnu et folketingsmedlem peger på Merete Dea Larsen som DF’s næste formand forud søndagens ekstraordinære årsmøde i Herning. Det drejer sig om DF’s social- og ældreordfører, Karina Adsbøl. – Kampen ... Read more »

Frømandskorpsets chef renset for mistanke om tjenestemisbrug

En mørk sky, der i årevis har hængt over toppen af Frømandskorpset, ser ud til at være drevet væk. I årevis er korpsets chef, kommandørkaptajn Jens Birkebæk Bach, og andre ... Read more »

Smittetal sætter rekord med tæt på 47.000 tilfælde

Der er registreret 46.831 coronatilfælde det seneste døgn, viser tal fra SSI. Antal coronaindlagte falder med 12 til 813. 21 påvist smittede er døde. Read more »

Dansker mister livet i skiulykke i Østrig

En dansker har mistet livet i en skiulykke i Østrig. Det skriver B.T. Udenrigsministeriets Borgerservice bekræfter fredag over for avisen, at en dansker er omkommet. – De pårørende er underrettet, ... Read more »

Shakespeare citeres efter tre år i kæmpe sag om hvidvask

© Liselotte Sabroe/Scanpix En af forsvarene i sagen om “Operation Greed” er advokat Betina Hald Engmark. (Arkivfoto) “Intet kommer af intet”. Dette citat fra William Shakespeares mest dystre tragedie, “Kong ... Read more »

Suveræn nordmand vinder styrtløb i Kitsbühel

© Johann Groder/AFP 20-årige Aleksander Aamodt Kilde havde et hul på 0,42 sekunder ned til franske Johan Clarey, der blev nummer to. Den norske skiløber Aleksander Aamodt Kilde vandt fredagens ... Read more »

Lindberg smittet med corona før Kroatien-kamp

© Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix Håndboldspilleren Hans Lindberg har afleveret en positiv coronatest forud for landsholdets opgør lørdag mod Kroatien ved EM. Det oplyser Dansk Håndbold Forbund fredag i en pressemeddelelse. ... Read more »

Minister til kommuner: I nødsituationer må i lukke børnehaver

Det er i orden at lukke en børnehave eller vuggestue midlertidigt, hvis man er helt lagt ned af sygefravær, og der ikke kan findes vikarer, og det vil være uforsvarligt ... Read more »

Messerschmidt melder fra til tv-debat mod konkurrenter

© Philip Davali/Scanpix Formandskandidat Morten Messerschmidt (DF) orker ikke mere debat før søndagens formandsvalg i partiet. (Arkivfoto) Formandskandidat Morten Messerschmidt (DF) dropper en tv-debat fredag med konkurrenterne før formandsvalget i ... Read more »

Slog op med Anthony Hopkins: Skræmt af Hannibal Lecter

© Valerie Macon/AFP Anthony Hopkins’ portræt af Hannibal Lecter, som han spillede i “Ondskabens øjne” fra 1991, “Hannibal” fra 2001 og “The Red Dragon” fra 2002, har været så overbevisende, ... Read more »

Australsk svømning gør op med kvindefjendsk miljø

© Andrej Isakovic/AFP Maddie Groves vandt to sølvmedaljer ved OL i Rio, men hun droppede udtagelsesmesterskaberne før legene i Tokyo på grund af et kvindefjendsk miljø i australsk svømning. Det ... Read more »

Færre vejrskader med til at give Topdanmark rekordoverskud

© Liselotte Sabroe/Scanpix Topdanmark har haft et særdeles godt 2021, hvor bundlinjen aldrig har været højere. (Arkivfoto) 2021 har været et historisk givtigt år for forsikringsselskabet Topdanmark, der er det ... Read more »

Politifolk uenige om hvordan minkplan endte på regeringsmøde

© Liselotte Sabroe/Scanpix Politidirektør i Rigspolitiet Lykke Sørensen ses her ankomme til Retten på Frederiksberg, da hun i september 2020 afgav forklaring for Instrukskommissionen. Fredag afgav hun forklaring for Minkkommissionen. ... Read more »
On free-english-test.com you will find lots of free English exam practice materials to help you improve your English skills: grammar, listening, reading, writing, ielts, toeic